Hızlı Soru - Cevap

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Öne çıkan konu #12,281
rica ederim.

yeri gelmişken bir şey soracağım, musluk açık ama tabanca kapalı iken, yani suyu kullanmıyorken su sayacını kontrol eden oldu mu hiç? hep ufak ufak gir... yazıyormuş gibi gelir hortumda basıncı tutabilmek için bana ama hiç denemedim. yok mu bu grubun tesisatçı detailerı :D
Efenim buyrun, doğalgaz, su, kalorifer, elektrik, kömürlü kazan size ne lazım. :D:terlisırıtan:

Attığım linkde ki ''Stoplu'' parça çeşme tarafına takılarak tetiğe basmadığınız sıra suyu tutuyor, yani tetiğe basmadığınız sıra hortuma doğru su gelmiyor hemde hortuma fazla basınçdan kurtararak patlamasını önlüyor.
Sorunuzun cevabı hayır oluyor. :)

umut111

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Efenim buyrun, doğalgaz, su, kalorifer, elektrik, kömürlü kazan size ne lazım. :D:terlisırıtan:

Attığım linkde ki ''Stoplu'' parça çeşme tarafına takılarak tetiğe basmadığınız sıra suyu tutuyor, yani tetiğe basmadığınız sıra hortuma doğru su gelmiyor hemde hortuma fazla basınçdan kurtararak patlamasını önlüyor.
Sorunuzun cevabı hayır oluyor. :)
eyvallah dostum, ben bi düz soba alayım :) yaylam geldi galiba :D

bunlar rutin kullandığım bağlantı aparatları da ortadakilerin hangisi stoplu olan acaba? 1. değil mi? hiç dikkat etmemiştim stoplu stopsuz diye. google'dan baktım da kullandığım aparatlar zaten stoplu anladığım kadarıyla, çeşme tarafına da aynısından takarım hep. lazım oluyor diye almıştım bi sürü.

çeşme açıkken, tetiği aparattan çıt diye çıkarınca akmıyor ama hortumun ucundan aparatı da çıkarınca akıyor, dediğine göre akmaması lazım. kafamda deli sorular, gidip bakacağım valla çok merak ettim :D

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
eyvallah dostum, ben bi düz soba alayım :) yaylam geldi galiba :D

bunlar rutin kullandığım bağlantı aparatları da ortadakilerin hangisi stoplu olan acaba? 1. değil mi? hiç dikkat etmemiştim stoplu stopsuz diye. google'dan baktım da kullandığım aparatlar zaten stoplu anladığım kadarıyla, çeşme tarafına da aynısından takarım hep. lazım oluyor diye almıştım bi sürü.

çeşme açıkken, tetiği aparattan çıt diye çıkarınca akmıyor ama hortumun ucundan aparatı da çıkarınca akıyor, dediğine göre akmaması lazım. kafamda deli sorular, gidip bakacağım valla çok merak ettim :D
Hocam kafanız süper karışmış, ben birz daha karıştırıyım. :D :D Eğer hortumun bağlantı aparatları hortuma bağlı ise tetiğe basmaz iseniz çeşmeden hortuma su gelmiyor ama tetiğe basarsanız hortumun içinde ki su tetiğe doğru geldiği için çeşme tarafında ki stoplu parça diyafram gibi hareket edip suyun gelmesine izin veriyor. :)

umut111

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Hocam kafanız süper karışmış, ben birz daha karıştırıyım. :D:D Eğer hortumun bağlantı aparatları hortuma bağlı ise tetiğe basmaz iseniz çeşmeden hortuma su gelmiyor ama tetiğe basarsanız hortumun içinde ki su tetiğe doğru geldiği için çeşme tarafında ki stoplu parça diyafram gibi hareket edip suyun gelmesine izin veriyor. :)
çok yanlış adamın fitilini ateşledin sercan, karargaha indim, yedektekileri kontrol ettim bile :D

denizli'de olsam gelir seni ıslatırdım aslanım :digidik: bahçeye çıkıyorum .d

ShineSportage

Amatör Detaycı
Üye
İl
Giresun
Hemen bir soru sorayim:)3d carnauba paste wax aldım. Bunu el , kuru ped , nemli ped hangisini seçersem daha verimli olur? Bir de carnauba oranı nedir?

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
çok yanlış adamın fitilini ateşledin sercan, karargaha indim, yedektekileri kontrol ettim bile :D

denizli'de olsam gelir seni ıslatırdım aslanım :digidik: bahçeye çıkıyorum .d
Aha içinde ki detaycı ruh fışkırdı :D :D
Ben geliyim Antalya'ya, 2 saat bahçeyi sula yanında bitiyim ahahah

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Hemen bir soru sorayim:)3d carnauba paste wax aldım. Bunu el , kuru ped , nemli ped hangisini seçersem daha verimli olur? Bir de carnauba oranı nedir?
Sanırsam içinden kendi pedi çıkıyor, normal bir wax sürer gibi dairesel veya dikey-yatay şeklinde uygulayıp ardından wax bezi ile silebilirsiniz.

umut111

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Aha içindeki detaycı ruh fışkırdı :D:D
Ben geliyim Antalya'ya, 2 saat bahçeyi sula yanında bitiyim ahahah
deden .d yaşındaki adamı bu saatte bahçelere daldırdın sercan; bu yüce forumun her konusunda entry entry yankılanacak bu yaptığın. haresiz, çiziksiz kalpleri detay detay atan bu vicdanları fırçayla yıkadın, kostikli petrol şampuanına boğdun sercan.

olm benimkiler zaten doğruymuş ya :D gece gece bildiğimi de unutturdun valla, BUNLAR DA BELGELERİ:

iki tarafa da stoplu takmışım tam kendimden beklenecek şekilde. yedeklerde bi tane stopsuz buldum, yarın çöpe atıp yakıcam onu da .d

Adebisi

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Selam. Forumda yeniyim, Tekerrür etmemek için konulara bir göz attım ancak benzer soru bulamadım. İstanbul , Maltepe ilçesi yakınlarında self servis araç yıkayabileceğim (taciz edilmeden) bir yer bilen var mıdır?

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
deden .d yaşındaki adamı bu saatte bahçelere daldırdın sercan; bu yüce forumun her konusunda entry entry yankılanacak bu yaptığın. haresiz, çiziksiz kalpleri detay detay atan bu vicdanları fırçayla yıkadın, kostikli petrol şampuanına boğdun sercan.

olm benimkiler zaten doğruymuş ya :D gece gece bildiğimi de unutturdun valla, BUNLAR DA BELGELERİ:

iki tarafa da stoplu takmışım tam kendimden beklenecek şekilde. yedeklerde bi tane stopsuz buldum, yarın çöpe atıp yakıcam onu da .d
Epi topu dedemin babası yaşındasın .d o nasıl bir sözdür, torunumun arabası bile çizikli olucak D: :D

Bu arada tetikli-tabancalı kısıma stopsuz parçadan tak. :)

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Selam. Forumda yeniyim, Tekerrür etmemek için konulara bir göz attım ancak benzer soru bulamadım. İstanbul , Maltepe ilçesi yakınlarında self servis araç yıkayabileceğim (taciz edilmeden) bir yer bilen var mıdır?
İyi forumlar dilerim, kurallar gereği rica etsem tanışma başlığında kendinizi tanıtır mısınız ? :)

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
O musluktan aldım. kelepçe ile hortumu tutturdum. Hortumun basınçtan patlamasından korkuyordum bu iyi oldu:)Teşekkür ederim.
Benim aldigim içinde stoplu olmamasından dolayı galiba patladı hani şu yeşil olupta 15 metreye kadar uzayan içinde serum varmış dışındaki bez bir yere kadar tuttu sonra patladı.

yunusaktas91

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
İstanbul Maltepe bölgesinde self servis araç yıkayabileceğim (tacizsiz) bir yer bilen var mıdır?
Hocam artık çoğu akaryakıt istasyonu yıkama bölümünü self servis olarak açıyor ya da değiştiriyor. Benzinlikleri bir dolaşmanızda fayda var. Genelde Total’lerde oluyor. Tam hatırlayamadım ama Küçükyalı E5 üzerindeki Total’de olması lazım.

Taciz olayı da tamamen yıkama için seçtiğiniz vakitle alakalı. Maltepe bölgesinde de normal saatlerde peronu kendinize ayırabileceğiniz bir self servis yıkama yeri olduğunu sanmıyorum.

yunusaktas91

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese selamlar.

Aracıma Authentic Wax uygulamıştım. Yanında PolyTop’un Velox Shine hızlı cilasını da almışım ama daha önce hiç kullanmadım. Yıkama yaptıktan sonra nasıl uygulamak gerekiyor?

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Herkese selamlar.

Aracıma Authentic Wax uygulamıştım. Yanında PolyTop’un Velox Shine hızlı cilasını da almışım ama daha önce hiç kullanmadım. Yıkama yaptıktan sonra nasıl uygulamak gerekiyor?
Waxınız görevini yerine getiriyorsa yıkamadan sonra kullanmaya gerek yok fakat kullandığınız su kireçli kuyu suyuysa kurulama yaptıktan sonra ekstra bir bez yardımı ile panele fıslayarak veya bez yüzeyine ürünü sıkıp silebilirsiniz ardından kuru tarafıyla buff yapılabilir. Bahsettiğiniz ürünü hiç kullanmadığımdan yapısı itibariyle yorum yapamayacağım.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Herkese selamlar.

Yıkama kurulama yaptıktan sonra temiz mikrofiber bezle yüzeye sıkıp kurulama parlatma yapıyorsunuz.

DENİZLİ

Adebisi

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam artık çoğu akaryakıt istasyonu yıkama bölümünü self servis olarak açıyor ya da değiştiriyor. Benzinlikleri bir dolaşmanızda fayda var. Genelde Total’lerde oluyor. Tam hatırlayamadım ama Küçükyalı E5 üzerindeki Total’de olması lazım.

Taciz olayı da tamamen yıkama için seçtiğiniz vakitle alakalı. Maltepe bölgesinde de normal saatlerde peronu kendinize ayırabileceğiniz bir self servis yıkama yeri olduğunu sanmıyorum.