Hızlı Soru - Cevap

Saint_33

Amatör Detaycı
Üye
Öne çıkan konu #6,001
Elle yıkayacak tabiki. Yıkayacak ve advenced da kullanacak ön yıkamada. Advenced elle yıkanmadığı zaman kullanılır gibi bir anlam çıkmasın. Ayrıca ansf köpük yapmadan pompayla da kullanılıyor.
Vp mor şampuan ph nötr, seramikli seramiksiz waxlı vs. fark eden bir şey değil her türlü kullanılır. Ben jant yıkıyorum mesela onunla.

Citrus pre wash korumayı elleyen bir kimyasal. Korumalı araçta ben tavsiye etmiyorum.
Citrus pre wash suyu biraz fazla koyup seyrelttiğimizde pH 7 -7.5 seviyesine kadar çekebiliyoruz.Normalde korumalı araçların korumasını kaldırıyor deniyor oda ph yüksekliğinden ama suyunu fazla koyarsak oda sorun olmuyor.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Citrus pre wash suyu biraz fazla koyup seyrelttiğimizde pH 7 -7.5 seviyesine kadar çekebiliyoruz.Normalde korumalı araçların korumasını kaldırıyor deniyor oda ph yüksekliğinden ama suyunu fazla koyarsak oda sorun olmuyor.
Boya korumaya zarar verme durumu sadece ph ile ilgili değil maalesef. Hatta zamanında forum olarak bunların testini de yapmıştık.
Ph dengeli bir ürünün korumaya zarar verdiğini, ph'ı yüksek olan bir ürünün ise herhangi bir zararının olmadığını bizzat tecrübe etmiştik.

Unique

Acemi Detaycı
Üye
İl
Konya/Taşkent
Boya korumaya zarar verme durumu sadece ph ile ilgili değil maalesef. Hatta zamanında forum olarak bunların testini de yapmıştık.
Ph dengeli bir ürünün korumaya zarar verdiğini, ph'ı yüksek olan bir ürünün ise herhangi bir zararının olmadığını bizzat tecrübe etmiştik.
Bende Citrus alma arefesindeydim. Yazılanları okuyunca morelim bozuldu :( Gerçekten elliyor mu korumayı yaw :( Ben ellemiyor zannediyordum.

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Bende Citrus alma arefesindeydim. Yazılanları okuyunca morelim bozuldu :( Gerçekten elliyor mu korumayı yaw :( Ben ellemiyor zannediyordum.
Bende ilk baştan citrus prewash ile başladım. Hala duruyor elimde var. Korumaya zarari oldugunu gozlemleyince kullanmadim. Ayni fiyatlara vp foamula 1 ve flowey ev 13 var, ikisinden birini tercih edebilirsiniz.

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Yıkama şampuanı tavsiye edebilirmisiniz
Kova yıkaması için ad velvet alabilirsiniz hocam @MoonDance emre hocamdan gayet güzel bir şampuan. Seyreltme oranı, kayganlığı çok iyi ve temizligi iyi yapiyor.

Ayrıca zymöl auto wash, nanolex pure gibi şampuanları da tercih edebilirsiniz.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Sorun oluyor :) Citrusun korumayı ellemesinin sebebi ph değil kimyasal içeriği.

cihanoner

Çaylak Detaycı
Üye
İl
antalya
hobiotom.com üzerinden FLOWEY b33 siparişi verdim. Firma yetkilisi beni aradı ve ürünün üzerinde etiket olmadığını söyledi. Ürünün orjinal olduğunu iddaa ediyorlar. Bu firmadan daha önce bu ürünü satın alan oldu mu? ACİL:heyecan::heyecan::heyecan:

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
hobiotom.com üzerinden FLOWEY b33 siparişi verdim. Firma yetkilisi beni aradı ve ürünün üzerinde etiket olmadığını söyledi. Ürünün orjinal olduğunu iddaa ediyorlar. Bu firmadan daha önce bu ürünü satın alan oldu mu? ACİL:heyecan::heyecan::heyecan:
Gözün kapalı alabilirsiniz sorun yok, sanat kimyadan direk almakla aynı. Ama neden etiket yokmuş? O nasıl olmuş? Tek mi kalmış, başka yollasın...

0552 330 47 74 direk flowey Türkiye telefonu. Konuyu kendilerine de sorabilirsiniz.

@ali.guler Bey de Flowey Türkiye Firma Müdürü.

harunckr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara-Bilecik
Hobiotomun yanlış bilgi verip kandıracağını düşünmüyorum. Bikaç alışveriş yaptım herhangi bi sıkıntı yoktu

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Köpük yapan ürünleri sıvı olarakta kullanabildiğimi biliyorum ama pre wash tarzı bulabilir miyim diye arayıştayım. Mesela Autoglym Multiwash TFR hakkında fikri, tecrübesi olan üstadlar var mı ?
Multi wash tfr de apc dir araçta koruma yoksa kullan. Onun dışında.cok amaçlı farkli seyreltme ile motor temizleme kapı arası, koltuk temizliği vs yerlerde kullanılır. 3 senedir de kullanıyorum tabi şampuan olarak değil.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
@onurçiko

Üstad merhaba,

Özelden bu sefer yazmak istemedim. Arkadaşların da işine yarayacağını düşündüğüm için buradan sormak istedim.
Prewash olarak vp citrus kullanıyorum. Ancak kimyasaladamlarda 5lt si 120tl idi ve f/p açısından gayet mantıklıydı. Şimdi kalmamış gözüküyor ve satılan sitelerde ise fiyatı 200-220tl. Yani nerdeyse 2 katına çıkmış durumda. Bu da beni farklı seçenekler aramaya itiyor.
Nerdeyse her konunu inceledim onur hocam.

AD citrus wash un gayet işini iyi yaptığını ve ph ına oranla korumaya herhangi bir zararı olmadığını belirtmişsin. En çok önerdiğin de belki bu olmuştur cevizden sonra:) Şuan satışı yok.

Vp citrus prewash u da kullanmışsınız hatta ad citrus wash ile karşılaştırması da vardı. Korumayı çok hafifte olsa gıdıkladığını söylemişsiniz ph nötr olmasına rağmen :) Bunun da ürünlerin içeriklerinden kaynaklandığından bahsedilmiş.

En çok kullandığınız tabii ki de ceviz olmuş :) Geçen günlerde @Murat hocam artık üretilmeyeceğini belirtti.

Bazı yıkamalarda da karışım yaparak koch chemie gs eklemişsiniz.

İlk sorum koch chemie gs tek başına prewash olarak kullanmışsınız 1/10 ile korumaya zarar verir mi bu oranla? Buna geçiş yapsammı diye epey düşünüyorum 11lt 275tl :)

Ayrıca araştırdığım kadarıyla Autoglym multiwash Tfr var ama pek kullanan ve yorum bulamadım. Sadece @ege hocamın incelemesini buldum. 1:20 sulandırmayla iyi iş yaptığını belirtmiş. Hala kullanıyormusunuz hocam? Ph ı ve korumaya zararı olup olmadığına dair yorumunuz ne olur? Onur hocam genel olarak bu markayı sevmiyor :) 5lt 149tl.

Nanolex prewash da aslında epey iyi bir ürün olarak bahsedilmiş ancak şuan 1lt liği satışta 100tl ve f/p olarak pahalıya geliyor.

2. Sorum bu durumda prewash yerine snow foam lara mı geçmek daha mantıklı olur? Flowey b33 veya vp ansf ? Flowey e karşı eksik ürün gönderimini geçtim kg di, lt di yok yogunluydu şeklindeki bence aklımızla dalga geçmesi nedeniyle kullanmak istemiyorum ürünlerinden. (Bu arada eksiklik giderildi ama önemi yok) Hobiotomdan şimdi kontrol ettim ürün sayfalarında 5kg yazıyor, ürünü seçip açıklamalara baktığımızda 5lt yazıyor. Hala karar verememişler hangi birimle sattıklarına :)

Kwazar ve alta foamer ı karşılaştırdığınızda eksisi artısına bakıldığında hangisini tercih edersiniz?

Biraz uzun oldu, teşekkürler..
@KaiZeN, öncelikle hiç yanaşmamanız gereken bir ürünü söyleyeyim zaten sizde seçenekler içine koymamışsınız. Autofınesse nin pre wash ı. Çok kötü ve bereketsiz.
Koch chemie gs biraz riskli bir ürün, oldukça kuvvetli. Korumaya karşı sert tepkiler verebiliyor. Benim koruma sökerken kullandığım bir ürün. 1/10 oran korumanıza zarar verme riski yüksek tamamen sökmez ama ellleyeceği kesin. 1/20 gibi oranlar ile kullanıraanız daha güvenli olur. Bana kalırsa en iyi alternatiflerden biri gibi duruyor.
Autobritedirect güzel bir seçenek ama bulabilirseniz.
Valet pro hem etkisi az pre wash olarak, hem çok hafif korumayı gıdıklıyor. Çok az ama.
Auto glym kullanmadım ama @ege beyin yorumu kesinlikle referanstır, iyi diyorsa üstüne laf etmem düşmez.

Snow foam a geçme şansınız varsa hiç durmayın, kesinlikle pre washlardan daha etkilidir.
Alta vs kwazar karşılaştırmasında gözüm kapalı altayı tercih ederim. Çok daha az ürünle çok daha iyi köpük elde edersiniz. Tek seferdeki pompalama sayınız çok daha fazla olur ki tek kötü yanı bu.
Flowey ile ilgili ilk intibanız kötü olmuş buna yapabileceğim bir şey yok maalesef ama ben severek b33 ve ev13 kullanıyorum. Tavsiye noktasında evet tavsiye ederim.
Umarım doyurucu bir yanıt olmuştur.
MERHABA ;
aslında soru bana gelmemiş üstad @onurçiko en iyi cevabı zati vermiş . kendinisize ayrıca onore edici sözlerinden dolayı çok teşekkür ederim . ben adımın geçtigi TFR hakkında olan bölüme açıklık getirmekte isterim.

1.: ürün multiwash yani çok yönlü . muhtelif sulandırmayla iç - dış dış: jant - boyalı bölüm gibi farklı alanlarda başarılı çalışıyor. çalışıyorda digerleride çalışıyor. vakti zamanında seçeneksizlikte tr satışı başladıgında alıp deneme imkanım olmuş ve başarılı bulmuştum. kokusal olarak burun hafızama göre şimdi green starla aynı temizleyici ajanları barındırdıgı kanısındayım. 1:32 oranı wax dostu 1:20 iyi orta trafik filmi söküyor.

tabi green daha çeşit ve seçenek barındırsada çok güçlü bir ürün. onuda farklı sulandırmalarda kullandım test ettim ama oda bence dış ön temizlik rutinlerinde kullanımı elverişli degil. öylebir temizlik yapıyor ki müthiş ve korkutucu. valet pro snow foam karışımına bir miktar konulması güçsüz görülen vp yi bir anda nam yapmışlarla yarıştırıyor. ama artık direk spreyleme yöntemiyle bu iki ürünüde kullanmıyorum. temizlikleri korkutucu geliyor bana.
genel konuşmak bakmak gerekirse :
bu ürünler biraz gözden düştü farklı kullanımları olmasa araç yıkama için temazsız sık yıka artık yerini köpük agırlılklı ürünlere bıraktı.
hobisel detay kullanıcıları bireysel köpük üretimine (manuel elle -otomatik motorla k seri gibi ) yöneldi .malum .
ama ülkemizde imkanlar çok kısıtlı benzinlik tayfası ne yazık ki ürün seçiminde çok kısıtlı bir yalpazeden seçim yapabiliyor bir elin parmakları kadar.
sizin saydıklarınız dışında nerdeyse ürün yok denecek kadar az yada olsada ülkede satışı yok yada çok pahalı.

sizi aslında çok iyi anlıyorum yaşanılan sorunlar dolaylı başka seçeneklerin aranmasına yönelik girişimlerle sonuçlanıyor.
ben bu baglamda kendimde arayışlardayım. bi ürünü alıyorsun ama er yada geç ( genelde er oluyor tüketim fazla) bitiyor. sonsa fiyatlar degişiyor begeniler arayışlar birde üstüne sıkılma farklılık arayışı girince hop bambaşka bir sorun karrşınızda.
cevap ayrıntılarda hep söylerim detay belli kurallar çevçevesi içersinde kişisel seçimlerle güzelleşir ve dogruda kendini böyle gösterir.
köpük işine girebiliyorsanız imkanlar dahilinde en makulu lakin onunda kendine has sorunlarıda yok degil.
diger türlü seçenekler ortada zati : kişisel araç kullanımınız ouşturdugunuz kir trafik filmi yıkama aralıgı kullanılan koruma koruma kullanım ve yenileme sıklıgı ürün seçiminizi belirleyecektir otomatik.
şimdi bu nasıl olacak demeyin lütfen.
örnek: çok kaliteli bir wax ( zymol swiss ) yapmışsınızdır yeni normal kullanımdan daha çok sulandırma ve daha az ürün kullanırsınz. vp citrus TFR gibi.
önem vermiyorsanız her yıkama sonrası pw vb yada sık sil hızlı cila ürün kullanıyorum diyorsanız alın green kir durumuna göre test edip begeni durumuna göre kullanın.

2.: b33 ülkeye uygulamacılar için giriyor anladıgım kadarıyla. 5 lt bidonlara bölünerek ( güngör plastik aş) konuluyor ki bu üretim yapan firmasal bir sorun bence. bi ara araştırıp şu resmi bulmuştum. 27 kg yazıyor herşek çok net. Ekli dosyayı görüntüle 11851

@Unique bu mesajları da inceleyebilirsiniz o zaman. Haziran ayında bende sormuştum vp citrus prewash yerine ne kullanabiliriz diye..

Saint_33

Amatör Detaycı
Üye
Siz olayi biraz farkli anlayip farkli yorumlamissiniz herhalde . Sizin yazdiklariniza gore. 3-4 farklı aşama işlemi yazmışsınız ve bir tanesini seçebilirsiniz gibi bi anlam çıkıyor .
3-4 aşama gibi bahsetmedim sadece seçenek sundum.ön yıkamadan sonra çift kova mı yapacak Yoksa foam türü mi şampuan kullanacak onu sordum.Ayrıca ön yıkama sonrası ana şampuan nötr tarzında kullanılıyorsa hızlı cila kullanıp yıkamayı sonlandırıyorum.Gene 3 aşama oldu