Hızlı Soru - Cevap

HocaDeler

Amatör Detaycı
Üye
Öne çıkan konu #5,241
Hem plastik aksamda kolçak mekanizmasının kenarlarında ve kapı aralarında ki mekanizmalardan akan yerlerde oluştu kaporta boyalı aksamda belki olabilir dediğiniz ama plastik aksamda olucağını sanmıyorum

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ben demir aksamda kullanmıştım plastik akşamdada çıkarır gaz yağı ama plastik aksama zarar verir mi bilmiyorum büyük ihtimalle vermez ama riske atmamak lazım

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Arkadaşlar würth sıvı gres’in artan aktığı yerleri ne ile temizliyebiliriz normal ıslak bez ve apc ile denedim ama bi türlü temizliyemedim?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
m700 temizlik tineri deneyin. Plastik aksamlarda sorun çıkarmayan bir ürün olarak bilinse de küçük bir köşede önceden deneme yapmanızı tavsiye ederim.

ormancı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Trafik filmi gözlemlemedim derden ne demek istediniz anlamadım ama o film yüzeyde oluşuyor ve koruma bu kirli katmana karşı zayıf düşüyor. Demek istediğimiz buydu. Turtle waxin en dayanikli ürünü hybrid solutuons ceramic coating sprey olmasi lazim yazım hatasi yapmis olabilirim.
Trafik filminden kastım puslu görüntü oluşmuyor parlaklığını çok kaybetmiyor yüzey. Günde max 17km yapıyorum ama istanbul trafiğini görmüyor araç. Siz yoğun trafikte kalıyorsanız değerlendirme koşulları değişir tabi.

Videodaki karşılaştırmada seal n shine ın daha dayanıklı olduğu görülüyor.

Denver

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Böyle bir konu varmı bılmıyorum ama
Yasadıgımız illerdeki güvenilir kaporta ve boya ustalarını paylassak malum istemedgımız olaylar yasanabılıyor ve türkiyede işini iyi yapan ustalar oldugu kadar yaka silktiren ustalarda var

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
ice seal n shine var bende de. Trafik filmi ciddi etki ediyor. Boncuklar dağıldı. Camda yağmur kaydırıcı olarak güzel iş yapıyor yalnız. G1 üzerine yaptım, 70-75 de kaymaya başlarken artık 60km/h den itibaren çalışıyor. Sadece jant ve camlara kullanacağım.
Bu arada bende alta iyi temizlik yapmadım, yıkama ve kurulama sonrası kullandım.
@Paian, bende ice shine olani var trafik film mi bende de oldu zeminide hazirladigim halde dayanim 1haftadan fazladir ama trafik filmi malesef
@Paian şimdi aga buradan alınanla bizim ki farklı ürün ice olanı bende ki ben kullandım kaputta, jantta zorladım bildiğin kaportada hiç yıkama yapmadım bir ay sonra canavar gibiydi daha ikindi yılamada dağılmaya başladı jantlarda ise 20 gün civarı götürdü yağmur falanda yedi sanada video atmıştım hatırlarsan ben beğenmiştim trafik filmi olarak incelemedim ama foam ile attığım köpük kaputta bariz kuruma gibi yapışma yapıyordu bunu gözlemledim ben memnunum kışlık olarak almıştım yine kullancam
Eyvallah beyler teşekkür ederim hepinize. Ürünü uyguladığım bir başka araç (ki bu araç detailingci aracı değil bir arkadaşımın aracı) şehir dışı işi için çokça geziyor, onu aradım dün dedi ki yıkamacı, "abi sen zifte mi girdin temassız çıkmadı kirler" demiş.

Bu arada dün aracı yıkayıp bir şans daha verdim. Sabah arabanın üstü çiy olmuş. Ofise geçerken boncuklandı ve yolun tozunu yakaladı. Şimdi baktım kurumuş ve yüzeye bir garip yapışmış yine. Sanırım ürün biraz fazlaca tutuyor trafik filmini. Bugüne kadar envai çeşit ürün kullandım, muhtelif uygulama metodu denedim ama ürün hem zor parlatılıyor hem de böyle bir problem yaşattı.

Hakankılıç

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bursa
Merhabalar, 2.el aldığım foam lancelerin köpük kıvamından memnun değildim temizlemek için biraz dağıttım ama metal filtreleri temizlemek için net’ten öğrendiğim kadarıyla kostik soda öneriliyor, buna alternatif öneriniz var mıdır?
1/10 gibi yüksek bir b33 karışımında dahi sulu kar kıvamında bir karışım elede edebildim bu haliyle. BEE87F8E-CA03-4E37-AAA4-0E0225A3DE14.jpeg

Yasin.Dogan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar merhaba, Amazondan shinemaster m15 pro II orbital makina siparişi vereceğim Amerika dan gelicek olan kuzenim getiricek. Sorum şu yanında orbitale uyumlu pad öneriniz var mı yine Amazondan alabileceğimiz Türkiye dekilerle kıyasla mantıklı olur mu yardımcı olur musunuz ?

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
220 volt olmasına dikkat et.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Merhabalar, 2.el aldığım foam lancelerin köpük kıvamından memnun değildim temizlemek için biraz dağıttım ama metal filtreleri temizlemek için net’ten öğrendiğim kadarıyla kostik soda öneriliyor, buna alternatif öneriniz var mıdır?
1/10 gibi yüksek bir b33 karışımında dahi sulu kar kıvamında bir karışım elede edebildim bu haliyle. Ekli dosyayı görüntüle 18148
Sirkeyle ve nitrik asit ile kaynattım ikiside güzel temizlik yapıyor. İplik gibi deterjan artıklarının içinden çıktığını göreceksiniz ;)

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
1/10 gibi yüksek bir b33 karışımında dahi sulu kar kıvamında bir karışım elede edebildim bu haliyle. Ekli dosyayı görüntüle 18148
Sirke ile kaynatın biraz kendisine gelir

Hakankılıç

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bursa

hakan34

Çaylak Detaycı
Üye
merhabalar bir sorum olacak yeni jant aldım piano black boyanmış boyasını en kolay nasıl sökebilirim amatör olarak ?

alicankaradag

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul
merhabalar bir sorum olacak yeni jant aldım piano black boyanmış boyasını en kolay nasıl sökebilirim amatör olarak ?
Anladığım kadarıyla üstteki boyayı alıp orjinal haliyle kullanmak istiyorsun. Bu dediğin mümkün değil, yani siyah boyayı sökmek kolay ama tekrar boyamak gerekir. Önerim güzelce 1200 zımparayla geçilip tekrardan astarlanıp boyanması olur.

hakan34

Çaylak Detaycı
Üye
Anladığım kadarıyla üstteki boyayı alıp orjinal haliyle kullanmak istiyorsun. Bu dediğin mümkün değil, yani siyah boyayı sökmek kolay ama tekrar boyamak gerekir. Önerim güzelce 1200 zımparayla geçilip tekrardan astarlanıp boyanması olur.
evet siyahı söküp tamamen düzgün kalırsa orj rengi yoksa istediğim renge boyamak amacım

alicankaradag

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul
evet siyahı söküp tamamen düzgün kalırsa orj rengi yoksa istediğim renge boyamak amacım
Boya plastidip değilse (öyle olsa anlardın soyulurdu), bu söylediğin pek mümkün olmaz. Mecburen boya sökücü bir ürünle boya kaldırılacak, güzelce zımparalanıp yeniden astarlanacak, en son kat zımparayla pürüzsüz bir yüzey yakalanıp boyanacak. Bu dediklerim için de ekipman gerekir. Tavsiyem bu işleri yapan bir boyacıyla anlaşman yönünde olur.

tmac61

Tecrübeli Detaycı
Üye
Tavsiyelerinize
İhtiyacım var dostlar;

Fıtıktan dolayı önce fussodan, sonra kuru sprey waxlardan vargeçmek durumunda kaldım, benim için pratik olabilecek Koch PW veya Gyeon wetcoat arasında kararsız kaldım;

Pw 140tl/lt
Wc 150/lt

Okuduklarıma göre wetcoat’ı aracın herşeyine bolca sıkmaya kalkarsam bir senede bitecek gibi görünüyor, pw konsantre olduğundan uzun süre esirgemeden kullanılabilir diye düşünüyorum.

Sizlerin değerli yorumlarını da rica edebilir miyim? Teşekkürler

alicankaradag

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul
Tavsiyelerinize
İhtiyacım var dostlar;

Fıtıktan dolayı önce fussodan, sonra kuru sprey waxlardan vargeçmek durumunda kaldım, benim için pratik olabilecek Koch PW veya Gyeon wetcoat arasında kararsız kaldım;

Pw 140tl/lt
Wc 150/lt

Okuduklarıma göre wetcoat’ı aracın herşeyine bolca sıkmaya kalkarsam bir senede bitecek gibi görünüyor, pw konsantre olduğundan uzun süre esirgemeden kullanılabilir diye düşünüyorum.

Sizlerin değerli yorumlarını da rica edebilir miyim? Teşekkürler
Pw bölünmüş alıp maliyeti daha da düşürebilirsin. Sitede satışı kaldırdılar koch chemie ürünlerinin ama mesela temizlik madenini ararsan , yolluyolar. Şahsen bence aralarında kayda değer bir fark yok. Pw alıp heryere bol bol kullanabilirsin, bereketli bir ürün :) hatta camsuyuna karıştıranları dahi biliyorum :D