Hızlı Soru - Cevap

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Öne çıkan konu #13,181
Dedik

Cevabınız için teşekkürler polisaj düşünmüyorum jantlar yeni temizlikten sonra CarPro jant seramiği düşünüyorum eve getirip sıcakta kürleştirme fırsatım var yada garajda

Tesekkürler Yaptığım işe değsin istiyorum jantlara da iyi para bayıldık :D çinli seramikte düşündüm araştıracağım

Gyeon Rim bütçemi aşıyor CarPro jant seramiği nasıldır birkaç parça carpro ürünüm var memnunum dediğiniz gibi almışken iyi bir şey alıp kullanmak daha mantıklı teşekkürler tavsiyeniz için
Birebir test imkanim olmadı ama dlux videolarda Gyeon rim’in hemen ardından geliyor hep. Carpro ürünleri başarılı bence sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum hocam. Mutlaka cok kat uygulayın katlar arası en erken 15 en geç 45 dakika içinde uygulayın derim :) :)

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Yeni aldığım orijinal jantlara detaylı bir bakım yapmak istiyorum koruma ürünü olarak ne kullanabilirim?

Çizik Yok Polisaj düşünmüyorum sıfır gibi durumdalar

Seramik Kaplama olur mu GCT tarzı ucuz yollu yada Biraz açılıp Gyeon Rim,Gyeon cancoat ve CarPro Lite seramik ne dersiniz?

Elimde bunlar var işimi görür mü masraf etmesek?

Soft 99 Kiwami

VP Beading Marvellous

Menzerna Metal Polish jant için ne dersiniz?

Auto Fınesse Tripple

Hocam hayırlısı olsun dartford lar..

Alacağınız ürün kesinlikle jant ürünü olsun. İster seramik ister sealant. Benim de carbon collective platinum wheels tecrübem oldu kısaca aktarayım. Konumun 16. Sayfasında ilk uygulama jantın araca takılması ve şuana kadar durumu hakkında size biraz fikir verir.

Beyazlar da Parlar - Golf 7,5

En başta şunu söyleyebilirim bir kez daha ürünü deneyimlemek isterdim eksik olan kil uygulamasını ve sonrasında polisaj yapamayacağım için af rejevuanate veya zymöl cleaner wax gibi bir temizleyici kullanarak ama ürünün kalanını tekrar jant değiştirme durumum olmadığı için arkadaşımla takas ettim.

Temmuz da iki kat uyguladım ürünü jantları güzelce temizleyip demirtozu sökücü ve m700 ile devam ettim. Kil yapmak uygulamanın yarısında aklıma geldi. 1 hafta evde yattılar sonra su değmemesi için. Ürünü 2 kat iki kez yaklaşık uygulayabilirsiniz ama sizi jantlar büyük olduğu için yetmezdir büyük ihtimalle. Üretici 2 yıl yaklaşık dayanım vaad ediyor ama ne yazıkki o süreler biraz hayal oluyor. Ben 1 sene dayansa yeter demiştim:)

Şuana kadar 1 yada 2 kez detay temizlik yaptım. Normalde ön yıkama şampuanı veya jant temizleyici flowey r1 i 1/5 olarak kullanıp kuruladım. Jantlar kolaylıkla temizleniyordu, temasa gerek kalmıyordu. 2 hafta önceki yıkamama kadar boncuklanması ve su iticiliği gayet güzeldi. Ancak son yıkamada boncuklanma ve su iticilikte nerdeyse eser kalmadığını gördüm. Yaklaşık 6 ay dayanmış oldu.

Yazın dağlık yolda sürekli araç kullanıldı. Hem yüksek sıcaklığa hem de sürekli demirtozuna maruz kaldı.

İlk uygulamadan sonra parlaklık ve derinlik hissi gayet güzeldi, fotolarına konudan bakabilirsiniz. En başta da belirttiğim gibi en azından bir kez daha deneyimlemek isterdim.

Bu arada @Celal hocam da kullanmışti diye hatırlıyorum ürünü. Gördüğünde o da deneyimini paylaşacaktır.

Selcuk45

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Balıkesir
Hocam hayırlısı olsun dartford lar..

Alacağınız ürün kesinlikle jant ürünü olsun. İster seramik ister sealant. Benim de carbon collective platinum wheels tecrübem oldu kısaca aktarayım. Konumun 16. Sayfasında ilk uygulama jantın araca takılması ve şuana kadar durumu hakkında size biraz fikir verir.

Beyazlar da Parlar - Golf 7,5

En başta şunu söyleyebilirim bir kez daha ürünü deneyimlemek isterdim eksik olan kil uygulamasını ve sonrasında polisaj yapamayacağım için af rejevuanate veya zymöl cleaner wax gibi bir temizleyici kullanarak ama ürünün kalanını tekrar jant değiştirme durumum olmadığı için arkadaşımla takas ettim.

Temmuz da iki kat uyguladım ürünü jantları güzelce temizleyip demirtozu sökücü ve m700 ile devam ettim. Kil yapmak uygulamanın yarısında aklıma geldi. 1 hafta evde yattılar sonra su değmemesi için. Ürünü 2 kat iki kez yaklaşık uygulayabilirsiniz ama sizi jantlar büyük olduğu için yetmezdir büyük ihtimalle. Üretici 2 yıl yaklaşık dayanım vaad ediyor ama ne yazıkki o süreler biraz hayal oluyor. Ben 1 sene dayansa yeter demiştim:)

Şuana kadar 1 yada 2 kez detay temizlik yaptım. Normalde ön yıkama şampuanı veya jant temizleyici flowey r1 i 1/5 olarak kullanıp kuruladım. Jantlar kolaylıkla temizleniyordu, temasa gerek kalmıyordu. 2 hafta önceki yıkamama kadar boncuklanması ve su iticiliği gayet güzeldi. Ancak son yıkamada boncuklanma ve su iticilikte nerdeyse eser kalmadığını gördüm. Yaklaşık 6 ay dayanmış oldu.

Yazın dağlık yolda sürekli araç kullanıldı. Hem yüksek sıcaklığa hem de sürekli demirtozuna maruz kaldı.

İlk uygulamadan sonra parlaklık ve derinlik hissi gayet güzeldi, fotolarına konudan bakabilirsiniz. En başta da belirttiğim gibi en azından bir kez daha deneyimlemek isterdim.

Bu arada @Celal hocam da kullanmışti diye hatırlıyorum ürünü. Gördüğünde o da deneyimini paylaşacaktır.
Konunuzu inceledim parlaklık tamda istediğim gibi olmuş :D ama dayanım 6 ay üzücü bi durum birde 15 ML imiş bana yeterli gelmez gibi bakalım CarPro alacağım gibi belkide masrafsız bitiririz işi :D jantları daha bugün başka şehre gidip elden aldım heyecanlıyım heves ettim :D

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Sanırım ben meramımı iyi anlatamamışım gene de güzel yorumlar için teşekkürler. Fiyatlandırma olarak da herkesin alım gücü bir değil. BİM’den kit alıp uno’sunu temizleyen insanı hor mu görücez o zaman. Ben beyaz arabaları beyaz eşyadan saydığım için öyle yazdım. Görüşler için tekrar teşekkürler
Cümleleri yaklaşık 6 Ay önce arkadaşıma attığım için uzamaması açısından model detayına geçmemiştim valet pro nun normal şampuanı concentrated modeli autoglym de body conditioner. . Yılda iki uygulamam korumasına gelince de. Herkesin vakti olmuyor. Vakti olan en geç 3 ayda bir yapar zaten ancak günde 12 saat çalışan biri belki senede 2 yi bile yapamayacak. Detay işi sevgiden de ziyade vakit işi. Bulaşık fırçasın da gelince, 0 arabaya uygulatacak halimiz yok ancak herkesin gücü wheel woolie almaya yetmeyebilir. O zaman 131 kullanan arkadaşların hevesi kursağında kalır. İyi forumlar
Detay tamamen sevgi işidir. Bu işi sevmeyen kimse yapmaz yapamaz. Her türlü zorluklara rağmen benzinliklerde gece yarıları detay yapan her türlü takdiri hak eden çok fazla arkadaşımız var forumda.

Burda bizim gözümüzde sıfır arabada bir Uno yada 131 de. Detay arabaya göre değil belli kriterlere göre yapılır. Bu forumun amacıda bu zaten. Her bütçe ve beklentiye göre ürün tavsiyeleri zaten forum içinde var ve her sorana alternatif tavsiyeler veriliyor.

Bim den kit alıp Unosunu temizleyeni neden hor görelim bu forum zaten kimse bimden kit alacak kadar zengin olmadığı için var. Onlara daha iyi ürünleri daha uygun fiyatlara alma tavsiyeleriyle dolu.

Tabi ki herkes wheel woolies alacak güce sahip olmayabilir ama bununda alternatifi bulaşık fırçası değil 25 TL gibi rakamlara indirime giren tchibo fırça satılıyordu yada çinden alınabilecek birçok ürün varken 131 e binen arkadaşlarında hevesleri kursaklarında kalmaz.

Önemli olan tavsiyelerimizi bilgi birikimiz dahilinde yerinde ve zamanında vermek.

Tekrardan iyi detaylar.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Lucullan’dan linkteki kil süngerini almak istiyorum, kullanan var ise yorumlarını alabilir miyim? Polisaj yapmadan kiwami waxtan önce uygulamak için nasıl olur sizce? Benzinlikte uygulayacağım..

TRY 38.94 | Lucullan Nano teknoloji araba detaylandırma sünger sihirli kil ovmak kil blok otomatik parlatma kil Bar araç temizleyici
US $4.99 |Lucullan Nano Tech Car Detailing Sponge Magic Clay Rub Clay Block Auto Polishing Clay Bar Vehicle Cleaner|Sponges, Cloths & Brushes| - AliExpress

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Wax veya Sealant Oncesi is gorur Uygulama yaparken mutlaka Kil Kaydirici Solusyon vb urunlerle kullanin.

TRY 52.87 6%OFF | Sihirli kil Mitt temiz süngerleri bezler fırçalar araba yıkama eldiveni oto bakım temizlik havlu sihirli kil bez lehçe kil Bar
US $6.93 5% OFF|Magic Clay Mitt Clean Sponges Cloths Brushes Car Wash Glove Auto Care Cleaning Towel Magic Clay Cloth Polish Clay Bar|Sponges, Cloths & Brushes| - AliExpress

Ayni Fiyata gelen Kil.Eldiveni var aslinda bu sizin icin daha kullanisli olur bunu Önerebilirim Pratiklik ve Kullanim acisindan yoksa birbiri arasinda fark yoktur.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Aliexpressten birşeyler attim sepete, 780 tl tuttu. Bunun 400 tl si kargo bedeli yaklaşık. Yok mu buna bir çare? Ayni satici her urune ayri ayri kargo bedeli istiyor.
Yani biraz arastirmaniz gerekiyor Aldiklariniza alternatif bakin yani 380 Tl lik alisverise 400 tl cok daha bunun Turkiye ye Gumruk Vergisi olacak gonderi basina o yuzden Ya alternatif bakin yada yuksek kargolu olanlari iptal etmeniz de fayda vardir.

SKaplan

Amatör Detaycı
Üye
Wax veya Sealant Oncesi is gorur Uygulama yaparken mutlaka Kil Kaydirici Solusyon vb urunlerle kullanin.

TRY 52.87 6%OFF | Sihirli kil Mitt temiz süngerleri bezler fırçalar araba yıkama eldiveni oto bakım temizlik havlu sihirli kil bez lehçe kil Bar
US $6.93 5% OFF|Magic Clay Mitt Clean Sponges Cloths Brushes Car Wash Glove Auto Care Cleaning Towel Magic Clay Cloth Polish Clay Bar|Sponges, Cloths & Brushes| - AliExpress

Ayni Fiyata gelen Kil.Eldiveni var aslinda bu sizin icin daha kullanisli olur bunu Önerebilirim Pratiklik ve Kullanim acisindan yoksa birbiri arasinda fark yoktur.
Lucullan dan eldiven de alacağım için yanında kilini almak istiyorum tek kargo parası çıksın diye. Yoksa marflo yu kullanan memnun olan çok kişi var.

Ayrıca lucullana sordum bu kili sadece suyla kullanım yapın diyor kafamı karıştırdılar

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

bahtitopal

Usta Detaycı
Üye
@mustafacagri burdan devam edeyim dedim .ben yazın goodyear asy 5 aldım çok çok memnunum. fm800 225 40 18 kullanıyor arkadaş fiyatına göre güzel dedi ama fren mesafesinden memnun değil.fiyatı çok ucuzdu 450 tl falandı yaza doğru.

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@mustafacagri burdan devam edeyim dedim .ben yazın goodyear asy 5 aldım çok çok memnunum. fm800 225 40 18 kullanıyor arkadaş fiyatına göre güzel dedi ama fren mesafesinden memnun değil.fiyatı çok ucuzdu 450 tl falandı yaza doğru.

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Diğer konu başlığına dikkat etmemiştim, burası daha iyi olmuş teşekkürler :)

Sizin aldığınız model de zaten kendini ispatlamış malum modellerden :) ben alırken açıkçası bütçe sıkıntısı nedeniyle petlas vs ile başladım araştırmaya. Şans eseri benzer fiyata hatta daha da uyguna bu dunlop serisini gördüm. Falken bakıyordum hatta, petlas yerine onu alırım diyordum. Bu fiyat aralığına göre conti, goodyear, Michelin falan yüksek kalıyordu baya. Hani bence petlas kadar bütçesi olanlar için şahane bir alternatif olarak niteleyebilirim. Ama sizdeki gibi modellerden sonra macera arayıp bu modelleri denemek anlamsız olacaktır. Fren konusunda parlak asfaltta ben de 4-5 kez kafadan kaydım ama malum bizim araçlarda da kronik durum bu. Riske atacak bir durum yaşatmadı lastik şükür. Fiyat olarak 2018 Nisan gibi 300 er TL ye almıştım 225-45-17 ölçüyü(petlas 315,hankook 280, Falken 270 falan demişlerdi diye hatırlıyorum).

bahtitopal

Usta Detaycı
Üye
Diğer konu başlığına dikkat etmemiştim, burası daha iyi olmuş teşekkürler :)

Sizin aldığınız model de zaten kendini ispatlamış malum modellerden :) ben alırken açıkçası bütçe sıkıntısı nedeniyle petlas vs ile başladım araştırmaya. Şans eseri benzer fiyata hatta daha da uyguna bu dunlop serisini gördüm. Falken bakıyordum hatta, petlas yerine onu alırım diyordum. Bu fiyat aralığına göre conti, goodyear, Michelin falan yüksek kalıyordu baya. Hani bence petlas kadar bütçesi olanlar için şahane bir alternatif olarak niteleyebilirim. Ama sizdeki gibi modellerden sonra macera arayıp bu modelleri denemek anlamsız olacaktır. Fren konusunda parlak asfaltta ben de 4-5 kez kafadan kaydım ama malum bizim araçlarda da kronik durum bu. Riske atacak bir durum yaşatmadı lastik şükür. Fiyat olarak 2018 Nisan gibi 300 er TL ye almıştım 225-45-17 ölçüyü(petlas 315,hankook 280, Falken 270 falan demişlerdi diye hatırlıyorum).
Bütçeye göre dediğiniz gibi güzel lastik.Standart kullanıcı için gayet makul ve yeterli.vag grubunda kafadan kayma meşhur :) ama onu ben iyi lastik spor yay ve xds elektronik dif kildini gizli özelliklerden strong olarak aktif ettirip biraz daha iyi duruma getirdim.xds ne kadar iyi çalışıyor tam bilmiyorum ama bir kere onu hissettim aracın kafası direk içe doğru çekti :) esp destekli sistem olduğundan hangisi tam çözemedim.ekranda disko topu gibi bütün ışıkları yandı :)

CuPRa48

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Muğla #48
Herkese Muğla’dan selamlar :turk:

Çift kova şampuanı, ön yıkama şampuanı, jant temizleyiciye ihtiyacım var.

İsim vermeyeyim çok satan yerli markamızın ürünlerini denedim fakat memnun kalmadım. Arayış içerisindeyim.

Çok bütçem yok, maksimum 130-150₺ ayırabilirim.

FLOWEY ürünlerine baktım fiyatları uygun gibi, tecrübe edip kullanan varsa yorumunu merak ediyorum.

Herkese iyi akşamlar, kazasız sürüşler.

bahtitopal

Usta Detaycı
Üye
Herkese Muğla’dan selamlar :turk:

Çift kova şampuanı, ön yıkama şampuanı, jant temizleyiciye ihtiyacım var.

İsim vermeyeyim çok satan yerli markamızın ürünlerini denedim fakat memnun kalmadım. Arayış içerisindeyim.

Çok bütçem yok, maksimum 130-150₺ ayırabilirim.

FLOWEY ürünlerine baktım fiyatları uygun gibi, tecrübe edip kullanan varsa yorumunu merak ediyorum.

Herkese iyi akşamlar, kazasız sürüşler.
flowey ev12 kova ,ev13 ön yıkama şampuanı ve r1 jant temizleyici fazlasıyla işinizi görecektir. r1 sulandırılması ile bereketlidir.

CuPRa48

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Muğla #48
flowey ev12 kova ,ev13 ön yıkama şampuanı ve r1 jant temizleyici fazlasıyla işinizi görecektir. r1 sulandırılması ile bereketlidir.
Teşekkür ederim, bakacağım.

Yaza doğru polisaj da yapmak istiyorum, Menzerna 400-2500-3800 yeterli olur mu sizce? Kılcal çizikler ve hologramlar mevcut. Ya da başka ürün öneriniz var mı?

bahtitopal

Usta Detaycı
Üye
Teşekkür ederim, bakacağım.

Yaza doğru polisaj da yapmak istiyorum, Menzerna 400-2500-3800 yeterli olur mu sizce? Kılcal çizikler ve hologramlar mevcut. Ya da başka ürün öneriniz var mı?
çizik durumunu görmeden bir şey söylemek doğru olmaz ancak 3 aşamalı polisaj işlemi için yazdığınız ürünler yeterlidir. başka ürün grubu olarak koch chemie pasta grubundan memnun kalmıştım onları da önerebilirim.

CuPRa48

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Muğla #48
çizik durumunu görmeden bir şey söylemek doğru olmaz ancak 3 aşamalı polisaj işlemi için yazdığınız ürünler yeterlidir. başka ürün grubu olarak koch chemie pasta grubundan memnun kalmıştım onları da önerebilirim.

Hangi makineyi kullanıyorsun hocam? Einhell 1100 ile yapmayı denedim geçen ay ama yetersiz geldi ya da ben kullanamadım. Bir tık daha kaliteli bir şey lazım sanki.

KLPRO J7171 almayı düşünüyorum iş görür mü dersin?

Ozdemirli

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
ürünün adı (YAĞ SÖKÜCÜ) mutfak harici kullanmayın. Araç üzerinde yemek yapan varsa kullanabilir :D

Ürünün içeriği ful asidik madde. Kolayı da elinize dökün zarar vermez ama zamanla lastikleri çatlatıyor mesela. Eskiden kullananlar vardı. Ben jantta bile kullanmam akıp lastipe gelecek . 3 gün sonra yanağımı çatlatırsa 9 liralık ürün arabamın güvenliğini bozar bana veya aileme zarar verebilir. anca sulandırıp hafif kullanılırsa davlumbazda falan kullanılabilir. Ama oranın da siyahlığını griye döndürüp soluklaştırır belki.

Bütçeniz yetmiyorsa bölünmüş ürünler bakın. Ben öğrenci olduğum halde böyle ucuza mâl etmeye çalışmam. Çevrenizi de uyarın bilinçlensinler.
11,99₺ olmuş bile o_O
Ben olsam ben de sadece davlumbazda kullanırım. Kısa vadede zararı görülmez ama uzun vadede janta, lastiğe ne yapar bilinmez. Sonra üç kuruş tasarruf edecez derken lastiği jantı değişmek zorunda kalmayalım, aman!

bahtitopal

Usta Detaycı
Üye
Hangi makineyi kullanıyorsun hocam? Einhell 1100 ile yapmayı denedim geçen ay ama yetersiz geldi ya da ben kullanamadım. Bir tık daha kaliteli bir şey lazım sanki.

KLPRO J7171 almayı düşünüyorum iş görür mü dersin?
aynı einhell kullanıyordum ama çok yüzeysel çizikleri alıyor güçlü değil, cila atmaya daha müsait einhell.Arkadaşla dewaltın makinasını kullanıyoruz.Yani kendiniz için senede 1 kere max 2 kere polisaj yapacaksanız iyi makina almak maliyetli olabilir ve bence mantıklı değil gibi. klpro kullanmadım bilmiyorum ama forumda kullanan arkadaşlar var görünce yorum yaparlar.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bütçeye göre dediğiniz gibi güzel lastik.Standart kullanıcı için gayet makul ve yeterli.vag grubunda kafadan kayma meşhur :) ama onu ben iyi lastik spor yay ve xds elektronik dif kildini gizli özelliklerden strong olarak aktif ettirip biraz daha iyi duruma getirdim.xds ne kadar iyi çalışıyor tam bilmiyorum ama bir kere onu hissettim aracın kafası direk içe doğru çekti :) esp destekli sistem olduğundan hangisi tam çözemedim.ekranda disko topu gibi bütün ışıkları yandı :)
xds kodlaması ne kadar etkiler bilmiyorum ama ben de bir kontrol edeyim, illaki bir fark oluşacaktır :) esp kapatınca oluşan fark gibi bariz bi durum oluşmasa da katkı sağlayacaktır illaki :)

architect_baki

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
11,99₺ olmuş bile o_O
Ben olsam ben de sadece davlumbazda kullanırım. Kısa vadede zararı görülmez ama uzun vadede janta, lastiğe ne yapar bilinmez. Sonra üç kuruş tasarruf edecez derken lastiği jantı değişmek zorunda kalmayalım, aman!
kesinlikle katılıyorum. Davlumbaza bile gerek yok. İlla kullanılacaksa sulandırmak mantıklı. Geçen evde denedim aşırı kimyasal. Sizde benim gibi benzinlik tayfasınız sanırım. Ön yıkama da güzelce her tarafı pompayla geçip süngerle de elin girdiği yerleri ovalayınca mis gibi oluyor. Henü fırçam yok fırça olsa cok daha rahat temizlenir.

CuPRa48

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Muğla #48
aynı einhell kullanıyordum ama çok yüzeysel çizikleri alıyor güçlü değil, cila atmaya daha müsait einhell.Arkadaşla dewaltın makinasını kullanıyoruz.Yani kendiniz için senede 1 kere max 2 kere polisaj yapacaksanız iyi makina almak maliyetli olabilir ve bence mantıklı değil gibi. klpro kullanmadım bilmiyorum ama forumda kullanan arkadaşlar var görünce yorum yaparlar.
Evet doğru diyorsun hocam ama orta kalite makine de hiç iş görmüyor, boş yorgunluktan başka bir şey değil sanki.