Sorun aslında boyanması değil, boyamayı yapanın genelde rengi tutturamaması ve kötü boyaması. Henüz Subaru sahibi değilken kullandığım otomobile arkadan bir otomobil çarpmıştı. Aman ne olacak, kaskodan yapılır, serviste boyarlar demiştim. Otomobilde ufacık bir hasarda bagaj kapağı ve tampon değiştirilmişti. Çamurluk, bagaj kapağı ve tampon boyandıktan sonra otomobil hazır diye haber geldiğinde bende koşa koşa servise gitmiştim. Abartmıyorum, otomobil yerin dibinde loş ışık altında bir yerdeydi daha o ortamda otomobilin boyanan yerlerinin farklı tonda olmasını geçtim farklı bir renkte olduğunu fark ettiğimde yeniden boyansın demiştim ama ne kadar ısrar etsemde sonuç değişmemişti.
Otomobil gümüş gri renkteydi ama boyanan yerleri güneş altında patlıcan moruna yakın bir renge dönüyordu. ÜZerinden 20 yıldan fazla geçti halen renk tutturamıyorlar, halen boyayamıyorlar.
Halen, en ufak birşeyde koskoca parçayı değiştirmeye yelteniyorlar.
Yine seneler önce, arkadaşımla birlikte ismi lazım değil bir Peugeot bayisine gitmiştik, daha doğrusu aracı servisteydi ve işlemler bitti mi diye beraber kontrol etmeye gitmiştik. Showroom'da 0 km 206 GTi vardı. Daha bakar bakmaz aracın sağ yarısı tamamen boyalı değil mi diye sorduğunda önce kem küm sonra nereden anladınız sorusuyla itiraf etmişlerdi. Nakliye esnasında otomobil sağ tarafının üzerine düşmüş ve serviste boyamışlar ama kalem ucu kadar bir boya kusuru ile boyadıklarından arkadaşım da işi bildiğinden tek bakışta anlamıştı. Benide o gün o obsesif etti zaten

Ayrıca, gezegende insanın varlığından beri dolandırıcılık... benzeri hareketler hep vardı. Youtube'da arthur tussik diye bir Rus var, bir girip izleyin. Aynı şeylerin gezegenin her yerinde olduğunu da düşününce...