Hızlı Soru - Cevap

edward

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
İlk polisaj tecrübemi yaşadım.
Kaput tavan ve bagaj menzerna 1000 +flowey 3.3 ve 3.4 uyguladım. Polisaj makinesi 2,55 kg ve baskı uyguladım. Aksi halde çizikler gitmiyor yüzey ısınmıyor. Bu halde yüzey hafif ısındı ve çizikler %70 civarında aldım. Dik panellerde flowey 3.3 ve 3.4 uyguladım. Aslında kılcal çizikler gitti. Bir sefer daha menzerna 1000 uygulasam onlarda giderdi.

En son turtle wax ptfe cila uyguladım. Daha önce kullanmıştım 6 ay civarında gidiyor etkisi.

Menzerna 1000 çabuk kuruyor ve süngeri dolduruyor. Flowey 3.3 ve 3.4 böyle bir sorunla karşılaşmadım.

Araç boyası sert. Keçe arayışına girdim uygun fiyatlı 135 mm.

Bu işlemler çok yorucu oluyor bir daha günde 2 yada 3 panel yapıp bırakacağım.

Böyle olunca yorulunca kaput bagaj ve tavandan sonra üstünkörü yaptım. geçtim.

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
o tarz ürün hiç kullanmadım maalesef piyasa da çok var ama dediğiniz fiyatlara, ben pek tavsiye etmiyorum açıkçası içeriğinden dolayı lastik yanaklarınıza zarar verme ihtimali çok yüksek.
Yine de daha bilgili arkadaşlardan tavsiye veren olacaktır

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
İlk polisaj tecrübemi yaşadım.
Kaput tavan ve bagaj menzerna 1000 +flowey 3.3 ve 3.4 uyguladım. Polisaj makinesi 2,55 kg ve baskı uyguladım. Aksi halde çizikler gitmiyor yüzey ısınmıyor. Bu halde yüzey hafif ısındı ve çizikler %70 civarında aldım. Dik panellerde flowey 3.3 ve 3.4 uyguladım. Aslında kılcal çizikler gitti. Bir sefer daha menzerna 1000 uygulasam onlarda giderdi.

En son turtle wax ptfe cila uyguladım. Daha önce kullanmıştım 6 ay civarında gidiyor etkisi.

Menzerna 1000 çabuk kuruyor ve süngeri dolduruyor. Flowey 3.3 ve 3.4 böyle bir sorunla karşılaşmadım.

Araç boyası sert. Keçe arayışına girdim uygun fiyatlı 135 mm.

Bu işlemler çok yorucu oluyor bir daha günde 2 yada 3 panel yapıp bırakacağım.

Böyle olunca yorulunca kaput bagaj ve tavandan sonra üstünkörü yaptım. geçtim.
Shine Mate nin Kecesine bir bakabilirsiniz.

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
5 lt si 30/40 gibi değil ama Sarpı öneririm.Model ismi de Sarp protectant. 200 ml si 25/35 tl aralığında fakat kıvamı yüzünden baya fazla gider. Hem ekonomik hemde uzun süreli kullanım sağlar.
Hemde bilinmedik ürün değil.

Onun dışında hiç kullanmadım ama ; VIRTUE'S KONSANTRE LASTİK PARLATICI
NEWMİX Lastik Parlatıcı-5 KG Fiyatları ve Özellikleri

Hem türk markaları , hemde reklam olarak karşıma çıkıyorlar. Fakat etkisi nedir ne değildir bilemem, sadece 5 kg olup fiyatı dediklerine yakın olduğu için attım.

Halil

Çaylak Detaycı
Üye
Tesekkur ediyorum arkadaşlar takside kullanıcam kaliteli bişey kullanmak istemiyorum günde 400 km yapıyorum

Time_Shift

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Konya
Hb gibi yerlerde var litrelik yorumlardan yola çıkarak birisini tercih edin
(İçerik: Amino bazlı polimer silikon kombinesi) biri denk geldi içeriği

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Selamlar davlumbaz takıntım var ama ne zaman yıkasam kuruduktan sonra çamurlu haline geri dönüyor endurance sürüyorum ama oda bi yere kadar kalıyor önerisi olan var mı ?
Öncelikle iyi temizlik, yoksa ne kullansanız istediğiniz sonucu alamazsınız.
Sonra en başarılı ürün bence CG bare bones, sonrasında 3d magic dressing, Adams undeecarrige, Meg hipper dressing.

yusuftuna16

Çaylak Detaycı
Üye
İl
bursa
bosch gpo 14 ce polisaj 1400 w 180 mm makinasını aldım ama hangi süngerlerden alcağımı bilmiyorum çizik giderme cila için ayrı oluyomuş galiba yeni başlıyorum bu işe yardımcı olursanız sevinirim:):):):):)

Moderatör tarafında düzenlendi:

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
bosch gpo 14 ce polisaj 1400 w 180 mm makinasını aldım ama hangi süngerlerden alcağımı bilmiyorum çizik giderme cila için ayrı oluyomuş galiba yeni başlıyorum bu işe yardımcı olursanız sevinirim:):):):):)
Tekrar hoşgeldiniz, evet her evre uygulama için ayrı pad almanız lazım. Cutting, polishing ve finishing olarak 3 ayrı evre vardır. Birde ağır çizikler için yün keçe ler vardır, bunlardan en az birer tane edinmenin gerekiyor. Ve bu ürünlere uygun ürün tabiii.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Selamlar davlumbaz takıntım var ama ne zaman yıkasam kuruduktan sonra çamurlu haline geri dönüyor endurance sürüyorum ama oda bi yere kadar kalıyor önerisi olan var mı ?
Davlumbaz temizliği süreklilik gerektiren bir olay.

Yani eğer zamanında sürekli olarak temizlenmemiş ise tamamen kirlerden arınması çok zor oluyor. Bilginiz olsun.

Sonrasında ise barebones tavsiye ederim. Ped ile yaydırma yaparak kullanıyorum. Memnunum.

orhann490

Usta Detaycı
Üye
İl
AYDIN
Arkadaşlar yerlinin gücü mü yoksa ithal mi tercih etmeyelim fiyat yarı yarıya fark var evde rutin halı koltuk için düşünüyorum. Varmı kullanan bu ürünler hakkında bilgisi olan. Servis hizmeti yedek parça vs genel olarak bakıp bi karar vermek istiyorum.

coskusu06

Amatör Detaycı
Üye
İl
Diyarbakır
ppf' e ince polisaj yapmak mümkün ama tecrübe ve dikkat isteyen bir iş. Polisaj ile fazla randıman alınmıyor malesef ppften. Yapısı gereği çok kir tutuyor yüzeyinde bunu matlık ve solukluk olarak gözlemleyebilirsiniz ben öyle betimliyorum. Kil işlemi sonrası temizleyici özellikli bir cila uygularsanız pede çıkan siyah kirleri görebilirsiniz. Makine ile uygulama daha iyi sonuç veriyor. Yoğun solvent içermeyen waxlar uygulanabilir sorun olmaz ama hızlı cila tarzı ürünler de yeterli oluyor bana göre. Tavanı korumasız bırakmayın yaz aylarında sıkıntı olur :) Opel boyası hassas bir boya bir de siyahmış.
Bundan sonraki soruları hızlı soru-cevap başlığından da sorabilirsiniz.

Çok teşekkür ediyorum cevaplar için. Tavan kısmına kafam takıldı, sadece cam tavan icin ayrı bir koruma veya seramik tarzı bir islem varmı?

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Arkadaşlar yerlinin gücü mü yoksa ithal mi tercih etmeyelim fiyat yarı yarıya fark var evde rutin halı koltuk için düşünüyorum. Varmı kullanan bu ürünler hakkında bilgisi olan. Servis hizmeti yedek parça vs genel olarak bakıp bi karar vermek istiyorum.

karcher se 5100 pek güçlü değil koltukları fazla nemli bırakıyor. Arnica hakkında bi fikrim yok