Hızlı Soru - Cevap

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Öne çıkan konu #9,121
Flowey r10 ve af ironout kullananlar bir yorum yapın benim için
@onurçiko
Hacı senin yorumun önemli atlama lütfen
Bir de ben mi kaçırdım yoksa sen mi paylaşmayı atladın bilmiyorum, ne oldu şu sirkeye yatırdığın eldivenler
Hacı r10 daha iyi af den
Sirkeyi yazacaktım unuttum bak iyi hatırlattın. Bir yumuşama oldu hacı eski haline göre daha iyi oldu. Etkisi oluyor yani.

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Hacı r10 daha iyi af den
Sirkeyi yazacaktım unuttum bak iyi hatırlattın. Bir yumuşama oldu hacı eski haline göre daha iyi oldu. Etkisi oluyor yani.
Eyvallah hacı
Sirke işleminin ayrıntılarını alabilir miyim
Ne kadar su ne kadar sirke
Su soğuk mu sirke sıcak :)
Bir gece yeter mi yoksa kış uykusuna mı yatacak :p
Extradan limon tuz ister mi :komik:

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Arabanin jantlarina ve lastiklere girisecegim. Elimde Bunun icin ceviz var. nasil sulandirma yapayim ? Bilberry de var jant icin onun lada giriseyim mi . Billberry hep 100ml +400 ml su olarak kullanirim. Cevizde ne olsun oran ? Lastik ve davlunbazlar icin

qonrul

Amatör Detaycı
Üye
İl
Muğla
auto finesse nin resmini attığım sarı bezini almıştım önceden. o zamanlar bilmiyordum tabi ama wax cila silme beziymiş. ben normal yıkadıktan sonra kurulamak için kullanıyordum.
artık bu havluyu bırakıp twisted pile veya normal kurulama havlusu almak gerekir mi. yoksa kullanmaya devam mı. üstadların önerisi ne yönde olur

DMR

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
İyi akşamlar değerli forum üyeleri. Arabamın kauçuk paspasları için parlatma ve ya renk canlandırıcı gibi bir ürün öneriniz var mıdır? Seat Leon kauçuk paspaslarını bilirsiniz belki. Temizlesem bile istediğim siyahlığı alamıyorum. Kayganlaştırır ve sürüş güvenliğini olumsuz etkiler diye lastik parlatıcısı vs. sürmek istemedim. Önerilerinizi merakla bekliyorum.
Bende temizlenmiş paspasa kuruduktan sonra Sulandırılmış atas plak 2'yi ince atan bir fısfısla yediriyorum, çok sıkmıyorum bir paspasa 2-3 fıs kadar daha sonrasında hemen kullanıcaksam üstüne gazete vs konabilir ancak 1 gece geçtikten sonra ilk günki hali gibi oluyor. Plak 2 kullanma sebebim hem elimde olması hemde su gibi sıvı bir formu olmasından dolayı.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Arabanin jantlarina ve lastiklere girisecegim. Elimde Bunun icin ceviz var. nasil sulandirma yapayim ? Bilberry de var jant icin onun lada giriseyim mi . Billberry hep 100ml +400 ml su olarak kullanirim. Cevizde ne olsun oran ? Lastik ve davlunbazlar icin
1:3 işinizi görür

auto finesse nin resmini attığım sarı bezini almıştım önceden. o zamanlar bilmiyordum tabi ama wax cila silme beziymiş. ben normal yıkadıktan sonra kurulamak için kullanıyordum.
artık bu havluyu bırakıp twisted pile veya normal kurulama havlusu almak gerekir mi. yoksa kullanmaya devam mı. üstadların önerisi ne yönde olur
Üstad olmasamda cevaplayayım :) Kesinlikle twisted pile almalısınız. Daha önce eziyet çekiyormuşum diyeceksiniz

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
bunları wax cila bezi yap @Berkay ın dediği gibi twisted pile al bir adet

qonrul

Amatör Detaycı
Üye
İl
Muğla
1:3 işinizi görür

Üstad olmasamda cevaplayayım :) Kesinlikle twisted pile almalısınız. Daha önce eziyet çekiyormuşum diyeceksiniz
sedan bir aracı kuruluyorum o sarı bezle. bir belki 2 defa sıkıyorum yani baya işimi görüyor. ama twisted daha iyidir elbet kullanan herkes memnun

Emre9110

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merak ettiğim bir konu var. Flowey S3'i 1:5 seyrelterek 1 lt'lik sprey şişeye koymuştum. Zamanla bunun içindeki alkol uçmuş mudur kullanımlık mı hazırlamak lazım bu tip cam temizleyicileri ?

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Merak ettiğim bir konu var. Flowey S3'i 1:5 seyrelterek 1 lt'lik sprey şişeye koymuştum. Zamanla bunun içindeki alkol uçmuş mudur kullanımlık mı hazırlamak lazım bu tip cam temizleyicileri ?
İçinde alkol yok diye biliyorum, internet sitesinde ve ambalajında methanol içermez yazısı var. Eğer tortu gibi dibinde birşey var ise düzgünce çalkalayın, homojen bir şekil de karışırsa bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. 1:5 sulandırma oranı ağır bir değer, bence bir daha bu kadar yoğun kıvamda sulandırmayın. Son sorunuza gelicek olursak 400-500 ml sulandırılmış olarak hazırlamak da fayda var, biterse tekrar sulandırırsınız hem de ağırlık yapmaz.

tgykya

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar Flowey R2 Asidik Jant Temizleyici ile Flowey R1 Alkali Jant Temizleyici arasındaki fark nedir ?

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Arkadaşlar Flowey R2 Asidik Jant Temizleyici ile Flowey R1 Alkali Jant Temizleyici arasındaki fark nedir ?
R1: Koruma dostu olduğunu biliyoruz ve kendi kaynakları onu söylüyor, rutin kullanımda da zarar vermeceyeceğini gördük.
R2: Koruma dostu olmadığını kendi sitesinde okudum ancak bir test yapmadım. Çok kirli paslı oksitli jantları daha iyi geçiriyor.

Kısaca şöyle açıklıyım: Alkali ürünler yağ toz çamur gibi kirler üzerinde etkiliylen asidik ürünler pas, oksit, demir tozu, mineral kirler üzerinde etkilidir. Yani R1 rutin kullanım da, çok kirli uzun süre temizlenmeyen jantlar için R2 daha iyi olucaktır ve R2 demirtozu gibi kirleri çıkardığını söylüyor en kısa sürede test edebilirim.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Eyvallah hacı
Sirke işleminin ayrıntılarını alabilir miyim
Ne kadar su ne kadar sirke
Su soğuk mu sirke sıcak :)
Bir gece yeter mi yoksa kış uykusuna mı yatacak :p
Extradan limon tuz ister mi :komik:
Hacı bir ölçü kullanmadım, göz kararı döktüm kovaya, ama yaklaşık 300 ml falandır ellam, sonra üstüne hafif sıcak su ekledim. Bir kova doldu, bende eldiven çok biliyon:)
Sonra bir - iki gün bekletim. Çeşmede yıkadım kurumaya bıraktı.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Flowey S3 ü 2-3 ay önce sulandırmıştım elimdeki fısfıs şişede. Etkisinde bir fark gözlemlemedim.

tgykya

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
R1: Koruma dostu olduğunu biliyoruz ve kendi kaynakları onu söylüyor, rutin kullanımda da zarar vermeceyeceğini gördük.
R2: Koruma dostu olmadığını kendi sitesinde okudum ancak bir test yapmadım. Çok kirli paslı oksitli jantları daha iyi geçiriyor.

Kısaca şöyle açıklıyım: Alkali ürünler yağ toz çamur gibi kirler üzerinde etkiliylen asidik ürünler pas, oksit, demir tozu, mineral kirler üzerinde etkilidir. Yani R1 rutin kullanım da, çok kirli uzun süre temizlenmeyen jantlar için R2 daha iyi olucaktır ve R2 demirtozu gibi kirleri çıkardığını söylüyor en kısa sürede test edebilirim.
Teşekkür ederim benim aracım 2005 model ne kadar temiz desemde lastikleri söküp içini temizlemedim o yüzden bana r2 daha iyi gider.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Bilberry için sulandırma oranını 1:3 de tutun. Yani 100 ml bilberry 300 ml su olacak şekilde. Cevizi de aynı sulandırabilirsiniz. Çok kirli bir yüzeyde çalışacaksanız 1:2 ideal.

Teşekkür ederim benim aracım 2005 model ne kadar temiz desemde lastikleri söküp içini temizlemedim o yüzden bana r2 daha iyi gider.
Aslında ürünlerin adları üzerinde biri asidik biri alkali. Asidik olan ürünleri sevmeyiz aslında ama gerekli olduğunda bir kaç yerde kullanılır.

Jantlarım çok kirli asidik kullanmam lazım yaklaşımı yanlış. Güzel ekipmanlar ile jantlara giriştiğinizde gayet güzel temizlenirler. Önemli olan temaslı ve detaylı yıkama.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Bilberry için sulandırma oranını 1:3 de tutun. Yani 100 ml bilberry 300 ml su olacak şekilde. Cevizi de aynı sulandırabilirsiniz. Çok kirli bir yüzeyde çalışacaksanız 1:2 ideal.

Aslında ürünlerin adları üzerinde biri asidik biri alkali. Asidik olan ürünleri sevmeyiz aslında ama gerekli olduğunda bir kaç yerde kullanılır.

Jantlarım çok kirli asidik kullanmam lazım yaklaşımı yanlış. Güzel ekipmanlar ile jantlara giriştiğinizde gayet güzel temizlenirler. Önemli olan temaslı ve detaylı yıkama.
@tgykya Onur abiye katılıyorum, tabiki de r2 kullanılabilir ama sonrasında rutin yıkamalr da R1 daha iyi iş görücektir. Baktınız çok kirli jant, demir tozu temizleyicisi kullanırsınız olur biter.