Hızlı Soru - Cevap

memory

Amatör Detaycı
Üye
İl
antalya
yıkadığım benzinlikte air yok.Bu nedenle yıkama sonrası air tutamıyorum.Air tutamadığım için belli noktalardan sürekli su damlıyor ve kurulamamı adeta baltalıyor.Silmediğim yerler ise su izi oluyor.Air işini nasıl çözebilirim acaba sarjlı bir air bulabilir miyim?

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Arkadaşlar merhaba. Aracın dışını zevkimce yeterince temizliyorum ama galiba içini biraz es geçiyorum. Özelikle güneşli havalarda arabaya binip kapıyı örtünce poff diye içeride tozların uçuştuğunu görüyorum ve bu durum bir hayli canımı sıkıyor. Aracı yıkamadan yıkamaya süpürüp, kauçuk paspas üzerinde kağıt paspasla kullanıyorum. Düzenli olarak kağıt paspası çarpıyorum ama tozdan kaçamıyorum. Genelde camlar kapalı klima açık olarak sürüş yaparım. Yaptığım bir hata var mı yoksa toz bu işin kaderi midir? Döşemedeki kumaş kısımları ve taban halısını carpet clener gibi ürünlerle sık sil şeklinde mi yapmam gerekli bi fikir verirseniz sevinirim.

kartal45

Acemi Detaycı
Üye
İl
van
merhaba arkadaşlar basınçlı pompa alacağım kwazar 2 lit 210 dan 178 düşmüş gözüküyor . moralex 3 lt de 226 kararsız kaldım genelde kwazar alınıyor incelediğimde moralex kullanan varmı ikisini kıyaslarsak hangisini almak mantıklı

Onur40

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
merhaba arkadaşlar basınçlı pompa alacağım kwazar 2 lit 210 dan 178 düşmüş gözüküyor . moralex 3 lt de 226 kararsız kaldım genelde kwazar alınıyor incelediğimde moralex kullanan varmı ikisini kıyaslarsak hangisini almak mantıklı
Kesinlikle marolex hocam YouTube karşılaştırma videosu var bir bakın

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Papatya fovorim. Senin beğendiklerin hangisi Mustafa? Bende denemeyi seviyorum.
burdan cevaplayayım dedim istişare edersek diye :) Little Trees'lerden kalıcılık olarak vanilya ve pina colada en çok kalanları oldu. pina colada ve ona kokusu cinsi olarak yakın bulduğum jungle fever baya hoşuma gitti.Bu son aldığım dörtlüden jungle'ı takarak başladım,diğer üçünü hiç deneyimleyemedim. black ice almıştım pek kalıcı değildi ve tam erkek parfümü gibi kokuyordu, sevemedim. Arctic white aldım hoş ferah bi kokusu var ama en az kalıcı olanı bu oldu. midnight chic de hoş bir koku tarif edemiyorum ama parfüm gibi kokuyordu baya, kalıcılık nispeten zayıftı. çilekli almıştı amcam bi kez, onun kokusu da kalıcığı da kötüydü. yeni araç kokusu olanı arada alıyorum ama pek sevdiğimi söyleyemem çünkü yeni araç gibi kokmuyor :D kalıcı olsun diyene vanilya, güzel değişik koksun diyene pina colada ve jungle tavsiye ederdim :) sizin tavsiyeleriniz deneyimleriniz nasıldı :) papatyayı ben de merak ettim şimdi :D
Araya gireyim, benim favorim midnight chic. Papatyayi da deneyeceğim :)

HTC_U-3u cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
midnight chic in apayrı bir havası var gerçekten. hani araca parfüm sıkan biri oturmuş gibi bir hali var, binenler çok soruyordu :) ama kimisini bayabilir kokusu :)

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Arkadaşlar merhaba. Aracın dışını zevkimce yeterince temizliyorum ama galiba içini biraz es geçiyorum. Özelikle güneşli havalarda arabaya binip kapıyı örtünce poff diye içeride tozların uçuştuğunu görüyorum ve bu durum bir hayli canımı sıkıyor. Aracı yıkamadan yıkamaya süpürüp, kauçuk paspas üzerinde kağıt paspasla kullanıyorum. Düzenli olarak kağıt paspası çarpıyorum ama tozdan kaçamıyorum. Genelde camlar kapalı klima açık olarak sürüş yaparım. Yaptığım bir hata var mı yoksa toz bu işin kaderi midir? Döşemedeki kumaş kısımları ve taban halısını carpet clener gibi ürünlerle sık sil şeklinde mi yapmam gerekli bi fikir verirseniz sevinirim.
Durumu özetleyecek olursak ne yaparsanız yapın illaki toz olacaktır hocam her kapı açıp kapamaya bile içeriye toz alır
Carpet Cleaner e gelecek olursak uygulama yapacaksaniz Sık sil olarak ta yapabilirsiniz veya bazılarının başlığında fırçasi var sık fircala şeklindede yapabilirsiniz aynı bölge ye fazla uygulama yapmayın yüzeysel yapın çok puskurtmeyin leke li bolume tekrar kusma yapabilir.

Passat

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Acele etme takip et :)

Marolex axel 3000

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Toz zamanla olacak illaki ama senede 2 defa detaylı iç yapıp yıkamadan yıkamaya paspasları, konsolu temizlerseniz en aza indirirsiniz. Önce klimayı son hıza getirin ve her konumdan üfletin, mazgal ve kanallardaki tozu atsın. Süpürge ile güzelce süpürün koltuk altlarına kadar, sonra carpet cleaner ile koltukları, halıları temizleyin. Koltuk kızaklarına kadar yapın en çok oralarda toz birikiyor. Sonra rutin temizlikle devam edersiniz.

Bir de arabaya inen binen de önemli. Kıyafetler özellikle kışın kazak ve montlar çok toz taşıyor. Eşya vs. taşıyorsanız bunlar da etken. Bunlara güzelce temizlik yaparsanız arabaya da çok faydası oluyor.

bugra09

Çaylak Detaycı
Üye
Polisaj yapılmamış araçta neden hare oluşur acaba?
Bir kere makine ile bir kerede elle poorboys black hole uyguladım sadece

bugra09

Çaylak Detaycı
Üye
Neye hare dediğinize göre değişir aslında. Büyük ihtimalle ince dairesel çiziklerden bahsediyorsunuz. Güneş altında görsel paylaşırsanız daha iyi olur.
Bahsettiğim dairesel çizik değil, saat geç oldu temsili olarak ekleyeyim fotoğrafı

Fotoğraftaki kadar yoğun olmasa da harelendi araç

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Moralex nasıldır bilmiyorum kulanan arkadaşlar yorum yapacaktır ama kwazar fiyatını hak etmiyen bir ürün,

200-220 tl. ödemeyi göze aldıysanız.., Gloria FM12 veya bulabilirseniz en iyisi Alta Foam