Hızlı Soru - Cevap

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Öne çıkan konu #10,641
Waxın vaad ettiği dayanıma göre değişir. Kiwami yaklaşık 3 ay dayanır desek, yılda 4 defa uygulamak gerekir. Uygulama başına, araç boyutuna bağlı olarak değişmekle birlikte, yaklaşık 10 gr (hesap kolay olsun) wax harcasanız, senede 40 gr, 5 senede 200 gr ancak biter.
Sizin aracınızı görüp, "kanka benim arabamı da parlatalım, komşu ne sürdün o arabaya öyle, kardeşim benim arabayı da yakalım.." gibi konu komşu isteklerine de 3-4 uygulama yaparsanız 4 senede bitirirsiniz. Bunlar olması gerekenlerdi. Gelelim olacak olanlara ;
4 sene detaya ilginiz bu seviyede devam ederse, takribi 5-6 tane daha bölünmüş veya tam kutu wax almış olur, ilk aldığınız kiwamiyi dolabın tozlu raflarında kaybeder, bir gün o raflardan çekip çıkarır, foruma "arkadaşlar 4 yıl önce almıştım bozulmuş mudur ? " diye sorar, en son da "neyse konu komşunun arabasına süreyim, kapı içlerine, jantlara falan süreyim de bitsin bari" der, noktayı koyarsınız.
Her harfi yaşanmışlık kokuyor
:komik:

ilker262626

Çaylak Detaycı
Üye
İl
eskişehir
Değerli dostlar. Yikama eldiveninde iki urun arasinda kaldim. Ufs kuzu yun eldiven mi yoksa flexipad mikrofiber yikama eldiveni mi sizce. Kuzu yünü olani aldim ama bana biraz sert geldi yapisi. Sizin fikriniz nedir. Mikrofiber mi yun eldiven mi

Yasin.Dogan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar, kendi hortumuna ek olarak uzatma hortumu takarsam servis basınç ın düşeceğini söyledi, tecrübe eden oldu mu

Hocam bende de 130 barlık bir makina var ve Bosch ile ortak parçalar olduğundan uzatma hortumunu ve hatta tetik içerden patladığında tetik tertibatını da bosch ile değiştirmiştim. 5 metreden 11 metre yerine 6+3 şeklinde 9 metreye uzattım ve gözle görülür bir basınç düşmesi gözlemlemedim desem yeridir. Kesin bir miktar düşme olmuştur ancak gözle fark edilir bir düşme söz konusu olmadı.

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir

tgykya

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bu newmix markasının Gold Serisi ürünleri çıkmış kullanan varmı acaba kireç sökücü işe yarıyor diyorlar da.

Gold Serisi Oto Cam Kireç Sökücü 500ml 40,00 TL yerine 29,90 TL
Gold Serisi Oto Cam Kireç Sökücü 500ml Fiyatları ve Özellikleri

4'lü Oto Bakım Detay Fırça Seti 130,00 TL yerine 69,90 TL
4'lü Oto Bakım Detay Fırça Seti Fiyatları ve Özellikleri

Gold Serisi Detay Temizleyici 500ml 70,00 TL yerine 39,90 TL
Gold Serisi Detay Temizleyici 500ml Fiyatları ve Özellikleri

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Bu newmix markasının Gold Serisi ürünleri çıkmış kullanan varmı acaba kireç sökücü işe yarıyor diyorlar da.

Bu forumdan kimse kullanmadı bu ürünleri, sen al dene istersen, yorumlarını bekliyoruz.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya

Ha bir de n11 deki yorumlardan bahsediyorsan, o yorumları yapanlar ya hayatlarında hiç detay ürünü kullanmamışlar yada fake hesap ile alıp yorum yapmışlar gibi geldi bana

İissoo

Amatör Detaycı
Üye
İl
Mugla
Arkadaşlar merhaba secho pompa ve b33 aldım bisikletimde ve arabamda köpüksüz kullanıcam en ideal karışım ne olmalı ?
pompanın içinde kimyasal kalsa zararı olur mu

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Arkadaşlar merhaba secho pompa ve b33 aldım bisikletimde ve arabamda köpüksüz kullanıcam en ideal karışım ne olmalı ?
pompanın içinde kimyasal kalsa zararı olur mu
50 ml kadar yeterli gelecektir. Kimyasalın uzun vadede zararı olacaktır, kullanım sonrası su ile durulama yaparsanız uzun süre kullanabilirsiniz. :)

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Emeğinize sağlık çok güzel anlatmışsınız, keşke iç temizlik için de öyle bir konu olsa..
Varsa da bulamadım affola
Belki konsepte uygun bir şekilde iç temizlik işinden daha iyi anlayan @Shirb13 gibi paylaşım seven, yardım seven arkadaşlar yardımcı olur :)
@omrslhmms Ömer Abi işte geldim buradayım. Beni onure ettiğin için teşekkür ederim.

@ravenous Nasıl yardımcı olabilirim hocam ? Çalıştığım yerden sorarsan ^^ her soruna objektif bir biçimde yanıtlamaya çalışırım Allah'ın izniyle.

ravenous

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
@omrslhmms Ömer Abi işte geldim buradayım. Beni onure ettiğin için teşekkür ederim.

@ravenous Nasıl yardımcı olabilirim hocam ? Çalıştığım yerden sorarsan ^^ her soruna objektif bir biçimde yanıtlamaya çalışırım Allah'ın izniyle.
Merhaba, genelde dış temizlik ağırlıklı yazılıp çizildiği için forumda az çok fikir sahibi oldum ama içi için çok net değilim.
Hb astram var, direksiyon için ayrı-göğüs için ayrı-zemin için ayrı şeyler falan almam lazım sanırım ama çok fazla ürün var
Mesela vpro ansf çok kullanan olunca bu iyiymi alayım diyebiliyorum ama içi için öyle ürünler bulamadım
Auto finess spritz çokca bahsedilmiş mesela alayım dedim, deri ve plastik üzerine sürülür yazıyor açıklamasında, sonra bakıyorum deri direksiyon için farklı ürün süren var falan.. Neyse uzun ve karışık olmamıştır inşallah.
Bu işlere yeni başlayan birisi olarak ilk etepta nerelere neler almalıyım, soru bu aslında :terlisırıtan:

Mugzy

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba, genelde dış temizlik ağırlıklı yazılıp çizildiği için forumda az çok fikir sahibi oldum ama içi için çok net değilim.
Hb astram var, direksiyon için ayrı-göğüs için ayrı-zemin için ayrı şeyler falan almam lazım sanırım ama çok fazla ürün var
Mesela vpro ansf çok kullanan olunca bu iyiymi alayım diyebiliyorum ama içi için öyle ürünler bulamadım
Auto finess spritz çokca bahsedilmiş mesela alayım dedim, deri ve plastik üzerine sürülür yazıyor açıklamasında, sonra bakıyorum deri direksiyon için farklı ürün süren var falan.. Neyse uzun ve karışık olmamıştır inşallah.
Bu işlere yeni başlayan birisi olarak ilk etepta nerelere neler almalıyım, soru bu aslında :terlisırıtan:
Ben bizim gibi aracını sürekli bakımlı tutan rutin temizlik yapanlar için Nanolex Interior Cleaner tarzı ürünler öneriyorum. Kendim de kullanıyorum. Deri dahil tüm iç yüzeylerde kıllanılabilen, soft ve masum bir temizleyicidir. Deri için ayrıca koruma ürünü edinebilirsiniz, o konuda deneyimim yok.

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Hocam tekrar merhaba, spritz koktuk ve direksiyon harici her yere kullanılabilir hiç bir sorun yaşamazsınız hem anti-statik hem de uv koruyucu mat bir finish bırakıyor favori ürünüm. Ama göğüs temizliği için interior cleanerlar almanızı öneririm. Nanolex kullanıyorum. Bu ürünle temizleyip üzerine spritz yaparsınız çok güzel durur. Ön yıkama köpüğü olarak ben size tugatec öneririm. Ansf den çok güzel kir söküyor ve tamamen koruma dostu kokusu da harika. Deriklnikten sipariş verebilirsiniz. Yine direksiyon ve deri koltuk için de colourlock hafif deri temizleyici ve aracanız yeni olduğu için de colourlock deri kalkanı öneririm. Harika ürünler bence rakibi yok deri konusunda colourlockun. Bu Arada iç konsol, göğüs vsde iyi sulandırılmış apc kullanan da var ama ben tavsiye etmem zarar veriyor. O bölgeler için üretilmiş ürünleri kullanmanız daha sağlıklı.

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Bir soru da ben sorayım. Kc pw için şişesinde 1 ltye 30 ml demiş ama bence bu çok az. Referans olması için duşakabinde denedim ama çok da istediğim sonucu alamadım. 1 ltreye 60-70 ml olacak şekilde hazırladım bu sonuçtan gayet memnun kaldım. Bu sulandırma oranını önerir misiniz? Ben duşakabinde durulama sıkıntısı çekmedim ancak boyalı yüzey nasıl olur bilmiyorum.

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Sorunun muhattabı değilim ama rütbeli beyefendiler gelmeden araya kaynamak istedim :) aynı sorunu yaşayıp sorunun cevabını bulamadığımdan koch chemie gs-po-valet carpet aldım koruma içinde yine koch ts-ls aldım gs kullandığım kadarı ile etkili 7 yaşında direksiyonu silinmemiş fiesta aracın direksiyona köpürterek uyguladım ve aracın direksiyonunun ve göğsünün aslında siyah değilde çok koyu yeşil olduğunu görünce iki fıs sıkıp toz alır gibi arada silmek ve direksiyon için ve hızlıca üstünden geçmek için nanolex interior cleaner aldım spritz alacaktım toz tutuyor diye çok yorum okuduğumdan almadım üstadlar detaylı cevap vermeden araya kaynayayım

pw için önerilen miktarda ürün kullandım ama bol bol sıkarak kullandım 1 ay sonraki yıkamada performansı yerindeydi daha fazlasını deneyimleyemedim fazla ürün kullanılırsa ne olur bilmiyorum ama bende sizin gibi başta 30 ml ne yetecek demiş ve yettiğini görünce şaşırmıştım
Eğer yeterliyse mevcut bir litrelik karışımımı 1:1 sulandırırım öyle kullanırım. Teşekkür ederim hocam.

değişik

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
.
Eğer yeterliyse mevcut bir litrelik karışımımı 1:1 sulandırırım öyle kullanırım. Teşekkür ederim hocam.
Rica ederim . Sulandırıp bekletince Bozuluyor sanırım yani ben öyle algıladım en azından 2 hafta durunca 750 ml kadar karışım kremsi beyaz olmuştu döktüm dilerseniz o haliyle kullanın zaten sulandırmışsınız bir sonrakinde kullanacağınız kadarını önerilen oranda sulandırırsınız