Hızlı Soru - Cevap

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Öne çıkan konu #841
Merhabalar arkadaslar ürünlerimi seçtim birde sizlerin yorumlarını almak istedim
Aracımız seramikli olduğu için tercih ettiğim şampuan
Valet Pro - Concentrated Car Wash 5L

Kurulama bezi olarak:
SUPERCLEAN UBER KURULAMA HAVLUSU (60X90 CM) | Mikrofiber Market

Yıkama eldiveni olarak;
Tahmini Teslimat Zamanı

Parlatmak için bsd tarzı hızlı cilalar kullanılırmı seramik üzerine yoksa farklımı tercih edilmeli?

Yorumlarınızı bekliyorum Teşekkürler.
Seramik üzerine ürün kullanmanızı tavsiye etmem. İlla bir ürün isterseniz carnuba waxlar olur. Kurulama havlusu kısa sürede performansı düşücektir. Forumda satılan silverback, cg manmuh, yada twisted pile kurulama havlusu öneririm. Hızlı cilalar temizleyici içerdiğinden seramiği zayıflatırlsr sürekli kullanımda

Detail Guy

Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
İl
Belirtilmedi
Dostlar Koch Chemie Nano Magic Shampoo yu nasıl bilirsiniz? Daha önceden Gyeon Bathe+ kullanıyordum ancak bitti. Özellikle kış ayları vs için koruma özellikli bir tane daha şampuan alayım diyorum. Şöyle de bir videosu var;

Ürünün videolarını izledim hatta 10L alıp bölüşelim diye tekliftede bulundum arkadaşlara ama ses çıkmayınca kaldı öyle

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Ürünün videolarını izledim hatta 10L alıp bölüşelim diye tekliftede bulundum arkadaşlara ama ses çıkmayınca kaldı öyle

Bölüşebilseydik iyi olurdu hakikaten. Neyse başka şekilde de temin edilir.

green_spell

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar, kuş pisliklerini temizlemek için nasıl bir yöntem izliyorsunuz? Ben 3D Final Touch kullanıyorum. Bir iki fıs sıkıp etki etmesini bekliyorum. Ardından tek seferde çıkmazsa 2. ve 3. kez tekrarlıyorum. Sonuç alıyorum. Ancak martı pislikleri gerçekten başa bela bir durum. Bunun için ise Auto Fİnesse Oblitarate almayı düşünüyorum. Hem bugüne kadar sadece bir iki kere başıma gelmiş de olsa tamponda oluşan minik zift lekeleri için kullanırım diyorum. Önerilerinizi bekliyorum :)
arkadaşlar daha önce de bu konuya yazmıştım ve cevap veren herkese tşekkürler.
Ürün tercihimi af oblitarate den yana kullandım. az önce kurumuş ve şu an güneşin altında olan aracımın üstündeki martı pisliğini 2 hamlede yok etti. yalnız şunu söylemem lazım kokusu tineri çok andırıyor. muhtemelen araç üstündeki wax ı söküp atar :) ben xaten uygulama yapacağım için çok takılmadım bu duruma...

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Ürün tercihimi af oblitarate den yana kullandım. az önce kurumuş ve şu an güneşin altında olan aracımın üstündeki martı pisliğini 2 hamlede yok etti. yalnız şunu söylemem lazım kokusu tineri çok andırıyor. muhtemelen araç üstündeki wax ı söküp atar :) ben xaten uygulama yapacağım için çok takılmadım bu duruma...
Zift temizleyiciler istisnasiz waxa zarar veriyorlar. Arkasindan wax, zaman yoksa hizli cila gecmekte fayda var.

dati_bubu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Facebook da Polo grubunu takip ediyorum,Bir arkadaş jantlar daki demir tozları nı temizlemek için yardım istemiş. Verilen tavsiyeler Tuz ruhu,Cif,Cam sil,asprin,forbix. Biri de sonax jant temizleyici Al 5 sene tertemiz kalır demiş Burda olduğum için kendimi bir kez daha şanslı hissettim.

Fatih Şahin

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Facebook da Polo grubunu takip ediyorum,Bir arkadaş jantlar daki demir tozları nı temizlemek için yardım istemiş. Verilen tavsiyeler Tuz ruhu,Cif,Cam sil,asprin,forbix. Biri de sonax jant temizleyici Al 5 sene tertemiz kalır demiş Burda olduğum için kendimi bir kez daha şanslı hissettim.

Fatih Şahin
En iyi jant lastikciler cidden tuz ruhu ile temizliyor.

Evet kirler zahmetsiz gidiyor ancak demir tozlarinin-balata tozlarinin "D" si "B" si temizlenmedigi gibi tuz ruhunun zararari da cabasi.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya

Fatih Şahin
Kezzap falan da yazsalarmış bari.

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
bu tür ürünleri kaporta sıcak iken veya güneşin altında kullanmayın sıkıntı çıkarır başınıza dert alırsınız hocam

green_spell

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
bu tür ürünleri kaporta sıcak iken veya güneşin altında kullanmayın sıkıntı çıkarır başınıza dert alırsınız hocam
hocam çok haklısın ama ne yapayım güneşin altında daha fazla kalsın istemedim. Toplamda iki fıs ile hallettim. öncesinde 3D Final Touch ile bir iki fıs sıktım ama bana mısın demedi :( mecbur oblitarate kullandım bende... öğrenmek için soruyorum , ne gibi bir sıkıntı çıkarabilir?

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
hocam çok haklısın ama ne yapayım güneşin altında daha fazla kalsın istemedim. Toplamda iki fıs ile hallettim. öncesinde 3D Final Touch ile bir iki fıs sıktım ama bana mısın demedi :( mecbur oblitarate kullandım bende... öğrenmek için soruyorum , ne gibi bir sıkıntı çıkarabilir?
Allah korusun verniğe zarar verir., oblitarate tarzı zift çözücü ürünler baya agresiftir., bu tür ürünleri kullandıktan sonra o bölgeyi su ile durulayıp veya duruma göre imkan varsa önce şampuanlı su fısfıs edip sonra su ile durulayıp devamında hızlı cila/quick detailer geçin hocam

green_spell

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Allah korusun verniğe zarar verir., oblitarate tarzı zift çözücü ürünler baya agresiftir., bu tür ürünleri kullandıktan sonra o bölgeyi su ile durulayıp veya duruma göre imkan varsa önce şampuanlı su fısfıs edip sonra su ile durulayıp devamında hızlı cila/quick detailer geçin hocam
Bilgi için teşekkür ederim hocam.

green_spell

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar aşağıdaki ürünü t3st amaçlı bazı üyelerimize gönderildi diye biliyorum. performansı hk. bilgi verebilir misiniz? bim de satılan 5 li bezlerden kurulamada bir iki tık iyi olsa yeterli olur benim için. kapı eşiği, kuş pisliği, jant kurulamada falan kullanıcam...

soft99 mikrofiber 50x80cm 5adet

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Arkadaşlar aşağıdaki ürünü t3st amaçlı bazı üyelerimize gönderildi diye biliyorum. performansı hk. bilgi verebilir misiniz? bim de satılan 5 li bezlerden kurulamada bir iki tık iyi olsa yeterli olur benim için. kapı eşiği, kuş pisliği, jant kurulamada falan kullanıcam...

soft99 mikrofiber 50x80cm 5adet
Bim bezinden hallice çokta bir farkı yok büyük hali. Bim bezinin hatta tüyleri daha uzun olabilir

Okan48

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Marmaris
Arkadaşlar aracımın üzerine yumruk büyüklüğünde kuş pislemiş bildiğiniz kusmuş yani bende görmedim güneşte kurumuş yıkadım ancak vernikte hasar var pasta ile cıkarabilirmiyim yoksa 2000 zımparamı yapayım ?