Hızlı Soru - Cevap

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Öne çıkan konu #6,221
@cihanoner,

Ben arabayı 0 aldım sonra 5-6 arabayı yıkatmadım ve yıkamadım. Arada bir su tuttum. Camları sildim . Çünkü bulunduğum yerde araba yıkayan düzgün bir yer yok. Hatta biryer yoktu .

Araba yıkayıcıların çoğu artık zımpara gibi olmuş bezler ile. Arabayı kuruluyor .
Genelde bi köpük tutup sonra duruluyorlar. Bez ile siliyorlar. Ver 25-30 lira + tip .

Sonra o bezi yere koy üstüne bas. Ver tazziği yıkansın .

Tabi işi hakkıyla yapan yerler vardır . Benim olduğum bölgede yok ondan eminim. Şehir merkezinde ünlü bi markanın bayisini de gördüm lüks bi avm altındaki yıkamayıcıda gördüm izledim .

cihanoner

Çaylak Detaycı
Üye
İl
antalya
Bim de satılan silikonlu cam sil suyu ve bim mikrofiber beziyle araç içi temizlenir mi? Ayrıca camlarıda silmekteyim.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Bim de satılan silikonlu cam sil suyu ve bim mikrofiber beziyle araç içi temizlenir mi? Ayrıca camlarıda silmekteyim.
Geçen yazın test etmiştim göğüslüğü plastik aksamlarını silerek, aslında güzel parlaklık veriyor ama güneşe çıktığı gibi arabanın içi garip bir koku alıyor büyük ihtimallede plastiğe zarar veriyor diyede düşünüyorum. Ama camlarda sıkıntı yok hem içten hem dıştan siliyorum hemde dışdan silince kayganlık veriyor arabayı yıkadığımda camlarda su kalmıyor akıp gidiyor.

dorukhanalev

Çaylak Detaycı
Üye
@onurçiko @_CaN_

Selamlar tekrar,

amazondan bir alacak listesi yapıyorum. 1 2 ay içinde sipariş geçerim durumuma göre de sepete ez detail fırça attım gyeon var ama gözümün biri de ezdetailde dar jantlar için,

bir de zymol autowash atayım dedim ama bu şampuan cilalı mıdır ? bulamadım bir yerde

Brindabella

Uzman Detaycı
Üye
@onurçiko @_CaN_

Selamlar tekrar,

amazondan bir alacak listesi yapıyorum. 1 2 ay içinde sipariş geçerim durumuma göre de sepete ez detail fırça attım gyeon var ama gözümün biri de ezdetailde dar jantlar için,

bir de zymol autowash atayım dedim ama bu şampuan cilalı mıdır ? bulamadım bir yerde
@Murat abi de Zymöl olacaktı.

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
@onurçiko @_CaN_

Selamlar tekrar,

Bende mevcut. Almayı düşünüyorsanız özelden yazabilirsiniz.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
@onurçiko @_CaN_

Selamlar tekrar,

Ez çok güzel fırçadır, tavsiye ederim. Hatta bende alacam, belki beraber bile alabiliriz.
Zymöl cilalı değildir, içinde doğal yağlar bulunur, muz, hindistancevizi gibi

eryayli

Usta Detaycı
Üye
İl
Kurtköy
Yapmayın. Plastiklerde, ki ozellikle ic plastiklerde silikonlu urunler onerilmez. Hatta parlaklik verecegi icin on camdan yansima yapip gorusu engeller.

HTC_U-3u cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

dorukhanalev

Çaylak Detaycı
Üye
Ez çok güzel fırçadır, tavsiye ederim. Hatta bende alacam, belki beraber bile alabiliriz.
Zymöl cilalı değildir, içinde doğal yağlar bulunur, muz, hindistancevizi gibi
Hocam nereden alabilirsek beraber alabiliriz fikir verirseniz amazon dışında olur Amazon olur alalım istiyorum almak ben.

Hocam diğer hususumu yönelteyim o zaman, korumalı araca cilalı şampuan kullanmayın dediniz kullanırsanız IPA ile temizleyin dediniz sulandırıp.

Şimdi bu korumalı aracı cilalı şampuanla yıkadıktan sonra IPA ile yüzeyi temizlersek alttaki daha önce yapılmış olan ayrı korumayı cilayı waxı da kaldırmaz mı ?

Diğer sorum ise, cilalı şampuan kullanmıyoruz tamam peki hızlı cila kullanmada bir sorun olur mu ? Perdelene yapar mı? ÖRN. Koch CHemie PW Auytoglym Polar Seal ?

Son düzenleme:

PassionateDetailing

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
Adana
Dediğiniz gibi aslında çok ekonomik. Boncuklanması dayanımı da iyi, koruma özelliği var. Parlaklık olarak mat değil, aşırı parlak da değil, tam kıvamında. Lastik parlatıcı arayışında olan arkadaşlara duyrulur :)

Mat sevseydim kesinlikle nanolex tire tercih ederdim.

Magic dressing solvent içerikli. Lastikte ne bileyim, ben tercih etmem. Edene de bir şey diyemem tabi..
Ben şuan magic dressing de kullanıyorum.Endurance hala faborim ama magici uygulamak kolay olduğu için kullanıyorum :)

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Hocam nereden alabilirsek beraber alabiliriz fikir verirseniz amazon dışında olur Amazon olur alalım istiyorum almak ben.

Hocam diğer hususumu yönelteyim o zaman, korumalı araca cilalı şampuan kullanmayın dediniz kullanırsanız IPA ile temizleyin dediniz sulandırıp.

Şimdi bu korumalı aracı cilalı şampuanla yıkadıktan sonra IPA ile yüzeyi temizlersek alttaki daha önce yapılmış olan ayrı korumayı cilayı waxı da kaldırmaz mı ?

Diğer sorum ise, cilalı şampuan kullanmıyoruz tamam peki hızlı cila kullanmada bir sorun olur mu ? Perdelene yapar mı? ÖRN. Koch CHemie PW Auytoglym Polar Seal ?
Hocam siz yanlış anlatmışım heralde, koruma uygulaması yapmadan önce cilalı şampuanla yıkama yapmayın, yaparsanızda ipa ile temizleyin dedim.
Bu tür ürünlerin hidrofobileri yüksektir, alttaki korumayı maskelerler lakin kendi kişiliklerini yansıtırlar ama bu kötü değil alttaki korumaya canlandırmak desteklemek içşn olduğu için kötü değildir.

dorukhanalev

Çaylak Detaycı
Üye
Hocam siz yanlış anlatmışım heralde, koruma uygulaması yapmadan önce cilalı şampuanla yıkama yapmayın, yaparsanızda ipa ile temizleyin dedim.
Bu tür ürünlerin hidrofobileri yüksektir, alttaki korumayı maskelerler lakin kendi kişiliklerini yansıtırlar ama bu kötü değil alttaki korumaya canlandırmak desteklemek içşn olduğu için kötü değildir.
Anladım hocam, yani ipa ile sadece koruma öncesi cilalı şampuan kullanırsam temizlerim. Sonrasında koruma yapılmış araca kullanabilirim.

Ama eski yorumlarda perdeleme gibi bir detaydan bahsediyorlar, çok pahalı kaliteli koruma üstüne ucuz bir cila sürünce etkisi azalıyor diyorlar gibi.

axellus1

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Merhaba arkadaşlar,

Aracımın ön kaputunda yarım film var. Bu filmi sıcak su yardımı ile sökmeyi düşünüyorum. Film kaliteli bir şeye benziyor, en az 6-7 yıllık var. Söktüğümde yapışkan falan kalırsa bunları sökmek için hangi ürünü önerirsiniz? Ara. 2011 model 3008. Boya yapısını bilmiyorum nasıldır. Ona zarar vermeyecek bir ürün gerekiyor.

Kaputun genel görüntüsü bu şekilde.

Ayrıca filde çok fazla çatlak oluşmuş durumda.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Merhaba arkadaşlar,

Aracımın ön kaputunda yarım film var. Bu filmi sıcak su yardımı ile sökmeyi düşünüyorum. Film kaliteli bir şeye benziyor, en az 6-7 yıllık var. Söktüğümde yapışkan falan kalırsa bunları sökmek için hangi ürünü önerirsiniz? Ara. 2011 model 3008. Boya yapısını bilmiyorum nasıldır. Ona zarar vermeyecek bir ürün gerekiyor.

Kaputun genel görüntüsü bu şekilde.

Ayrıca filde çok fazla çatlak oluşmuş durumda.

Yapışkanları sökmek için Auto Finesse Oblitarate kullanabilirsin. Biraz yapışkan kalıntısına püskürt 10 20 saniye geçdikden sonra mikrofiber bezle yumuşak bir şekilde temizle. Bende de stikır artığı vardı bu yöntemle temizlemiştim. Eğer yanlışım varsa üstadlar düzeltsin.

s-Works

Firma Yetkilisi
Üye
Dikkatli bir şekilde sökün. Eski film. Boyaya zarar verebilir. Küçük küçük ,acele etmeden sökün. Yapışkan kalıntısı için gyeon tar kullanabilirsiniz.

LG-H930 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

erguel

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba arkadaşlar, araçların içinde yer alan gerçek ahşap kaplamalar için -plastik ahşap görünümlü olanlar değil - nasıl bir temizlik ve koruma yapmalıyız bilgisi olan var mı?