Hızlı Soru - Cevap

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Öne çıkan konu #11,861
seramik kaplama sonrası belli aralıklarla seramik cilası uyguluyor musunuz?ne sıklıkla ve hangi ürünleri tercih ediyorsunuz?birkaç ürün gördüm başka da bilmiyorum.meguiars'ın crystal top coat ve gyeon cure.Bunların karşılaştırma videosu var mı hiç denk gelmedim.
Karşılaştırma yok ancak top coat ın uygulaması var sürekli kullandıgım bir ürün bu konu size yardımcı olacaktır.

Renault Talisman Seramik Kaplama Sonrası Bakım

Selcuk45

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Balıkesir
İyi akşamlar aracımın camları çok fazla buğu yapıyor ne önerirsiniz gyeon antifog işe yarar mı başka ürün tavsiyesi olan var mı?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

akko

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
seramik kaplama sonrası belli aralıklarla seramik cilası uyguluyor musunuz?ne sıklıkla ve hangi ürünleri tercih ediyorsunuz?birkaç ürün gördüm başka da bilmiyorum.meguiars'ın crystal top coat ve gyeon cure.Bunların karşılaştırma videosu var mı hiç denk gelmedim.
Bunu ben de takipteyim.
bir cevap bende vereyim bu arada, bir çok arkadaş carpro reload tavsiye ediyor.

cerrah

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Merhaba. Geçen gün buhar makinem gelmişti kullanacağım yerler aklımda ama
Detay stüdyolarında bolca gördüğümüz gibi havalandırmaya buhar vermenin bi anlamı var mi ? Sanki tam aksine oralarda bakteri sayısında artış yapar gibi geliyor bana

cerrah

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hayırlı olsun hocam, buharın virüs ve bakterilere karşı etkili olabilmesi için, buhar sıcaklığının yüzeye ulaşması lazım,mesela havaya tutup 1 metre ötesindeki alana sıcaklığın ulaşmasını bekleyemeyiz sadece su buharı ulaşır o noktaya sıcaklığı değil,Yani buhar ulaştığı yüzeyin sıcaklığını artırmıyorsa etkili değil diye okumuştum,ancak bütün klima iç sistemi değilde ,klima kanallarının giriş kısmında etkili olabileceğini düşünüyorum.
Aynen ama içeri de o soguk ve gereksiz buhar giderek bence hem rutubet kokutur zamanla hem de malum bakteri oluşmasına yol açar

Son düzenleme:

değişik

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
.
Merhaba, bu konu hakkında ne düşünüyordunuz. Nasıl yapıldığı hakkında bir bilginiz fikriniz var mı ?
Doğrusu nedir nasıl yapılır bilmiyorum ama video hoşuma gitti biraz daha ince çalışılabilir gibi ve en üst kata vernikle geçilse normal ell yapılan gibi ton farkıda olmaz belki tamamen düz mantıkla konuşuyorum tabi . bana diğer macunlu zımparalı yöntem de mantıklı gelmiyor ince çizik için veya hasar için çamurluğun kapının yarısı macunlanıyor boyanıyor falan daha verimli yöntemi olmalı artık şu çizik işinin
Not: 2 günlük sıfır aracımı küçükde olsa çizmiş birisi park ederken ondan doluyum biraz :gozudolx:

calimera

Çaylak Detaycı
Üye
Aynen ama içeri de o soguk ve gereksiz buhar giderek bence hem rutubet kokutur zamanla hem de malum bakteri oluşmasına yol açar
Benim araç da aynı bu şekilde, her tarafında ufak tefek çizikler var. Her ay da yeni bir tane ekleniyor. Göründüğü kadar etkiliyse kesinlikle uygulamaya değer.

calimera

Çaylak Detaycı
Üye
Çizikler nerede folyoda mi ?
Keşke folyoda olsa, hepsi kaportada, kapılarda çamurluklarda çizik dolu. Kapalı garajım var ama garaj dışında bıraktığım her yerde bir tarafını çiziyorlar. Aracın boyası metalik olduğu için rötuş da sırıtıyor. Lokal yaptırmak istesem tüm parça vernikleniyor renk tutsun diye, yaptırsam zaten yine çiziyorlar, geçen hafta iki kapıyı boydan boya iki kere çizmişler. Tüm suçum İstanbul'da yaşamak sanırım.

cerrah

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Keşke folyoda olsa, hepsi kaportada, kapılarda çamurluklarda çizik dolu. Kapalı garajım var ama garaj dışında bıraktığım her yerde bir tarafını çiziyorlar. Aracın boyası metalik olduğu için rötuş da sırıtıyor. Lokal yaptırmak istesem tüm parça vernikleniyor renk tutsun diye, yaptırsam zaten yine çiziyorlar, geçen hafta iki kapıyı boydan boya iki kere çizmişler. Tüm suçum İstanbul'da yaşamak sanırım.
Ben de bu yüzden folyo kaplamada ve saga sola eşimin aracı ile gitmekle çare buldum. İnsanlar icin çok normal başkasının arabasına yaslanmak geçerken Biseyler surtmek kapı vurmak vs. Maalesef

calimera

Çaylak Detaycı
Üye

Ustalara bir sorum olacak. Aracımın kaputunda önceki sahibinden kalma, kuş pisliğiyle oluşmuş vernik hasarları var. Çamurluğu boyadıktan sonra boyacı kaputun üstünden de pastayla geçmiş, pasta kalıntıları da arasına dolmuş, pasta kalıntılarını AF finale ile silerek büyük oranda temizledim ancak benim asıl merak ettiğim konu şu, bu hasarları boyasız onarmak mümkün mü? Kaputun boyası orijinal olduğu için yok yere boyatmak istemiyorum. Bu aşınan verniklerin tekrar doldurulması vs mümkün mü? Mükemmel bir şey beklemiyorum ancak çok yaklaşmadıkça belli olmasın yeter kafasındayım.

campingspo

Tecrübeli Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir

Merhaba. Geçen gün buhar makinem gelmişti kullanacağım yerler aklımda ama
Detay stüdyolarında bolca gördüğümüz gibi havalandırmaya buhar vermenin bi anlamı var mi ? Sanki tam aksine oralarda bakteri sayısında artış yapar gibi geliyor bana
Kanal içerisinin nemlenmesi bakteri/mantar üremesini kolaylaştırır, kanal içerisine tutmaya gerek yok,

memory

Amatör Detaycı
Üye
İl
antalya

Ustalara bir sorum olacak. Aracımın kaputunda önceki sahibinden kalma, kuş pisliğiyle oluşmuş vernik hasarları var. Çamurluğu boyadıktan sonra boyacı kaputun üstünden de pastayla geçmiş, pasta kalıntıları da arasına dolmuş, pasta kalıntılarını AF finale ile silerek büyük oranda temizledim ancak benim asıl merak ettiğim konu şu, bu hasarları boyasız onarmak mümkün mü? Kaputun boyası orijinal olduğu için yok yere boyatmak istemiyorum. Bu aşınan verniklerin tekrar doldurulması vs mümkün mü? Mükemmel bir şey beklemiyorum ancak çok yaklaşmadıkça belli olmasın yeter kafasındayım.
aynı şeyden ben de muzdaribim ama yapacak birşey yok.birkaç yere götürdüm astara kadar indiği için tek çözüm boyatmak dediler.benim kaput da öyle duruyor.

Kermssl

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese iyi forumlar aliexpressden hiç alışveriş yapmadım, forumda çokça alışveriş yapan forumdaslar görüyordum bazen. Merak ettiğim şey şu wash mit wash ped falan almak istiyorum lucullan markaydi sanırım bolca alınan forumda, sizce şuan ki kur ile almak mantıklı mi aliexpressden birden fazla almayı düşünüyorum bu arada.

AithX

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese iyi forumlar aliexpressden hiç alışveriş yapmadım, forumda çokça alışveriş yapan forumdaslar görüyordum bazen. Merak ettiğim şey şu wash mit wash ped falan almak istiyorum lucullan markaydi sanırım bolca alınan forumda, sizce şuan ki kur ile almak mantıklı mi aliexpressden birden fazla almayı düşünüyorum bu arada.
Hocam 24 ekimde alışveriş yaptım lucullandan, 27sinde İstanbul’a geldi. Gümrük işlemleri vs. gerçekleşti, yarın ya elime ulaşır ya da ben gidip alırım. Gümrük vergisine ilk geçildiği zamanlarda çok güzel bir sistem yoktu, kargoların bazıları 3 haftada gelirken bazıları 3 ay gibi sürelerde bile gelemediği oluyordu, fakat son gelen düzenlemelerle kargo şirketi seçeneğini azalttılar ve kargoya çoğunlukla ücret ödüyorsunuz. Bu sebeple işlemler daha düzgün ilerliyor. AliExpress zaman zaman size güzel kuponlar veriyor, özellikle uzun süre sonra tekrar girdiğinizde 100’e 40₺ gibi indirimler verdiği oldu. Şuan zaten 11.11 indirimleri geliyor, daha detaylı inceleyebilirsiniz. Aynı kalitede alacağınız çoğu şey, AliExpress üzerinden güncel kur ve gümrük vergilerine rağmen çok çok daha ucuza gelebiliyor.

Kermssl

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam 24 ekimde alışveriş yaptım lucullandan, 27sinde İstanbul’a geldi. Gümrük işlemleri vs. gerçekleşti, yarın ya elime ulaşır ya da ben gidip alırım. Gümrük vergisine ilk geçildiği zamanlarda çok güzel bir sistem yoktu, kargoların bazıları 3 haftada gelirken bazıları 3 ay gibi sürelerde bile gelemediği oluyordu, fakat son gelen düzenlemelerle kargo şirketi seçeneğini azalttılar ve kargoya çoğunlukla ücret ödüyorsunuz. Bu sebeple işlemler daha düzgün ilerliyor. AliExpress zaman zaman size güzel kuponlar veriyor, özellikle uzun süre sonra tekrar girdiğinizde 100’e 40₺ gibi indirimler verdiği oldu. Şuan zaten 11.11 indirimleri geliyor, daha detaylı inceleyebilirsiniz. Aynı kalitede alacağınız çoğu şey, AliExpress üzerinden güncel kur ve gümrük vergilerine rağmen çok çok daha ucuza gelebiliyor.
Bilgiler için teşekkürler link alabilrmiym aldığınız ürünlerin incelemek isterim

AithX

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul