Hızlı Soru - Cevap

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
-Aşağıdaki FleX orbital makine seçiminde hangisi daha mantıklı, neden?
-Salınım farkı var
-Güç farkı var
-Yük hızı farkı var (neden aralarındaki fark bu kadar uçurum onu da anlamış değilim)
-Biri 125 ml. tabla ile, diğeri 150 ml tabla ile geliyor

sanırım 10-8 forced rotation olarak geçen orbital tip 7-15 free spining orbital olarak geçen tip

hakan34

Çaylak Detaycı
Üye
merhaba;
bende
p1.02
p2.01
p1.01
olmak üzere 3 üründe var. aralarında kesme farkları var ve renkleri farklı. @onurçiko üstadın kullandıgı Koch Chemie ShineSpeedPolish ürününüde beraber almıştık. yani odanda var.
bu ürünün tam karşılıgı renk olarakta aynısı p1.01
https://www.bekkimya.com.tr/p1_01_lack_polish_grun_1_lt_boya_koruyucu_cila_spv-107.html.
dayanım durumu nedir abi üzerine wax atmaya gerek varmı kalıcılık artması için ?

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
dayanım durumu nedir abi üzerine wax atmaya gerek varmı kalıcılık artması için ?
ürün denemekten dayanımını hiç gözlemlemedim. ama parlaklık gerçekten iyi. genelde carnauba wax uyguluyorum üstüne. onda da dayanım yine gözlemlemiyorum.
ilk aldıgımda wax atmamıştım ve ilk yıkamasını markadan devam etmek için nano magic shampoo kullanmıştım ve bag kurması başarılıydı. akabinde o yıkama için Quick & Shine All round Finish Spray'le devam etmiştim. güzel sonuçlar vermişlerdi hatırladıgım kadarıyla.

zati dayanım konusu çok araçsal bir durum. aracın bulundugu iklim koşulları maruz kaldıgı oratam gibi etkenler farlılık gösterecektir. tabi ne olursa olsun bu bir ana koruma ürününden bekleneni vermez.

şu post ürün parlaklık görseli mevcut.
http://instagr.am/p/B3WU8AmB4QI/

hakan34

Çaylak Detaycı
Üye
ürün denemekten dayanımını hiç gözlemlemedim. ama parlaklık gerçekten iyi. genelde carnauba wax uyguluyorum üstüne. onda da dayanım yine gözlemlemiyorum.
ilk aldıgımda wax atmamıştım ve ilk yıkamasını markadan devam etmek için nano magic shampoo kullanmıştım ve bag kurması başarılıydı. akabinde o yıkama için Quick & Shine All round Finish Spray'le devam etmiştim. güzel sonuçlar vermişlerdi hatırladıgım kadarıyla.

zati dayanım konusu çok araçsal bir durum. aracın bulundugu iklim koşulları maruz kaldıgı oratam gibi etkenler farlılık gösterecektir. tabi ne olursa olsun bu bir ana koruma ürününden bekleneni vermez.

şu post ürün parlaklık görseli mevcut.
http://instagr.am/p/B3WU8AmB4QI/
teşekkürler abi

DropX

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73

Seramik kaplama, fayans falan derken artık Çelik kaplamamı diycez :) böyle birşey gördüm ama Aslı astarı nedir bilgisine pek ulaşamadım :dusunx:

YILMAZ BAKICI

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Baklava desenli cam bezi işinizi görür. Ben bazen gözlük silme bezini andıran çok kısa tüyleri olan kağıt gibi mikrofiber bez kullanıyorum. Bu dediğim bezi bauhaus'da satıyorlardı. Kenar dikişleri olmayan bir bez.
Linki ve markayı bulursam tekrar buraya yazarım :)
Bu arda evde mikrotex'in cam bezini kullanıyoruz, hanım her seferinde iyiki almışsın diyor :D

YILMAZ BAKICI

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Baklava desenli cam bezi işinizi görür. Ben bazen gözlük silme bezini andıran çok kısa tüyleri olan kağıt gibi mikrofiber bez kullanıyorum. Bu dediğim bezi bauhaus'da satıyorlardı. Kenar dikişleri olmayan bir bez.
Linki ve markayı bulursam tekrar buraya yazarım :)
Bu arda evde mikrotex'in cam bezini kullanıyoruz, hanım her seferinde iyiki almışsın diyor :D
Teşekkür ederim

YILMAZ BAKICI

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
forumda zamanında yapılan kampanya ile microtex markasının cam bezini alıp memnun kalan baya fazla kişi vardı(kendim kullanmadım). Yine aynı şekilde rossman'da satılan cam bezi de baya övülüyordu. Kendim le streak buster,carbon ve superclean markalarının cam bezlerini kullandım. Superclean'ın cam bezlerinden memnunum, yaklaşık 2 senedir kullanıyorum(diğer kullandıklarımında da son derece memnunum ama Türkiye'de satışı yok, forumda satışına denk gelerek almak gerek). Bu sebeple forumda yine bir "cam bezi" olarak araştırma yaparsanız nokta atışı sonuca ulaşırsınız. @SuperClean yetkilisi de aramızda. Superclean ile başlayıp diğer 2 üst düzey denebilecek ürünleri de denedikten sonra superclean'ın kalitesini takdir ettim diyebilirim. Hani yine bunlara ek alacak olsam ya rossman denerdim ya da microtex. Tabi bu bezleri kullanırken kullandığınız cam temizleyici de önem taşıyor. Malesef sosyal medya ve farklı satış mecralarında verilen öneriler her zaman en kullanışlı, kullanıcı dostu öneriler olmuyor. Bu sebeple forumdaki ürün incelemelerini, ürünlere yapılan deneyim sonrası yorumlarını incelemenizi tavsiye ederim,

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir

Seramik kaplama, fayans falan derken artık Çelik kaplamamı diycez :) böyle birşey gördüm ama Aslı astarı nedir bilgisine pek ulaşamadım :dusunx:
bunlar aya sert iniş sonra kalkış akabinde yeniden yumuşak inişle tamamlamışlar detay serüvenlerini.
çelikten 100 kat daha güçlü nedir yahu. yok artık daha neler.

DropX

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
Üstad daha neler görecegiz bilmiyorum ancak Celikten 100 kat olayi super :)
Bizim Uralları, shortlanları bundan alıp kaplamak lazım, o kadar taşa darbeye dayanır demek ki :) hatta zırhlarını bile etkiler :):) Ha bide ısınmaya karşı dayanıklı demiş o arkadaş bi gelsin benimle yazın 3 gün geçirsin burada :) :)

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Bizim Uralları, shortlanları bundan alıp kaplamak lazım, o kadar taşa darbeye dayanır demek ki :) hatta zırhlarını bile etkiler :):) Ha bide ısınmaya karşı dayanıklı demiş o arkadaş bi gelsin benimle yazın 3 gün geçirsin burada :):)
Klimasiz Shortland ile bir Havaalanina kadar gidemezler bile :) hey yavrum hey asfaltin eriyip camurluklara yapistigi gunleri hic unutmam

DropX

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73

Video da Graphene coat ve seramic coat’ı karşılaştırmış ama ne sıcaklıkta ne de kalıcılıkta bir farkı yok gibi geldi bana Türkçe değil ayrıca çok uzun olunca atlatarak izledim ama biraz para tuzağı gibi sanki. Seramikle hiç bir farkı olmadığını anladım ben

DropX

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
Klimasiz Shortland ile bir Havaalanina kadar gidemezler bile :) hey yavrum hey asfaltin eriyip camurluklara yapistigi gunleri hic unutmam
Artık asfaltları güzel biraz :) hiç unutmam ilk zamanlarım da zırhlı ranger’ın sunroofuna açayım diye elimle ittirmeye çalışmıştım unutmuşum Çelik olduğunu oranın, nasıl ısınmışsa dokunmamla çekmem bir oldu elimi ama parmak uçlarım yanıp kabarmıştı :)

qonrul

Amatör Detaycı
Üye
İl
Muğla
arkadaşlar çok önceden meguiars ın şu bezinden almıştım kurulama için. ancak detaya başlayınca twisted havlulara geçtim.

bu sarı bezi ise değerlendirip cam silme bezi olarak kullanayım dedim. ama çok büyük olduğu için 2 veya 3 e bölmeyi düşünüyorum. direk makasla kessem sökük sökük olur mu. yoksa terziye verip kenarları diktirsem mi. tavsiyeniz ne olur.

DropX

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
arkadaşlar çok önceden meguiars ın şu bezinden almıştım kurulama için. ancak detaya başlayınca twisted havlulara geçtim.

bu sarı bezi ise değerlendirip cam silme bezi olarak kullanayım dedim. ama çok büyük olduğu için 2 veya 3 e bölmeyi düşünüyorum. direk makasla kessem sökük sökük olur mu. yoksa terziye verip kenarları diktirsem mi. tavsiyeniz ne olur.

Owerlock makinesinin ayağına gitmen lazım kestikten sonra bence :) terzinin bi owerlock çekmesi daha iyi olur sanki

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir

merhaba;
ürün zaten petek dokulu cam bezleriyle aynı. kullanabilirsiniz.
kesim sonrası kullanırsanız şu görseldeki hali alacaktır.

siz bunu bir terziye verin ve istediginiz ölçülerde bölüp kenarlarına overlok atmasını söyleyin.
bir tanıdıgınızda makina varsa oda sürfile dikişle işinizi görebilir.

iyi detaylar

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar merhaba;

2020 model turbo motorlu aracım var, 6 aydır hep nemli bez ile motoru siliyorum falan köşe, kenar yerleri bez ile silemediğim için aşağıdaki fırça setini satın aldım.

https://www.hepsiburada.com/sgcb-detail-dash-brush-detay-fircasi-seti-5-li-p-HBV00000SBLXZ?magaza=DEMİRBOYA

Fırça ne kadar yumuşaktır bilmiyorum iç trimde kullanabilir miyim ama, en azından jantlar, motor, aynalar stoplar bagaj kapağı gibi yerlerde kullanırım diye düşünüyorum.

Motor temizliğine gelince, kocaman sticker yapıştırmışlar ki su ile temizlik yapmayın diye, Benim istediğim fırçaya sıkıp, onun hafif köpüğü ile plastik aksamları falan fırçalayıp sonra da kuru bez ile silmek, aynı zamanda parlaklık değil doğal rengini korumak ve tekrar toz olmasını engellemek.

Bu koşullarda bana önerebileceğiniz ürün var mıdır? Sanırım bu tarz işlem için APC kullanılabiliyor, ama motor aksamı sonuçta ısıya da maruz kaldığı için ısıyla yüzeyde beyazlaşma falan gibi bir iz bırakır mı? Ya da amortisör üst takozları ve aracın kendi boyası olan çamurluk kenarlarında herhangi bir sıkıntı çıkarır mı bilemedim, kısacası önerilerinize açığım :)
Kendimce cevaplayayım hocam. Öncelikle aldığınız fırça yapısı gereği sert bir fırça. Bu sebeple motor temizliği için ideal olsa da iç kısım, cam kenarı fitil temizliği gibi narin yerlerde kısa sürede çizikler oluşturacaktır. Hani belki jantta kullanılabilir ama orda bile çizik yapma ihtimali var. Bu sebeple ben olsam motor temizliği, fitil temizliği, paspas temizliği, pedal temizliği gibi agresif temizlik isteyen yerlerde kullanırdım.

Susuz motor temizliği olarak da 3d orange degreaser veya Koch green star ürünü işinizi görecektir. Kendim 1.10 oranında Koch GS ile temizledim, beyazlık vs kalmadı. Bu ürünleri fırçaya fıslatıp yüzeyi fırçalayarak köpürtür sonra da bezle silebilirsiniz. Böylece geride min oranda kimyasal kalacaktır. Aracınız 2020 olduğunu dediğiniz için aşırı kalıplaşmış kirler yoktur diye düşünüyorum. Varsa da ürünü yüzeye sıkıp biraz bekleyip sonra fırçalayın. Tek seferde çıkarmak yerine 2 3 sefer ıslatıp fırçalayın ki yüzey zarar görmesin.

Daha sonrasında koruma anlamında da Koch motorplast ürününü kullanabilirsiniz. Sıktıktan sonra geri bezle kabasını silerdeniz aşırı bir parlaklık oluşmaz ki oluşan az parlaklık da bir süre sonra emilip kaybolur. Önemli olan, bu işlemi yaparak motorun geç kirlenmesini sağlamaktır. Yani tamamen mat kalsın derseniz hiç ürün sıkmayın, ama bu sefer de 1 ay geçmeden yine aynı oranda motor kirlenecektir. Böyle olunca da ayda bi motor temizleyip orayı sürekli kimyasala boğacaksınız demektir...

Keyifli forumlar dilerim, kolay gelsin.