Hızlı Soru - Cevap

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Öne çıkan konu #12,401
Geçenlerde ingiltere 'den foam lance sipariş vermiştim., alırken dodo juice wax'larını deneyimlemek için 3 tane sample boy wax aldım., wax'ların kapaklarını açtığımda kurumuş, pul pul olmuş vazitette olduklarını farkettim, kalıp sabun gibi kavanozun içinde hareket ediyor :confused:

Fikirlerinizi alabiir miyim arkadaşlar...? @Dragstar @ege @onurçiko @Murat

Resimler;

Benim de zamanında aldığım waxlarda böyle olanlar olmuştu, kullandığımda sadece pede alırken biraz zorluk çekmiştim. İşin özü, bir sorun olacağını sanmıyorum. Ama yine de içinin rahat olması açısından aldığın yer ile görüşmende fayda var.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Geçenlerde ingiltere 'den foam lance sipariş vermiştim., alırken dodo juice wax'larını deneyimlemek için 3 tane sample boy wax aldım., wax'ların kapaklarını açtığımda kurumuş, pul pul olmuş vazitette olduklarını farkettim, kalıp sabun gibi kavanozun içinde hareket ediyor :confused:

Resimler;

Sıkıntı yok waxta, kullanbilirsiniz, pede almadan elinizi biraz waxın üstünde gezdirip yumuşatın sonra pede alıp kullanmaya devam edin.

Ramazan3232

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Isparta
@Dragstar öncelikle süleyman abi yeni tip mjjc sipariş verince eskiyi bakıma aldım. Sulu gibi köpük atıyordu. (orjinal olmayan şişe ile) belki şişeden belki başka kafadan diye kafayı söktüm. Siz bir ara söküp içinde metal süngeri temizlemiştiniz ben o parçayı bulamadım. Şu ortadaki uzun parçanın içinde ni acaba?
photo image of
@drerdogan Hocam o aradaki filitreyi gördüm eğer oysa pazartesi halledelim siyah parca ile metal parça arasında dışarıya çıkacak bir magzeme değil uç ayar kısmında bulunuyor saygılar

M2003J15SC cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Sorun yok o zaman.... Kullanan araçların plastiğine göre değişiyor galiba

Venus_V3_5040_2GB cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ben Peugeot 308 de, Passat B7 de, Hyundai accent admire de, BMW 320 40. yıl da, Opel Astra H de ve Peugeot Partnerde kullandım herhangi bir sorun yaşamadım.

drerdogan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
ısparta
Soruyu cevaplamak isterim

Evet o siyah uzun parçayla, pirinç parça arasında kalıyor örgü. Kullanılmayan bir cezvede sirkeyle kaynatırsanız içindeki pislikler iplik iplik çıkacaktır. Ve durulayıp yerine takınca eski performansına kavuşur.

Tekrar toplarken vananın oradaki delikleri teflon bantla hava almaz hale getirirseniz vana hangi konumda olursa olsun en koyu köpüğünü yapacaktır. Birde dişlere teflon sarmanızda olası hava kaçaklarını engelleyecektir. :)
@Dragstar ,@Ramazan3232
Tekrar toplayabilirmiyim bilmiyorum ama paramparça ettik, filtre çıkmadı. Bahsettiğim Son parçayı ayırdığımda içinden düz tornavida ile çıkan sivri parça çıktı sadece

resim resim

Adebisi

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Foruma hoşgeldiniz.
Kapet köprüsündeki total self servistir. Rahatsız eden olmaz fakat suyun kuvveti iyi degildir. Birde girne mah. Yanyolda shell var burası sabah 8 akşam 8 çalışır ve suyun kuvveti gayet iyidir. Yanlız hep yoğundur erken saatlerde fazla yoğunluk olmaz.
Teşekkürler. İkisi de yakınımda, deneyeceğim.

Ramazan3232

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Isparta
@Dragstar ,@Ramazan3232
Tekrar toplayabilirmiyim bilmiyorum ama paramparça ettik, filtre çıkmadı. Bahsettiğim Son parçayı ayırdığımda içinden düz tornavida ile çıkan sivri parça çıktı sadece

resim resim
Beraberce hallederiz hocam üstesinden gelebiliriz diye tahmin ediyorum olmazsa Yenisini alırız artık

M2003J15SC cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir

Resimler;

merhaba ; önce geçmiş olsun diyorum çünkü gereçkten üzücü bir durum.
yurdışından siparişi ver bi hevesle otur bekle geldiginde heyecanla aç bu manzarala karşıla.bu hayal kırıklıgını size yaşatma hakları yok.
paranızla onların ürününü ''seçiyor'' ve alıyorrsunuz. burda tercihinizi onlardan yana kullanmış olmanız en önemli konu.
tr şartlarında ürün bulmak maddi olarak almak zor. bu yüzden bizim esnaf acımasızdır. seçeneksizlik onların elini güçlendirirken yurt dışında işler böyle degil. bir çok sipariş ''bizi tercih ettiginiz için teşekkür ederiz'' notuyla gelir.

konuya dönecek olursak ben olsam firmayal iletişime geçer iade yada degişim süreçlerini başlatırdım.
wax için bir sorun gözükmüyor . benimde dodolar tr alımı ve eski kalmış ürün oldugu için yada taşıma sürecinden kaynaklı bu şekilde kırıklı ayrılmış dış kısımlarda yogun bir şekilde gelmişti . kullandım ve bir sorunla karşılaşmadım. tabi dedigim gibi tr alımı olması eli baglıyor. seçenek yok başka satıcı yok vb.

üstadlar yazmış ısı yöbtemiyle kullanabilirsiniz. ben elle uyguluyorum . ama başka bir yöntem daha isterseniz burayı Ege's Garage ( Ege'nin Garajı) inceleye bilirsiniz.

iyi detaylar.

yunusaktas91

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
İstanbul Maltepe bölgesinde self servis araç yıkayabileceğim (tacizsiz) bir yer bilen var mıdır?
Dün yolumun üzerindeyken uğradığımda aklıma geldi. Göztepe’den Yenisahra’ya doğru giderken Medicalpark’a gelmeden sağda Class benzinlik var.

Şimdiye kadar gördüğüm araç yıkama alanı en geniş akaryakıt istasyonu. 15 ayrı peronu var, yoğun zamanda gitseniz bile arkanızda sizi bekleyen olacağını sanmıyorum. Bazı peronlarda vakum ve hava üfleme cihazı bile var. Yıkamadaki suyun basıncı gayet güçlü fakat benim kullandığım peronda mı sorun vardı bilemiyorum, 160 saniye gösteren süre 30 saniye kala bitti iki seferde.

Köpük, su, süpürge, vakum, hava, hepsi 3 TL ile çalışıyor.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Dün yolumun üzerindeyken uğradığımda aklıma geldi. Göztepe’den Yenisahra’ya doğru giderken Medicalpark’a gelmeden sağda Class benzinlik var.

Şimdiye kadar gördüğüm araç yıkama alanı en geniş akaryakıt istasyonu. 15 ayrı peronu var, yoğun zamanda gitseniz bile arkanızda sizi bekleyen olacağını sanmıyorum. Bazı peronlarda vakum ve hava üfleme cihazı bile var. Yıkamadaki suyun basıncı gayet güçlü fakat benim kullandığım peronda mı sorun vardı bilemiyorum, 160 saniye gösteren süre 30 saniye kala bitti iki seferde.

Köpük, su, süpürge, vakum, hava, hepsi 3 TL ile çalışıyor.

PAndemi öncesi arada bir bende oraya gidip Duster'ı yıkıyordum. Süreye ayak uydurmak için flash gordon gibi hızlı hızlı hareket ediyordum. Onların köpüğünü de kullandım ve boyasız plastiklerde sıkıntı yaratmadı diyebilirim.
Fotoğrafta Fiorino'nun durduğu taraftaki peronları sakın kullanma çünkü orasını dar yapmışlar. Ben mecbur kalıp o peronları 2 sefer kulllandım 2 seferde az kaldı kendimi de yıkayacaktım :D :D
Sürenin erken bitmesine üzüldüm. Ben öyle bir problem yaşamamıştım. Belki bozulmuştur. :(
Hava üfleme cihazı hangi peronda var ? Vakumlusunu biliyorum onlar 13 veya 14'te olması lazım.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
merhaba ; önce geçmiş olsun diyorum çünkü gereçkten üzücü bir durum.
yurdışından siparişi ver bi hevesle otur bekle geldiginde heyecanla aç bu manzarala karşıla.bu hayal kırıklıgını size yaşatma hakları yok.
paranızla onların ürününü ''seçiyor'' ve alıyorrsunuz. burda tercihinizi onlardan yana kullanmış olmanız en önemli konu.
tr şartlarında ürün bulmak maddi olarak almak zor. bu yüzden bizim esnaf acımasızdır. seçeneksizlik onların elini güçlendirirken yurt dışında işler böyle degil. bir çok sipariş ''bizi tercih ettiginiz için teşekkür ederiz'' notuyla gelir.

konuya dönecek olursak ben olsam firmayal iletişime geçer iade yada degişim süreçlerini başlatırdım.
wax için bir sorun gözükmüyor . benimde dodolar tr alımı ve eski kalmış ürün oldugu için yada taşıma sürecinden kaynaklı bu şekilde kırıklı ayrılmış dış kısımlarda yogun bir şekilde gelmişti . kullandım ve bir sorunla karşılaşmadım. tabi dedigim gibi tr alımı olması eli baglıyor. seçenek yok başka satıcı yok vb.

üstadlar yazmış ısı yöbtemiyle kullanabilirsiniz. ben elle uyguluyorum . ama başka bir yöntem daha isterseniz burayı Ege's Garage ( Ege'nin Garajı) inceleye bilirsiniz.

iyi detaylar.
Beklediğim yorumdu, klavyene, bilgine sağlık :)

DMR

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Selamlar, Soft99 glaco cam su itici kaplama almak istiyorum ancak hangisini alacağıma karar veremedim. Bu ürünler arasındaki farklar nedir acaba, hangisini almamı tavsiye edersiniz? Veya bu ürünler güzel performans vermez diyorsanız diğer önerilerede açığım :)
1. Ürün Soft99 Yagmur Su Kaydırıcı - Glaco Roll On Large 120ml yamaclardetailing.com'da | Araç Bakım Ve Temizlik Ürünleri
2. Ürün Soft99 Yagmur Su Kaydırıcı - Glaco Roll On 75ml yamaclardetailing.com'da | Araç Bakım Ve Temizlik Ürünleri
3. Ürün Soft99 Yagmur Su Kaydırıcı - Ultra Glaco 70ml yamaclardetailing.com'da | Araç Bakım Ve Temizlik Ürünleri

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Selamlar, Soft99 glaco cam su itici kaplama almak istiyorum ancak hangisini alacağıma karar veremedim. Bu ürünler arasındaki farklar nedir acaba, hangisini almamı tavsiye edersiniz? Veya bu ürünler güzel performans vermez diyorsanız diğer önerilerede açığım :)
1. Ürün Soft99 Yagmur Su Kaydırıcı - Glaco Roll On Large 120ml yamaclardetailing.com'da | Araç Bakım Ve Temizlik Ürünleri
2. Ürün Soft99 Yagmur Su Kaydırıcı - Glaco Roll On 75ml yamaclardetailing.com'da | Araç Bakım Ve Temizlik Ürünleri
3. Ürün Soft99 Yagmur Su Kaydırıcı - Ultra Glaco 70ml yamaclardetailing.com'da | Araç Bakım Ve Temizlik Ürünleri
Glaco roll on'ların içerikleri aynı. Sadece hacimleri farklı :) Etkisi 2 bilemedin 3 aydır.
Ultra glaco, glaco serisindeki en kuvvetli olan versiyondur. 6 ay etkisini görebilirsin. İçeriği roll on'dan farklıdır.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Glaco ürünlerin performansını çok hatırlayamıyorum fakat bu konuda favorim Gyeon view,silecek izi atlama vs problemleri yaşamadan uzun ömrü,kire dayanımı gayet sevdiğim bir ürün alternatife eklenebilir :)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
@DMR Ayrıca, glaco roll on'ları yüzeye uyguladıktan sonra nemli bezle silmen gerekiyor. Ultra glaco'yı wax siler gibi kuru bez ile 5-10dk sonra silmen gerekiyor. :)
Glaco de cleaner ile glaco roll on serisini destekleme şansın var ancak de cleaner'ın yarattığı boncuklar anca 80km/h'de yuvarlanmaya başlıyor. Glaco roll on'ların boncukları daha erken yuvarlanmaya başlıyor.
Bu tip ürünlere karşı zaman kısıtlı ise glaco de cleaner'ı da kullanabilirsin. Etkisi en fazla 15 gün sürüyor. Haftalık olarak cam siler gibi uygulayabilirsin. :)

Mertcankbr

Usta Detaycı
Üye
İl
Manisa
@DMR @can26 TR'de satılan ürünlerden gyeon view bende 22 ay dayanım sağlamıştı. Gyeon view'dan daha iyileri de var ama TR'de satılmıyorlar :(

Gyeon 22 ay sonra bu haldeydi.
Gyeon view gerçekten harika ürün dayanım olarak özellikle ama bütün su iticilerin içeriği aynı galiba kuzenimin aracına würth yaptım çok farkı göremedim
Diğer aracımdada car pro flyby30 var hemen hemen hepsi aynı işi çıkarıyor sadece dayanım olarak gyeon daha iyi

DMR

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
@DMR @can26 TR'de satılan ürünlerden gyeon view bende 22 ay dayanım sağlamıştı. Gyeon view'dan daha iyileri de var ama TR'de satılmıyorlar :(

Gyeon 22 ay sonra bu haldeydi.
Çok teşekkür ederim Soft99 rehberi oldu resmen. Distiribütörlerde keşke ürünlerine karşı biraz bilgili olsalar. Yurtdışı sitelerinden alıp translate ile çevir altına yapıştır geç. Sen bu işten para kazanıyorsun biraz özen göster bari :( Gyeon View'a o fiyatı vermek istiyor muyum bilemedim ama performansı müthişmiş.
Glaco ürünlerin performansını çok hatırlayamıyorum fakat bu konuda favorim Gyeon view,silecek izi atlama vs problemleri yaşamadan uzun ömrü,kire dayanımı gayet sevdiğim bir ürün alternatife eklenebilir :)
Teşekkür ederim son zamanlarda uygulamacılarda Gtechnic G5 görüyorum ama son kullanıcılarda pek görmedim :D