Hızlı Soru - Cevap

zizoum

Amatör Detaycı
Üye
Öne çıkan konu #6,041
merhabalar arkadaşlar.
aracımda 3 sene önce yapılmış olan seramik kaplama var, daha doğrusu yok diyebiliriz:)
alta foam 2 lt ile kullanmak için şampuan önerileriniz nelerdir? sanırım daha iyi köpük yapması için 2 şampuan karışımı yapılıyor.
bir süre sonra boya koruma/seramik kaplama yaptırmayı düşünebilirim fakat şuan pek bilgim olmadığından gerekliliği hususunda da bilgim yok. bu yüzden alacağım ürünleri 1-2 lt şeklinde bulabilme şansımı da göz önünde bulundurursanız sevinirim.
not : aracım koyu lacivert(karbon siyah) renginde.
tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim

harunckr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara-Bilecik
merhabalar arkadaşlar.
aracımda 3 sene önce yapılmış olan seramik kaplama var, daha doğrusu yok diyebiliriz:)
alta foam 2 lt ile kullanmak için şampuan önerileriniz nelerdir? sanırım daha iyi köpük yapması için 2 şampuan karışımı yapılıyor.
bir süre sonra boya koruma/seramik kaplama yaptırmayı düşünebilirim fakat şuan pek bilgim olmadığından gerekliliği hususunda da bilgim yok. bu yüzden alacağım ürünleri 1-2 lt şeklinde bulabilme şansımı da göz önünde bulundurursanız sevinirim.
not : aracım koyu lacivert(karbon siyah) renginde.
tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim
İki şampuan vs karıştırmaya gerek yok hocam. Flowey ev13, valet pro advanced neutral snow foam, buabilirseniz autobrite magifoam veya superfoam, araç çok kirli veya üstünden wax sökecekseniz valet pro combo2, flowey b33 gibi çok seçenekli ön yıkama şampuanlarından alabilirsiniz. Ayrıca forumda gerçekten sorularınızın cevabı oldukça çok, yukarda yazdığım şampuanlardan sadece ansf kullanıyorum ve kullandım diğerleri hakkında sadece okuduklarım ve genel beğeniye hitap eden ürünler olduğundan tavsiye niteliğinde yazıyorum

Fatihkandemir

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
veta tükenmiş. Secho fx2 alıcam peki buna uygun nozul nerden bulabilirim?
Eğer secho alırsan seramarketimden sadece nozul alman yeterli olur. Ben attığım videodaki gibi nozulu koyacaksın ve arkasına keçe koyup yerine sıkacaksın. Doğru sırayı tekrar sayıyorum nozul, oring, keçe. Bunları tamamladığında ise iç hortuma delik açman kalıcak geriye. Deliğin büyüklüğü çok önemli. Kullandığın şampuana göre bu büyüklük ve keçe ayarlanıyor aslında

cihanoner

Çaylak Detaycı
Üye
İl
antalya
Eğer secho alırsan seramarketimden sadece nozul alman yeterli olur. Ben attığım videodaki gibi nozulu koyacaksın ve arkasına keçe koyup yerine sıkacaksın. Doğru sırayı tekrar sayıyorum nozul, oring, keçe. Bunları tamamladığında ise iç hortuma delik açman kalıcak geriye. Deliğin büyüklüğü çok önemli. Kullandığın şampuana göre bu büyüklük ve keçe ayarlanıyor aslında
nozul dışında ayrıca oring almak gerekli mi? Birde flowey b33 kullanıcam. Delik tam olarak ne kadar olmalı örneği var mı? Tşk ederim <3

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Arkadaşlar merhaba.

Aracımın koltukları parçalı suni deri. Direksiyon ve koltuklarım zaten kirli değildi ama Autoglym Leather Cleaner ile direksiyon dahil koltuklar olmak üzere komple temizledim. Mat bir görüntü elde ettim, ardından 48 saat bekledim. Dün işten gelince temizlediğim parçaları elimdeki Gyeon Leather Coat ile koruma altına alayım dedim. Ürünü çok fazlada sürmedim ama sabah garajda kontrol ettiğimde parlak bir finish bırakmış sanki. Gyeon kullanım talimatında 3 saat kurumasını bekleyin diyor ama 7 saat bekledi kurumuş olduğunu düşünüyorum.Bir yerde hata mı yaptım dersiniz? Mat bir görüntü olması gerekmez miydi?
Ne kadar mat final denilsede genelde bu tür koruma ürünleri yüzeye biraz canlılık katıyor.

DENİZLİ

umut-gunay

Amatör Detaycı
Üye
Arkadaşlar sürmesi ve silmesi en kolay katı wax hangisidir deneyimlerinize göre ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Gyepestp

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Son 4 sayfadaki tüm mesajları okudum, Secho FX2'yi aldım, nozul de alacağım.
Ama ön yıkama ürünü için karar veremedim. Öncelikle köpüksüz başlayıp, sonra köpüklüye çevirsem olmaz mı?
Ya da şunu sormam daha mantıklı. Modifiyeli Secho ile köpüklü ön yıkama mı, yoksa modifiyesiz Secho ile köpüksüz ön yıkama mı daha verimli olur?
QW olarak da 2 üründen birine %100 karar verdim. Gyeon Wet Coat ya da Koch Chemie PW.

Son düzenleme:

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Son 4 sayfadaki tüm mesajları okudum, Secho FX2'yi aldım, nozul de alacağım.
Ama ön yıkama ürünü için karar veremedim. Öncelikle köpüksüz başlayıp, sonra köpüklüye çevirsem olmaz mı?
Ya da şunu sormam daha mantıklı. Modifiyeli Secho ile köpüklü ön yıkama mı, yoksa modifiyesiz Secho ile köpüksüz ön yıkama mı daha verimli olur?
QW olarak da 2 üründen birine %100 karar verdim. Gyeon Wet Coat ya da Koch Chemie PW.
@ege üstadın benim daha önce sorduğumda ki yazıyı da okumuşsunuzdur. Okumadıysanız da okumanızı tavsiye ederim. Ez cümle detay dünyası şuan daha çok köpüğe yönelmiş durumda. Bunun da en makbulu ad magifoam @MoonDance emre hocamın stok tükendi. Bende 5lt alabildim. Zymöl Sampler 2 kit almasaydım bir 5 yada 10lt almak isterdim. Çünkü tekrar gelirmi, gelirse fiyat ne olur bilmiyorum. Belki kimyasal adamlar getirir tekrar.

Sechoyu istediğiniz gibi kullanabilirsiniz sizin tercihinize kalmış ben düne kadar modifiyesiz spreyleme şeklinde kullandım. Vp citrus prewash ve vp foamula 1 ile. Foamula 1 açık ara önde. Şimdi alta ile birlikte magifoam a geçtim hem sarfiyat epey azaldı hem de detayla uğraşmaya çok daha fazla zaman kalıyor. Depo kapağı, amblem çevreleri, kapı fitilleri, silecekleri etrafı gibi. Hem de spreylemeye göre temizlik kabiliyeti çok daha fazla arttı.
Şuan tr şartlarında satılan ürünler arasında korumayı ellemeyen en makbulleri bence vp foamula1 ve flowey ev13. Vp ansf de olabilir. Daha iyi temizlik yapsın derseniz flowey b33 de olabilir ama eksilerini unutmamak gerekir. Koch chemie gs de olabilir ama @ege üstadın deyimiyle "temizliği korkutucu". Yada mevcut karışımın içine 5-10ml katabilirsiniz size kalmış.
Son soru ise bereketli olması nedeniyle pw derim.

Arda48

Çaylak Detaycı
Üye
Ben de sizinle aynı tercihleri yaptım hobiotomda koach chemie protector wax 500ml indirimli ürünu denemek ve tanimak için önce 500 ml deniyecegim benim merak ettiğim husus su cilalı şampuanlarin seramiğe zararı oluyorsa bu tarz bir sivi cilanin zararı neden olmasın?

smail14

Tecrübeli Detaycı
Üye
Lastik parlatıcı olarak ne tavsiye edersiniz? Sarp kullanıyordum aşırı derecede memnundum fakat fiyatı çok yükselmiş. F/p olarak jel kıvamında parlak finish sunan tavsiyenize açığım