Hızlı Soru - Cevap

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Öne çıkan konu #7,461
En mat sonuca hangisiyle ulasabilirim?
Sonaxın torpido parlatıcısıyla daha mat sonuç alabilirsiniz, ama pink sheen ilk 1-2 gün biraz parlak kalıyor gün geçtikçe daha mat bir görüntü alıyor kendi aracımın fotoğrafını yükliyim.

İlk günki hali

OmerNecmi54

Acemi Detaycı
Üye

eryayli

Usta Detaycı
Üye
İl
Kurtköy
@OmerNecmi54, Sonax mat effect veya AF Spritz ile istediğiniz sonucu alırsınız.
Murat hocam, spritz bir miktar parlaklık katıyor yanlız. Çok değil ama tam mat bir ürün denemez benim deneyimime göre. O yüzden Sonax Matteffect öneririm. Birde gtechnic C6 varmış ama deneyimlemedim.

Saint_33

Amatör Detaycı
Üye
@OmerNecmi54, Sonax mat effect veya AF Spritz ile istediğiniz sonucu alırsınız.
Bence iki üründe güzel ama dikkat etmeniz gereken ürünü uyguladıktan sonra toz çekip çekmediği ve plastiği koruyup korumadığına karar vermek gerekiyor.2 ürün arasında kalmayın alternatif baya ürün var bu konuda önemli olan sizin o ürünü ne için kullanacaksınız ve beklentiniz nedir oan göre ürün seçmek mantıklı.

Saint_33

Amatör Detaycı
Üye

TarıkZS

Usta Detaycı
Üye
Arkadaşlar bu ürünü deneyimleyen kullanan oldu mu ? 5 litre olarak fiyatı bama uygun geldi.

Ben denedim İbrahim hocam hatta kullanıyorum Halen arada sırada fena ürün değil fiyatı uygun 1:3 oranında seyreltilip kullanılıyor ben beğenmiştim tabi ki bir cg meguiars gibi değil ama fiyatına göre iyi ürün

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

smail14

Tecrübeli Detaycı
Üye
Selamlar,

Kc PO Deri koltukların temizliği için köpük yapıcı sprey arayışına girdim f/p olarak tavsiyeniz var mı? Son olarak sulandırmayı nasıl yapıcaz. Hali hazırda daha önceden hazırladığım 500ml'lik karışımdan direk bu şişeye koysam sorun olur mu? Teşekkürler

emrecanoran22

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tekirdağ çorlu
Selamlar,

Kc PO Deri koltukların temizliği için köpük yapıcı sprey arayışına girdim f/p olarak tavsiyeniz var mı? Son olarak sulandırmayı nasıl yapıcaz. Hali hazırda daha önceden hazırladığım 500ml'lik karışımdan direk bu şişeye koysam sorun olur mu? Teşekkürler
Köpük yapan şişe satışı parlatanadamlar vb satış sitelerinde var. Ancak aynı görevi gören bayanların kullandığı Nivea yüz temizleme köpüğü var onun şişesi de aynı işi yapıyor. 150 ml kendi ölçüsü . Şok vb. Marketlerde var ya da evdeki hanımlarda boş şişesini bulabilirsiniz. Sulandırma için 500 ml ye göre ölçü belirlediyseniz aynisini koyabilirsiniz.

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Selamlar,

Zamanında 3-4 tane almıştım şu da iş görüyor;

Aqualin Köpük Sabun Ruby 400 Ml

Samatyalı

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Selamlar,

Ben 5 liraya cam sil almıştım yanlız ucu köpük atan sistemli olandan sonra camsili başka bi şişeye aktardım pol starı içine doldurdum O şekil Hem pratik hemde Ucuz olur ... sulandırma oraninida kır durumuna göre 1/5 ve 1/10 arasında yapabilirsiniz

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Selamlar,

İsmail bey merhaba, neden köpük yapmak için ayrıca şişe arıyorsunuz ? Fırçanın içine 2-3 fıs temizleyeceğin deri bölgenin büyüklüğüne göre bir kaç fıs at yeterince köpürüyor zaten.

Farklı deri tiplerinde ve plastiklerde Pol Starın nasıl köpürdüğünü görmen için uygulamalarımdan şimdi derlediğim bazı fotoğrafları paylaşıyorum;

PassionateDetailing

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
Adana
İsmail bey merhaba, neden köpük yapmak için ayrıca şişe arıyorsunuz ? Fırçanın içine 2-3 fıs temizleyeceğin deri bölgenin büyüklüğüne göre bir kaç fıs at yeterince köpürüyor zaten.

Farklı deri tiplerinde ve plastiklerde Pol Starın nasıl köpürdüğünü görmen için uygulamalarımdan şimdi derlediğim bazı fotoğrafları paylaşıyorum;

Köpük yapım şişesi sarfiatı oldukça azaltıyor.Sprey şişe ile araç içine ortalama 300ml apc gidiyordu,köpük şişesi ile 75-100 ml civarında araç içi plastiklerini bitirebiliyorum.

emrecanoran22

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tekirdağ çorlu

Abi eğer detay fırçasıyla kullanırsan doğru gerek olmuyor köpük yapan şişeye ama deri temizleyici fircalar sert köpük şeklinde uygulama ile daha rahat sonuç veriyor aslında ondan yani yoksa büyük farklar yok . Bide benim bahsettiğim Nivea şişesi gibi köpük yapan ürünlerde tüketim daha azalıyor bı fayda da onu sayabiliriz.

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Köpük yapım şişesi sarfiatı oldukça azaltıyor.Sprey şişe ile araç içine ortalama 300ml apc gidiyordu,köpük şişesi ile 75-100 ml civarında araç içi plastiklerini bitirebiliyorum.
Abi eğer detay fırçasıyla kullanırsan doğru gerek olmuyor köpük yapan şişeye ama deri temizleyici fircalar sert köpük şeklinde uygulama ile daha rahat sonuç veriyor aslında ondan yani yoksa büyük farklar yok . Bide benim bahsettiğim Nivea şişesi gibi köpük yapan ürünlerde tüketim daha azalıyor bı fayda da onu sayabiliriz.

Arkadaşlar işin sarfiyat kısmını hiç düşünmemiştim. Bilgilendirme için teşekkür ederim.

smail14

Tecrübeli Detaycı
Üye

Merhaba hocam, Malesef colorlook deri fırçası çok sert çıktı ve bundan dolayı köpürmüyor uygularken o yüzden bu düşünceye kapıldım yoksa direksiyon vb alanlarda dediğiniz gibi detay fırçası ile çok rahat iş görüyorum. Teşekkürler

smail14

Tecrübeli Detaycı
Üye
Cevaplar için çok çok teşekkür ederim yarın detaylı inceleyip sipariş geçicem. Araç içi torpido vb alanlarda f/p bez tavsiyelerinizide alabilirmiyim.