Hızlı Soru - Cevap

memory

Amatör Detaycı
Üye
İl
antalya
Öne çıkan konu #14,941
Arkadaşlar. kasko yenilemem gerekiyor . 2 senedir aynı firmaya yaptırıyorum . Hiç araştrırmadan abim yaptırıyor diye yaptırdım . Bide daha ucuz diye tabi .
Bu sene yaptırırken biraz daha bilinçli yaptırmak istiyorum .

ne gibi tavsiyeleriniz var ? Nelere dikkat etmeliyim. Özellikle bu sene sel , fırtına var dolu yüzünden çoğu kişide hasar oluştu.
1-Limitsiz İhtiyari Mali Sorumluluk (bence en önemlisi olan)
2- Anlaşmalı servisler (istediğiniz servise mi götüreceksiniz yoksa kendilerinin anlaşmalı olduğu firmalar mı )
3- cam değişimi (bazıları orjinali ile değiştiriyor. bazıları %80'inin karşılıyor vs. detaylarına bakarsınız)
4- ücretsiz senelik çekici hizmeti ve mini onarım hizmeti sunuyorsa güzel olur.
bunlar benim dikkat ettiğim konular.

Hakankılıç

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bursa
@golf ölçüm cihazları hakkında çok fazla bir bilgim yok, benim atom jeti almamdaki sabep hem sıralı ölçüm yapması (1, 2, 3, 4) hem kalibrasyon istememesi ve yapılan kalibrasyonun kolay kolay bozulmaması. Alüminyum ve demir ikisini birden ölçüyor. Daha uygun cihazlarda bildiğim kadarıyla kalibrasyon bozulup yanlış ölçüm payı olabiliyormuş zamanla.

yasincalis

Çaylak Detaycı
Üye
İl
çankırı
merhabalar. aracımı alalı 3 hafta oluyor. göğüs yanlış kimyasal sonucu bu şekilde. buna nasıl bir işlem yapabilirim. torpido kapağından oldukça soluk görünüyor.

orhann490

Usta Detaycı
Üye
İl
AYDIN
merhabalar. aracımı alalı 3 hafta oluyor. göğüs yanlış kimyasal sonucu bu şekilde. buna nasıl bir işlem yapabilirim. torpido kapağından oldukça soluk görünüyor.

Öncelikle aracınız hayırlı olsun. Koruma ürünü kullanmadan önce soft yumuşak bi temizleyici ile temizlemenizi öneririm. Örneğin Koch chemie Mzr veya Pol star gibi interior cleaner tarzı ürünler de olabilir Flowey i2 de olabilir. Sonrasında gördüğüm kadarı ile Sonax cockpit reınıger yada Sonax Kunststoff veya Koch chemie Top Star, Flowey C5 olur gibi gibi ürünler herhangi biri işinizi görecektir. Gene forumda bu işinin ehli olan arkadaşlar da size yardımcı olacaktır.

yasincalis

Çaylak Detaycı
Üye
İl
çankırı
Öncelikle aracınız hayırlı olsun. Koruma ürünü kullanmadan önce soft yumuşak bi temizleyici ile temizlemenizi öneririm. Örneğin Koch chemie Mzr veya Pol star gibi interior cleaner tarzı ürünler de olabilir Flowey i2 de olabilir. Sonrasında gördüğüm kadarı ile Sonax cockpit reınıger yada Sonax Kunststoff veya Koch chemie Top Star, Flowey C5 olur gibi gibi ürünler herhangi biri işinizi görecektir. Gene forumda bu işinin ehli olan arkadaşlar da size yardımcı olacaktır.
çok teşekkür ederim.
Auto glym Multi wash tfr ürünüm var elimde. biraz fazlaca sulandırıp bununla temizlesem. sonrasında bahsettiğiniz yenileme ve bakım ürünlerini kullansam olur mu ?

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
çok teşekkür ederim.
Auto glym Multi wash tfr ürünüm var elimde. biraz fazlaca sulandırıp bununla temizlesem. sonrasında bahsettiğiniz yenileme ve bakım ürünlerini kullansam olur mu ?
O ürün sanki daha çok dış yüzeyler içindi, bence kullanmayın. Bu durum düzelmez zaten örtebilirsiniz üstünü. Yani herhangi bir ürün kullanıp alt tarafın görünürlüğünü azaltacaktır. Mümkünse soft ürünler tercih edin.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Bende aynısını yazacaktım

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Merhaba klozları iyice okuyun
Full kasko olsun
muafiyetsiz cam değişimi olsun
İmm yi sınırsız yapın ya da 1 milyonun üstünde yapmaya özen gösterin
@Mertcankbr ın dedikleri dışında ikame araç (şartları, süresi) ve birden fazla sürücü dahil mi dikkat ederim.
1-Limitsiz İhtiyari Mali Sorumluluk (bence en önemlisi olan)
2- Anlaşmalı servisler (istediğiniz servise mi götüreceksiniz yoksa kendilerinin anlaşmalı olduğu firmalar mı )
3- cam değişimi (bazıları orjinali ile değiştiriyor. bazıları %80'inin karşılıyor vs. detaylarına bakarsınız)
4- ücretsiz senelik çekici hizmeti ve mini onarım hizmeti sunuyorsa güzel olur.
bunlar benim dikkat ettiğim konular.
teşekkürler arkadaşlar. Dikkate alacağım bu konuları . Güzel bilgiler

Kaos

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Arkadaşlar normal bir cam sil ile bilinen detay markalarının cam temizleme sıvıları arasında ne gibi fark var aynı yola mı çıkıyor ikiside

Serdaldonmez

Acemi Detaycı
Üye
İl
Mersin
Selamlar,

Mrfix seramik ürününü temin ettiginiz guvenilir bir satıcı tavsiye edebilirmisiniz? Sitelerde bircok farkli magaza mevcut ?

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir

Merhabalar,
aracınızın göğüslüğünü önce yağlardan ve tozdan arındırmak için interior cleaner ile temizleyin (flowey i2) bu iş için en uygun fiyatlı ürün, su ile seyrelterek kullanılıyor, kuruduktan sonra Gyeon Preserv sıkarak solmuş görüntüden uzun süre koruya bilirsiniz,
Göğüslüğün soğuk ve güneş görmeyen bir yerde işlemi yaptığınızdan emin olun

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hah şimdi bir palet alabilirim :D:D:D Haber verdiğin için çok teşekkür ederim :)
Daha önce konusu geçmişti galiba ama tam da hatırlayamadım. Ürünü benzinlikci tayfaya önerir misiniz Hakan hocam? :). Kuruma, leke bırakma durumu nasıl? Aracı dön, su için para at, arkadaki dayıya "hemen bitiyor işim" felan derken bir süre geçiyor haliyle :D

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Daha önce konusu geçmişti galiba ama tam da hatırlayamadım. Ürünü benzinlikci tayfaya önerir misiniz Hakan hocam? :). Kuruma, leke bırakma durumu nasıl? Aracı dön, su için para at, arkadaki dayıya "hemen bitiyor işim" felan derken bir süre geçiyor haliyle :D
O süreçte kurumamasi için çok hızlı olman lazım. Kuruyunca leke bırakacak bir potansiyele sahip. :(

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
O süreçte kurumamasi için çok hızlı olman lazım. Kuruyunca leke bırakacak bir potansiyele sahip. :(
Eyvallah hocam. Tahmin etmiştim. :). Wetcoat kullanıyorum şimdi. Onda da öyle. Sıkıp süpermen gibi hareket etmek gerekiyor. Hatta çok sıcak havada(akşam yıkama yapsam da) kullanmıyorum artık.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Merhaba hocam,
@SubaruOutback müsadenle araya girdim ama :)
bu iş için ayrı bir yıkama eldiveni ayırmanızı tavsiye ederim. Çinli tek taraflı gayet pratik oluyor. Eldiveni suyla nemlendirip waxı eldivene sıkın ve arabaya uygulayın. Hem daha az ürünü verimli kullanmış olacaksınız hem de leke olayından kurtulacaksınız.
Hali hazırda aracınızda hidrofobi var ise direkt yüzeye uygularsanız su boncuklarının arasındaki kuru alana temas eden ürün illaki leke bırakıyor.

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba hocam,
@SubaruOutback müsadenle araya girdim ama :)
bu iş için ayrı bir yıkama eldiveni ayırmanızı tavsiye ederim. Çinli tek taraflı gayet pratik oluyor. Eldiveni suyla nemlendirip waxı eldivene sıkın ve arabaya uygulayın. Hem daha az ürünü verimli kullanmış olacaksınız hem de leke olayından kurtulacaksınız.
Hali hazırda aracınızda hidrofobi var ise direkt yüzeye uygularsanız su boncuklarının arasındaki kuru alana temas eden ürün illaki leke bırakıyor.
Önerini dikkate alacağım Berkay. Çok teşekkürler.

orhann490

Usta Detaycı
Üye
İl
AYDIN
Ürün hakkında bilgisi olan var mı? Tesadüfen baktım turtle wax sitesinde ürünün kansere neden olduğu bilinen menatol’e maruz bırakabilir ibaresi var. Türkiye Turtle wax sordum verdikleri cevap isterseniz Amerikaya soralım ilk defa sizden böyle bir şikayet aldık dediler. Özellikle @SubaruOutback hocam siz biraz daha haşır neşirsiniz sizi etikledim bilginiz var mı konu hakkında :)

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Ürün hakkında bilgisi olan var mı? Tesadüfen baktım turtle wax sitesinde ürünün kansere neden olduğu bilinen menatol’e maruz bırakabilir ibaresi var. Türkiye Turtle wax sordum verdikleri cevap isterseniz Amerikaya soralım ilk defa sizden böyle bir şikayet aldık dediler. Özellikle @SubaruOutback hocam siz biraz daha haşır neşirsiniz sizi etikledim bilginiz var mı konu hakkında :)

Fazla kimyadan anlamam ama metanol metil alkol değilmiydi. İçilince zehirleyen alkol çeşidi

orhann490

Usta Detaycı
Üye
İl
AYDIN
Fazla kimyadan anlamam ama metanol metil alkol değilmiydi. İçilince zehirleyen alkol çeşidi

Aynen hocam. Bir çok kez denk geliyorum menatol içermez diye özellikle cam temizleme ürünleri içerisinde alkol var. Fakat menatol içermez diye yazıyor FloweyS3 de görmüştüm.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Aynen hocam. Bir çok kez denk geliyorum menatol içermez diye özellikle cam temizleme ürünleri içerisinde alkol var. Fakat menatol içermez diye yazıyor FloweyS3 de görmüştüm.
Benim bildiğim kadarıyla tiner vs gibi kimyasal kullanmaktan çok daha masum bir ürün olacaktır.