Hızlı Soru - Cevap

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Öne çıkan konu #12,061
3D magic dressingin özellikle fitillerdeki performansı nasıldır acaba?
Bölünmüş pss arıyorum fakat hiçbir yerde yok, arabada çok fazla plastik bir yer olmadığından 1 litre de çok fazla geliyor şuan için, o yüzden 3dye yöneldim.
Hocam petrol türevi. Benzin gibi kokuyor :) bir de lastiklerde kullanınca jantlara kir çekiyor. O bakımdan tavsiye etmem.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Arkadaşlar merhaba aracım yarı kapalı alanda sayılır üstü demir profil. Yağmur yağdığında profilin bazı yerlerinden arabanın üzerine su sızmış (profilin vida yerlerinden) kuş pisliği yok. Bazıları bu su damlacıklarının aracın boyası na zarar verebileceğini söyledi bana saçma geldi ama ilk arabam ve acemiliğimden gruba sormak istedim var mıdır herhangi bir zararı. Soru saçma oldu ise kusura bakmayın. (ACEMİLİK İŞTE)
Paslı su akarsa zararı olur, suyun kendisi zarar vermez ama içinde ne olduğu önemli

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye

İyi akşamlar arkadaşlar bu ürünlerin kullanımı konusunda bana yardımcı olabilir misiniz (stokları serelim kısmına yazmıştım yanlış yazdığımı düşünerek buraya yazmaya karar verdim)
MF Reviver hakkında bir konu açmıştım orası fikir verir diye tahmin ediyorum. Formula 1 kullanmadım ancak ANSF ile benzerdir diye tahmin ediyorum. Ben Kwazar 2L'de 1L karışım yapıyorum ve 1:10 kullanıyorum. HB araca yeterli geliyor orta köpük yapan başlık ile. Yanlış bilmiyorsam Bathe+ 5L'ye 1 kapak diye geçiyor ve köpürmüyor diye biliyorum. Köpürtmeye çalışmayın şişenin yarısı gider aman he. :D

kartal45

Acemi Detaycı
Üye
İl
van
MF Reviver hakkında bir konu açmıştım orası fikir verir diye tahmin ediyorum. Formula 1 kullanmadım ancak ANSF ile benzerdir diye tahmin ediyorum. Ben Kwazar 2L'de 1L karışım yapıyorum ve 1:10 kullanıyorum. HB araca yeterli geliyor orta köpük yapan başlık ile. Yanlış bilmiyorsam Bathe+ 5L'ye 1 kapak diye geçiyor ve köpürmüyor diye biliyorum. Köpürtmeye çalışmayın şişenin yarısı gider aman he. :D
Teşekkür ederim önerileriniz için

Selcuk45

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Balıkesir
İyi akşamlar 2018 model aracımda deri direksiyon kılıfı uygulaması var zaten direksiyonum deriydi 2 seneyi geçti alttaki deriye bi zararı olur mu uzun süre hava almamasının

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

kartal45

Acemi Detaycı
Üye
İl
van
İyi akşamlar arkadaşlar valet pro nun mikrofiber bez yıkamak için olan şampuandan makineye ne kadar koymam gerekiyor. Kurulama havlusu cam bezi ve mikrofiber bezleri bir arada yıkayabilir miyim, Gyeon smothi yıkama eldiveni makinada yıkanır mı

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
İyi akşamlar arkadaşlar valet pro nun mikrofiber bez yıkamak için olan şampuandan makineye ne kadar koymam gerekiyor. Kurulama havlusu cam bezi ve mikrofiber bezleri bir arada yıkayabilir miyim, Gyeon smothi yıkama eldiveni makinada yıkanır mı
Valet pro nun şampuanını kullanmadığım için yorum yapamıyorum.

Yıkama kısmına gelince kaportada kullandığım twisted pile havlumu (purestar duplex, le blackhole, klin korea duo vb) tek yıkıyorum.

Sonra yine sadece kaportada kullandığım eldiven, washpadleri ve cam bezini birlikte yıkıyorum. Smoothie de elbette yıkanabilir.

En son olarak etek altı, Kapı eşikleri, jant vb gibi bölümlerde kullandığım kurulama havlusu ve eldivenleri yıkıyorum.

En temizden en kirliye göre ürünleri ayırarak yıkamanız ürünlerin ömrünü uzatacağını düşünüyorum.

kartal45

Acemi Detaycı
Üye
İl
van
Valet pro nun şampuanını kullanmadığım için yorum yapamıyorum.

Yıkama kısmına gelince kaportada kullandığım twisted pile havlumu (purestar duplex, le blackhole, klin korea duo vb) tek yıkıyorum.

Sonra yine sadece kaportada kullandığım eldiven, washpadleri ve cam bezini birlikte yıkıyorum. Smoothie de elbette yıkanabilir.

En son olarak etek altı, Kapı eşikleri, jant vb gibi bölümlerde kullandığım kurulama havlusu ve eldivenleri yıkıyorum.

En temizden en kirliye göre ürünleri ayırarak yıkamanız ürünlerin ömrünü uzatacağını düşünüyorum.
anladım çok teşekkür ederim öneriniz için

İissoo

Amatör Detaycı
Üye
İl
Mugla
merhaba iyi akşamlar , aracımın camında bi sorun var silecegı degıstırdım fakat silerken bugu tarzında iz oluyor bi türlü camı temizliyemiyorum
B33 ile biraz denedim sonuc aynı , nasıl bi uygulama yapsam bu sorundan kurtulurum

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
merhaba iyi akşamlar , aracımın camında bi sorun var silecegı degıstırdım fakat silerken bugu tarzında iz oluyor bi türlü camı temizliyemiyorum
B33 ile biraz denedim sonuc aynı , nasıl bi uygulama yapsam bu sorundan kurtulurum
Cam pastası türü bir ürün kullanarak bu sorunu çözebilirsiniz.

DENİZLİ

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Cama kil yapmayı deneyin, bazen silecek aşınırsa ondan dolayıda yapabiliyor. İpa vb şeyler çözmeyebilir işinizi.

Son düzenleme:

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
İzoropil oranli Cam Temizleme sivisida isinizi gorebilir bendeki araclar da boyle bir sikinti olmadi
Cami guzelce yikayin sonrasinda kil uygulamasi yapin daha sonra kurulayip Cam Temizleme sivisini kullanin Fircayla beraber silin deneyin hocam.