Hızlı Soru - Cevap

edward

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #14,221
Ellerinize sağlık. İlk polisaj hep çok yorucudur. Menzerna 1000 i ufs domestic keçeyle de denedim hafif ıslatarak ama çok çabuk dolduruyor ve kuruyor sizin de dediğiniz gibi. Menz1000 için denediklerim arasında en çok verim aldığım spta nın turuncu waffle pedi oldu.
Menzerna 1000 benim için biraz hayal kırıklıgı oldu. İpa ile silince örtücülük hiç yok ama. Flowey ürünleri ise bekledigimden güzel çıktı. Menzerna aksine pad vs doldurmadılar birde üretici içine parfüm eklemiş hafif hoş bir koku var. 250 ml orjinal ambalajları tanesini 40 TL aldım.Ayrıca kapak tasrımı da çok güzel.İpa ise sildim örtücülük yok alırken silikon vs içermedigi yazıyordu.

Bagaj spoilerinde benim hatan sonucu iki yerde açılma oldu.Onlarda çok küçük. Spoileri sanayide boyatmıştım birde çamurlukta stopa kaçınca makine 1 tl büyüklügünde bir matlaşma oldu. İkiside benim hatam sonucunda oldu.

Burdan çıakrdıgım ders ise asla bir günde arabayı yapmaya kalkışmamak oldu. Günde 2/3 anel yapıp dinlene dinlene yapmak lazım.

Birde makine attlass att1200p. Amatör bir makine. Birinci devirde bayılıyor zaten neredeyse duracak 1. devirde yaydım ürünü.2. ve 3. devirlerde çalıştım. Makinenin agırlıgı 2,55 kg. Max extra 6115 felan 3 küsür kg onlar daha agır daha da zorlardı. Özellikle dik panellerde makinenin agırlıgı yoruyor.

Şimdi 130 mm keçe bakıyorum. Keçelerde hep 160 mm.

Ufs130mm Beyaz Polisaj Keçesi

bunu buldum ama bakalım. Acelem yok. Bir daha ki polisaj deneyimi kim bilir ne zaman olur.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Yakın zamanda bim bezi alan oldu mu? Kalınlığı yarı yarıya incelmiş desem yeridir. Farklı marketlerde o eski beğenilen bim bezi performansı olan bezleri arayacağız gibi duruyor.

Hk80

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Selâm, bu gün 3008 aracım için polisaj fiyatı aldım,
G Technic serum kullanacak, ve g Technic serum tavsiye eder misiniz?

Son düzenleme:

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Selâm, bu gün 3008 aracım için polisaj fiyatı aldım,1250 TL. Seramik de olursa 1900 TL, ayrıca jantlar,tirimler ve camlar da seramik olacak.
G Technic serum kullanacak, fiyat uygun müdür ve g Technic serum tavsiye eder misiniz?
Hocam İstanbuldaysaniz @Berkay hocamdan da bir fiyat görüs alin derim

Celal

Uzman Detaycı
Üye
Selâm, bu gün 3008 aracım için polisaj fiyatı aldım,1250 TL. Seramik de olursa 1900 TL, ayrıca jantlar,tirimler ve camlar da seramik olacak.
G Technic serum kullanacak, fiyat uygun müdür ve g Technic serum tavsiye eder misiniz?
@Berkay dan da bir fiyat alırsanız iyi olur,işini iyi yapanlardandır tavsiye ederim

Brindabella

Uzman Detaycı
Üye
@Berkay kardeşim ile bir görüşün bence. Titizliği konusunda obsesif gibidir. Kendi beğenmeden teslim etmez aracı.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
@Berkay kardeşim ile bir görüşün bence. Titizliği konusunda obsesif gibidir. Kendi beğenmeden teslim etmez aracı.
Kendi beğenmeden deyince geçenlerde eski bir megane araca cam polisajı yapıyordum. Cam için derin sayılabilecek aşırı harelenme vardı. Adam zaten çok şikayetçiydi camdan. 1,5 saat uğraştım adam da sıkılmış yanımda bitsin de vereyim diye bekliyor. Kalem fenerle baktım, dedim abi sen biraz daha takıl buralarda ben bunu beğenmedim. :D İşi toplamda iki saate tamamladım, iş bitti baktım adam kenarda otururken uyumuş..
Eminim söylenmiştir ama birkaç gün sonra denk geldik güzel geri dönüş aldım. Bana gelirken iki kere düşün vermem arabayı :D

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Abi 1 hafta önce aldım bir farklılık yoktu. 5 li mf bezlerden bahsediyoruz değil mi?
Aynen 5li bezleri diyorum. Vallahi son aldığım berbat bir durumdaydı. İç ve dış tüyleri neredeyse aynı uzunluktaydı desem yalan söylemiş olmam sanırım :D senin aldığın yerde eski üretim bezlerden kalmış olabilir şansına

Brindabella

Uzman Detaycı
Üye
Kendi beğenmeden deyince geçenlerde eski bir megane araca cam polisajı yapıyordum. Cam için derin sayılabilecek aşırı harelenme vardı. Adam zaten çok şikayetçiydi camdan. 1,5 saat uğraştım adam da sıkılmış yanımda bitsin de vereyim diye bekliyor. Kalem fenerle baktım, dedim abi sen biraz daha takıl buralarda ben bunu beğenmedim. :D İşi toplamda iki saate tamamladım, iş bitti baktım adam kenarda otururken uyumuş..
Eminim söylenmiştir ama birkaç gün sonra denk geldik güzel geri dönüş aldım. Bana gelirken iki kere düşün vermem arabayı :D
Olması gereken esnaflık, tebrikler kardeşim:alkıssx:

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Aynen 5li bezleri diyorum. Vallahi son aldığım berbat bir durumdaydı. İç ve dış tüyleri neredeyse aynı uzunluktaydı desem yalan söylemiş olmam sanırım :D senin aldığın yerde eski üretim bezlerden kalmış olabilir şansına
Elimde 2-3 paket stokta duruyordu ancak Mf ped yapmak için geçen gün almıştım, dediğin gibi durum berbat. :D Neredeyse yarı yarıya kalınlık düşmüş ve tüyleri kısalmış. :(

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Elimde 2-3 paket stokta duruyordu ancak Mf ped yapmak için geçen gün almıştım, dediğin gibi durum berbat. :D Neredeyse yarı yarıya kalınlık düşmüş ve tüyleri kısalmış. :(
Vay kardeşim, nerelerdesin yahu :) özlettin kendini :)

Bim bezlerini almayı düşünenler için son tren kalkıyor hakikaten. Semtteki bimleri gezip tek tek bakıcaz mecbur. Yoksa bu saatten sonra eski kaliteye dönmezler, dönseler de fiyat 20 25 tl yi bulur

Kağan

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Adana
Herkese merhabalar, malum yaz geldi sıcaklar başlıyor yavaş yavaş, yaşadığım yer de kavurucu sıcağa sahip bir yer, aracımda seramik veya boya koruma yok, aracımın boyasını güneşten koruyabileceğim bir şampuan arıyorum, şu an elimde meguiars sarı var ve gyeon turuncu boya koruyucu cila spreyi var, sizin önerebileceğiniz (şampuan vb.) neler var, fikir belirtirseniz sevinirim

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
kullanacağınız şampuanlar güneşe karşı çok fazla koruma sağlamaz, tac system moon ligt, carpro lite tarzı ürünler işinizi daha fazla görecektir.
Aracınızı güneş altına koymaktan kaçınmanız büyük faysa sağlar, sıcak olsun ama güneş altı olmasın. Ayrıca yine plastik aksamlar içinde uv koruması olan ürünler tercih edebilirsiniz

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar bugün Dragon’s Breath siparişim elime ulaştı. Eskiden aldığım şişe beyaz idi şimdi resimdeki gibi şeffaf gelince şüpheye düştüm. Yeni şişe bu şekilde mi bilgisi olan var mı?

Evet yeni şişe bu şekilde sizdekinin rengi bana bir tık koyu geldi ama ışıktan da olabilir
Şu benim şişe