Herkese iyi akşamlar wax öncesi ipayla silerken bim bezlerinin pembe olanı boyaya belli belirsiz pembe boyasını akkıttı. tekrar ipa ve kaliteli bezle silmeme rağmen geçmedi pasta ile geçer mi ? Fotoğrafı birazdan yükleyeceğim.
Not: ipayı 1:1 kullanıyordum boyaya nüfus edince hem 1:1 ipa ile hemde sadece ipa ile sildim geçmedi.
Herkese iyi akşamlar wax öncesi ipayla silerken bim bezlerinin pembe olanı boyaya belli belirsiz pembe boyasını akkıttı. tekrar ipa ve kaliteli bezle silmeme rağmen geçmedi pasta ile geçer mi ? Fotoğrafı birazdan yükleyeceğim.
Not: ipayı 1:1 kullanıyordum boyaya nüfus edince hem 1:1 ipa ile hemde sadece ipa ile sildim geçmedi.
Herkese iyi forumlar dilerim. Bir arkadaşım sıfır araba alma arifesinde ve naçizane kendimiz bir koruma uygulamayı düşünüyoruz.
Demir tozu temizliğinin ardından, Valet Pro turuncu yumuşak kil, sonrasında el ile menzerna 3800 + kiwami ya da fusso uygulamayı planlıyoruz. Uyarı veya alternatif önerilerileriniz var mıdır? Bizim düşüncemiz mantıklı mıdır? Şimdiden teşekkürler
Herkese iyi forumlar dilerim. Bir arkadaşım sıfır araba alma arifesinde ve naçizane kendimiz bir koruma uygulamayı düşünüyoruz.
Demir tozu temizliğinin ardından, Valet Pro turuncu yumuşak kil, sonrasında el ile menzerna 3800 + kiwami ya da fusso uygulamayı planlıyoruz. Uyarı veya alternatif önerilerileriniz var mıdır? Bizim düşüncemiz mantıklı mıdır? Şimdiden teşekkürler
Herkese selamlar. İstanbul istoç ta Udcostumworks Ünal Demir’i tanıyan bir üyemiz var mıdır daha önce kendisine iş yaptıran. Deri kaplama işi ile uğraşıyor. Aracın direksiyonunu gönderdik kendisine 2 gün sürer dedi 15 gündür yollamıyor telefonları açmıyor. Ben en son kalkıp dükkanına gideceğim İstanbul’a ama kendiyle sorun yaşayacağız gidersem şayet. Eğer tanıyan varsa yardımcı olursa çok makbule geçer.
Herkese merhaba detailforum ailesi bakım zamanım yaklaştı fakat bilimsel olarak bir cevap bulamadığım için sizlere danışmak istedim.
Aracım 135.000 km'de 1.4 atmosferik motor bu motor üreticisi tarafından 5w30 konulması tavsiye ediliyor. Fakat aracın önceki sahiplerinin ustası Ankara'da yaz sıcağında 5w40 yağın daha faydalı olacağını söyleyerek 119 bin km den beridir 5w40 yağ konulmaya başlanmış. Ben yaklaşık 15 bin km dir içerisindeki castrol 5w40 yağı kullanmak istemiyorum. Yağ değişiminde ekrar 5w30 motul yağa dönmüş olsam araca bir zararı olur mu. Lpg de yok bu arada
Herkese merhaba detailforum ailesi bakım zamanım yaklaştı fakat bilimsel olarak bir cevap bulamadığım için sizlere danışmak istedim.
Aracım 135.000 km'de 1.4 atmosferik motor bu motor üreticisi tarafından 5w30 konulması tavsiye ediliyor. Fakat aracın önceki sahiplerinin ustası Ankara'da yaz sıcağında 5w40 yağın daha faydalı olacağını söyleyerek 119 bin km den beridir 5w40 yağ konulmaya başlanmış. Ben yaklaşık 15 bin km dir içerisindeki castrol 5w40 yağı kullanmak istemiyorum. Yağ değişiminde ekrar 5w30 motul yağa dönmüş olsam araca bir zararı olur mu. Lpg de yok bu arada
5 30 da yağ yakabilir kmden dolayi ama zannetmiyorum koysanız bir sorun olmaz en fazla yağ yakarsa yakar ihtimal bu sadece motorun durumuna bağlı yakarsa daha sonraki bakima kadar ekleme yaparak degistirirsiniz kafanizdaki soru işareti gider en azindan 5 30da rahat çalışacaktır araç
Ben ustaların bu Ankara sıcağı Adana sıcağı olaylarını gerçekten anlamakta zorlanıyorum. Bu yağlar sadece Ankara sıcağında değil çok daha sıcak iklimler de bile kullanılıyorken neden Ankara sıcağında 5/30 yağ sakıncalı olsun? Ben Bilecik sıcağında da İstanbul sıcağında da 0/30 kullanıyorum herhangi bir sorun yaşamadım.
Siz aracınıza 5/30 koyun. Aracın evveliyatını bilemediğim için yakar ya da yakmaz diyemiyorum. Yalnız şunu unutmayın, yağ viskozite ve marka değişimlerinde ilk sefere mahsus bir miktar yağ eksiltmesi normaldir.
Komple bir teknik hata elbette ama. Bence hiç bişi olmaz. İçindeki yağ katı vaziyetteki çeliği, demiri alüminyumu kolayca bozamaz bence. Yağ yakma, sesli çalışma gibi şeyler olmaz bence. Araç ve tercih zaten sizin insiyatifiniz sonuçları bekliyoruz
Yağ değişiminden önce yağ sistem temizleyici kullanın daha sonra değişim yapın. 5-30 kullanılabilir 5-40 dan da devam edilebilir, zaten üreticiler bunu belirtmiştir şu yağlar kullanılabilir diye. Bir sorun olmaz yağdan dolayı kolay kolay yağ sahte olmadığı sürece ilk koyduğunuzda biraz eksiltme olabilir o normaldir.