Hızlı Soru - Cevap

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Öne çıkan konu #7,121
Açıkçası bende poşetlere guruplayarak kullanıyorum ve bagajı açınca görüntü hoş olmuyor ☺️ Soruyu bu yüzden sormuştum. Meguiars çantam var onun içerisinde normal bir yıkamada lazım olabilecek şampuan, jant temizleme, hızlı cila, sirkeli su gibi ürünleri saklıyorum. Hem derli toplu duruyor hem sağa sola saçılmıyor. Diğer türlü malzemeleri garajda muhafaza ediyorum, bende çok kullanılmayan ürünleri araçta saklanmasından yana değilim.

Ömer88

Usta Detaycı
Üye

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Çok fazla basınç uygulamışsın sanki. Bana göre tavan en hassas bölgedir. Diyeceğim köpükle bile yapılan bir işlem olsada bastırmadan o yuzeye veya fırçaya köpüğü sıkın daha sonra kumaş fırçası veya bu gibi ufak yerler için sert olmayan bir diş fırçası ile bastırmadan fırçalayarak mikrofiber bez ile gene bastırmadan halletmek. yada kumaş temizleyicisiyle çok ıslatmadan valet pro carpet vs. aynı işlem yapılabilir.
Tamamen basınçdan değil hocam würth sert gelmiş o yüzeye. Po ve nanolex daha uygun o tavana. Carpet kullanılacaksa en sert 1:20 olmalı ve köpük olmalı. Fırça falan aman diyim, bez yeterli. Bazı arabaların tavanı böyle hassas oluyor.

tmac61

Tecrübeli Detaycı
Üye
Virüs temizliği için 1/10 çamaşır suyu en kesin çözüm arkadaşlar, anında öldürür.

hastanede profların bizzat söylediği ve uygulanan yöntem budur. 3-4 saatte bir her bölüm masa, klavye, kapı kollarını vs böyle temizliyor.

Evde de gelen koli/poşet artık ne varsa kapı önünde spreyleyip öyle alıyoruz içeriye.

Ouris

Acemi Detaycı
Üye
Tamamen basınçdan değil hocam würth sert gelmiş o yüzeye. Po ve nanolex daha uygun o tavana. Carpet kullanılacaksa en sert 1:20 olmalı ve köpük olmalı. Fırça falan aman diyim, bez yeterli. Bazı arabaların tavanı böyle hassas oluyor.
Hocam dediğiniz gibi ürün sert gelmiş olabilir çünkü sildiğim bezi kontrol ettim iplikler yapış yapış olmuş deforme olmuş gibi.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Hocam dediğiniz gibi ürün sert gelmiş olabilir çünkü sildiğim bezi kontrol ettim iplikler yapış yapış olmuş deforme olmuş gibi.
Yapış yapış diyince aklıma şöyle bir durum geldi. Tavan döşemesi kumaşını yapışmasını sağlayan yapıştırıcıyı döşemenin altından alınmış olabileceği,Derby,bally gibi bir yapıştırıcı türü oluyor. Anlık bi baskıyla ince kumaşın altından ortaya çıkarıp deformeside mümkün olmuş olabilir. Ürün fazla ıslaklık bırakmış olabilir diye düşündüm :utan:

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Yapış yapış diyince aklıma şöyle bir durum geldi. Tavan döşemesi kumaşını yapışmasını sağlayan yapıştırıcıyı döşemenin altından alınmış olabileceği,Derby,bally gibi bir yapıştırıcı türü oluyor. Anlık bi baskıyla ince kumaşın altından ortaya çıkarıp deformeside mümkün olmuş olabilir. Ürün fazla ıslaklık bırakmış olabilir diye düşündüm :utan:
Belki fazla beklettiği için olabilir mi ? Kumaş ürünü çok emmiştir belki.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Belki fazla beklettiği için olabilir mi ? Kumaş ürünü çok emmiştir belki.
Yani durumu tahmin etmek zor şu an faydasıda olmayacak bize ama bazı araçlarda bu döşeme oldukça ince bir formda olabiliyor dikkat etmek lazım. Baskı çok olunca tüylenmede kaçınılmaz olabiliyor

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Yani durumu tahmin etmek zor şu an faydasıda olmayacak bize ama bazı araçlarda bu döşeme oldukça ince bir formda olabiliyor dikkat etmek lazım. Baskı çok olunca tüylenmede kaçınılmaz olabiliyor
Evet abi katılıyorum, iyi ki küçük bir yerde test etmiş.

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ben 1:10 VP apc kullanmıştım. Yumuşak bir ürün. Baskı yapmamama rağmen aynı bu şekilde tüylenme olmuştu. Bez bile sert geliyor bence. Cins bir malzeme bunların döşemeleri.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
O zaman bu ürünü sıkıp 2 3 dk bekliyoruz tavanda. Sonra nemli bezle siliyoruz, hemen ardından beklemeden kuru bezle son kez siliyoruz. Eğer leke geçtiyse yine aynı işlemi tekrarlıyoruz ve hiçbir şekilde aşırı baskı uygulamadan siliyoruz.

İşlem böyle mi olmalı? Ben de elimde nivea köpük şişesi olduğu halde sadece tavanda kullanmak için aldım sırf zarar vermeden temizleyim diye.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
O zaman bu ürünü sıkıp 2 3 dk bekliyoruz tavanda. Sonra nemli bezle siliyoruz, hemen ardından beklemeden kuru bezle son kez siliyoruz. Eğer leke geçtiyse yine aynı işlemi tekrarlıyoruz ve hiçbir şekilde aşırı baskı uygulamadan siliyoruz.

İşlem böyle mi olmalı? Ben de elimde nivea köpük şişesi olduğu halde sadece tavanda kullanmak için aldım sırf zarar vermeden temizleyim diye.
Abi artık o tavan döşemesinin narinliğine bağlı. Ben temizlerken nivea ile carpet sıkıp bez ile çitiledim bir sıkıntı olmadı.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Abi artık o tavan döşemesinin narinliğine bağlı. Ben temizlerken nivea ile carpet sıkıp bez ile çitiledim bir sıkıntı olmadı.
Kardeşim vw tavanları malesef 10 yılı geçince sarkması ile meşhur :( işlem görmemiş tavan bile 10 yılı zor görüyor. O açıdan iyice öğrenmeden yapmak istemiyorum işlemi :(

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator

Ben tavandan oldum olası çekindim,o yüzden her zaman daha emniyetli gelen beze sıkma yöntemi ile çalıştım baskı uygulamadan sabırla.

Direkt olarak yöntem verip zan altında kalmak istemem marka modelde değişiklik gösteren bir durum. Hiç sorun yaşamamakta mümkün :)

Gerekirse bir kaç tur aynı yerden geçilebilir,tüylenme veya bu tarz açılma sorunları olmaması adına önce göze batmayacak bir alanda da test edilmeli mutlaka

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Özellikle japon araçlarında daha hassas olabiliyor Emre dikkat etmek gerekli :)
Detaylı temizliği yapan adamlar nasıl temizlediler çok merak ediyorum. En ufak bir deformasyon yok. Ben de kibar davranmıştım oysaki :D

L300 de Japon aracı ama malzeme kalitesini beğeniyorum. Tavanı Detap kuru köpükle temizliyorum. Koltuklarda VP apc ve elbise fırçası kullanıyorum. İlk günkü gibiler neredeyse.
(Bendeki durum aşk sanırım. Corolla'nın herşeyine bahane bulurken L300'ü her haliyle kabul ediyorum :D :D)

Son düzenleme:

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Detaylı temizliği yapan adamlar nasıl temizlediler çok merak ediyorum. En ufak bir deformasyon yok. Ben de kibar davranmıştım oysaki :D

L300 de Japon aracı ama malzeme kalitesini beğeniyorum. Tavanı Detap kuru köpükle temizliyorum. Koltuklarda VP apc ve elbise fırçası kullanıyorum. İlk günkü gibiler neredeyse.
Eski araçlar daha kaliteli malzemeye sahip bence :komik: yani hassas olunca problem olmuyor ama olmayacağı anlamınada gelmiyor demek istediğim bu aslında :araa:

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ben tavandan oldum olası çekindim,o yüzden her zaman daha emniyetli gelen beze sıkma yöntemi ile çalıştım baskı uygulamadan sabırla.

Direkt olarak yöntem verip zan altında kalmak istemem marka modelde değişiklik gösteren bir durum. Hiç sorun yaşamamakta mümkün :)

Gerekirse bir kaç tur aynı yerden geçilebilir,tüylenme veya bu tarz açılma sorunları olmaması adına önce göze batmayacak bir alanda da test edilmeli mutlaka
Doğru her markayı geçtim aynı aracın bile farklı yıllardaki tavan döşeme hassasiyeti farklı oluyor. Köpük daha güvenli diye tercih etmiştim ama bir süre takipte kalayım o zaman :) tavana nivea köpüğünü sıkmam zor olur diye düşünmüştüm ama iş en son yine ona kalacak gibi :D