Hızlı Soru - Cevap

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #6,061
Lastik parlatıcı olarak ne tavsiye edersiniz? Sarp kullanıyordum aşırı derecede memnundum fakat fiyatı çok yükselmiş. F/p olarak jel kıvamında parlak finish sunan tavsiyenize açığım
Meguiars endurance kullanıyorum. Jel olarak baya memnunum ve sarfiyatı gayet az bence finish de parlak baya

Gyepestp

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@ege üstadın benim daha önce sorduğumda ki yazıyı da okumuşsunuzdur. Okumadıysanız da okumanızı tavsiye ederim. Ez cümle detay dünyası şuan daha çok köpüğe yönelmiş durumda. Bunun da en makbulu ad magifoam @MoonDance emre hocamın stok tükendi. Bende 5lt alabildim. Zymöl Sampler 2 kit almasaydım bir 5 yada 10lt almak isterdim. Çünkü tekrar gelirmi, gelirse fiyat ne olur bilmiyorum. Belki kimyasal adamlar getirir tekrar.

Sechoyu istediğiniz gibi kullanabilirsiniz sizin tercihinize kalmış ben düne kadar modifiyesiz spreyleme şeklinde kullandım. Vp citrus prewash ve vp foamula 1 ile. Foamula 1 açık ara önde. Şimdi alta ile birlikte magifoam a geçtim hem sarfiyat epey azaldı hem de detayla uğraşmaya çok daha fazla zaman kalıyor. Depo kapağı, amblem çevreleri, kapı fitilleri, silecekleri etrafı gibi. Hem de spreylemeye göre temizlik kabiliyeti çok daha fazla arttı.
Şuan tr şartlarında satılan ürünler arasında korumayı ellemeyen en makbulleri bence vp foamula1 ve flowey ev13. Vp ansf de olabilir. Daha iyi temizlik yapsın derseniz flowey b33 de olabilir ama eksilerini unutmamak gerekir. Koch chemie gs de olabilir ama @ege üstadın deyimiyle "temizliği korkutucu". Yada mevcut karışımın içine 5-10ml katabilirsiniz size kalmış.
Son soru ise bereketli olması nedeniyle pw derim.
Çok teşekkürler detaylı bilgi için, bahsettiğiniz yazıyı da okumuştum. Köpüksüz kullanım için VP Foamula1 aldım. Fazla aldım, ileride belki başka bir köpük yapıcı alırsam onunla da kullanırım diye.

cihanoner

Çaylak Detaycı
Üye
İl
antalya
Tavsiyeler üzerine Flowey b33 sipariş verdim. Secho ile kullanıcam. Aracımda koruma falan yok geçen ay 0km bayiden aldım. B33 zarar verir mi? İlerde koruma veya seramik yaptırsam b33ü nasıl kullanabilirim?

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Ben de sizinle aynı tercihleri yaptım hobiotomda koach chemie protector wax 500ml indirimli ürünu denemek ve tanimak için önce 500 ml deniyecegim benim merak ettiğim husus su cilalı şampuanlarin seramiğe zararı oluyorsa bu tarz bir sivi cilanin zararı neden olmasın?
Cilalı şampuanların seramiğe, waxa yada sealanta bir zararı olmaz sadece perdeler. Unutmaz isem bununla ilgili bir video çekeyim ve paylaşayım.
Tavsiyeler üzerine Flowey b33 sipariş verdim. Secho ile kullanıcam. Aracımda koruma falan yok geçen ay 0km bayiden aldım. B33 zarar verir mi? İlerde koruma veya seramik yaptırsam b33ü nasıl kullanabilirim?
şu anda b33 kullanmanızda bir sakınca yoktur lakin koruma yaparsanız kullanmanızı tavsiye etmem, korumanıza zarar verecektir.

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
Jantlardaki kurşunların yapışkan kalıntılarını ne ile temizleyebilirim?

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye

cihanoner

Çaylak Detaycı
Üye
İl
antalya
Cilalı şampuanların seramiğe, waxa yada sealanta bir zararı olmaz sadece perdeler. Unutmaz isem bununla ilgili bir video çekeyim ve paylaşayım.

şu anda b33 kullanmanızda bir sakınca yoktur lakin koruma yaparsanız kullanmanızı tavsiye etmem, korumanıza zarar verecektir.
elimde meguiars sarı şampuan ve flowey b33 var. Bu ürünlere uygun nasıl bir koruma araca yapabilirim. Sedefli beyaz

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
@ege üstadın benim daha önce sorduğumda ki yazıyı da okumuşsunuzdur. Okumadıysanız da okumanızı tavsiye ederim. Ez cümle detay dünyası şuan daha çok köpüğe yönelmiş durumda. Bunun da en makbulu ad magifoam @MoonDance emre hocamın stok tükendi. Bende 5lt alabildim. Zymöl Sampler 2 kit almasaydım bir 5 yada 10lt almak isterdim. Çünkü tekrar gelirmi, gelirse fiyat ne olur bilmiyorum. Belki kimyasal adamlar getirir tekrar.

Sechoyu istediğiniz gibi kullanabilirsiniz sizin tercihinize kalmış ben düne kadar modifiyesiz spreyleme şeklinde kullandım. Vp citrus prewash ve vp foamula 1 ile. Foamula 1 açık ara önde. Şimdi alta ile birlikte magifoam a geçtim hem sarfiyat epey azaldı hem de detayla uğraşmaya çok daha fazla zaman kalıyor. Depo kapağı, amblem çevreleri, kapı fitilleri, silecekleri etrafı gibi. Hem de spreylemeye göre temizlik kabiliyeti çok daha fazla arttı.
Şuan tr şartlarında satılan ürünler arasında korumayı ellemeyen en makbulleri bence vp foamula1 ve flowey ev13. Vp ansf de olabilir. Daha iyi temizlik yapsın derseniz flowey b33 de olabilir ama eksilerini unutmamak gerekir. Koch chemie gs de olabilir ama @ege üstadın deyimiyle "temizliği korkutucu". Yada mevcut karışımın içine 5-10ml katabilirsiniz size kalmış.
Son soru ise bereketli olması nedeniyle pw derim.
ml ve sulandırma hesapları yüzünden an itibariyle şu haldeyim :D :D

Gyepestp

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bu forum için pek kabul edilebilir bir durum değil:) Ben araba da koruma yoksa uyuyamam oyyy Allah göstermesin içim ürperdi :)
Nasıl ya, olmaz öyle şey, cilasız, sealant'sız, wax'sız, ...vs'siz otomobil mi olur, olmaz, olmamalı :)
Polisajdır, wax'tır, korumadır daha oralara gelemedim. :)
Detaylı iç temizlik konusunu öğrenip alışverişlerimi bitirdim. (Bitmiyor)
Şimdi de yavaş yavaş dış yıkama olayına doğru geçtim.
Ama henüz koruma, seramik, wax. vs ile ilgili hiçbir şey bilmiyorum. :(

cihanoner

Çaylak Detaycı
Üye
İl
antalya
Hocam aynıyız. Bende dış temizlik konusunu öğrenmeye çalışıyorum.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
O zaman hatta kalın ben sizi bekletme müziği ile ilgili birime aktaracağım :D :D
Olur olur hepsi zamanla olur ama uyduruk bile olsa o yüzeyde illa bir koruma ürünü olması lazım :)

zizoum

Amatör Detaycı
Üye
merhaba arkadaşlar.
demir tozu ile ilgili forumda bir çok şey gördüm fakat yine finalde sizlere danışmak istedim:)
yılda bir kaç defa ile sınırlı kalmak şartıyla kaportaya da uygulamak istiyorum, hem jant hem kaporta için tavsiye edebileceğiniz ürün hangisidir acaba? (ambalajlarda genel olarak jant fotoğrafları gördüğüm için bu soruyu sorma ihtiyacı duydum)