Hızlı Soru - Cevap

00serkan4300

Çaylak Detaycı
Üye
sağol hocam karar verip konuşayım bakalım
Flowey için ev12, ev13, b33, s3 vs ne ihtiyacınız var ise 0552 330 47 74 nodan whatsapptan iletişime geçin ister hazır fıs fıs şişeli ister 1 lt 5 lt 25 lt gibi alım yapabilirsiniz. Numara flowey in whatsapp numarası firma ile bir alakam yoktur. Umarım bunu paylaşmamın da sakıncası yoktur. Buyrun siteleri ;

Sanat kimya - Google'da Ara

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Hangi ön yıkama şampuanından almalıyım? Aracım sıfır, boya koruma ve seramik yok
Merhaba, aslında bu soru biraz kolaya kaçmak olmuş :) forumda dağınık bir biçimde de olsa belki onlarca kez cevaplanmıştır bu soru. Fırsat buldukça en çok cevap verilen konu başlıklarından başlayarak okumanızı tavsiye ederim ki yapıyorsunuzdur muhtemelen :)

Sorunuzun cevabına gelecek olursak, bugün boya koruması yok, yarın yapmayacak mısınız?
Türkiye'den alışveriş yaptığınızı düşünürsek korumayı yıpratmayacak ürünlerden Flowey EV13, Valet Pro ANSF, VP Foamula 1 alabilirsiniz. @MoonDance Superfoam kaldıysa ondan da alabilirsiniz. Bunlar köpük formlu şampuanlar, bir de hazır ya da sulandırılabilir, genellikle citrus içerikli ön yıkama sıvıları vardır, bunlardan da alabilirsiniz.

Eğer koruma uygulamayı hiç düşünmüyorsanız ki bence korumasız araç olmamalı, Flowey B33 alabilirsiniz. VP Combo 2 de kostikli ve B33 kadar olmasa da iyi kir sökücü ön yıkamalardandır.

Bunlar en çok bilinen, en kullanışlı, erişimi kolay ve fayda maliyet açısından da en karlı şampuanlardır.

Bunların haricinde de bir çok ön yıkama ürünü var ama eğer vaktiniz ve paranız bol değilse bu ürünlerle başlayabilirsiniz.

cihanoner

Çaylak Detaycı
Üye
İl
antalya
Merhaba, aslında bu soru biraz kolaya kaçmak olmuş :) forumda dağınık bir biçimde de olsa belki onlarca kez cevaplanmıştır bu soru. Fırsat buldukça en çok cevap verilen konu başlıklarından başlayarak okumanızı tavsiye ederim ki yapıyorsunuzdur muhtemelen :)

Sorunuzun cevabına gelecek olursak, bugün boya koruması yok, yarın yapmayacak mısınız?
Türkiye'den alışveriş yaptığınızı düşünürsek korumayı yıpratmayacak ürünlerden Flowey EV13, Valet Pro ANSF, VP Foamula 1 alabilirsiniz. @MoonDance Superfoam kaldıysa ondan da alabilirsiniz. Bunlar köpük formlu şampuanlar, bir de hazır ya da sulandırılabilir, genellikle citrus içerikli ön yıkama sıvıları vardır, bunlardan da alabilirsiniz.

Eğer koruma uygulamayı hiç düşünmüyorsanız ki bence korumasız araç olmamalı, Flowey B33 alabilirsiniz. VP Combo 2 de kostikli ve B33 kadar olmasa da iyi kir sökücü ön yıkamalardandır.

Bunlar en çok bilinen, en kullanışlı, erişimi kolay ve fayda maliyet açısından da en karlı şampuanlardır.

Bunların haricinde de bir çok ön yıkama ürünü var ama eğer vaktiniz ve paranız bol değilse bu ürünlerle başlayabilirsiniz.
Öncelikle teşekkür ederim. Şimdilik boya koruma düşünmüyorum. Bütçem el verdikçe ilerde yaparım inş. Ayrıca aracı yıkamak için Meguiarsın sarı şampuanını kullanmaktayım. Bu uygun bir ürün mü? Ön yıkama olayını yeni duydugum için sordum :tesekkurr:

Ouris

Acemi Detaycı
Üye
Geçen hafta sonu yeni almış olduğum dark kiwami yi hem tecrübe olsun hem de merakımı gidermek adına(hızlı cilalar hariç ilk katı wax deneyimim) kilsiz ipasız kendi içinden çıkan süngeriyle uygulama yaptım. Ertesi gün bu uygulama yaptığım ped yoğun tinerimsi kokmaya başladı. Ürün sarfiyatı da fazla yapmış olabilirim bilemiyorum. Bu durum doğal mı? Wax lar temizleyici yada koruyucu maddeler mi içeriyor oyüzden mi koktu? Pedi sadece suya tutmuştum, yıkamam yada makinaya falan mı atmam gerekiyordu?

Son düzenleme:

Mugzy

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Geçen hafta sonu yeni almış olduğum dark kiwami yi hem tecrübe olsun hem de merakımı gidermek adına(hızlı cilalar hariç ilk katı wax deneyimim) kilsiz ipasız kendi içinden çıkan süngeriyle uygulama yaptım. Ertesi gün bu uygulama yaptığım ped yoğun tinerimsi kokmaya başladı. Ürün sarfiyatı da fazla yapmış olabilirim bilemiyorum. Bu durum doğal mı? Wax lar temizleyici yada koruyucu maddeler mi içeriyor oyüzden mi koktu? Pedi sadece suya tutmuştum, yıkamam yada makinaya falan mı atmam gerekiyordu?
Kiwami bildiğim kadarıyla hibrid bir ürün. Carnauba haricinde sentetik maddeler de içerdiği için öyle kokması doğal. Bir de fussonun kokusu var ki sormayın. Fazla solumamak lazım.

00serkan4300

Çaylak Detaycı
Üye
bende soft99 king of gloss var hocam kiwamiye yakın sanırım. benimki de kokuyor böyle boya malzemesi gibi ama aşırı değil. sıkıntı yok yani aplikatör kokar tabi. ben de en son suya tutup elimle ped üstündeki kalıntıları çıkardım, sabunlamadım .

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Öncelikle teşekkür ederim. Şimdilik boya koruma düşünmüyorum. Bütçem el verdikçe ilerde yaparım inş. Ayrıca aracı yıkamak için Meguiarsın sarı şampuanını kullanmaktayım. Bu uygun bir ürün mü? Ön yıkama olayını yeni duydugum için sordum :tesekkurr:
Koruma yoksa uygun. Size araç nasıl yıkanır başlıklı konuyu ve forum üyelerinin yıkama-kurulama bölümündeki paylaşımlarını not alarak incelemenizi tavsiye ederim. Bu şekilde konuyu kavramak ve ürünleri öğrenmek çok zor olur sizin için
Düzenleme:uygun derken kullanmak için uygun sakıncası yok, ön yıkama için değil.

Son düzenleme:

Ouris

Acemi Detaycı
Üye
bende soft99 king of gloss var hocam kiwamiye yakın sanırım. benimki de kokuyor böyle boya malzemesi gibi ama aşırı değil. sıkıntı yok yani aplikatör kokar tabi. ben de en son suya tutup elimle ped üstündeki kalıntıları çıkardım, sabunlamadım .
Koku aynen tarif ettiğiniz gibi. Kutunun içeriginde böylesine koku yok zaten. Demekki aplikatorde sulu bişekilde bekleyince oluyor. Bide nasıl bişeyse yıkamaklada geçmiyor. Ogün pedden elime geçenleri çikarana kadar kaç kez elimi sabunladim köpükledim banamısın demiyor. Boya üzerinde kalıcılığı böyle test edebiliyorsak benden tam not aldı.(detaycılığı katlettim) :) Cvplar için teşekkurler

green_spell

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Koku aynen tarif ettiğiniz gibi. Kutunun içeriginde böylesine koku yok zaten. Demekki aplikatorde sulu bişekilde bekleyince oluyor. Bide nasıl bişeyse yıkamaklada geçmiyor. Ogün pedden elime geçenleri çikarana kadar kaç kez elimi sabunladim köpükledim banamısın demiyor. Boya üzerinde kalıcılığı böyle test edebiliyorsak benden tam not aldı.(detaycılığı katlettim) :) Cvplar için teşekkurler
Hocam sonuçta sentetik yapıda olan bir ürün, koku olması normal, özellikle az da olsa nem olunca dayanılmaz bir hal alıyor, dikkatli olmak lazım :)
Hem yıkama yaparken hem de wax uygulama esnasında nitril eldiven kullanmanızı şiddetle öneririm, kendi sağlığımız çok daha önemli...

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Sıcak suyla temizleyin aplikatörü tam kurumadan nemli kalıcak şekilde sonrada kapalı kilitli poşet varsa onun içine koyup öyle muhafaza edin

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Ön yıkama için uygun bir ürün değil, aracınızda koruma olmadığı için sadece kova yıkamalarında kullanabilirsiniz.

Gyepestp

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bu Arada. Arabayi su tutmadan on Yikama kimyasal spreyini uygulayabilirsin . Hangisi ise Artik.
Araç kuru iken daha iyi tutunur araca daha yavaş akar. Boya üzerinde daha iyi çalışır. Daha sonra durular çift kova yöntemi. Sonra durular kurularken. Cilayı da atarsın tamam

Ben böyle tapıyorum
Kawazar ile köpük tutma
Sonra durulama
Sonra çift kova.
Sonra tekrar durulama
Kurulama bezi ile bi geçip. Suyun kabasını alıyorum. Sonra. Tam kuru olmadan. Cila atıyorum. Bazen. Yada sadece kurulayıp gidiyorum
Hocam kafanız çok karışmış, @ugurus Bey'in yaptığı gibi yapın, ön yıkama kuru araca olacak.
Kolaylık olarak

1 suyla arındırma iptal kuru yüzeye ürünü sıkıp basınçlı su.
2 çok kirli ise çamurlu ise çift kova.
3 ıslak araca hızlı cila ve kurulama.

Bu işlemi yapabilirsin

DENİZLİ

Çok teşekkür ederim.

Hızlı cila için Koch Chemie PW almaya karar verdim ama ön yıkama için emin olamadım. AF mi tavsiye edersiniz, VP mi yoksa başka biri mi?

Bu arada eğer çok kirli değilse, ne yapacağım? Sonuçta sadece ön yıkama yeterli olmayacaktır. Secho ya da Kwazar mı almam gerekecek köpük için?

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Çok teşekkür ederim.

Hızlı cila için Koch Chemie PW almaya karar verdim ama ön yıkama için emin olamadım. AF mi tavsiye edersiniz, VP mi yoksa başka biri mi?

Bu arada eğer çok kirli değilse, ne yapacağım? Sonuçta sadece ön yıkama yeterli olmayacaktır. Secho ya da Kwazar mı almam gerekecek köpük için?
İlla birşey yapmam gerek diyorsan. En ekonomik ve pratik çözüm. Secho alıp modifiye etmen. Yada hazır kwazar köpük aleti Alman lazım. Benzeri ürünler var forumda bazı yerlerde bahsi geçiyor .ibakabilirsin .

Ön yıkama demek ile neyi kastediyorsun ? Köpük ile ön yıkama mı ? Yoksa. Sprey gibi birşey sıkıp ön yıkama yapma gibi birşey mi var kafanda ?

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Çok teşekkür ederim.

Vp ya da flowey ile ön yıkama. Köpük işine hiç girmeyin normal secho ile sıkın. Arkasından kirli değilse tek kova, kirliyse çift kova yıkama işlemi. Birden fazla yıkama eldiveniniz olsun. Ve kurulama. Hepsi bu kadar :)

Saint_33

Amatör Detaycı
Üye
Ön yıkama için Vp citrus pre wash tavsiye ederim.illa ben elle yıkarım dersen Vp Classic mor şampuan seramik kaplamalar için.Dersen ki ben elle yıkamam köpük yapacam dersen vp’nin advanced naturel tavsiye ederim.Köpüğü fazla olsun dersen yeni çıkmış ama denemedim formülasyon 1’ni tavsiye ediyorlar.

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Ön yıkama için Vp citrus pre wash tavsiye ederim.illa ben elle yıkarım dersen Vp Classic mor şampuan seramik kaplamalar için.Dersen ki ben elle yıkamam köpük yapacam dersen vp’nin advanced naturel tavsiye ederim.Köpüğü fazla olsun dersen yeni çıkmış ama denemedim formülasyon 1’ni tavsiye ediyorlar.
Siz olayi biraz farkli anlayip farkli yorumlamissiniz herhalde . Sizin yazdiklariniza gore. 3-4 farklı aşama işlemi yazmışsınız ve bir tanesini seçebilirsiniz gibi bi anlam çıkıyor .

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Elle yıkayacak tabiki. Yıkayacak ve advenced da kullanacak ön yıkamada. Advenced elle yıkanmadığı zaman kullanılır gibi bir anlam çıkmasın. Ayrıca ansf köpük yapmadan pompayla da kullanılıyor.
Vp mor şampuan ph nötr, seramikli seramiksiz waxlı vs. fark eden bir şey değil her türlü kullanılır. Ben jant yıkıyorum mesela onunla.

Citrus pre wash korumayı elleyen bir kimyasal. Korumalı araçta ben tavsiye etmiyorum.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Olayon adı üstünde ön yıkama, yani bunun bir devamı var demek, o da kova yıkaması. Aracınız çok çok temiz değilse temaslı yıkama yapmadan aracınız temizlenmez. Yani hiç bir ön yıkama trafik filmini tam olarak sökemez.