Arkadaşlar merhaba;
2020 model turbo motorlu aracım var, 6 aydır hep nemli bez ile motoru siliyorum falan köşe, kenar yerleri bez ile silemediğim için aşağıdaki fırça setini satın aldım.
https://www.hepsiburada.com/sgcb-detail-dash-brush-detay-fircasi-seti-5-li-p-HBV00000SBLXZ?magaza=DEMİRBOYA
Fırça ne kadar yumuşaktır bilmiyorum iç trimde kullanabilir miyim ama, en azından jantlar, motor, aynalar stoplar bagaj kapağı gibi yerlerde kullanırım diye düşünüyorum.
Motor temizliğine gelince, kocaman sticker yapıştırmışlar ki su ile temizlik yapmayın diye, Benim istediğim fırçaya sıkıp, onun hafif köpüğü ile plastik aksamları falan fırçalayıp sonra da kuru bez ile silmek, aynı zamanda parlaklık değil doğal rengini korumak ve tekrar toz olmasını engellemek.
Bu koşullarda bana önerebileceğiniz ürün var mıdır? Sanırım bu tarz işlem için APC kullanılabiliyor, ama motor aksamı sonuçta ısıya da maruz kaldığı için ısıyla yüzeyde beyazlaşma falan gibi bir iz bırakır mı? Ya da amortisör üst takozları ve aracın kendi boyası olan çamurluk kenarlarında herhangi bir sıkıntı çıkarır mı bilemedim, kısacası önerilerinize açığım