Hızlı Soru - Cevap

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Öne çıkan konu #6,441
Çok teşekkür ederim söylediğiniz şekilde uygulamasını yapacağım :)

SM-N960F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Muhammet bey aşağıdaki linkte benim susuz motor temizliği ve motorplast uygulamam mevcut. Oradan inceleyebilirsiniz. Ürünü motor temizliği bitikten sonra yüzeye homojen sıkıyorsunuz o kadar. @Berkay hocam sıktıktan sonra fazlalığı silin demiş ama ben bu konuda şöyle bir çözüm buldum. Ürünü plastik ve metal aksama biraz uzaktan sıkın. Homojen olmayan yerlerdeki damlacıkları hemen silmeyin. 12 saat sonra ertesi gün kuru bir bez ile o yüzeyi silin. Ben çözümü böyle oldum. Zaten fazla damlacık olan yer hafif yağlı bir doku bırakıyor yüzeyde. Ertesi gün kuru bezle silersiniz.
Astra K motor temizliği ve koruma (Amway LOC vs Koch chemie Motorplast)

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Muhammet bey aşağıdaki linkte benim susuz motor temizliği ve motorplast uygulamam mevcut. Oradan inceleyebilirsiniz. Ürünü motor temizliği bitikten sonra yüzeye homojen sıkıyorsunuz o kadar. @Berkay hocam sıktıktan sonra fazlalığı silin demiş ama ben bu konuda şöyle bir çözüm buldum. Ürünü plastik ve metal aksama biraz uzaktan sıkın. Homojen olmayan yerlerdeki damlacıkları hemen silmeyin. 12 saat sonra ertesi gün kuru bir bez ile o yüzeyi silin. Ben çözümü böyle oldum. Zaten fazla damlacık olan yer hafif yağlı bir doku bırakıyor yüzeyde. Ertesi gün kuru bezle silersiniz.
Önceki yaptığımda Koch nmpc sürmüştüm, renk olarak güzel olmuştu ama ömrü ve toz toplaması ister istemez motorplastla yarışamıyor :) kıyıda köşede zorlu kirleri söküp motorplastla korumaya almam lazım benim de :)

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Önceki yaptığımda Koch nmpc sürmüştüm, renk olarak güzel olmuştu ama ömrü ve toz toplaması ister istemez motorplastla yarışamıyor :) kıyıda köşede zorlu kirleri söküp motorplastla korumaya almam lazım benim de :)
Kesinlikle tecrübe etmelisin Mustafa, insan hayret ediyor sık bırak işi ile olur mu bu olay diyordum beklentim çok yoktu ama süper sonuç verdi. 950km’lik izmir- salda gölü-Olympos-Marmaris-alanya turu yaptım ve dağ bayır çok tozlu topraklı yola girdim. Kaputu @onurçiko üstad ile Antalya’da detay yaparken açtık o da gördü toz tutma performansı süperdi. Açıkçası hafif yağlı bir dokusundan dolayı toz çeker diye düşünüyordum beni ters köşe yaptı :)

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Kesinlikle tecrübe etmelisin Mustafa, insan hayret ediyor sık bırak işi ile olur mu bu olay diyordum beklentim çok yoktu ama süper sonuç verdi. 950km’lik izmir- salda gölü-Olympos-Marmaris-alanya turu yaptım ve dağ bayır çok tozlu topraklı yola girdim. Kaputu @onurçiko üstad ile Antalya’da detay yaparken açtık o da gördü toz tutma performansı süperdi. Açıkçası hafif yağlı bir dokusundan dolayı toz çeker diye düşünüyordum beni ters köşe yaptı :)
Öylesine tozlu, kumsallı ortamda bulunup üstüne bir de uzun yol gittikten sonra sonuç oysa en kısa sürede uygulama yapayım :D
Diğer konuda da geçmişti de, motorplast elime ulaşınca dış plastik aksamlarda deneyeceğim :) nmpc iyi iş yapıyor ama motorplast belki daha iyi iş yapar :D

Muhammed06

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Teşekkür ederim hocam, konuyu inceliyorum ve belirttiğiniz hususa dikkat ederek uygulamayı yapacağım. Araçlar aynı olduğu için sonucuda önceden görmek güzel olur :)

SM-N960F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

zizoum

Amatör Detaycı
Üye
merhaba arkadaşlar
chemical guys p40'ı önerir misiniz acaba? @onurçiko abinin çok beğendiğini görmüştüm eski konularda. veya bu ürüne muadil gösterebileceğiniz bi ürün var mıdır? şimdiden teşekkür ederim:)

Ouris

Acemi Detaycı
Üye
Eve bir adet Amway loc alsam hem ev hem de arabanın motor, koltuk, döşeme temizliği için kullansak nasıl olur?

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Eve bir adet Amway loc alsam hem ev hem de arabanın motor, koltuk, döşeme temizliği için kullansak nasıl olur?
Ben amway loc’u o maksat ile almıştım. Yani evde hem yerleri silmek için,hemen genel temizlik için hem de koltukları silmek için aldım. Arabada da kullanıyorum. Hatta başlığım var kapılar ve kapı eşiklerini sulandırıp loc ile temizledim güzel de köpürüyor ve temizliyor. Hem eve hem araca ihtiyacınız var ise kullanın.

@Detail 35 ile biz boyada da korumaya zarar verip vermeyeceğini test ettik. Alta foam’a 25ml ön yıkama şampuanı ve 30ml amway ekledik. Wax falan hiç bir şey bırakmadı temizledi. :D wax sökücü olarak da gideri var.

Nonane

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Herkese merhaba, 2 sorum olacak :)

1. M700'lü bez ile kil eldivenini aynı poşete koymuşum, eldivenin bir ucuna bez gelmiş ve tabiri caizse eritmiş kil kısmını. Vıcık vıcık ele geliyor gibi bir hal almış. Geri döndürülebilir bir durum mudur bilgisi olan var mı?

2. Benim janttaki jant göbeği tırnakları kırılmıştı, ben de servisten yenisini almıştım bakıma gittiğimde. Ama sonra bu aldığım da yolda düşmüş (ben öyle tahmin ediyorum), şuan yine boş, ben de yine orjinale o kadar para vermeyeyim dedim ve netten daha ucuza aldım bir tane. Bunun da düşmemesi için ne yapabilirim?

Aklıma biraz ısıtarak tırnakları genişletip öyle takmak geliyor ama kırar mıyım diye korkuyorum. Tecrübesi olan paylaşırsa sevinirim.
2. ye japon 502 önerim var ama bu ara foruma pek bakamadım abi. geç oldu galiba

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
2. ye japon 502 önerim var ama bu ara foruma pek bakamadım abi. geç oldu galiba
Öylece taktım bakalım düşer mi yine :) Hiçbir şey uygulamamaya karar verdim. Bir de ucuza alınca çok önemsemedim. Hatta tek almıştım şimdi bir set olarak da alayım bulunsun. Teşekkür ederim yine de :)

CemPektaş

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Ben amway loc’u o maksat ile almıştım. Yani evde hem yerleri silmek için,hemen genel temizlik için hem de koltukları silmek için aldım. Arabada da kullanıyorum. Hatta başlığım var kapılar ve kapı eşiklerini sulandırıp loc ile temizledim güzel de köpürüyor ve temizliyor. Hem eve hem araca ihtiyacınız var ise kullanın.

@Detail 35 ile biz boyada da korumaya zarar verip vermeyeceğini test ettik. Alta foam’a 25ml ön yıkama şampuanı ve 30ml amway ekledik. Wax falan hiç bir şey bırakmadı temizledi. :D wax sökücü olarak da gideri var.
LOC'u 5 yıldır aracımda apc olarak kullanıyorum. Kafama göre 1'e 10'dan yoğun olmayacak şekilde sulandırıp, köpük yapan sıvı sabun şişesine koyuyorum. Detay fırçasına köpüğü sıkıp, kapı içleri, iç trimler, kapı eşikleri vs her yeri temizliyorum. Koltuk temizliği için vp carpet kalmadığı zaman kullanıyorum. Daha uzun süreli test olamaz herhalde, 5 yıldır herhangi bir parçaya zarar verdiğini, beyazlattığını, aşındırdığını gözlemlemedim.
Hem ev hem araç için kullanılabilir olduğundan f/p konusunda da gayet başarılı bir ürün. Ben de tavsiye ederim.

CemPektaş

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Merhabalar, İkea'da satılan şu TOMAT sprey şişesi, beyaz, 35 cl sprey şişelerden kullananız var mı?

Apc, Carpet ve Bilberry için kullansam sorun yaşar mıyım
Bu ürünün amacı bitkilere su püskürtmek olduğundan, başlığının kimyasala dayanıklı olmayacağını düşünüyorum. Atım performansı da beklentiyi karşılamaz. Muhtemelen başlık çabuk bozulacaktır, kimyasala dayanıklı şişelere bakmanızı tavsiye ederim. İlk alım maliyetleri daha yüksek olabilir ama uzun vadede daha kazançlı çıkarsınız.

narcobs

Acemi Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Bu ürünün amacı bitkilere su püskürtmek olduğundan, başlığının kimyasala dayanıklı olmayacağını düşünüyorum. Atım performansı da beklentiyi karşılamaz. Muhtemelen başlık çabuk bozulacaktır, kimyasala dayanıklı şişelere bakmanızı tavsiye ederim. İlk alım maliyetleri daha yüksek olabilir ama uzun vadede daha kazançlı çıkarsınız.
Aslında tahmin ettiğim gibi ama yine de bi şansımı deneyeyim dedim :) Teşekkürler cevap için

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Arkadaşlar kumaş koltuklar ve zemin için temizleme ürünü öneriniz nedir?
Zeminde 4,5 d paspas var koltuklarda kılıf yok.
Hocam selam, zemin temizliği için de (taban halısını kastediyorsanız) kumaş koltuk temizliği içinde aynı ürünü kullanabilirsiniz.

1- Kokusu ve performansı için Valet Pro Carpet Cleaner edinip bununla temizleyebilirsiniz.
2- Kokusuz olsun derseniz Koch Chemie Green Star'ı deneyebilirsiniz. (Plastik 3D paspaslar da da kullanılabilir)
3- Çok işim yok standart bir şey olsun, çabuk ulaşayım sulandırmak istemiyorum, kirler yüzeysel sıkıp sileceğim derseniz Sonax Interior Cleaner deneyebilirsiniz.
4- Ucuz olsun iş görsün derseniz Kenotek Araç İçi Genel Temizleyici'de fena değil ve 1 litre.

Temizliği nasıl yapacağınıza gelir isek; bölgeyi iyice süpürdükten sonra matkap ucu fırçalarla yada el fırçaları ile zemine yada koltuğa (koltuk için fırçalamak kirin durumuna göre zaruri değildir) ürünü püskürtüp fırçalayabilir sonrasında önce hafif nemli bir mikrofiber bez sonra da kuru bir mikrofiber bez ile silebilirsiniz.

Özellikle koltuklarda önce nemli bez ile silmek yüzeyde ki suyu dağıtacak ve lekesiz homojen bir görüntü elde etmenizi sağlayacaktır.

Tecrübeli arkadaşlarımız ve büyüklerimiz konuyla ilgili yorumlarını paylaşacaktır.

Son düzenleme:

Saint_33

Amatör Detaycı
Üye
Hocam selam, zemin temizliği için de (taban halısını kastediyorsanız) kumaş koltuk temizliği içinde aynı ürünü kullanabilirsiniz.

1- Kokusu ve performansı için Valet Pro Carpet Cleaner edinip bununla temizleyebilirsiniz.
2- Kokusuz olsun derseniz Koch Chemie Green Star'ı deneyebilirsiniz. (Plastik 3D paspaslar da da kullanılabilir)
3- Çok işim yok standart bir şey olsun, çabuk ulaşayım sulandırmak istemiyorum, kirler yüzeysel sıkıp sileceğim derseniz Sonax Interior Cleaner deneyebilirsiniz.
4- Ucuz olsun iş görsün derseniz Kenotek Araç İçi Genel Temizleyici'de fena değil ve 1 litre.

Temizliği nasıl yapacağınıza gelir isek; bölgeyi iyice süpürdükten sonra matkap ucu fırçalarla yada el fırçaları ile zemine yada koltuğa (koltuk için fırçalamak kirin durumuna göre zaruri değildir) ürünü püskürtüp fırçalayabilir sonrasında önce hafif nemli bir mikrofiber bez sonra da kuru bir mikrofiber bez ile silebilirsiniz.

Özellikle koltuklarda önce nemli bez ile silmek yüzeyde ki suyu dağıtacak ve lekesiz homojen bir görüntü elde etmenizi sağlayacaktır.

Tecrübeli arkadaşlarımız ve büyüklerimiz konuyla ilgili yorumlarını paylaşacaktır.
Eline sağlık Üstad güzel bir anlatım.Teşekkür ederim