Hızlı Soru - Cevap

topalu

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #14,261
Aracınızın durumunu tahmin yürüterek jant sökme imkanınız mümkünse şu şekilde yapardım;
-Jantların ön yıkaması
-Temaslı yıkaması (fırça,eldiven vs.)
-Flowey R10 ile Demir tozu temizliği
-Durulama ardından kontrol (zift,reçine,yapışkan )
-Soft bir kil ile kil temizliği (sizin jantta tercihim Bilt Hamber olurdu)
-Gerekiyorsa imkan varsa mini bir polisaj ile parlaklık verip
-Durulama,kurulama ve koruma uygulayarak bitirirdim

İhtiyaç duyduğunuz adımları bu şekilde takip edebilirsiniz
Çok tşkler harika bir sıralama olmuş eyw hocam ;)

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Selamlar değerli forum üyeleri. Aracımındaki seramiğin ömrü bitti maalesef. Benzinlikçi tayfadanım ve aracı yıkadıktan sonra su vb lekeleri almak, arabayı da hafif parlatmak için Koch chemie FSE, Koch Chemie Allaround Quick Shine tarzı bir ürün kullanmak istiyorum. Bu ürünlerden hangisini önerirsiniz veya bunların yerine kullanımı kolay önerebileceğiniz başka bir ürün var mı? Tek kriterim silinmesinin kolay olması olacak. :)
Soft99 Luxury Gloss kullanıyorum. Silmesi kolay, parlaklığı ve kayganlığı güzel, su iticilik ve boncuklanma orta düzeyde, 3-4 hafta civarı dayanımı var. Kokusunu da beğeniyorum. Sonax Bsd gibi kiri, tozu toplamıyor. Genel olarak başarılı buluyorum.

edward

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Befar cırtlü süngerde siyah cila keçesi. cutting ve polishing pad hangisi? mavi ve turuncu süngerde ben sertlik olarak arasında aman aman bir fark görmedim. Cila adi zaten kendini belli ediyor yumuşak.

Befar sitesinde bilgi yok. Aplikatörlü olanlarda yazmışlar ama cırtlı olanlarda tenezzül etmemişler. Çogu markada bu karmaşa var sanırım

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Soft99 Luxury Gloss kullanıyorum. Silmesi kolay, parlaklığı ve kayganlığı güzel, su iticilik ve boncuklanma orta düzeyde, 3-4 hafta civarı dayanımı var. Kokusunu da beğeniyorum. Sonax Bsd gibi kiri, tozu toplamıyor. Genel olarak başarılı buluyorum.
Cevabınız için teşekkürler. Yazdığınız ürünü radarıma aldım.

buraldinyo

Amatör Detaycı
Üye
su giriş filtresi alacam arkadaşlar da. sadece aliexpress de mi var bu alet. yurtiçi bulunur mu?

Hocam acil ise standart hortum bağlantı aparatında contanın altına tel süzgeç kesip koyabilirsin. Şu demlik ağzına takılan 1 liralık yuvarlak süzgeçlerden kullanabilirsin.

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Arkadaşlar cg bare bones nerede bulabilirim? Türkiye’de yok galiba. Yada onu yerine davlumbazlarda toz tutmayacak bir ürün tavsiye edebilir misiniz?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Arkadaşlar cg bare bones nerede bulabilirim? Türkiye’de yok galiba. Yada onu yerine davlumbazlarda toz tutmayacak bir ürün tavsiye edebilir misiniz?
Meg Hyper Dressing,Meg M40,All Season Dressing kullaniyoruz biz Toz ve Su itisi guzeldir All Season Dressing in
Sprey Tarz da Selsil kullandim ama yukardakiler kadar iyi degil ama is görür.Piyasa da bulanabilirligi kolay urunler yazdim.

Son düzenleme:

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Selamlar değerli forum üyeleri. Aracımdaki seramiğin ömrü bitti maalesef. Benzinlikçi tayfadanım ve aracı yıkadıktan sonra su,taze kireç vb. lekeleri almak( malum sıcak havalarda perondan çıkıp kurulamaya kadar olan zamanda bile su ve kireç lekesi oluyor), arabayı da hafif parlatmak için Koch chemie FSE, Koch Chemie Allaround Quick Shine tarzı bir ürün kullanmak istiyorum. Bu ürünlerden hangisini önerirsiniz veya bunların yerine kullanımı kolay önerebileceğiniz başka bir ürün var mı? Tek kriterim silinmesinin kolay olması olacak. :)
Güncel.:sırıtan1::sırıtan1:. Bunlara Af finale ve @Emre Mert forumdaşımın önerisi ile soft99 Luxury Gloss'u da ekleyebilirim. Ürün önerilerinize açığım. Malum fiyatlardan dolayı nokta atışı yapmak istiyorum. İyi forumlar. Teşekkürler.

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
selamlar kuzenim almanyadan türkiyeye gelicek ona malzeme söylemek istiyorum wax vs almanyada nerden alışveriş yapabilir bilgisi olan var mı
internet üzerinden alışveriş yapabilir en uygun fiyatları genelde internetten bulursunuz, adresine yollatsın gelirken de yanında getirsin

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
Selamlar değerli forum üyeleri. Aracımdaki seramiğin ömrü bitti maalesef. Benzinlikçi tayfadanım ve aracı yıkadıktan sonra su,taze kireç vb. lekeleri almak( malum sıcak havalarda perondan çıkıp kurulamaya kadar olan zamanda bile su ve kireç lekesi oluyor), arabayı da hafif parlatmak için Koch chemie FSE, Koch Chemie Allaround Quick Shine tarzı bir ürün kullanmak istiyorum. Bu ürünlerden hangisini önerirsiniz veya bunların yerine kullanımı kolay önerebileceğiniz başka bir ürün var mı? Tek kriterim silinmesinin kolay olması olacak. :)
benim size önerim
CarPro EliXir – Nano Hidrofobik Hızlı Cila – 500ml
yada
Tac System - Shinee Wax 500ml
olur

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
CG BB gerçekten çok güzel bir ürün ancak şu sıralar Türkiye'de bulunamıyor maalesef,
Meguiars All Season Dressing kullanmıştım ve çok memnun kalmıştım tavsiye ederim
https://www.hepsiburada.com/meguiar...essing-lastik-parlatici-250ml-p-HBV00000AW9NE
bölünmüş satıyorlar sanırım ama fiyatı uygun gibi geldi