Hızlı Soru - Cevap

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Öne çıkan konu #9,101
Herkese merhaba tanışma bölümünde kendimi tanıtmıştım ismim tanju edirnede detailing üzerine yeni dükkan açmak üzereyim kısmetse yarın mal sahipleriyle anlaşıp sözleşme imzaliycaz kafama takılan belediyeden ruhsat olarak ne alıcaz araç yıkama olmiycak detailing işlemleri araç giydirme kaplama cam filmi vs ?
Yıkama ruhsatıda olmalı işyerinin aksesuar vs olsa dahi yıkama yaparken görünce uğraştırabiliyorlar veya bir komşu şikayetinde zor duruma düşebilirsiniz

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Ne olarak geçiyor ne ruhsatı alınıyor ?
Onu tam bilmiyorum ama bu işin yıkamayla alakası yok, ordan para kazanmıyorsunuz zaten. Kepenki indirip yıkamayı yaparsanız hiç bir sorun olmaz. Aslında indirmeye de gerek yok ama derdini anlatamazsın bu mesleği bilen yok çünkü. Ee gardaş araba yıkıyon işte?? derler çünkü öyle söyleyeyim :)

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
İyi akşamlar değerli forum üyeleri. Arabamın kauçuk paspasları için parlatma ve ya renk canlandırıcı gibi bir ürün öneriniz var mıdır? Seat Leon kauçuk paspaslarını bilirsiniz belki. Temizlesem bile istediğim siyahlığı alamıyorum. Kayganlaştırır ve sürüş güvenliğini olumsuz etkiler diye lastik parlatıcısı vs. sürmek istemedim. Önerilerinizi merakla bekliyorum.
Ben markası fazla duyulmayan torpido parlatıcısi kullanıyorum paspaslar. biraz spritz e benziyor ama tabi asla onun gibi değil. Onun gibi süt kıvamında ondan sıkıp süngerle siliyorum az da olsa parlıyor. Bu şekilde çözüm buldum daha iyi tavsiyer gelirse bende deneyebilirim.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
İyi akşamlar değerli forum üyeleri. Arabamın kauçuk paspasları için parlatma ve ya renk canlandırıcı gibi bir ürün öneriniz var mıdır? Seat Leon kauçuk paspaslarını bilirsiniz belki. Temizlesem bile istediğim siyahlığı alamıyorum. Kayganlaştırır ve sürüş güvenliğini olumsuz etkiler diye lastik parlatıcısı vs. sürmek istemedim. Önerilerinizi merakla bekliyorum.
Merhaba, ben kendi yöntemimi yazayım belki faydam olur. Yalnız bu iş biraz malzemeyi tanıyarak yapılırsa daha sağlıklı çünkü tehlikeli, baştan uyarayım. Dozu kaçarsa sıkıntı yaratır.
İlk önce paspasları ıslatmadan kuruyken degreaser veya apc gibi bir ürünü sıkıyorum. Sonra her detayını fırçalayıp güzelce duruluyorum. Daha sonra tamamen kurumasını bekliyorum, hiç ıslaklık kalmayacak. Kuruduktan sonra endurance veya sonax jel gibi bir ürünü bulaşık süngerine 2 nohut tanesi kadar alıp süngere iyice yedirip daha sonra paspasa uyguluyorum. Temiz ve gözenekleri açılmış paspasın bu gözeneklerini doldurarak kir tutup kahverengileşmesini önlüyor bu yöntem. Tüm paspaslar bittikten sonra kuru bir bezle iyice silin hiç kalıntı kalmasın. Sürücü tarafına karton gazete vs. koyarsanız ilk sefer için daha güvenli olur. Bir sonraki yıkamalarda düzenli olarak divortex red shine, flowey brillo gome(kullanmadığım iki ürünü öneriyorum, sebebi ucuz olması. Sıvı bir lastik bakım ürünü kullanmanız lazım çünkü. Ben autoglym supersheen kullanıyorum) gibi bir ürünü paspasın tozunu aldıktan sonra paspasa sıkıp bezle siliyorum. Yıllarca kesinlikle sorunsuz ve tertemiz kullanırsınız bu yöntemle.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya

EKU

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu
Ben onu kullanmadın. Hatta hiçbirini alıp kullanmadım . 2 logo 4 harf ve önde küçük bi çerçeve var. Onun İçin düşünüyorum. Çok hevesli değilim sadece
Bugün aileye yeni bir araç katıldı. Ondan başlayarak diğer araçlarımda da kullanmak istiyorum.

@Bodrum48 hocam bununla koltuk başlıklarını bile parlatıyor:taraa:

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Flowey r10 ve af ironout kullananlar bir yorum yapın benim için
@onurçiko
Hacı senin yorumun önemli atlama lütfen
Bir de ben mi kaçırdım yoksa sen mi paylaşmayı atladın bilmiyorum, ne oldu şu sirkeye yatırdığın eldivenler

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
@Cavraoğlu buradan devam edelim konuyu meşgul etmeyelim dedim :) Yan panellerde daha fazla dayanıyor ama kaput ve tavanda dediğim gibi 1,5 ayda ömrünü tamamladığını gördüm kış aylarında. Sürekli yağmur çamur olan bir yerde 3 ay görmek çok zor. Fussonun kire dayanımı düşük, biraz temiz tutmak gerekiyor. Kapalı otopark olsa rahat dayanırdı. Seramik düşünmez misin? Eğer sürekli wax yapmaya zaman yoksa sizi kurtarır. Ya da jayswax extreme tavsiye ederim 2 kat uygulandığında istediğiniz dayanımı rahat sağlar

Cavraoğlu

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
@Cavraoğlu buradan devam edelim konuyu meşgul etmeyelim dedim :) Yan panellerde daha fazla dayanıyor ama kaput ve tavanda dediğim gibi 1,5 ayda ömrünü tamamladığını gördüm kış aylarında. Sürekli yağmur çamur olan bir yerde 3 ay görmek çok zor. Fussonun kire dayanımı düşük, biraz temiz tutmak gerekiyor. Kapalı otopark olsa rahat dayanırdı. Seramik düşünmez misin? Eğer sürekli wax yapmaya zaman yoksa sizi kurtarır. Ya da jayswax extreme tavsiye ederim 2 kat uygulandığında istediğiniz dayanımı rahat sağlar
Cok teşekkür ederim verdiginiz değerli bilgiler için. Acıkcası arabayla uğraşmayı sevdigimden seramik düsünmüyorum. İlla benim sürekli ellemem lazım. Wax atmak için vakit sıkıntım yok sürekli 1 dolu 2 boş calısyorum ama kışın wax uygulama yerim olmadigi icin sıkıntı olur extreme wax'ı deneyecegim saygılar ağabey

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Öncelikle elinizde kauçuk,plastik,döşeme parlatıcı koruyucu ürünlerinden var mı?

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Herkese merhaba tanışma bölümünde kendimi tanıtmıştım ismim tanju edirnede detailing üzerine yeni dükkan açmak üzereyim kısmetse yarın mal sahipleriyle anlaşıp sözleşme imzaliycaz kafama takılan belediyeden ruhsat olarak ne alıcaz araç yıkama olmiycak detailing işlemleri araç giydirme kaplama cam filmi vs ?
Detailing te olsa yıkama olacaksa yıkama ruhsatı diye biliyorum ben, yıkama ruhsatı için su giderleri vs baya bişey isteniyor. Siz net öğrenince bizide bilgilendirirseniz iyi olur.
yıkamacı olarak geçmez detailingciler
Detailingciler eğer ekstra bir işlem için yıkamacı ruhsatı almıyorlarsa ben de gerek yok diye biliyorum. Araç bakım ve aksesuar diye mi geçiyormuş öyle söylemişti bir tanıdığım.

Saint_33

Amatör Detaycı
Üye
Arkadaşlar şöför tarafında ki kapı metal çıtası ‘’sportage’’ Yazan kısım sanki böyle kıl kıl çizilmiş gibi acaba orjinali mi böyle Güneş’ten parlayınca Yoksa neyden olmuş olabilir?Çözümü var mı?

Diğer yolcu tarafında böyle bir durum yok gibi biraz gölge’de çekim yaptığımda