Hızlı Soru - Cevap

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Öne çıkan konu #9,001
Hocam cevabınız ve hızlı dönüşünüz için tekrardan çok teşekkür ederim. Haftalık ortala +/-100 km anca yapıyorumdur normal şartlar altında. Ancak bizim arabaların sevmediğim bir huyu var özellikle ön jantlarda çok balata tozu oluyor değişen asbest oranlarından dolayı haftalık yıkamalarda bile uzun yol yıkamam gibi kızarıyor jantlar. Ama kullanımını dediğiniz gibi genişleteceğim ve diablo ile flowey R1 arasında bir seçim yapıp bir sonraki yıkamada öyle deneyeceğim. Tekrardan teşekkür ederim hocam.
Ne demek abi rica ederim bende ne kadar bilgi varsa sunmaya çalıştım, zaten fazla yol yapıyorsanız her yıkama da kullanmka da fayda var belki temasli yıkamaya geçtiğiniz de kovaya Diablo ekliyebilirsiniz veya herhangi bir kova şampuanı da olabilir.
haftada 2 kere yıkadığım zamanlarda da kullanıyordum. 50 km yol yaptığın an alman araçları balata tozu bırakmaya başıyor zaten :)
Teşekkür ederim Kutas abi, tavsiyeni kendimde test ederek uyacağım.:)

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
selamlar, işte kimyasal reaksiyon falan izlemek güzel ilginç geliyor çoğu kişiye benimde youtube kanalımda en çok izlenen videolarım hep demirtozu sökücüler :) babamın aracında 3 yıldır her yıkamada kullandım bi sorun yaşamadım o yüzden insanlara da tavsiye ediyorum basınçlı suya erişim varsa çoğu zaman fırçalamaya dahi gerek kalmıyor o yüzden de tercih ediyorum açıkcası :)
Tuganın 5 lt tedariği gerçekleşmeyecekmiş uzun bir süre, bir litre benim kullanma periyodumda f/p olarak çok mantıklı olmuyor o yüzden 5lT alabileceğim FB var ve ona yöneleceğim. Gyeon Medium Wheel Brush + basınçlı su kullanımıyla RWC ile FB arasında performans farkı yaşamam sanırım değil mi? Videonuzda öyle demiştiniz temaslı kullanımda fark etmiyor diye.

Ne demek abi rica ederim bende ne kadar bilgi varsa sunmaya çalıştım, zaten fazla yol yapıyorsanız her yıkama da kullanmka da fayda var belki temasli yıkamaya geçtiğiniz de kovaya Diablo ekliyebilirsiniz veya herhangi bir kova şampuanı da olabilir.
Evet haklısınız kovama da Diablo ekleyebilirim. Teşekkürler.=)

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
selamlar, işte kimyasal reaksiyon falan izlemek güzel ilginç geliyor çoğu kişiye benimde youtube kanalımda en çok izlenen videolarım hep demirtozu sökücüler :) babamın aracında 3 yıldır her yıkamada kullandım bi sorun yaşamadım o yüzden insanlara da tavsiye ediyorum basınçlı suya erişim varsa çoğu zaman fırçalamaya dahi gerek kalmıyor o yüzden de tercih ediyorum açıkcası :)
Çok fazla olunca da mekanikçiler çok sövüyor. Jant kesin kaynıyor, akslar kaynıyor. Bir kere sağ ön tekerde 120km üzerinde sekme gibi bir problem oldu. Aks kontrolü için sökerken bilya kısmını ne kadar denersek deneyelim bırakmamıştı. Jantların disk ile birleştiği yerler de 4 mevsim lastik kulananlarda kaynama olasılığı yüksek.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Tuganın 5 lt tedariği gerçekleşmeyecekmiş uzun bir süre, bir litre benim kullanma periyodumda f/p olarak çok mantıklı olmuyor o yüzden 5lT alabileceğim FB var ve ona yöneleceğim. Gyeon Medium Wheel Brush + basınçlı su kullanımıyla RWC ile FB arasında performans farkı yaşamam sanırım değil mi? Videonuzda öyle demiştiniz temaslı kullanımda fark etmiyor diye.

Evet haklısınız kovama da Diablo ekleyebilirim. Teşekkürler.=)

Tuga deriklinik stoklarinda olmayabilir ama detailbox'ta falan vardi. Baska sitelerden bulunabilir.

Demirtozu temizleyici janta zarar vermez, en azindan bilindik markalarin ph notr urunleri zarar vermez. Yanlis anlama olmasin. Boyasiz yuzeylerde paslanmaya neden olabilir o da tamamen urunun yuzeyde ne kadar kaldigi ile ve ne kadar iyi durulandigi ile alakalidir. Boyali bir yuzeye zarari olamaz ki kaportada da kullaniyoruz sıklıkla.

Ama ekonomik urunler degiller, bu sebeple detay yaparak elleyerek yikayacam derseniz normal bir jant temizleyici kullanırsınız. Yok ben hem reaksiyonu seviyorum hem de tazyikle iyi durularim temas da etmeyim derseniz demirtozu sokucu kullanmalisiniz.

Benim gibi jant detayini ihmal etmeyen kisiler icin demir tozu sokucu belki omur boyu gerekli bile olmayabilir.

Fikir olmustur umarim

Son düzenleme:

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
@tgykya,
Tuga deriklinik stoklarinda olmayabilir ama detailbox'ta falan vardi. Baska sitelerden bulunabilir.

Demirtozu temizleyici janta zarar vermez, en azindan bilindik markalarin ph notr urunleri zarar vermez. Yanlis anlama olmasin. Boyasiz yuzeylerde paslanmaya neden olabigorolabida tamamen urunun yuzeyde ne kadar kaldigi ile ve ne kadar iyi durulandigi ile alakalidir. Boyali bir yuzeye zarari olamaz ki kaportada da kullaniyoruz sıklıkla.

Ama ekonomik urunler degiller, bu sebeple detay yaparak elleyerek yikayacam derseniz normal bir jant temizleyici kullanırsınız. Yok ben hem reaksiyonu seviyorum hem de tazyikle iyi durularim temas da etmeyim derseniz demirtozu sokucu kullanmalisiniz.

Benim gibi jant detayini ihmal etmeyen kisiler icin demir tozu sokucu belki omur boyu gerekli bile olmayabilir.

Fikir olmustur umarim
Ben de katılıyorum. Demir tozu temizliğini yılda sadece 2 sefer yapıyorum. Sebebi ise her yıkamada jantlar ve davlumbazlar ile detaylıca ilgileniyorum.

Demir tozu sökücüler boyasız metal malzemelerde paslanma, boyasız döküm malzemelerde ise kararma yapıyor. Bu nedenle yazlık-kışlık jant-lastik değişimi yaparken araç üzerinde değil de jantlar sökülü iken kullanıyorum.

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Merhaba cevabınız için teşekkür ederim. Diğer sitelerde de yeşil olanı kalmamış. Aslında arabanın her yerini atlamadan temas ederek temizlemeye gayret ediyorum ancak benzinlikte yaptığım için biraz daha seri davranmam gerekiyor insanları bekletmemek adına. Rutinim şu şekilde, arabayı 10 dakika dinlendiriyorum sıcaklığı nispeten azaltmak adına, daha sonra perona girip tazyikli su uyguluyorum.Jantlara Koch Chemie RWC sıktıntan sonra 3 dakka içinde kwazar+xiaomi pompalarıyla valet pro ph neutral snow foam uyguluyorum. Bu üç dakka jantlar için yeterli oluyor. Köpük işini görene kadar da gyeon medium wheel brush ile jantlara temas ediyorum. Sonra tekrar tazyik. Ardından bathe+ çift kova ve en sonda duruladıktan sonra duruma göre wetcoat ve final durulama ile perondan ayrılıyorum. Yani anlattığım gibi jant üzrinde fazla beklemiyor ürün ve temas da ediyorum açıkcası ama biraz seri olmam gerektiğinden demirtozu sökücü kullanıyorum.

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Çok fazla olunca da mekanikçiler çok sövüyor. Jant kesin kaynıyor, akslar kaynıyor. Bir kere sağ ön tekerde 120km üzerinde sekme gibi bir problem oldu. Aks kontrolü için sökerken bilya kısmını ne kadar denersek deneyelim bırakmamıştı. Jantların disk ile birleştiği yerler de 4 mevsim lastik kulananlarda kaynama olasılığı yüksek.
Her bakımda jantlarım sökülüp frenler kontrol ediliyor böyle bir durum yaşamadım hocam. Bana şehir efsanesi gibi geldi

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Her bakımda jantlarım sökülüp frenler kontrol ediliyor böyle bir durum yaşamadım hocam. Bana şehir efsanesi gibi geldi
Birebir tecrübe diyebilirim. Mekanikçilerin demir tozu temizliği diye bir şeyden pek haberi olduğunu söyleyemem. Ben sürekli başında durduğumdan çaktırmadım sadece. Ancak gerçekten boyasız kısımlarım temasında kesinlikle paslanmadan ötürü kaynama oluyor. Her bakımda jant söktürüyorsanız zaten kaynamaya imkan tanımıyorsunuz demektir, kullansanız da problem olmaz.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
3d nin wash pedi vardı herkes memnundu. Hangi satıcıdan almak lazım onu? Bilgisi olan yazarsa sevinirim