Hızlı Soru - Cevap

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
125 mm tabla için 130 mm yoksa 150 mm yün keçe iyi olur.
Makine attlas att 1200 p oldugundan 130 sanki daha iyi olur gibi.
125 tabla dolgulu olanlardan arada siyah köpük gibi bişey var
makinanızın tablası 125mm ise 125 e en yakın ölçüyü seçin. 150 lik takılır ama %100 oturmayacağı için balans yapıp fırlama ihtimali çok yüksek

irfan yalınay

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Üstadlar konuya daha ayrıntılı olarak cevap verecektir ama naçizane benim tavsiyem akülü vidalama aletlerini kaporta üzerinde hiçbir surette kullanmamak olur. Zira ergonomileri sebebiyle hakimiyetleri çok kolay değil ve oldukça yüksek devirde dönebiliyorlar. Olası istenmeyen bir kazada çok ciddi zarar verme ihtimalleri mevcut boya yüzeyine. Jantlarda ya da fırça takarak kumaş yüzeyleri fırçalamada belki kullanılabilir ama şahsen ben ne surette olursa olsun kaporta yüzeyinde kullanmayı tercih etmezdim.
Yorumlarınız için teşekkür ederim.iyi akşamlar.

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bu ürünlerde tüy boyları kısa olarak üretildiği için rotary makinalar ile uyumlu değil. Kısa tüylü keçeler orbital makinalar için tek noktaya aynı anda basınç uygulanmadığı için maksimum performans için üretilmiş ürünler. Bu ürünleri rotary makinalar ile kullanırsanız tüy boyu kısalığı sebebi ile çabuk ısınma ve tek noktaya uygulanan basınç yüzünden boyaya zarar verme olasılığını çok yükseltir.

edward

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bu ürünlerde tüy boyları kısa olarak üretildiği için rotary makinalar ile uyumlu değil. Kısa tüylü keçeler orbital makinalar için tek noktaya aynı anda basınç uygulanmadığı için maksimum performans için üretilmiş ürünler. Bu ürünleri rotary makinalar ile kullanırsanız tüy boyu kısalığı sebebi ile çabuk ısınma ve tek noktaya uygulanan basınç yüzünden boyaya zarar verme olasılığını çok yükseltir.
Teşekkür ederim cevabınız için.

porsuk_y

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
arkadaşlar cahilliğime verin ama ceviz diye bir üründen bahsediliyor? bu nedir acaba? bir karışım filan mı yoksa bir markanın ürünü filan mı? jant temizliği için billberry almayı düşünüyorum ona bakarken gördüm?

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
arkadaşlar cahilliğime verin ama ceviz diye bir üründen bahsediliyor? bu nedir acaba? bir karışım filan mı yoksa bir markanın ürünü filan mı? jant temizliği için billberry almayı düşünüyorum ona bakarken gördüm?
Foruma özel satılan bir karışımdı, bizim gibi alamayanlar için bir efsanedir :)
Şaka bir yana yine olsa da biz de alsak.
VP Billberry çok da beğenilen bir ürün değil maalesef forumdan en son @SubaruOutback incelemiş ve memnun kalmamıştı.
Onun yerine Flowey R1 almanızı tavsiye ederim kendisi tam bir F/P ürünü

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Jant için billberry yerine Flowey r1 öneririm hocam. Hem kabiliyeti hem fiyatıyla size başka ürün aratmaz

ercan_wrc

Acemi Detaycı
Üye
İl
ankara
Arkadaşlar motoru temizledikten sonra korumak için Motorplast aldım, lakin hiçbir yerde litrelik satan kalmadığı için bende 5 litre aldım. Bu içini motor harici başka bir yerde kullanabilir miyim? Örneğin tampondaki siyah yerlerde.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Arkadaşlar motoru temizledikten sonra korumak için Motorplast aldım, lakin hiçbir yerde litrelik satan kalmadığı için bende 5 litre aldım. Bu içini motor harici başka bir yerde kullanabilir miyim? Örneğin tampondaki siyah yerlerde.

Kullanan arkadaşlar vardı sanırım yinede kullanmadan önce ufak bi alanda uygulayıp bir süre test edebilirsiniz :)

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir

Ben dış siyah plastik yerlerde kullanıyorum bu güne kadar bir sorununu görmedim. Silecek housingi, davlumbazlar, tamponlar, paçalıklar, ön ızgara, ayna altları, cam fitillerinde denedim hepsinde sonuç olumlu

Ozdemirli

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul

ahmetouz_12

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Hocalarım araçlarınızın kauçuk paspasları ve davlumbazlarını ne ile temizliyorsunuz?Ben kova şampuanım ile temizliyorum ama doğru mudur?Farklı bi şekli var mıdır?Şimdiden teşekkür ediyorum:)

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
Hocalarım araçlarınızın kauçuk paspasları ve davlumbazlarını ne ile temizliyorsunuz?Ben kova şampuanım ile temizliyorum ama doğru mudur?Farklı bi şekli var mıdır?Şimdiden teşekkür ediyorum:)
koch gs vinly cleaner gibi ürünler ile sulandirarak temizlik yapabilirsiniz detay fircasi ile

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Koch gs - b33 - biraz da köpük yapsın diye 3d apc koydum. Tabi bunu 1:15-18 arası felan sulandırıyorum. Üstüne de sert fırça ile geçince baya iyi oluyor

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
Yakın zamanda hiç Secho alan oldu mu acaba? Sipariş edeyim diye internetten baktım ama satan hiçbir yer göremedim.
Bende geçen aya kadar çok aradım ama getiren firmanın elinde bile yok, en erken 3 ay sonra diyorlar. Fiyatı en son 35Tl'idi bunu bile bile benzer ürünlere 2 katı vermek zoruma gidiyor.
Ya 25tl'lik standart olanlardan alacağım yada biraz daha paraya kıyıp 110TL'ye kwazar wulkan alacağım

https://www.hepsiburada.com/kwazar-...ulZaosAhZV_rPdje1DJ_pY2ShLauCEwRoCqagQAvD_BwE