Hızlı Soru - Cevap

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Öne çıkan konu #12,421
Çok teşekkür ederim Soft99 rehberi oldu resmen. Distiribütörlerde keşke ürünlerine karşı biraz bilgili olsalar. Yurtdışı sitelerinden alıp translate ile çevir altına yapıştır geç. Sen bu işten para kazanıyorsun biraz özen göster bari :( Gyeon View'a o fiyatı vermek istiyor muyum bilemedim ama performansı müthişmiş.

Teşekkür ederim son zamanlarda uygulamacılarda Gtechnic G5 görüyorum ama son kullanıcılarda pek görmedim :D
G5 te kullandım hocam sorunsuzdu ilk zaman ama sonradan kısa sürede üründe bozulma yaşadım ne yazık ki o yüzden tekrar tercih etmiyorum,ama viewi 3-4.ü tercihim diyebiliriz :)

smail14

Tecrübeli Detaycı
Üye
Geçenlerde deri boyanması için tavsiyelerinizi almıştım. Cuma günü aracımı yetkili servise götürdüğümde deri boyaması yapıyorlar mı diye sorduğumda dışarıda anlaşmalı oldukları döşemeci olduğunu, tüm hyundai servisleri neredeyse buna yaptırdığını, elinde renk kodu ve boya olduğundan orjinali gibi yapabileceklerini söylediler. İstedikleri tutar 225 TL.

Asıl sorum şu arkadaşlar. Sonradan boyanan deri orjinali gibi sağlıklı oluyor mu. Yani örnek veriyorum 1 ay sonra soyulmaya, renk atmaya başlıyor mu. Daha önceden deri boyama tecrübesi olup fikirlerini benimle paylaşırsa çok mutlu olurum. Sizlerin yönlendirmesi ile pazartesi onay verip boyatacağım yada nazarlık olarak bırakacağım..

İğne ucu kadardı renk atması. Gün geçtikçe kanser gibi etrafına yayılıyor.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Geçenlerde deri boyanması için tavsiyelerinizi almıştım. Cuma günü aracımı yetkili servise götürdüğümde deri boyaması yapıyorlar mı diye sorduğumda dışarıda anlaşmalı oldukları döşemeci olduğunu, tüm hyundai servisleri neredeyse buna yaptırdığını, elinde renk kodu ve boya olduğundan orjinali gibi yapabileceklerini söylediler. İstedikleri tutar 225 TL.

Asıl sorum şu arkadaşlar. Sonradan boyanan deri orjinali gibi sağlıklı oluyor mu. Yani örnek veriyorum 1 ay sonra soyulmaya, renk atmaya başlıyor mu. Daha önceden deri boyama tecrübesi olup fikirlerini benimle paylaşırsa çok mutlu olurum. Sizlerin yönlendirmesi ile pazartesi onay verip boyatacağım yada nazarlık olarak bırakacağım..

Yapılan uygulama ve boya kalitesine göre değişiyor bende 5 yıl önce böw nin koltukları boyamıştım herhangi bir kalma kabuklanma olmadı koktuklar buruşuk deri olduğu için daha yeni yeni deformasyon görünmeye başladı. Birde bu uygulama sonrası koktuklar sıfır gibi oluyor tavsiye ederim.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul

Hiç deri boyatma tecrübem olmadı ama işlem düzgün yapılırsa kısa vadede tekrarlama veya aşınma...vs problem olacağını sanmıyorum. Fiyat konusunda ise yapılacak işlem ve malzeme bedeli düşünülünce sanırım uygun söylenmiş denilebilir.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Çok teşekkür ederim Soft99 rehberi oldu resmen. Distiribütörlerde keşke ürünlerine karşı biraz bilgili olsalar. Yurtdışı sitelerinden alıp translate ile çevir altına yapıştır geç. Sen bu işten para kazanıyorsun biraz özen göster bari :( Gyeon View'a o fiyatı vermek istiyor muyum bilemedim ama performansı müthişmiş.

Teşekkür ederim son zamanlarda uygulamacılarda Gtechnic G5 görüyorum ama son kullanıcılarda pek görmedim :D
Rica ederim, Soft99'a ve kullandığım diğer Japon malı ürünlere karşı bir zaafım var sanırım :D Bende, Glaco sülalesinde burada satılmayan ürünlerden de var. Hepsini ayrı seviyorum :)
İlk fırsatta bir tane compound ürünü ile ilgili konu paylaşacağım :)
Soft99 ile ilgili başka soru olursa seve seve cevaplarım :)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Gyeon view gerçekten harika ürün dayanım olarak özellikle ama bütün su iticilerin içeriği aynı galiba kuzenimin aracına würth yaptım çok farkı göremedim
Diğer aracımdada car pro flyby30 var hemen hemen hepsi aynı işi çıkarıyor sadece dayanım olarak gyeon daha iyi
Würth, Carpex, Autokit gibi kolay ulaşılır ürünlerde kokular bile birbirlerine çok yakın oluyor. Esasen würth'ün de piyasada satılan uygun fiyatlı ürününü kendisinin yaptığını sanmıyorum. Birine yaptırıp kendi etiketini koyuyorlardır diye düşünüyorum.
Ha kokular hemen hemen aynı ama sonuç farklı olabiliyor.
Soft99 glaco mendil, armor all allshield bile würth, carpex, autokit ...vs ile aynı kokuyor. Temel ürün aynı olabilir. Gyeon'un nasıl koktuğunu hatırlamıyorum :(
Japon menşeeli burada satılmayan bir ürün kullanmıştım. O ürünün kokusu farklıydı, sonuçta farklı olmuştu. Otomobili sattığımda ürün halen camlardaydı. (Yanlış hatırlamıyorsam 3 sene etkisini yitirmemişti, sonrasını bilmiyorum...)

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator

Colourlock firma yetkilisi Doruk beylede bi görüşebilirsiniz bence

yunusaktas91

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
PAndemi öncesi arada bir bende oraya gidip Duster'ı yıkıyordum. Süreye ayak uydurmak için flash gordon gibi hızlı hızlı hareket ediyordum. Onların köpüğünü de kullandım ve boyasız plastiklerde sıkıntı yaratmadı diyebilirim.
Fotoğrafta Fiorino'nun durduğu taraftaki peronları sakın kullanma çünkü orasını dar yapmışlar. Ben mecbur kalıp o peronları 2 sefer kulllandım 2 seferde az kaldı kendimi de yıkayacaktım :D:D
Sürenin erken bitmesine üzüldüm. Ben öyle bir problem yaşamamıştım. Belki bozulmuştur. :(
Hava üfleme cihazı hangi peronda var ? Vakumlusunu biliyorum onlar 13 veya 14'te olması lazım.
Sürekli kullandığım bir yer değil hocam, denk geldikçe ihtiyaç halinde kullanıyorum. Vakum ve hava cihazını 15. peronda gördüm ama kullanmadım.

kartal45

Acemi Detaycı
Üye
İl
van
Dolu Koruyucu Branda - Darbeye Dayanıklı Su Geçirmez Fiyatları ve Özellikleri
Bundera Dolu Koruyucu Branda Araba Brandası Güneşlik Oto Branda Fiyatları ve Özellikleri
OTO DOLU KORUYUCU ÖRTÜLERİ - ÇOK KATMANLI DOLU KORUYUCU BRANDA Fiyatları ve Özellikleri
arkadaşlar bu ürünler hakkında bilgisi olan varmı daha çok yağmur ve hayvan ciziklerinden (kedi çizmişti aracımı )korumak için kullanacğım bulunduğum yerdxe vanda dolu yağışı çok olmuyor . 100-150 liralık da bir ürün almak istemedim . çünkü naylon olup boya yakması olabilir dedi bazı arkadaşlar . bu ürünlerin acıklamasında hava alabilen Uv korumalı yazdığı için dikkatimi çekti

kartal45

Acemi Detaycı
Üye
İl
van
Dün yolumun üzerindeyken uğradığımda aklıma geldi. Göztepe’den Yenisahra’ya doğru giderken Medicalpark’a gelmeden sağda Class benzinlik var.

Şimdiye kadar gördüğüm araç yıkama alanı en geniş akaryakıt istasyonu. 15 ayrı peronu var, yoğun zamanda gitseniz bile arkanızda sizi bekleyen olacağını sanmıyorum. Bazı peronlarda vakum ve hava üfleme cihazı bile var. Yıkamadaki suyun basıncı gayet güçlü fakat benim kullandığım peronda mı sorun vardı bilemiyorum, 160 saniye gösteren süre 30 saniye kala bitti iki seferde.

Köpük, su, süpürge, vakum, hava, hepsi 3 TL ile çalışıyor.

on numara neden böyle vanda olmaz anlamıyorum aslında yapsalar hem bizim için onnumara olur hemde onlar iyi para kazanır ama pek girişimciliik yok

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Dolu Koruyucu Branda - Darbeye Dayanıklı Su Geçirmez Fiyatları ve Özellikleri
Bundera Dolu Koruyucu Branda Araba Brandası Güneşlik Oto Branda Fiyatları ve Özellikleri
OTO DOLU KORUYUCU ÖRTÜLERİ - ÇOK KATMANLI DOLU KORUYUCU BRANDA Fiyatları ve Özellikleri
arkadaşlar bu ürünler hakkında bilgisi olan varmı daha çok yağmur ve hayvan ciziklerinden (kedi çizmişti aracımı )korumak için kullanacğım bulunduğum yerdxe vanda dolu yağışı çok olmuyor . 100-150 liralık da bir ürün almak istemedim . çünkü naylon olup boya yakması olabilir dedi bazı arkadaşlar . bu ürünlerin acıklamasında hava alabilen Uv korumalı yazdığı için dikkatimi çekti
Aslında böyle şeyler doluya ve hayvan çiziklerine karşı güzel bir çözüm. Ancak bu korumaları örterken aracınızı da çiziyorsunuz, yani ister istemez verniğin üzerinde örtüyü geçirirken boydan boya çizmiş oluyorsunuz. Bide 2-3 hafta da bir örtüp kaldırırsanız kötü sonuçlar doğurabilir. :(
Ve hava da almıyorsa verniğe zararı olucaktır.

kartal45

Acemi Detaycı
Üye
İl
van
Aslında böyle şeyler doluya ve hayvan çiziklerine karşı güzel bir çözüm. Ancak bu korumaları örterken aracınızı da çiziyorsunuz, yani ister istemez verniğin üzerinde örtüyü geçirirken boydan boya çizmiş oluyorsunuz. Bide 2-3 hafta da bir örtüp kaldırırsanız kötü sonuçlar doğurabilir. :(
Ve hava da almıyorsa verniğe zararı olucaktır.
sercan hocam hava alan UV , Ve aracı cizmez katman var diye yazmışlar ama emin olamadım zaten kedi çizdi bi canım sıkıldı brandayı alıp oda cizerse hepten canım sıkılır o yüzden gruba danışmak istedim belki kullanan memnun olan vardır belki diye ..

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
sercan hocam hava alan UV , Ve aracı cizmez katman var diye yazmışlar ama emin olamadım zaten kedi çizdi bi canım sıkıldı brandayı alıp oda cizerse hepten canım sıkılır o yüzden gruba danışmak istedim belki kullanan memnun olan vardır belki diye ..
Şöyle 2 tane link atıyım, geçmiş konularımız da baya bir beyin fırtınası olmuştu. :) Bide brandayı örttüğünüzde kaç gün sonra kaldırıp arabayı kullanıcaksınız ? Eğer 1-2 ay sonra tekrardan aracı kullanıcaksanız brandanın çiziği o kadar da mühim değil.

Penye ya da amerikan bezi araç örtüsü

Penye-Kumaş Branda

kartal45

Acemi Detaycı
Üye
İl
van
Şöyle 2 tane link atıyım, geçmiş konularımız da baya bir beyin fırtınası olmuştu. :) Bide brandayı örttüğünüzde kaç gün sonra kaldırıp arabayı kullanıcaksınız ? Eğer 1-2 ay sonra tekrardan aracı kullanıcaksanız brandanın çiziği o kadar da mühim değil.

Penye ya da amerikan bezi araç örtüsü

Penye-Kumaş Branda
teşekkür ederim sercan hocam .valla belli olmaz hocam en fazla bir hafta kalır gibi üstünde kışın yazında her gün olmasada 2 günde bir kullanırım bazaende her gün kullanırım diye düşünüyorum yani yazın takriben 2 günde bir kaldır ac olacak gibi sanki

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
teşekkür ederim sercan hocam .valla belli olmaz hocam en fazla bir hafta kalır gibi üstünde kışın yazında her gün olmasada 2 günde bir kullanırım bazaende her gün kullanırım diye düşünüyorum yani yazın takriben 2 günde bir kaldır ac olacak gibi sanki
Bu işe kafa yormuş ve denemiş biri olarak söyleyeyim, brandanın çizmeme ihtimali yok. Bir kere arabanın tertemiz olması lazım kullanmak için. İlla bir şeyle örtmek istiyorsanız penye branda çok daha pratik ve güvenli.

kartal45

Acemi Detaycı
Üye
İl
van
Bu işe kafa yormuş ve denemiş biri olarak söyleyeyim, brandanın çizmeme ihtimali yok. Bir kere arabanın tertemiz olması lazım kullanmak için. İlla bir şeyle örtmek istiyorsanız penye branda çok daha pratik ve güvenli.

Berkay hocam üst ve yanlar kapalı ön taraf açık kapalı bir yere koyuyordum aracı 4 gün önce kedi cizince aldım buradan acık alana bıraktım ama van çok soğuk hergün üstüne kırağı yağıyor 4 gündür tekrar üstü kapalı yere koymak istiyorum aynı zamanda kediden ve üstten damlayan sudan korumak için dolu brandası almak istedim ama çizme ihtimali ve siz tecrübeli birisi olarak çizmememesi imkansız dedikten sonra ne yapacağımı bilemedim açıkcası şuanda başka kapalı garaj imkanım da yok bulunduğum yer itibarı ile. Penye branda örtsem tavandan damlayan suyu engellemez ne yapacağımı bilemedim açıkcası. Ama bundan sonraki ilk evimde bakacağım ilk yer garaji olup olmadığı olacak

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul

Berkay hocam üst ve yanlar kapalı ön taraf açık kapalı bir yere koyuyordum aracı 4 gün önce kedi cizince aldım buradan acık alana bıraktım ama van çok soğuk hergün üstüne kırağı yağıyor 4 gündür tekrar üstü kapalı yere koymak istiyorum aynı zamanda kediden ve üstten damlayan sudan korumak için dolu brandası almak istedim ama çizme ihtimali ve siz tecrübeli birisi olarak çizmememesi imkansız dedikten sonra ne yapacağımı bilemedim açıkcası şuanda başka kapalı garaj imkanım da yok bulunduğum yer itibarı ile. Penye branda örtsem tavandan damlayan suyu engellemez ne yapacağımı bilemedim açıkcası. Ama bundan sonraki ilk evimde bakacağım ilk yer garaji olup olmadığı olacak
Sudan koruyacak tipteki brandalar ağır ve kalın olduğu için sermesi ve toplaması zor, bu sırada da çiziyor. Tozlu bir arabayı kuru bezle sildiğinizi düşünün aynı etkiyi yapar. Ama kedi çok problem oluyorsa araba yıkandıktan sonra temizken yarım branda olabilir ama yine de çizecektir burda zarar-fayda oranına bakmak lazım. Araba kirliyken zaten kullanamazsınız. Kediye en güzel çözüm şeffaf folyo yaptırmak.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator

Hocam bir alternatif olarak denemeniz için öneri bırakayım lastiklerin tabanına beyaz sirke fıslayarak belki bir nebze uzak tutabilirsiniz. Küçük dostlar genelde hoşlanmıyor bu kokudan