Hızlı Soru - Cevap

caner92

Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
Öne çıkan konu #10,541
BSD'yi kapı aralarına, janta veya cama da kullanabilirsin. Hatta rutin yıkama sonlarında 1:3-1:4 gibi sulandırıp ürün ziyanından kurtulabilirsin.

Kir durumuna göre 1:20 sprey şeklinde tercih edilebilir, yıkama konularına bakarak tecrübelerden faydalanıp kendiniz de onlara göre oran ayarlayabilirsiniz.
pw yi ben foam lance ile atıyorum. janta falan her yere gidiyor. aynı etkiyi göstermez mi bsd ile? :)

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Evet abi bende söylediklerini tecrübe ettim, baya şip şak olmak gerekiyor ve parlatma aşamasında yani kurularken güzel bir havluyla yapmak gerekiyor. Öneriler için çok sağolasın.

Evet abi tecrübe ettim, herhangi bir PH Nötr Kova Şampuanı ile yıkadım ve duruladım, izlere güle güle dedim. :)
Harika yarın akşam deneyeceğim. Sonuçları haber vereceğim. Teşekkür Sercan Hocam.

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Ürünü artık kullanmayacağım hocam. Hologram izleri giderse benim için kafi. Ürünün etkisi ne kadar sürüyor ? Doğal olarak lekeler de gidecektir o zaman diliminde.
İlk yıkamada gider merak etmeyin. Ve fakat ürüne de küsmeyin. TW Ceramic‘i geçen ay uyguladım, 2 kez yağmur gördü. Araç üzerindeki toz çamur oldu haliyle. Totalde 3 kez sadece basınçlı su ile yıkama yapıldı (Sağlık problemi sebebiyle bu ara kova taşıyamıyorum). Ben kendini bu kadar iyi temizleyen bir ürün kullanmadım bugüne kadar. Peçete testi yaptım kaç kez tertemiz oldu basınçlı sudan sonra.

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
İlk yıkamada gider merak etmeyin. Ve fakat ürüne de küsmeyin. TW Ceramic‘i geçen ay uyguladım, 2 kez yağmur gördü. Araç üzerindeki toz çamur oldu haliyle. Totalde 3 kez sadece basınçlı su ile yıkama yapıldı (Sağlık problemi sebebiyle bu ara kova taşıyamıyorum). Ben kendini bu kadar iyi temizleyen bir ürün kullanmadım bugüne kadar. Peçete testi yaptım kaç kez tertemiz oldu basınçlı sudan sonra.
Hocam ne güzel bir cevap vermişsiniz :) Gerçekten samimiyetinizi fazlasıyla hissettim. Çok güzel bir yer bu forum. Keşke daha önce nasip olsaydı aranıza katılmak.

Aslında boya üzerinde çizik oluşturmamak için buff gerektiren ürünleri kullanmaktan kaçınıyorum. Bu yüzden hep sık durula ürünler kullandım. Hatta şöyle bir soru sorayım, seramikli ya da seramiksiz farketmez, boya üzerine wax, hızlı cila vs ürünler buflanırken ve uygun cila wax bezleri kullanılırken, araçta harelenmeler&çizikler oluşuyor?

Bu arada çok geçmiş olsun. İnşallah en kısa sürede sağlığınıza kavuşursunuz.

Son düzenleme:

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Selamın aleyküm.

1999 model bir qracım var daha önce boyanmış bazı parçalar ama bilinçsiz polisajla falan bazı keskşn yerler açılmış. Şimdi ben buna 2500 sulu zımpara yapsam sonra polisaj yapsam kurtarır mı ne önerirsiniz
Sizin soru arada kaynamış, ben cevaplayayım.
Boya zaten açılmış, siz üstüne zımpara yaparak daha çok açarsınız. Tek çareniz tekrar boyatmak, boyayı açarsanız dönüşü yok maalesef.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
@afkazankayaa tw sealant ürünleri yoğun yapıda o yüzden iz yapıyor. Silmesi zor özeliikle sıcak yüzeye uygulamayın. Hare gibi gördüğünüz genelde bez izidir ve kalıcı değildir. Ürünü çok az miktarda
yüzeye sıkıp nemli bezle silin hemen arkasından kuru wax bezi ile buff yapmayı deneyin. Ürüne hemen küsmeyin bence :)

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
@afkazankayaa @Sercan20

Benim bu tw urunlerinden edindigim tecrubelerim soyle, bu urunu bir kere boca etmeyeceksin. Kaputa 4 fis kapilara 2ser fis seklinde sikacaksiniz. Yoksa silmesi iskence olur. Silemezsiniz hatta. Ben bilerek isteyerek bol da sıktım rezalete donustu. Bir kac bezle anca topladim.

Ve bu tecrubede sunu gordum, wax bezleri ile en son kat ustunden gecilebilir ancak ilk silmeyi daha kisa tuylu bir bezle yapin. Seramik silme bezleri gibi.

Geri kalan kisimlarda guzel yorumlar yapilmis zaten. Panelde bekletmemek gunes altinda uygulamamak gibi. Gerci ceramic olan urun gunes altinda uygulanabilir diyor.

Bu arada gecen bir bmw paylasmistim, o araca tam tarihini hatirlamiyorum ama baya oldu konulardan bakarim, zamaninda ceramic uygulamistik hicbir yuzey hazirligi olmadan, yikadik ardindan uyguladik. Pazar gunu su testi yaptigimda sheeting efekti hala devam ediyordu ve araba parlamaya da devam ediyordu. Yani belki beadingi iyi olmayan urunler olabilirler ama koruma olarak ve parlaklik olarak arabaya katkilari inanilmaz. Bu yuzden kolay birakmayin bu urunleri.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Fiyatın yarısınımı yazdılar 23 ₺ vergi çöktü.Vergiyi nasıl nereye ödüyoruz. Hangi kargo getirdi size. İlk defa sipariş vereceğim bilgim yok,
Aliexpress'ten ürün alacaksanız takipli kargo seçeneği olan ürünleri alın. Kargo seçim kısmında aşağıdaki görseldeki gibi takip seçeneği tikli kargolardan seçerseniz bir takip numaranız olur. Bazen direk siteden çıkarn uluslararası takip numarası ile bazen de onların gümrükten çıktıktan sonra verilen takip numarası ile direk girip ptt gönderi takipten takip edebilirsiniz kargo durumunu.

Aliexpress zaten ürün Türkiye'ye ulaştığında mail atıyor. Siz de girip bakarsınız ptt'den, bir kaç gün içerisinde gümrükten dağıtıcıya ulaştırılır, o esnada vergisi belli olur. Sürpriz değil yani. Tam vergi dilimlerini bilemiyorum ama aldığınız ürün ve tutarı ile ilgili değişiklik gösteriyor.

Sonra da normal ptt kargo memuru getiriyor evinize 15 tl ödemesi var diyor, ödüyorsunuz devam.

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
@afkazankayaa @Sercan20

Benim bu tw urunlerinden edindigim tecrubelerim soyle, bu urunu bir kere boca etmeyeceksin. Kaputa 4 fis kapilara 2ser fis seklinde sikacaksiniz. Yoksa silmesi iskence olur. Silemezsiniz hatta. Ben bilerek isteyerek bol da sıktım rezalete donustu. Bir kac bezle anca topladim.

Ve bu tecrubede sunu gordum, wax bezleri ile en son kat ustunden gecilebilir ancak ilk silmeyi daha kisa tuylu bir bezle yapin. Seramik silme bezleri gibi.

Geri kalan kisimlarda guzel yorumlar yapilmis zaten. Panelde bekletmemek gunes altinda uygulamamak gibi. Gerci ceramic olan urun gunes altinda uygulanabilir diyor.

Bu arada gecen bir bmw paylasmistim, o araca tam tarihini hatirlamiyorum ama baya oldu konulardan bakarim, zamaninda ceramic uygulamistik hicbir yuzey hazirligi olmadan, yikadik ardindan uyguladik. Pazar gunu su testi yaptigimda sheeting efekti hala devam ediyordu ve araba parlamaya da devam ediyordu. Yani belki beadingi iyi olmayan urunler olabilirler ama koruma olarak ve parlaklik olarak arabaya katkilari inanilmaz. Bu yuzden kolay birakmayin bu urunleri.
Cevabınız için teşekkür ederim hocam. Söylediğiniz herşeyi harfi harfine uyguladım. Kaputun sağ tarafından başlamıştım, iki fıs sadece. Gece uyguladım, panelde bekletmedim. Sadece ilk silmeyi de soft dryer ile yaptım son silmeyi de. Neyse hava serinlerinde gidip şu izleri çıkarmaya çalışayım.

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
@afkazankayaa tw sealant ürünleri yoğun yapıda o yüzden iz yapıyor. Silmesi zor özeliikle sıcak yüzeye uygulamayın. Hare gibi gördüğünüz genelde bez izidir ve kalıcı değildir. Ürünü çok az miktarda
yüzeye sıkıp nemli bezle silin hemen arkasından kuru wax bezi ile buff yapmayı deneyin. Ürüne hemen küsmeyin bence :)
Hocam cevabınız için teşekkür ederim :) hare zaten göremedim ama istemeden de olsa acaba yapıyor muyuz onu merak ettim :) ama hologram izleri sabah daha kötü gözüküyor ürüne küstüm artık bu tarz ürünler yerine daha pratik ve daha güvenli olan wetcoat, hydro2 ve pw gibi sık durula ürünler kullanacağım :)

CMAXTİTX

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Merhaba, cila atmak ne demek? Yani ne kullanacaksınız yıkama ardından? Hızlı cila mı, koruma amaçlı bir ürün mü?

Koruma tutunmaz cilalı şampuan üstüne, tutunsa da performansı kısa sürer, hızlı cila ise zaten yıkamadan yıkamaya kullanılan tür olduğu için bir dezavantajı olmaz.

Ama sorunuzun net cevabı hayır.

Öncelikle cevap için çok teşekkürler.

pamuk yardımıyla ile 3M performans finish likit cila uygulamayı düşünüyorum.
fakat kullandığım şampuan cilalı olduğu için ( newmix) öncesinde sizlere danışmak istedim.

tekrar teşekkürler.

cgt

Çaylak Detaycı
Üye
İl
DENİZLİ
Aliexpress'ten ürün alacaksanız takipli kargo seçeneği olan ürünleri alın. Kargo seçim kısmında aşağıdaki görseldeki gibi takip seçeneği tikli kargolardan seçerseniz bir takip numaranız olur. Bazen direk siteden çıkarn uluslararası takip numarası ile bazen de onların gümrükten çıktıktan sonra verilen takip numarası ile direk girip ptt gönderi takipten takip edebilirsiniz kargo durumunu.

Aliexpress zaten ürün Türkiye'ye ulaştığında mail atıyor. Siz de girip bakarsınız ptt'den, bir kaç gün içerisinde gümrükten dağıtıcıya ulaştırılır, o esnada vergisi belli olur. Sürpriz değil yani. Tam vergi dilimlerini bilemiyorum ama aldığınız ürün ve tutarı ile ilgili değişiklik gösteriyor.

Sonra da normal ptt kargo memuru getiriyor evinize 15 tl ödemesi var diyor, ödüyorsunuz devam.

hangisini seçmem gerekiyor? İkisindede takip edilebilir yazıyor, ama ücretleri ve teslimat tarihleri farklı.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
hangisini seçmem gerekiyor? İkisindede takip edilebilir yazıyor, ama ücretleri ve teslimat tarihleri farklı.

Şimdi burada 34lük olanı seçmemek olmaz zaten :) ha bir tanesi 51 liradır ve 5 günde getireceğim der, o zaman pahalıyı seçersiniz de daha erken ve daha ucuza teslimat varken bence bu soru yanlış şu anda.

Öncelikle cevap için çok teşekkürler.

pamuk yardımıyla ile 3M performans finish likit cila uygulamayı düşünüyorum.
fakat kullandığım şampuan cilalı olduğu için ( newmix) öncesinde sizlere danışmak istedim.

tekrar teşekkürler.
Ürün hakkında bilgim yok ancak bir koruma ürünü, bu nedenle de yüzeyi öncesinde cilasız şampuanla yıkayın. Hatta yüzeyde şampuan artığı, yağ vs kir kalmadığından emin olmak için de varsa m700 veya m600, en kötü de 1:1 sulandırılmış ipa ile temizleyin.

Bu arada ön hazırlık kısmından bahsetmiyorum, onların yapıldığını tahminleyerek söylüyorum (demirtozu, kil, böcek, zift temizliği). Yapılmamışsa ürünün koruma ömrü atıyorum 2 ay ise, hazırlıksız yüzeyde bu süre çok çok kısalır. Ya da belki hiç tutunamaz.

cgt

Çaylak Detaycı
Üye
İl
DENİZLİ
Şimdi burada 34lük olanı seçmemek olmaz zaten :) ha bir tanesi 51 liradır ve 5 günde getireceğim der, o zaman pahalıyı seçersiniz de daha erken ve daha ucuza teslimat varken bence bu soru yanlış şu anda.

Ürün hakkında bilgim yok ancak bir koruma ürünü, bu nedenle de yüzeyi öncesinde cilasız şampuanla yıkayın. Hatta yüzeyde şampuan artığı, yağ vs kir kalmadığından emin olmak için de varsa m700 veya m600, en kötü de 1:1 sulandırılmış ipa ile temizleyin.

Bu arada ön hazırlık kısmından bahsetmiyorum, onların yapıldığını tahminleyerek söylüyorum (demirtozu, kil, böcek, zift temizliği). Yapılmamışsa ürünün koruma ömrü atıyorum 2 ay ise, hazırlıksız yüzeyde bu süre çok çok kısalır. Ya da belki hiç tutunamaz.
34 olanı seçersem kargo takip edebilecekmiyim