Hızlı Soru - Cevap

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Öne çıkan konu #10,661
Rica ederim . Sulandırıp bekletince Bozuluyor sanırım yani ben öyle algıladım en azından 2 hafta durunca 750 ml kadar karışım kremsi beyaz olmuştu döktüm dilerseniz o haliyle kullanın zaten sulandırmışsınız bir sonrakinde kullanacağınız kadarını önerilen oranda sulandırırsınız
Hay Allah pw, wetcoat essence gibi değil diye duymuştum. Wetcoat essencenin bozulduğunu biliyorum ancak pw bozulmuyor diye okumuştum. Peki araç başı tüketimi ne kadar olaki sprey şişeyle? 100 ml desek 3 ml koyacağız o halde :)

değişik

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
.
Hay Allah pw, wetcoat essence gibi değil diye duymuştum. Wetcoat essencenin bozulduğunu biliyorum ancak pw bozulmuyor diye okumuştum. Peki araç başı tüketimi ne kadar olaki sprey şişeyle? 100 ml desek 3 ml koyacağız o halde :)
Yani belki benim koyduğum şişedendir yada benlik bir durumdur yada belkide bozulmamıştır bana öyle gelmiştir bilmiyorum ama şeffaf turuncu olan sıvı beyazlaşmıştı bende bazı yerlerde sulandırınca bozuluyor ürünler diye gördüğümden bozulmuş bu diyip döktüm ama bilmiyorum.sizde zaten bekleyince görürsünüz belkide bozulmuyordur banada yazarsınız. tüketim açısındada ilk seferinde ideal miktarda sıktığımı düşünüyorum ve 200-250 ml arası gitti ikinci seferinde arkadaşımın aracına artık sıkma nolur durumuna getirdim uzun süre kalsın diye düşünerek kendimce ama yani ötesi spreyin başlığını çıkarıp aracın üzerine boca etmek sayılır sanırım öylede 400-450 ml gitti :)

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Yani belki benim koyduğum şişedendir yada benlik bir durumdur yada belkide bozulmamıştır bana öyle gelmiştir bilmiyorum ama şeffaf turuncu olan sıvı beyazlaşmıştı bende bazı yerlerde sulandırınca bozuluyor ürünler diye gördüğümden bozulmuş bu diyip döktüm ama bilmiyorum.sizde zaten bekleyince görürsünüz belkide bozulmuyordur banada yazarsınız. tüketim açısındada ilk seferinde ideal miktarda sıktığımı düşünüyorum ve 200-250 ml arası gitti ikinci seferinde arkadaşımın aracına artık sıkma nolur durumuna getirdim uzun süre kalsın diye düşünerek kendimce ama yani ötesi spreyin başlığını çıkarıp aracın üzerine boca etmek sayılır sanırım öylede 400-450 ml gitti :)
tamam hocam teşekkür ederim bir bakalım. Aslında sulandırma suyu da önemli. Ben saf su ile seyrelttim. İçme suyu da bir nebze kabul edilebilir. Çeşme suyu belki etkendir beyazlaşmasana. Bir bakalım bekleyip görelim :)

değişik

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
.
tamam hocam teşekkür ederim bir bakalım. Aslında sulandırma suyu da önemli. Ben saf su ile seyrelttim. İçme suyu da bir nebze kabul edilebilir. Çeşme suyu belki etkendir beyazlaşmasana. Bir bakalım bekleyip görelim :)
Rica ederim dediğiniz doğru Bunu hiç düşünmemiştim ben tamamen çeşme suyunu doldurmuştum ondan olabilir evet

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Rica ederim dediğiniz doğru Bunu hiç düşünmemiştim ben tamamen çeşme suyunu doldurmuştum ondan olabilir evet

Siz sanıyorum detayda eski ancak forumda yenisiniz, bilgileriniz çoğu rütbeli beyefendiden fazla maşallah :)

Aldığınız ürünler de nokta atışı, uygulamalarınızı da görmek nasip olur mu?

Bir soru da ben sorayım. Kc pw için şişesinde 1 ltye 30 ml demiş ama bence bu çok az. Referans olması için duşakabinde denedim ama çok da istediğim sonucu alamadım. 1 ltreye 60-70 ml olacak şekilde hazırladım bu sonuçtan gayet memnun kaldım. Bu sulandırma oranını önerir misiniz? Ben duşakabinde durulama sıkıntısı çekmedim ancak boyalı yüzey nasıl olur bilmiyorum.
Bence 2. uygulamayı yaptığınız için öyle hissettiniz, yoksa 30 ml ile 60 ml arasında durulama eziyetinden başka fark yok benim gözlemlediğim :)

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Siz sanıyorum detayda eski ancak forumda yenisiniz, bilgileriniz çoğu rütbeli beyefendiden fazla maşallah :)

Bence 2. uygulamayı yaptığınız için öyle hissettiniz, yoksa 30 ml ile 60 ml arasında durulama eziyetinden başka fark yok benim gözlemlediğim :)
Hocam aslında yüzeyi şampuanla iyice yıkadım ve herhangi iticiliğin kalmadığından emin Olduktan sonra 60 ml denedim. Dediğiniz aklıma gelmişti çünkü. Ancak dediğim gibi hazırladığım karışımı sulandırarak kullanacağım bu da 30 ml’e denk gelecektir. Tavsiyeleri dikkate alacağım :) Peki pw kullanmadan hemen önce mi sulandırılmalı yoksa diğer türlü de olur mu tecrübe ettiniz mi hiç?

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Hocam aslında yüzeyi şampuanla iyice yıkadım ve herhangi iticiliğin kalmadığından emin Olduktan sonra 60 ml denedim. Dediğiniz aklıma gelmişti çünkü. Peki pw kullanmadan hemen önce mi sulandırılmalı yoksa diğer türlü de olur mu tecrübe ettiniz mi hiç?
Sulandırılmış halde saklanmamalı, ben kendi gözlerimle tecrübe etmedim ancak sözüne güvendiğim arkadaşlardan öyle duydum. Satıcılar da kullanacağınız zaman sulandırın diyorlar. Yani bunları duyunca acaba deyip de kendim sulandırıp bir şey oluyor mu diye bekletmedim açıkçası. Bu sebeple sulandırılmış bir şekilde saklamamanızı öneririm. Bir ihtimal de olsa riske atmaya değmez.
Sizde sulandırılmış var zaten, bunu bekleterek aslında gözlem yapabilirsiniz hazır imkanı yakalamışken :) krizi fırsata çevirip

değişik

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
.

Tekrar okuyunca farkettim önceki mesajımda rütbeli beyefendiler deme sebebim usta üstad vs çok kullanmak istemediğim kelimeler o yüzdendi. yanlış anlaşılmak istemem kusura bakmayın lütfen

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Tekrar okuyunca farkettim önceki mesajımda rütbeli beyefendiler deme sebebim usta üstad vs çok kullanmak istemediğim kelimeler o yüzdendi. yanlış anlaşılmak istemem kusura bakmayın lütfen
Hiç takılmadım o kısma, ben de sizin söylediğiniz gibi kullandım ki siz de yanlış anlamayın diye. Bizde rütbe önemli değil zaten, ne uygulamalar çıkartıp da acemi detaycı olanlar da var, ya da benim gibi pro görünüp yarı-amatör olanlar da var :) keyifli forumlar

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Sulandırılmış halde saklanmamalı, ben kendi gözlerimle tecrübe etmedim ancak sözüne güvendiğim arkadaşlardan öyle duydum. Satıcılar da kullanacağınız zaman sulandırın diyorlar. Yani bunları duyunca acaba deyip de kendim sulandırıp bir şey oluyor mu diye bekletmedim açıkçası. Bu sebeple sulandırılmış bir şekilde saklamamanızı öneririm. Bir ihtimal de olsa riske atmaya değmez.
Sizde sulandırılmış var zaten, bunu bekleterek aslında gözlem yapabilirsiniz hazır imkanı yakalamışken :) krizi fırsata çevirip
Haklısınız hocam öyle yapacağım bakalım bekleyelim görelim :) çok teşekkür ederim.

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Merhaba, genelde dış temizlik ağırlıklı yazılıp çizildiği için forumda az çok fikir sahibi oldum ama içi için çok net değilim.
Hb astram var, direksiyon için ayrı-göğüs için ayrı-zemin için ayrı şeyler falan almam lazım sanırım ama çok fazla ürün var
Mesela vpro ansf çok kullanan olunca bu iyiymi alayım diyebiliyorum ama içi için öyle ürünler bulamadım
Auto finess spritz çokca bahsedilmiş mesela alayım dedim, deri ve plastik üzerine sürülür yazıyor açıklamasında, sonra bakıyorum deri direksiyon için farklı ürün süren var falan.. Neyse uzun ve karışık olmamıştır inşallah.
Bu işlere yeni başlayan birisi olarak ilk etepta nerelere neler almalıyım, soru bu aslında :terlisırıtan:
Hocam gördüğün üzere soruyu sorduğunda cevaplamaya istekli iyi niyetli bir çok arkadaşımız var :).

Benim senin yazdıklarından anladığım şu kabaca 1 tek ürün alayım ama deri plastik her yeri temizlesin ? Bunun cevabı Koch Chemie Pol Star gözün kapalı al ister köpürt ister köpürtme istediğin her yere güvenle kullan, kokusu da fena değil. Spritz ile hem koruma hem temizlik yaparsın temizleme özelliği çok az düzenli temizlenen araçta daha çok faydalı olur.

Koruma maksadı ile deriler için ayrı plastikler için ayrı ürün tercih etmen gerekir ancak senin aracında ki sözde deriler bende olduğu gibi vinyl olduğu için Colourlock Vinyl ve Plastik koruyucu ile tek üründe çözebilirsin meseleyi daha uygun fiyatlı bir şey olarak Koch Chemie TS'de işini görür ama bunu Vinyllere sürmen uygun değildir. Onlar için sonax deri bakım kremi yada Koch Chemie LS alman gerekir.

Hiç takılmadım o kısma, ben de sizin söylediğiniz gibi kullandım ki siz de yanlış anlamayın diye. Bizde rütbe önemli değil zaten, ne uygulamalar çıkartıp da acemi detaycı olanlar da var, ya da benim gibi pro görünüp yarı-amatör olanlar da var :) keyifli forumlar
Gönüllerin Pro'su :)

ozcannyasin

Acemi Detaycı
Üye
Normal şartlarda tüm aracı yapabilirsiniz. Gayet yeterli gelecektir.:)
Peki hocam birde şey sorayım daha önce bilinçsiz polisajdan boyada açılma var araç boyalı. Elimde de yarım litre. Kadar G3 pasta var bunu soft pad le atıp 3800 atsam bir sonuc alirmiyim yoksa sert pad ile dikkatli mi çalışmak lazim

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Peki hocam birde şey sorayım daha önce bilinçsiz polisajdan boyada açılma var araç boyalı. Elimde de yarım litre. Kadar G3 pasta var bunu soft pad le atıp 3800 atsam bir sonuc alirmiyim yoksa sert pad ile dikkatli mi çalışmak lazim
Boyada açılma mevcut ve bazı paneller boyalı doğru anladım değil mi ?

Sonuç alırsınız illaki ama ne derece alırsınız sizi memnun eder mi orasını bilemem, yüzey çizik durumunu fotoğraflayabilirseniz yardımcı olalım.

ozcannyasin

Acemi Detaycı
Üye
Boyada açılma mevcut ve bazı paneller boyalı doğru anladım değil mi ?

Sonuç alırsınız illaki ama ne derece alırsınız sizi memnun eder mi orasını bilemem, yüzey çizik durumunu fotoğraflayabilirseniz yardımcı olalım.
Aynen anladiginiz gibi araç. Şuanda. Kirli olduğu için fotoğraf. Çekmedim kafamda 2 uygulama var ya soft pad ile 3800 geçip birakcam yada G3 artı 3800 yapıyım diyorum

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
PW sulandırılmış olarak saklandığında topaklanma yapıyor. Bizzat benim başıma geldi sulandırmadan saklayın. :smilex: Aşırı yapışkan ve katı bir topak haline geliyor içeride. Fısfısın hortumuna sıvanmıştı benim.