Hızlı Soru - Cevap

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Öne çıkan konu #7,081
Bulaşı
Hocam bunun ucundaki malzeme aşağıdaki süngerle aynı . Bu kadar para vermeye değmez ben 3 yıldır milyoncularda 1₺ ye satılan bu süngerlerden kullanıyorum ben markayım diyen çoğu aplikatörü de bozar (Adams Pro tire hex grip hariç )

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bi deneyeyim hocam tavsiyeniz için teşekkürler. Ürün sarfiyatını azaltacak ve eli kirletmeyecek bir ürün aradığım için ilgimi çekmişti. Milyonculara bi bakalım nuri lef lef buluruz heralde. ☺️

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
O ürün atabiliyormuş basınçlı su ile.
Abi ne demek istediğini anlamadım ? Pütürlü mü atıyormuş demek istedin yani ?

Abi bunu direk uygulayabilir miyiz yoksa yine astar zımpara vs şart mı?
Kardeşim etrafını maskele iyice Yada sökebiliyorsan sök parçaları. İyice koch gs yada benzeri bir apc ile temizle 2000 lik yada 3000 lik su zımparası ile bir tur hafiften geç ne olur ne olmaz. Sonra würthü bi 5 dk ılık su dolu bardağın içinde beklet vur gitsin. (Astar sana bağlı atarsan faydası kesinlikle olur)

Bununla davlumbaz boyansa olur mu?
Yapılabilir hocam.

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Abi ne demek istediğini anlamadım ? Pütürlü mü atıyormuş demek istedin yani ?

Kardeşim etrafını maskele iyice Yada sökebiliyorsan sök parçaları. İyice koch gs yada benzeri bir apc ile temizle 2000 lik yada 3000 lik su zımparası ile bir tur hafiften geç ne olur ne olmaz. Sonra würthü bi 5 dk ılık su dolu bardağın içinde beklet vur gitsin. (Astar sana bağlı atarsan faydası kesinlikle olur)

Yapılabilir hocam.
Basınçlı su gelince würt tampon boyası atıyor, yani yüzeyden kalkıyormuş. Ben denemedim ama tam tutunamıyor sanırım, basınçlı suyu yakın mesafeden tuttuklarında parça parça gidiyor.

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Basınçlı su gelince würt tampon boyası atıyor, yani yüzeyden kalkıyormuş. Ben denemedim ama tam tutunamıyor sanırım, basınçlı suyu yakın mesafeden tuttuklarında parça parça gidiyor.
Abi bizim uzak bir akrabanın T5'ine uygulamıştık, uzun dönemde bir problem yaşamadık. Boyanın atması zemin hazırlığı ile alakalı bir durum, boya tutunamamış olabilir.

Ek olarak kullanılan tazyikli suyun basıncı ve yakından tutulması ile de alakalı.

00serkan4300

Çaylak Detaycı
Üye
koch chemie motorplast ı dış trim, ayna yanı gibi yerlerde parlatma ve koruma amacıyla kullanabilir miyiz?yoksa illaki ayrı ürün mü kullanmak gerekir?

TarıkZS

Usta Detaycı
Üye
Arkadaşlar malum ülkede virüs vakaları arttı. İnternetten sipariş verdiğinizde Kargo size ulaşınca nasıl önlemler alıyorsunuz ? Paket açma sterilizasyon vs neler yapıyorsunuz ? İstanbul Ankara çok riskli genelde alınanlar da oradan geliyor.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Arkadaşlar malum ülkede virüs vakaları arttı. İnternetten sipariş verdiğinizde Kargo size ulaşınca nasıl önlemler alıyorsunuz ? Paket açma sterilizasyon vs neler yapıyorsunuz ? İstanbul Ankara çok riskli genelde alınanlar da oradan geliyor.

Ben eldiven ve maskeyle teslim alıyorum. 1:1 ipa ile kargo poşetini veya kutusunu siliyorum, ardından içinden çıkan mesela fırça ise , ipa ile temizleyip, suyla yıkıyorum. Eğer bez ,havlu gibi birşey ise ambalajını silip içinden çıkarıp balkona koyuyorum, ertesi gün 24 saat geçince alıyorum içeriye.

GöKHaN 35

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir

Gelen paketi 1 gün balkonda bekletiyorum. Diğer gün koli değilse dışını sirkeli su ile temizliyorum.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye

Ya artik bu virusu kapi kolundan, gelen kargodan kapacaksak da cani çıksın ne diyeyim.

Artik marketten aldiklarimizi yikamaktan kargolari dezenfekte etmekten illallah geldi.

Kargocudan alip banyoya atiyorum. Poestli bir seyse poseti yirtip dezenfektan sıkıyorum.

Yikanabilirse sabunla yikiyorum. Bir sure de balkonda bekletiyorum tamamdir. Hala gebermediyse illet zikkim olsun :)

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Nonane

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Ya artik bu virusu kapi kolundan, gelen kargodan kapacaksak da cani çıksın ne diyeyim.

Artik marketten aldiklarimizi yikamaktan kargolari dezenfekte etmekten illallah geldi.

Kargocudan alip banyoya atiyorum. Poestli bir seyse poseti yirtip dezenfektan sıkıyorum.

Yikanabilirse sabunla yikiyorum. Bir sure de balkonda bekletiyorum tamamdir. Hala gebermediyse illet zikkim olsun :)

2günde 4 şişe sirke gitti abiiiiiii

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli

Abi bana da gına geldi ya, artık sıkıldım her gelen ambalajları silmekten. Yaklaşık yarım litre ipa kullanmışım.

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Cebime küçük fisfis a kolonya dolduruyorum asansor kapısını düğmelerini ellemeden açmadan sıkıyorum sonra açıyorum.
Kargo geldimi bütün dışını kolonya ile kolanyalayip eldiven ile içini açıyorum içinden çıkan malzemeyide kolonya sıkıyorum siliyorum sonuçta yüzde 80 alkol var içinde yüzde 60 alkol yeterli diyorlar.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Sorun aslında boyanması değil, boyamayı yapanın genelde rengi tutturamaması ve kötü boyaması. Henüz Subaru sahibi değilken kullandığım otomobile arkadan bir otomobil çarpmıştı. Aman ne olacak, kaskodan yapılır, serviste boyarlar demiştim. Otomobilde ufacık bir hasarda bagaj kapağı ve tampon değiştirilmişti. Çamurluk, bagaj kapağı ve tampon boyandıktan sonra otomobil hazır diye haber geldiğinde bende koşa koşa servise gitmiştim. Abartmıyorum, otomobil yerin dibinde loş ışık altında bir yerdeydi daha o ortamda otomobilin boyanan yerlerinin farklı tonda olmasını geçtim farklı bir renkte olduğunu fark ettiğimde yeniden boyansın demiştim ama ne kadar ısrar etsemde sonuç değişmemişti.
Otomobil gümüş gri renkteydi ama boyanan yerleri güneş altında patlıcan moruna yakın bir renge dönüyordu. ÜZerinden 20 yıldan fazla geçti halen renk tutturamıyorlar, halen boyayamıyorlar.
Halen, en ufak birşeyde koskoca parçayı değiştirmeye yelteniyorlar.
Yine seneler önce, arkadaşımla birlikte ismi lazım değil bir Peugeot bayisine gitmiştik, daha doğrusu aracı servisteydi ve işlemler bitti mi diye beraber kontrol etmeye gitmiştik. Showroom'da 0 km 206 GTi vardı. Daha bakar bakmaz aracın sağ yarısı tamamen boyalı değil mi diye sorduğunda önce kem küm sonra nereden anladınız sorusuyla itiraf etmişlerdi. Nakliye esnasında otomobil sağ tarafının üzerine düşmüş ve serviste boyamışlar ama kalem ucu kadar bir boya kusuru ile boyadıklarından arkadaşım da işi bildiğinden tek bakışta anlamıştı. Benide o gün o obsesif etti zaten :D:D

Ayrıca, gezegende insanın varlığından beri dolandırıcılık... benzeri hareketler hep vardı. Youtube'da arthur tussik diye bir Rus var, bir girip izleyin. Aynı şeylerin gezegenin her yerinde olduğunu da düşününce...
Abi tüm yazdıklarını okudum da son paragrafa takıldım. Çok önceleri o adamın bir videosunu izlemiştim. En azından adam düzgün yapıyor be abi. Tabi hasarlı olduğu söylenmezse o iş ahlaksızlık oluyor.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Abi tüm yazdıklarını okudum da son paragrafa takıldım. Çok önceleri o adamın bir videosunu izlemiştim. En azından adam düzgün yapıyor be abi. Tabi hasarlı olduğu söylenmezse o iş ahlaksızlık oluyor.
Tamam adam çok güzel onarıyor ama satarken tüm bunlar söylenmiyorsa işte o zaman yaptıklarının iyi olmasının hiçbir değeri kalmıyor :)