Hızlı Soru - Cevap

Nonane

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Öne çıkan konu #10,341
3d magic dressing lastik dışında kapıların altında ki sert plastik yüzeylerde ve kapı giriş basamak bölgesinde fitillerin oralarda kullanılır mı solvent bazlı oldugu ıcın zarar verır mı ? koruma sağlar mı ?

teşekkürler
kayın pedere galondan bölüp veriyorum çok seviyor. 2005 doblosu var bütün dış plastiklere yaklaşık 2 yıldır sürüyor. plastiklerde herhangi bir deforme olduğunu görmedim.

Nonane

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Sağ arka lastiğimin yanağında küçük bir yarık oluşmuş lastiklerimi bu sezon son kullanacaktım ama bu şekilde kullanmak istemiyorm ailemin güvenliğini riske atmak istemem. 225 45 17 ebatta.goodyear asy 5 ile michelin pilot sport 4 arasındayım. 2 si arasında fiyat farkı olarak lastik başına 100 tl michelin daha pahalı.

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
hocam selamlar pilotsport performansı gereği sert hamurdan imal edilmiştir. konfor açısından yumuşak hamur tercih etmenizi öneririm

Nymphetamin

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
kayın pedere galondan bölüp veriyorum çok seviyor. 2005 doblosu var bütün dış plastiklere yaklaşık 2 yıldır sürüyor. plastiklerde herhangi bir deforme olduğunu görmedim.
Bende şu kapı eşiklerine uygulamayı düşünüyorum ister istemez ayak değiyor toz oluyor vs uzun vadede bi sorun olmadıgını duymak iyi oldu.

smail14

Tecrübeli Detaycı
Üye
4 yaşındaki aracımın bej rengindeki suni deri koltuklarında ufaktan boya kalkmaları başladı. Sizce 4 senede temizlik ve korumasnı yapmama rağmen normal mi bu durum ?

qonrul

Amatör Detaycı
Üye
İl
Muğla
fitillerin sesini kesmek için würth silikon sprey kullanıyorum ama çok memnun edici değil. sonax gummipfleger bu işi çözer mi kullananlar memnun mu veya önerdiğiniz başka bir marka varsa o da olabilir.

belki çok sorulmuştur ama arama kısmından aratıp baktığımda da net bi cevaba ulaşamadım.. teşekkürler şimdiden

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
4 yaşındaki aracımın bej rengindeki suni deri koltuklarında ufaktan boya kalkmaları başladı. Sizce 4 senede temizlik ve korumasnı yapmama rağmen normal mi bu durum ?
Normal bir durum değil ancak ne ile temizlendiği ve nasıl bakım yapıldığı çok önemli. Hem temizlik hem koruma bir arada sağlayan sözde deri bakım ürünleri ve yağlı, vitaminli bazı ürünler siz inip bindikçe sürtünmeyi arttırıcı etki gösterir. Faydadan çok zarar getirebilir. Ayrıyetten uv korumalı ürün kullanmak, cam filmi kullanmak bunlar da etken. Hangi ürünleri kullandığınızı, dışarıda herhangi bir işlem görüp görmediğini vs. yazarsanız daha detaylı ilgilenebiliriz, en azından bundan sonra ne yapılması gerektiğiyle ilgili tavsiye verenler olabilir. Yeni başlayan çatlama ve kurumalara da taze deri ile müdahale edilebilir

Son düzenleme:

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
fitillerin sesini kesmek için würth silikon sprey kullanıyorum ama çok memnun edici değil. sonax gummipfleger bu işi çözer mi kullananlar memnun mu veya önerdiğiniz başka bir marka varsa o da olabilir.

belki çok sorulmuştur ama arama kısmından aratıp baktığımda da net bi cevaba ulaşamadım.. teşekkürler şimdiden
Sonax gummipfleger bir miktar azaltıyor, silikon tavsiye etmem. Aracınızda keçe fitil varsa ses ondan da geliyor olabilir. Bu durumda farklı bir reçete uygulanması gerekiyor.

qonrul

Amatör Detaycı
Üye
İl
Muğla
Sonax gummipfleger bir miktar azaltıyor, silikon tavsiye etmem. Aracınızda keçe fitil varsa ses ondan da geliyor olabilir. Bu durumda farklı bir reçete uygulanması gerekiyor.
araç astra, normal kapı fitilleri hocam. silikon sprey sıkıyorum belli bir süre kesiyor sonra yine başlıyor. sonax da öyleyse eğer almaya gerek yok o zaman sanırım

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
araç astra, normal kapı fitilleri hocam. silikon sprey sıkıyorum belli bir süre kesiyor sonra yine başlıyor. sonax da öyleyse eğer almaya gerek yok o zaman sanırım
Bende de astra k kasa var, ses keçe fitillerden kaynaklanıyor. Normal lastik fitillerin üzerindeki keçe kısımdan.. Sizinki farklı bir kasa sanırım

smail14

Tecrübeli Detaycı
Üye
Normal bir durum değil ancak ne ile temizlendiği ve nasıl bakım yapıldığı çok önemli. Hem temizlik hem koruma bir arada sağlayan sözde deri bakım ürünleri ve yağlı, vitaminli bazı ürünler siz inip bindikçe sürtünmeyi arttırıcı etki gösterir. Faydadan çok zarar getirebilir. Ayrıyetten uv korumalı ürün kullanmak, cam filmi kullanmak bunlar da etken. Hangi ürünleri kullandığınızı, dışarıda herhangi bir işlem görüp görmediğini vs. yazarsanız daha detaylı ilgilenebiliriz. Yeni başlayan çatlama ve kurumalara da taze deri ile müdahale edilebilir
Aracın ilk sahibiyim dışarıda hiç işlem görmedi. İlk 2 sene Auto glym deri temizleyici + koruyucusu ile devam ettim ardından meguiars ve koch chemie ürünleri ile temizleme ve koruma uygulamasını yaptım.

Malesef aracımın ön sürücü koltuğunda ( Screenshot ) ok ile işaretlediğim alan ve arka koltuğun ortasında küçük ama çok hızlı büyüyen ve canımı sıkan bej boya kalkması var. Aracın yanında değilim gittiğimde resimlerini tekrar ekleyeceğim.

Bölgesel boya yapılıyor mu deri koltuklara daha önceden tecrübesi olan ve yapılıyorsa istanbulda yer önerebilir mi

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Aracın ilk sahibiyim dışarıda hiç işlem görmedi. İlk 2 sene Auto glym deri temizleyici + koruyucusu ile devam ettim ardından meguiars ve koch chemie ürünleri ile temizleme ve koruma uygulamasını yaptım.

Malesef aracımın ön sürücü koltuğunda ( Screenshot ) ok ile işaretlediğim alan ve arka koltuğun ortasında küçük ama çok hızlı büyüyen ve canımı sıkan bej boya kalkması var. Aracın yanında değilim gittiğimde resimlerini tekrar ekleyeceğim.

Bölgesel boya yapılıyor mu deri koltuklara daha önceden tecrübesi olan ve yapılıyorsa istanbulda yer önerebilir mi
Lokal boya yapılabiliyor. Auto glym kesinlikle tavsiye etmeyeceğim bir marka özellikle deri bakım ürünü.. Hatta hemen hemen her ürünü.. meguiarsın da deri ürünleri sağlıklı değil. İlk mesajımda bahsettiğim durum olmuş, Bakım ürünü zımpara görevi görüyor temas ettiğiniz noktalarda. uv ile alakalı bir tablo değil. Lokal boyaya gerek kalmadan taze deri ile onarım yapılabilir gibi geldi ama yer önerisi pek yapamayacağım sanırım. Mesajınızı görüp tavsiye verenleri bekleyeceğiz :)

Nymphetamin

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Sormadan edemeyeceğim bir fikir yol yordam arkadaşlar önümde 2 seçenek var araç 3900km de ilk sahibiyim 3900 kmdir random çizikleri ne yazık ki ufak tefek oluştu forumdan @Murat ın tanıştırması sonucu @CNR Detailing de araca uygulama yapılacak koruma adına kararsız kaldım ve danışmam lazım.

Önce imkanlar
1. Araç cadde kenarına park ediliyor kırşehirin en işlek caddesi toz sorunu var.
2. Benzinlikte yıkama yapabiliyorum( araç doğru teknik ile yıkanacak) tüm benzinlikler kuyu suyu kullanıyor ne yazık ki açık kapalı garajım yok

Yol haritası
Aracın demirtozu temizliği kil uygulaması yapılacak uygun şekilde çizikleri polisajlanacak ve üzerine zymol titanyum veya tac system uhs90 seramik uygulanacak hangisi seçmem gerektiği konusunda kararsızım
Wax uygulanması birinci tercihim 3 ayda 1 kendim yenilerim araç ile oynarım diyorum
Seramik toz vs durumu yogun oldugu için çekici geliyor ve malum önü kış benzinlikte yıkamalar araca bakım zorlaşacak

Sorularım;
1. Sizce hangisi
2. Seramik üzerine carnauba oranı yüksek wax atsam 3-6 ayda 1 seramiği öldürür müyüm? korur muyum?

Okuyan cevap veren herkese teşekkürler

caner92

Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul

Fitil sesi bizim seat araçlarda kroniktir. Serviste silikon sprey ile sorunu çöZüyorlar. Ama yılda 3 sefer falan yapmak lazım

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

medxr13

Usta Detaycı
Üye
İl
.
Henüz kullanmadım, sipariş verdiğim foam Lance henüz elime ulaşmadı, sanırım 1-2haftaya denemiş olurum. 100ml şampuan +500ml su şeklinde kullanacağım büyük ihtimalle..

ravenous

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba, alta 2000 alacaktım bulamadım, kwazar alacaktım herkes secho al demiş.
Bu sechoya nuzzle almak lazım demiş herkes ama neysen bahsedildiğini tam anlamadım. Almam gereken şeyin linkini paylaşabilecek var mı :)