Hızlı Soru - Cevap

Ömer88

Usta Detaycı
Üye
Öne çıkan konu #12,321
TRY 47.87 51% İndirim | SPTA Mini parlatma makinesi araba güzellik detaylandırma parlatıcı uzatma araçları parlatma kiti döner parlatıcı
US $5.87 51% OFF|SPTA Mini Polishing Machine Car Beauty Detailing Polisher Extention Tools Polishing Kit for Rotary Polisher|Polishing Disc| - AliExpress

seçeneklerde çıkan m14 polisaj girişi 58/11 matkap uç olması lazım hocam yanlışım varsa düzeltsin arkadaşlar matkap için o şekilde hatırlıyorum
Teşekkürler can hocam.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli

Ömer88

Usta Detaycı
Üye
Biz kuyumculukta buna benzer bir aparat kullanırız ama bunun devamında bağlandığı motor çıkışı ile poşiaaj makinasının çıkışı aynı değildir diye düşünüyorum. Can’ın tavsiyesi daha mantıklı olur.

DENİZLİ
Teşekkür ederim. Galiba o motor çıkışına bağlamak için matkap aparatı gerekli spta da bulunan.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
TRY 47.87 51% İndirim | SPTA Mini parlatma makinesi araba güzellik detaylandırma parlatıcı uzatma araçları parlatma kiti döner parlatıcı
US $5.87 51% OFF|SPTA Mini Polishing Machine Car Beauty Detailing Polisher Extention Tools Polishing Kit for Rotary Polisher|Polishing Disc| - AliExpress

seçeneklerde çıkan m14 polisaj girişi 58/11 matkap uç olması lazım hocam yanlışım varsa düzeltsin arkadaşlar matkap için o şekilde hatırlıyorum
Yanlisiniz yok hocam dogru :)

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Abilerim kardeslerim herkese hayirli gunler fotografini paylastigim aracta kaputta ve camurlukta bu izlerden var bunlar boya tozumudur veya nedir anlayamadim kil hamuru ile ugrastim cikmadi. Neler yapabiliriz bunun icin

Hocam öncelikle araç sizin mi bilmiyorum ancak buradan görünen boya sizlere ömür. Astar ya da macun her neyse görünen şey bu.

Hakankılıç

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bursa
Biz kuyumculukta buna benzer bir aparat kullanırız ama bunun devamında bağlandığı motor çıkışı ile poşiaaj makinasının çıkışı aynı değildir diye düşünüyorum. Can’ın tavsiyesi daha mantıklı olur.

DENİZLİ
Abi beki bu aleti dremel işe kullanabilir miyiz? Kafana yatıyor mu?

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
@ege @Dragstar @onurçiko @Murat @Tonyukuk07 @Detail 35 @_CaN_ arkadaşlar selam herkese.., biradere aldığımız yıkama makinası için 25m hortum alıcam., fakat hortum çapı olarak piyasada 1/2" 5/8" 3/4" ölçüler var., hortum çapı olarak hangisini almalıyım..? avantaj dezavantakları nelerdir..?

Kendi makinamda kullandığım hortuma baktım bişey yazmıyor., benim makinayı alalı 3-4 sene oldu., zamanında çapı ne aldım hatırlamıyorum.. :gulumsemex:

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
@ege @Dragstar @onurçiko @Murat @Tonyukuk07 @Detail 35 @_CaN_ arkadaşlar selam herkese.., biradere aldığımız yıkama makinası için 25m hortum alıcam., fakat hortum çapı olarak piyasada 1/2" 5/8" 3/4" ölçüler var., hortum çapı olarak hangisini almalıyım..? avantaj dezavantakları nelerdir..?

Kendi makinamda kullandığım hortuma baktım bişey yazmıyor., benim makinayı alalı 3-4 sene oldu., zamanında çapı ne aldım hatırlamıyorum.. :gulumsemex:
Onlar iç çapı. Genelde kullanılan 1/2’dir. Makineye giriş ve çıkışları standart olduğundan hiçbir avantajı / dezavantajı yoktur. Kullanışlı olsun diyorsan malzeme kalitesine bak.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli

Bütün bahçe hortumlar 1/2 ''. (Evde kullandıklarımız tabiki de :D ) Ben alırken sağlam plastiğine ve içi tel örgülü olmasına dikkat ettim, Bauhaus'dan almıştım. :)

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye

Makine markası yazmamışsınız göremedim ama Kärcher olduğunu düşünerekten aşağıya bir kaç link bırakıyorum. Banggood üzerinden alırsanız yeni üye kuponu olur 3€ civarı onu kullanırsınız. Bir de gönderim deposu olarak İngiltere ve Çin mevcut. İki depodan da hangisi daha erken gelir bakarsınız:
[40,33€]20M Hochdruckreiniger Schlauch mit gelben Quick Connect Adapter für Karcher K-Serie Werkzeugzubehör from Werkzeuge on banggood https://banggood.app.link/IPAXZ9Zx3bb

bu da AliExpress linki:
€ 12,51 | 6 ~ 15 metre yüksek basınçlı yıkayıcı hortum boru kablosu araba yıkama su temizleme uzatma hortum su hortumu için Karcher basınçlı temizleyici
US $14.8 |6~15 meters High Pressure Washer Hose Pipe Cord Car Washer Water Cleaning Extension Hose Water Hose for Karcher Pressure Cleaner|hose for pressure washer|hose karcherhose water pressure - AliExpress

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Onlar iç çapı. Genelde kullanılan 1/2’dir. Makineye giriş ve çıkışları standart olduğundan hiçbir avantajı / dezavantajı yoktur. Kullanışlı olsun diyorsan malzeme kalitesine bak.
Evet iç çapı., şu açıdan sormak istedim hocam.., standart 1/2 hortum yerine 3/4 alsam su akışı açısından bi yararı olur mu..? o açıdan sormak istedim., balkondaki musluktan otopark arası 25m olduğu için su akışında azalma olur mu diye düşünerekten "iç çapı" daha geniş olan 5/8 veya 3/4 alsam bu bana avantaj sağlar mı diyee düşündüm. Gardena baktım ama çok pahalı :(

@Tonyukuk07 hocam hortum derken bahçe hortumu bakıyordum :)

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Evet iç çapı., şu açıdan sormak istedim hocam.., standart 1/2 hortum yerine 3/4 alsam su akışı açısından bi yararı olur mu..? o açıdan sormak istedim., balkondaki musluktan otopark arası 25m olduğu için su akışında azalma olur mu diye düşünerekten "iç çapı" daha geniş olan 5/8 veya 3/4 alsam bu bana avantaj sağlar mı diyee düşündüm. Gardena baktım ama çok pahalı :(

Net olarak hiçbir faydası olmaz :)

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli

Ben Neptun markasının Basic modelini almıştım ve en uygunu buydu, uygun olmasına rağmen çarşıda satılan hortumlardan kat ve kat daha sağlamdı. Yaklaşık 18 metresini kullanıyorum ve herhangi bir basınç azalması olmuyor. 25 metre ileriye çekeseniz sizde de zararı olmaz diye düşünüyorum. :)