Hızlı Soru - Cevap

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Öne çıkan konu #13,921
Arkadaşlar, silecek buz tutmuş, fark etmeden çalıştırdım, ön camda ince bir çizik oluştu, ne yapılabilir bunun için cam polishlere baktım ama onların çizikleri gidermediğini söylemişler, sadece lekeleri alıyormuş, yapılabilecek bir şey varmıdır, öneriniz?
Geçmiş olsun öncelikle. Cam çiziğinin bir fotoğrafını paylaşabilir misiniz?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
arkadaşlar arka cam için çok etkili yağmur kaydırıcı önerisi olan var mı ? wurth var da o pek işe yaramaz diye düşünüyorum

silecek iptali yapıcağım için gerekli
Eğer bulabilirseniz Crystal concept glass guard tavsiye ederim. Memnun kalacağınızı düşünüyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

ormancı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Acelem yok zaten. Ben alırken youtube bir kanal var menzerna ile test yaptıgında 400 için yüzey sogumadan izopropil alkol ise silindiginde çiziklerin bir kısmının geri geldigini söylüyordu.Menzerna 1000 böyle birdurum yok diyordu yanlış hatırlamıyorsam. Bende o videoyu izledikten sonra almıştım.

Birde neredeyse herkes 400+2500+3800 kombininin kullanıyor.1000 kullanan bulmak zor.

Birde bu işlerle ugraşan birkişi yine menzerna 400+3800 çogu araçta yeterli olacagını söylemişti.Bende bunun için 2500 ne kadar gerekli diye düşünüyorum. Araç beyaz renk zaten. Bakalım araştırmaya devam...

Menzerna 1000 kesinlikle pad seçen bir pasta. Ufs donestic ile aracımda denemiştim ve hiç verim alamadım. Keçeyi çok çabuk doldurdu ve de hiç çalışmadı desem yeridir. Spta turuncu pad ile çok daha iyi çalıştı mesela.

Ormancı Uygulamaları

Yaptığım uygulama 1000 konusunda az çok örnek oluşturur belki.

edward

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Menzerna 1000 kesinlikle pad seçen bir pasta. Ufs donestic ile aracımda denemiştim ve hiç verim alamadım. Keçeyi çok çabuk doldurdu ve de hiç çalışmadı desem yeridir. Spta turuncu pad ile çok daha iyi çalıştı mesela.

Ormancı Uygulamaları

Yaptığım uygulama 1000 konusunda az çok örnek oluşturur belki.
Cevabınız için teşekkür ederim. Bende zaten şu aşamada keçe yok. Befar ped takımı aldım.

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
arkadaşlar arka cam için çok etkili yağmur kaydırıcı önerisi olan var mı ? wurth var da o pek işe yaramaz diye düşünüyorum

silecek iptali yapıcağım için gerekli
Glaco kullanılabilir. Ultra glaco uzun ömürlü ama hız olarak daha yüksek hızda damlacıklar ucar, normal glacolarda hız daha düşüktür. Ben kullanıyorum memnunum glacolardan.

porsuk_y

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hazır konusu açılmışken size danışayım geçen hafta ön ve yan iki camıma glaco uyguladım. Önce aracı güzelce yıkadım. Son olarak uygulamadan önce güzelce ipa ile sildim. Glacoyu sürdüm yukarı aşağı hareketlerle. Sonra bi 5 dk bekledim kurudu sonra bezle silmeyi denedim canım çıktı silence kadar. Hatta tam silemedim mecbur nemli cam bezi ile anca sildim. Bu hafta ankara baya yağmurluydu. Araca geldiğimde su perdesi olmuyor boncuk boncuk duruyor. Fakat harekete geçtiğimde anca 90km/h süratle gelince anca kıpramaya başlıyor damlalar ama 120 ilde fısır fısır kayıyor. Bugün de gündüz oturdum ipa ile güzelce tekrar sildim öncamı. Carpro ceriglass uyguladım matkap ucuyla cam keçesiyle üstüne tekrar glaco yaptım bu sefer 5 dk beklemeden hemen ardından sildim. akşam üstü yağmur yağdı yine çıktım yola sonuç aynı damlaların kayması anca 120 de filan başlıyor. Ya benim arabanın aerodinemisi yüzünden ya da ben bi yerde yanlış yapıyorum. Yan camlarda sorun yok damla durmuyor onlarda. Birde yağmur başlayınca öncamda glaconun uyguladığım şekli belli leke leke görünüyor ama yağış yokken cam besberrak.

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Hazır konusu açılmışken size danışayım geçen hafta ön ve yan iki camıma glaco uyguladım. Önce aracı güzelce yıkadım. Son olarak uygulamadan önce güzelce ipa ile sildim. Glacoyu sürdüm yukarı aşağı hareketlerle. Sonra bi 5 dk bekledim kurudu sonra bezle silmeyi denedim canım çıktı silence kadar. Hatta tam silemedim mecbur nemli cam bezi ile anca sildim. Bu hafta ankara baya yağmurluydu. Araca geldiğimde su perdesi olmuyor boncuk boncuk duruyor. Fakat harekete geçtiğimde anca 90km/h süratle gelince anca kıpramaya başlıyor damlalar ama 120 ilde fısır fısır kayıyor. Bugün de gündüz oturdum ipa ile güzelce tekrar sildim öncamı. Carpro ceriglass uyguladım matkap ucuyla cam keçesiyle üstüne tekrar glaco yaptım bu sefer 5 dk beklemeden hemen ardından sildim. akşam üstü yağmur yağdı yine çıktım yola sonuç aynı damlaların kayması anca 120 de filan başlıyor. Ya benim arabanın aerodinemisi yüzünden ya da ben bi yerde yanlış yapıyorum. Yan camlarda sorun yok damla durmuyor onlarda. Birde yağmur başlayınca öncamda glaconun uyguladığım şekli belli leke leke görünüyor ama yağış yokken cam besberrak.
Ultra glaco mu uyguladınız, onun başlangıç hızı 75-90km zaten

bugrahongul

Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
Üye
İl
İskenderun
Glacoyu silemediğiniz de üstüne birkat daha geçin silersiniz rahatlıkla çok bekletmeyin

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
yok normal glaco full turuncu olandan tombik şişeli
Kötülemek gibi olmasın ancak Glaco'nun tüm tipleri su iticilik olarak başarısız bana kalırsa. Hadi su iticilik güzel görünebilir ancak yağmuru kaydırma açısından gerçekten vasat.
Ben yıllar önce Crystal Concept Glass Guard almıştım. 60 km/h dan itibaren sileceğe ihtiyaç duymaksızın su itmeye başlıyor.

orhann490

Usta Detaycı
Üye
İl
AYDIN
Arkadaşlar oksijen sensörü etrafındaki metal kapak üzerinde boya atmaları oluşmaya başladı. Var mı fikri olan nasıl çözüm bulabiliriz ?

Mertcankbr

Usta Detaycı
Üye
İl
Manisa
Arkadaşlar oksijen sensörü etrafındaki metal kapak üzerinde boya atmaları oluşmaya başladı. Var mı fikri olan nasıl çözüm bulabiliriz ?
Apc kullanıyorsanız o yapabilir çözümü yanmaz boya kullanmanız lazım
Manifold cok ısınan malzeme olduğu için diğer boyalar yanar

cemyuklu

Çaylak Detaycı
Üye
iyi günler kolay gelsin uygun fiyatlı foam Lance aramaktayım (karcher uyumlu) yardımcı olabilirseniz sevinirim...

gokberk611

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Trabzon
merhaba arkdaşlar, kurulama bezleriyle alakalı genel olarak baktığımda orta fiyatlı olarak spark önerilmil geçmişte. hala öneriyor musunuz? ana kurulama bezi olarak iş yapar mı?

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
iyi günler kolay gelsin uygun fiyatlı foam Lance aramaktayım (karcher uyumlu) yardımcı olabilirseniz sevinirim...
Öncelikle kendinizi tanıtan bir başlık açarsanız memnun oluruz daha sonra makinanızın modelini aradığınız modeli belirtirseniz elinde olan arkadaşlar yardımcı olmaya çalışır veya yönlendirme yapabilir

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
merhaba arkdaşlar, kurulama bezleriyle alakalı genel olarak baktığımda orta fiyatlı olarak spark önerilmil geçmişte. hala öneriyor musunuz? ana kurulama bezi olarak iş yapar mı?
evet spark kurulama havluları gayet güzel tavsiye ederim .Kenarındaki biyeleri sökerseniz o kısımların su lekesi yapmasını da engellemiş olursunuz