Hızlı Soru - Cevap

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Öne çıkan konu #13,421
Onurçiko Üstad'ın Megane uygulamasından sonra Koch Chemie ShineSpeedPolish'i envantere katmak istedim. Lakin malunumuz Koch profesyonel ürünlerini küçültüp amatör uygulayıcılar için ayrıca paketliyor bende acaba "Speed Polish"in bir pro karşılığı var mıdır diye merak ettim.
MSDS araştırmalarına göre bu iki ürünün içeriklerinin Speed Polish ile aynı olduğunu farkettim (belki de öyle değildir,zaten sorum da bu)

1- Lack-Polish rosa P1.02
https://media.koch-chemie.com/pdf/SDBL/Lack-Polish_rosa_P1.02_40999_1.0.0_GB_EN.pdf

2-https://www.koch-chemie.com/en/products/lack_polish_blau_p201
https://media.koch-chemie.com/pdf/SDBL/Lack-Polish_blau_P2.01_501_1.0.0_GB_EN.pdf

SpeedPolish'in MSDS'i https://www.theultimatefinish.co.uk/documents/MSDS/KochChemie-Shine-Speed-Polish.pdf

Tecrübe etme şansı olan arkadaşlarımıza sorum şudur; Bu ürünler aynı ürünler midir? yoksa aralarında farklar var mıdır?

Teşekkürler.
merhaba;
bende
p1.02
p2.01
p1.01
olmak üzere 3 üründe var. aralarında kesme farkları var ve renkleri farklı. @onurçiko üstadın kullandıgı Koch Chemie ShineSpeedPolish ürününüde beraber almıştık. yani odanda var.
bu ürünün tam karşılıgı renk olarakta aynısı p1.01
https://www.bekkimya.com.tr/p1_01_lack_polish_grun_1_lt_boya_koruyucu_cila_spv-107.html.

emboli

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Çanakkale

emirksk

Amatör Detaycı
Üye
dostlar secho modifikasyon yaptım 2 kat keçe kullandım gayet başarılı oldu fakat sprey şeklinde örneğin 15 saniye gidiyorsa şimdi 5 saniye gidiyor içindeki hava. bu durum normal mi ? gözlemlediğim bir yerde kaçak yok.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
VP CAM BEZİ YERİNE ALMAMI ÖNERDİĞİNİZ MEMNUN KALINAN ÜRÜNLERDEN HANGİLERİNİ ÖNERİRSİNİZ?
forumda zamanında yapılan kampanya ile microtex markasının cam bezini alıp memnun kalan baya fazla kişi vardı(kendim kullanmadım). Yine aynı şekilde rossman'da satılan cam bezi de baya övülüyordu. Kendim le streak buster,carbon ve superclean markalarının cam bezlerini kullandım. Superclean'ın cam bezlerinden memnunum, yaklaşık 2 senedir kullanıyorum(diğer kullandıklarımında da son derece memnunum ama Türkiye'de satışı yok, forumda satışına denk gelerek almak gerek). Bu sebeple forumda yine bir "cam bezi" olarak araştırma yaparsanız nokta atışı sonuca ulaşırsınız. @SuperClean yetkilisi de aramızda. Superclean ile başlayıp diğer 2 üst düzey denebilecek ürünleri de denedikten sonra superclean'ın kalitesini takdir ettim diyebilirim. Hani yine bunlara ek alacak olsam ya rossman denerdim ya da microtex. Tabi bu bezleri kullanırken kullandığınız cam temizleyici de önem taşıyor. Malesef sosyal medya ve farklı satış mecralarında verilen öneriler her zaman en kullanışlı, kullanıcı dostu öneriler olmuyor. Bu sebeple forumdaki ürün incelemelerini, ürünlere yapılan deneyim sonrası yorumlarını incelemenizi tavsiye ederim,

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Chemical guys wet mirror finish ürününü kullanan, bilen var mı acaba? Araştırdığımda glaze olduğunu düşündüm ama emin olamadım :)
Bu bir glaze :) Gerçi polymer barındırdığı için son kat gibi de kullanılabilir ama üzerine bu arkadaş ile geçinebilecek bir koruma sürerseniz daha iyi olur :)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
vp cam bezi yerine almamı önerdiğiniz memnun kalınan ürünlerden hangilerini önerirsiniz?
Baklava desenli cam bezi işinizi görür. Ben bazen gözlük silme bezini andıran çok kısa tüyleri olan kağıt gibi mikrofiber bez kullanıyorum. Bu dediğim bezi bauhaus'da satıyorlardı. Kenar dikişleri olmayan bir bez.
Linki ve markayı bulursam tekrar buraya yazarım :)
Bu arda evde mikrotex'in cam bezini kullanıyoruz, hanım her seferinde iyiki almışsın diyor :D

Atasev

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
-Aşağıdaki FleX orbital makine seçiminde hangisi daha mantıklı, neden?
-Salınım farkı var
-Güç farkı var
-Yük hızı farkı var (neden aralarındaki fark bu kadar uçurum onu da anlamış değilim)
-Biri 125 ml. tabla ile, diğeri 150 ml tabla ile geliyor

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Rica ederim efem :)
Fiyatı cherry wet wax ile aynı ise ben oyumu kapatıcılık ve parlaklık oranı daha fazla olan cherry wet wax'dan yana kullanırdım :)
Açıkçası abi arkadaşımdan almıştım bikaç parça ürünün yanında :) glaze olduğunu söylemişti fakat internette biraz araştırınca kafa karışıklığı oldu. Daha önce dış kısımda bikaç kez wax altına uyguladım fakat 50/50 şeklinde yapmadığım için oluşan farkı gözlemleyememiştim :) iç piano black trimlerde denediğimde ise güzel bir parlaklık ve doygunluk katmıştı

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Açıkçası abi arkadaşımdan almıştım bikaç parça ürünün yanında :) glaze olduğunu söylemişti fakat internette biraz araştırınca kafa karışıklığı oldu. Daha önce dış kısımda bikaç kez wax altına uyguladım fakat 50/50 şeklinde yapmadığım için oluşan farkı gözlemleyememiştim :) iç piano black trimlerde denediğimde ise güzel bir parlaklık ve doygunluk katmıştı
O zaman bak keyfine :) Ama kalıcılık için beklentin olmasın :(

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
-Aşağıdaki FleX orbital makine seçiminde hangisi daha mantıklı, neden?
-Salınım farkı var
-Güç farkı var
-Yük hızı farkı var (neden aralarındaki fark bu kadar uçurum onu da anlamış değilim)
-Biri 125 ml. tabla ile, diğeri 150 ml tabla ile geliyor

Ben olsam XFE 7-15 modelini tercih ederdim. Sebeb olarak salınımın 15mm ve 200gr daha hafif olması diyebilirim. + olarak 125 mm tabla opsiyonel olarak alınabilyor yani XFE 7-15 de 125 mm tabla ile kullanabilirsiniz. Diğer model yeni ve daha güçlü bir motora sahip olsada 8mm salınımla işinize yarayacak yer sadece son kat işlemleri olacaktır (glaze, hare giderici,cila vs..)
Bu iki makina arasındaki tercih sizin kullanım amacınıza bağlı eğer zorda olsa ( yeni keçeler sayesinde artık daha verimli ) çizikte almak istiyorsanız 15mm salınlı olan modeli yok ben sadece son kat işlemlerinde kullanacağım diyorsanız 8mm salınımlı modeli tercih edebilirsiniz.

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
dostlar secho modifikasyon yaptım 2 kat keçe kullandım gayet başarılı oldu fakat sprey şeklinde örneğin 15 saniye gidiyorsa şimdi 5 saniye gidiyor içindeki hava. bu durum normal mi ? gözlemlediğim bir yerde kaçak yok.
Basınç mı kaçırıyor ki , bu arada nozul ve delik işini nasıl yaptınız ?

Wander41

Usta Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Merhaba. Superclean uber blue hem fiyat hem de kullanışlılık açısından işinize yarayabilir diye düşünüyorum. 4 adeti 1 tane twisted havlu parasına denk geliyor hem de kısa sürede bozulacağını sanmıyorum. Hayırlı akşamlar, selamlar.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam aynı sorunu ben de yaşadım. Önceside sıvı atıyordu. Fakat modifiye sonrası köpük yapmak için sıvı +hava karışımı çıktığı için haznedeki hava çok daha çabuk bitiyor. Malesef köpük yapma olayında hep bu sorun var :(

ercan_wrc

Acemi Detaycı
Üye
İl
ankara
Arkadaşlar merhaba;

2020 model turbo motorlu aracım var, 6 aydır hep nemli bez ile motoru siliyorum falan köşe, kenar yerleri bez ile silemediğim için aşağıdaki fırça setini satın aldım.

https://www.hepsiburada.com/sgcb-de...si-seti-5-li-p-HBV00000SBLXZ?magaza=DEMİRBOYA

Fırça ne kadar yumuşaktır bilmiyorum iç trimde kullanabilir miyim ama, en azından jantlar, motor, aynalar stoplar bagaj kapağı gibi yerlerde kullanırım diye düşünüyorum.

Motor temizliğine gelince, kocaman sticker yapıştırmışlar ki su ile temizlik yapmayın diye, Benim istediğim fırçaya sıkıp, onun hafif köpüğü ile plastik aksamları falan fırçalayıp sonra da kuru bez ile silmek, aynı zamanda parlaklık değil doğal rengini korumak ve tekrar toz olmasını engellemek.

Bu koşullarda bana önerebileceğiniz ürün var mıdır? Sanırım bu tarz işlem için APC kullanılabiliyor, ama motor aksamı sonuçta ısıya da maruz kaldığı için ısıyla yüzeyde beyazlaşma falan gibi bir iz bırakır mı? Ya da amortisör üst takozları ve aracın kendi boyası olan çamurluk kenarlarında herhangi bir sıkıntı çıkarır mı bilemedim, kısacası önerilerinize açığım :)