Hızlı Soru - Cevap

Emre9110

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #7,481
Arkadaşlar koltuk temizliği yapmak istiyorum. Biraz kusma var. Daha önce aracımın kumaş olan koltuklarını 1:10 polstar ve köpüklü şişe kullanarak fırçalayıp temizlemiştim sanırım fazla ıslattım biraz kusma yapmış.

Vakumlu makinamız yok ise en etkili temizliği nasıl yaparız. Köpüklü şişe ile kimyasalı sıktık, sonra bastırmadan fırçalıyoruz ardından da bir nemli bez bir de kur bez ile mi geçiyoruz ? Ne tip bir bez kullanmak lazım ? Bim bezleri gibi mi twisted mi hangisi güzel olur :)

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Arkadaşlar koltuk temizliği yapmak istiyorum. Biraz kusma var. Daha önce aracımın kumaş olan koltuklarını 1:10 polstar ve köpüklü şişe kullanarak fırçalayıp temizlemiştim sanırım fazla ıslattım biraz kusma yapmış.

Vakumlu makinamız yok ise en etkili temizliği nasıl yaparız. Köpüklü şişe ile kimyasalı sıktık, sonra bastırmadan fırçalıyoruz ardından da bir nemli bez bir de kur bez ile mi geçiyoruz ? Ne tip bir bez kullanmak lazım ? Bim bezleri gibi mi twisted mi hangisi güzel olur :)
Vakumlu makineniz yok ise kimyasalı çok sıkmamanız gerekiyor. İlk başta kimyasalı sıkıp fırça ile kirleri kabartın ardından nemli bir bez ile silin, onun üstüne kuru bir bezle nemini aldırın sonra kurumaya bırakın. Dediğim gibi en önemli şey makine yok ise fazla ıslatmamak yoksa sizde olduğu gibi kusama yapabilir. Forumda iç temizlik-koruma bölümünde yeterince açıklayıcı konular var. Eğer takıldığınız nokta var ise bildiğim kadarıyla yardımcı olabilirim.

Düzenleme: Köpüklü şişeden kimyasalı fırçayı illa sıkmak gerekmiyor o işin biraz da zevk kısmı diyebiliriz. Ama tavan temizliği yaparken markadan modele fark gösteriyormuş ona birşey diyemem.

ClydeShelton

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bölünmüş Valet Pro Carpet Cleaner almak istiyorum gelen şişede sulandırıp kalanını normal pet şişe veya cam şişede saklasam bir sorun olur mu kimyasal dayanıklı şişe mi almam gerekiyor ?

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Bölünmüş Valet Pro Carpet Cleaner almak istiyorum gelen şişede sulandırıp kalanını normal pet şişe veya cam şişede saklasam bir sorun olur mu kimyasal dayanıklı şişe mi almam gerekiyor ?
Cam şişede saklasanız daha iyi olur, forumda öğrendiğim akdarıyla bölünmüş şişede gelen şişe dayanıksızmış. Hele pet şişeye hiç koymayın ilerde deliniyormuş.

EKU

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu
Üstadlar aracımın davlumbazı halı bunda fırça kullanmaya gerek var mıdır?

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Üstadlar aracımın davlumbazı halı bunda fırça kullanmaya gerek var mıdır?
Fircadan kasit davlumbaz fircasiysa evet gerek var, detay fircasi hem sertlik olarak hem de boyut olarak yetrrsiz gelecektir.

Workstuff fırça için klasik mi yüksek verimli olanı mı almak lazım?
Yüksek verimli olan siyah mi acaba? Kullanacaginiz yere gore degisir.

Sarisindan kullaniyorum dis mekan icin yeterli. Ama butceye bagli albino tercih edilebilir.

Eger para sorun degilse ust seri olan albinolardan alin tabi ki. Beyaz ya da turuncu.

Samatyalı

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Makinesiz Pratik koltuk temizliği benim üstünde çok dene-yanıl yontemiyle uğraştığım bi konuydu ve ayrıca
vp carpet cleaner, pol star,Sonax,amway loc , mg apc v.b birçok ürün deneyerek En etkili ürünü bulmaya çalıştım tabiri caizse aradığım aşkı flowey i2 de bulduk :):) şöyleki ;
Yarim kova Temiz su
Sert olmayan fırça
Sünger
Micro fiber bez
3/1 sulandırılmış flowey i2
Sonra bu videodaki gibi uygulama yapıyoruz ;)

Son düzenleme:

EKU

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu
Fircadan kasit davlumbaz fircasiysa evet gerek var, detay fircasi hem sertlik olarak hem de boyut olarak yetrrsiz gelecektir.

Yüksek verimli olan siyah mi acaba? Kullanacaginiz yere gore degisir.

Sarisindan kullaniyorum dis mekan icin yeterli. Ama butceye bagli albino tercih edilebilir.

Eger para sorun degilse ust seri olan albinolardan alin tabi ki. Beyaz ya da turuncu.
Ömer hocam merhaba araç içinde ve dış ızgaralarda. Albino çok pahalı:)

Normal almak mantıklısı..

16-24-30 boylar var. 1 tane mi 3 lü set mi almak lazım?

Tekil alınırsa hangi numara alınmalı. Siz kaç numara kullanuyosunuz?
Çok sordum dimi:taraa:

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Ömer hocam merhaba araç içinde ve dış ızgaralarda. Albino çok pahalı:)

Normal almak mantıklısı..

16-24-30 boylar var. 1 tane mi 3 lü set mi almak lazım?

Tekil alınırsa hangi numara alınmalı. Siz kaç numara kullanuyosunuz?
Çok sordum dimi:taraa:
Ben kıstas olmamaliyim boyut konusunda cunku bende her boyutundan var, hatta bazi boyutlardan bir kac tane var.

Ben simdi sifirdan aliyor olsam avantajliysa 3lu set alirdim her boya ihtiyaciniz oluyor. En az en kucuk boylari kullaniyorum ama onlar da lazim oluyor.

16 numara cok sik kullaniliyor.

Soru sormakta hic sikinti yok neticede biz de soru soruyoruz amac bu :)

Sari yani standart olan yeterlidir. Ic mekan multimedya ekran ya da piano black boyali yuzeyler icin e bir maksaj fircasi edinin. Onunla toz alirsiniz guzelce

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

EKU

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu
Ben kıstas olmamaliyim boyut konusunda cunku bende her boyutundan var, hatta bazi boyutlardan bir kac tane var.

Ben simdi sifirdan aliyor olsam avantajliysa 3lu set alirdim her boya ihtiyaciniz oluyor. En az en kucuk boylari kullaniyorum ama onlar da lazim oluyor.

16 numara cok sik kullaniliyor.

Soru sormakta hic sikinti yok neticede biz de soru soruyoruz amac bu :)

Sari yani standart olan yeterlidir. Ic mekan multimedya ekran ya da piano black boyali yuzeyler icin e bir maksaj fircasi edinin. Onunla toz alirsiniz guzelce

Çok teşekkürler Ömer hocam.

Parlatan adamlarda 3lü set 100 tl fiyat nasıldır?

WORK STUFF 3’lü Detay Fırça Seti Klasik - Detailling Brush 16 /24/30 mm ( 3 Adet Fırça ) - Made in POLAND

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Avantajdan kastim suydu, setteki firca fiyatlarina bakin atiyorum tek tek aldiginizda 45, 35 ve 30 tl. Sette işinize yaramayacak firca vsrsa tek alin. Bu ay birini obur ay birini alin. 5-10 lira indirim var diye bir kerede yuklenmeyin demek istedim. Fiyatlara bakmadsn konustum muhasebesini yaparsınız.

Yoksa 3lu set makulmus.

EKU

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu
Avantajdan kastim suydu, setteki firca fiyatlarina bakin atiyorum tek tek aldiginizda 45, 35 ve 30 tl. Sette işinize yaramayacak firca vsrsa tek alin. Bu ay birini obur ay birini alin. 5-10 lira indirim var diye bir kerede yuklenmeyin demek istedim. Fiyatlara bakmadsn konustum muhasebesini yaparsınız.

Yoksa 3lu set makulmus.

Çok teşekkürler ömer hocam yardımlarınız için :)

İdris

Usta Detaycı
Üye
İl
Bursa
@smail14, hocam colourlock fircayi suya batirin bir kac kez suyu silkin köpük sıkınca fircalamaya baslayinca kopuruyor kuru kuru olmuyor dediginiz gibi islatinca sarfiyatta azaliyor deri direksiyona da colourlock fircayida kullanmayin diyor firma

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Makinesiz Pratik koltuk temizliği benim üstünde çok dene-yanıl yontemiyle uğraştığım bi konuydu ve ayrıca
vp carpet cleaner, pol star,Sonax,amway loc , mg apc v.b birçok ürün deneyerek En etkili ürünü bulmaya çalıştım tabiri caizse aradığım aşkı flowey i2 de bulduk :):) şöyleki ;
Yarim kova Temiz su
Sert olmayan fırça
Sünger
Micro fiber bez
3/1 sulandırılmış flowey i2
Sonra bu videodaki gibi uygulama yapıyoruz ;)

Bu sefer ki iç temizlikte bende i2 yi denemek istiyorum da, bu videodaki gibi süngerle uygulama yapınca koltukları kurutması zor oluyor mu? , birde siz fırçalama da yapıyorsunuz galiba, fırçalamayı ürünü sıkıp süngerle girmeden önce mi sonra mı yapıyorsunuz ?

Samatyalı

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bu sefer ki iç temizlikte bende i2 yi denemek istiyorum da, bu videodaki gibi süngerle uygulama yapınca koltukları kurutması zor oluyor mu? , birde siz fırçalama da yapıyorsunuz galiba, fırçalamayı ürünü sıkıp süngerle girmeden önce mi sonra mı yapıyorsunuz ?
Fircalamayi ürünü koltuğa sıkınca yapin... mümkün olduğunca kuru bezle koltuğun nemini alın yaklaşık 1 günde koltuk kuru oluyor ben bu havada yaptım 1 günde kurudu Havalar 25-30 Derecelere geldiğinde daha çabuk kurur

Fatihkandemir

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Emre sana carpet vereyim tekrar geç üstünden