Hızlı Soru - Cevap

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Öne çıkan konu #14,961
Ürün hakkında bilgisi olan var mı? Tesadüfen baktım turtle wax sitesinde ürünün kansere neden olduğu bilinen menatol’e maruz bırakabilir ibaresi var. Türkiye Turtle wax sordum verdikleri cevap isterseniz Amerikaya soralım ilk defa sizden böyle bir şikayet aldık dediler. Özellikle @SubaruOutback hocam siz biraz daha haşır neşirsiniz sizi etikledim bilginiz var mı konu hakkında :)

Amerika'da her türlü aptalliğa karşı her yere uyarı yazıyorlar. Malum, orası dava manyağı bir ülke, delinin biri kalkar içer falan diye o uyarı yazılmış diye yordum. Ha birde cilde temasında sıkıntı olabilir diye de uyarida bulunmuş olabilirler.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Ürün hakkında bilgisi olan var mı? Tesadüfen baktım turtle wax sitesinde ürünün kansere neden olduğu bilinen menatol’e maruz bırakabilir ibaresi var. Türkiye Turtle wax sordum verdikleri cevap isterseniz Amerikaya soralım ilk defa sizden böyle bir şikayet aldık dediler. Özellikle @SubaruOutback hocam siz biraz daha haşır neşirsiniz sizi etikledim bilginiz var mı konu hakkında :)

Tw ürünlerini abd ve Avrupa versiyonlarını içerik değişiyor zaten, avrupada yasaklı maddeleri çıkarıyorlar üründen. Ben bu seramikli şampuanı nın renkleri farklı olduğu için firmaya yazmıştım, gelen cevap bu yönde idi.

orhann490

Usta Detaycı
Üye
İl
AYDIN
Tw ürünlerini abd ve Avrupa versiyonlarını içerik değişiyor zaten, avrupada yasaklı maddeleri çıkarıyorlar üründen. Ben bu seramikli şampuanı nın renkleri farklı olduğu için firmaya yazmıştım, gelen cevap bu yönde idi.
Teşekkür ederim daha önce demek ki yazan ilk ben değilmişim şampuan için :)

problem3333

Acemi Detaycı
Üye
İl
Gaziantep
Biliyorum wax üzerine bir şey sürmeye gerek yok. Fakat hem uğraş olsun zaman geçsin :) hem parlaklığı maximuma çıkarsın ve waxın kalıcılığı artırsın böyle bir ürün tavsiye edermisiniz :)

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir

merhaba ;
ibare dogru ama....
bu uçuşan kimysallar diye adlandırdıgımız gurupta yer alan bir grup kimyasadan biri ki ürünün yüzeye uygulanması esnasında hem dagılımını
( çözerek) hemde işlemini yaptıktan sonra bezle silme marifetiyle ( yanarak) uçuşma yok olma egilimini gerçekleştirir, görevini yerine gtirerek.
her sıvı gaz vb koruma ürününde oransal farlılık göstererek bulunur içeriklerinde bu uçuşanlar. şimdi siz bunu alıp içecek olursanız yada benzer egilimler sergilemek isterseniz diye ( koklamak tatmak elle temaz etmek ) uyarı koymuşlar. eldiven burda ön plana çıkıyor yine detayda. !!!

cam temizleyicilerde olmadıgı gerçegi yansıtmıyor. forumda konuları mevcut araştırırsanız bulursunuz. tabi cam temizleyicilerinde ayrımını yapmak gerek .alkol bazlı kimyasal bazlı diye ayrılır . alkol bazlılar genelde seyreltilmez. başarı oların düşer. zaten oransal olarakta farlılık gösterir markaya göre. düşüktür limt. başka bir kimyasal konu bu.
suyla seyreltilenler konsantre derişmiş yogun ürünlerdir ve kaba tabirle daha zararsızdır insan saglıgına. ama bu zarar olayı başlı başına ayrı bir konu.
zaten özellikle seyreltilmeleri için üretilirler. ( bakınız distile su saf su )

sözün özü abd bu uyarıları koymakla mükellef bir konun yapısında denetleniyor denir. ama buraya yolaadıkları ürünlerin kimyasallarıda üstad @onurçiko 'nun dedigi gibi eu kapsamında degiştiriliyorda. çelişkiler yumagı.

yukarıda bir bey @Kaos, ( merhaba) sormuş. cam temizleyiciler hakkında . market ürünüyle detay ürünü cam. temz. aynı mı diye ? hayır degiller. yazılacak çok şey var bununla ilgili artık başka bir mesaja. ama kısaca kimyasal olarak bakmak gerek ki aynı olan ,benzer olan ,hiç alakası olmayanlar var. ürünü göre degişim gösteriyor. örn: hiç market reyonunda ceramic ibareli cam temizleyici gördünüz mü .? ama bakın af yapmış.! gülücük.

son bir ekleme yapmak istiyorum. bu üründe dagılma sorunu mevcut. ne yazık ki uygulaması çok zahmetli ve kesinlikle son kullanıcıya yönelik degil. biraz tecrübe istiyor ki bunu çözmek için kimyasal oranların sınırlarınıda zorlamış olabilirler. testeri benim konumda mevcut.

iyi detaylar.

Son düzenleme:

umut-gunay

Amatör Detaycı
Üye
Arkadaşlar ph nötr şampuan olarak kovada valet pro cancatrated kullandım bitti buna muadil korumaya zarar vermeyen hangi şampuanı önerirsiniz?!!

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

orhann490

Usta Detaycı
Üye
İl
AYDIN
merhaba ;
ibare dogru ama....
bu uçuşan kimysallar diye adlandırdıgımız gurupta yer alan bir grup kimyasadan biri ki ürünün yüzeye uygulanması esnasında hem dagılımını
( çözerek) hemde işlemini yaptıktan sonra bezle silme marifetiyle ( yanarak) uçuşma yok olma egilimini gerçekleştirir, görevini yerine gtirerek.
her sıvı gaz vb koruma ürününde oransal farlılık göstererek bulunur içeriklerinde bu uçuşanlar. şimdi siz bunu alıp içecek olursanız yada benzer egilimler sergilemek isterseniz diye ( koklamak tatmak elle temaz etmek ) uyarı koymuşlar. eldiven burda ön plana çıkıyor yine detayda. !!!

cam temizleyicilerde olmadıgı gerçegi yansıtmıyor. forumda konuları mevcut araştırırsanız bulursunuz. tabi cam temizleyicilerinde ayrımını yapmak gerek .alkol bazlı kimyasal bazlı diye ayrılır . alkol bazlılar genelde seyreltilmez. başarı oların düşer. zaten oransal olarakta farlılık gösterir markaya göre. düşüktür limt. başka bir kimyasal konu bu.
suyla seyreltilenler konsantre derişmiş yogun ürünlerdir ve kaba tabirle daha zararsızdır insan saglıgına. ama bu zarar olayı başlı başına ayrı bir konu.
zaten özellikle seyreltilmeleri için üretilirler. ( bakınız distile su saf su )

sözün özü abd bu uyarıları koymakla mükellef bir konun yapısında denetleniyor denir. ama buraya yolaadıkları ürünlerin kimyasallarıda üstad @onurçiko 'nun dedigi gibi eu kapsamında degiştiriliyorda. çelişkiler yumagı.

yukarıda bir bey @Kaos, ( merhaba) sormuş. cam temizleyiciler hakkında . market ürünüyle detay ürünü cam. temz. aynı mı diye ? hayır degiller. yazılacak çok şey var bununla ilgili artık başka bir mesaja. ama kısaca kimyasal olarak bakmak gerek ki aynı olan ,benzer olan ,hiç alakası olmayanlar var. ürünü göre degişim gösteriyor. örn: hiç market reyonunda ceramic ibareli cam temizleyici gördünüz mü .? ama bakın af yapmış.! gülücük.

son bir ekleme yapmak istiyorum. bu üründe dagılma sorunu mevcut. ne yazık ki uygulaması çok zahmetli ve kesinlikle son kullanıcıya yönelik degil. biraz tecrübe istiyor ki bunu çözmek için kimyasal oranların sınırlarınıda zorlamış olabilirler. testeri benim konumda mevcut.

iyi detaylar.
Aydınlatıcı cevabınız için teşekkür ederim.

orhann490

Usta Detaycı
Üye
İl
AYDIN
Arkadaşlar ph nötr şampuan olarak kovada valet pro cancatrated kullandım bitti buna muadil korumaya zarar vermeyen hangi şampuanı önerirsiniz?!!

Bütçeye göre bir çok ürün var ama düşük bütçe olsun iyi iş yapsın derseniz Flowey Ev12 veya 2.5 işini çok iyi yaptığını düşünüyorum.

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir

koruma ceramic yada sentetik (kısmen) yapıdan oluşuyorsa. carpro reset mutlaka denemelisiniz.
carnauba içerikli bir koruma ise zymöl bu işin taçsız kralı.

bir kova şamp. en önemli özelligi temas söz konusu oldugu için kayganlık - yaglama efekti kritik bir olgudur. bu ikisi bu özelligin kralları.

iyi detaylar.

umut-gunay

Amatör Detaycı
Üye
koruma ceramic yada sentetik (kısmen) yapıdan oluşuyorsa. carpro reset mutlaka denemelisiniz.
carnauba içerikli bir koruma ise zymöl bu işin taçsız kralı.

bir kova şamp. en önemli özelligi temas söz konusu oldugu için kayganlık - yaglama efekti kritik bir olgudur. bu ikisi bu özelligin kralları.

iyi detaylar.
Şöyle kışın Fusso kullanıyorum teflon bazlı bi wax yazında carnauba bazlı wax kullanıyorum kışın reset yazın zymöl şampuan daha uyumlu anlamına geliyor sanırım yorumunuza göre

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Şöyle kışın Fusso kullanıyorum teflon bazlı bi wax yazında carnauba bazlı wax kullanıyorum kışın reset yazın zymöl şampuan daha uyumlu anlamına geliyor sanırım yorumunuza göre

evet ilk bakışta tam oturuyor. ama deneme yanılma yöntemiyle ilerlemek gerek.

inceye girelim o vakit;
kimi sohbetlerde denk gelmiştir '' yok abi o kadar dayanmadı bende o wax'' der birileri. dogruluk payıyla beraber aslında yanlışlıkta sözkonusudur.
yin and yang hesabı.

işte ''o kadar'' diye zamanlaştırdıgımız dayanımın ,firmanın söyledigi yada vaat ettigi kadar olmamasından dem vururuz ve firmayı suçlar hatta bunu hiç kendimize bakmadan 3. şahıslara bile yererek aktarırız. sözüm ona usta detaycı ürünü en iyi şekilde kullanmış ve tüm şartlara haiz olan bir uygulama ve bakım aşamalarından geçirdikten sonra bu kanıya varmıştır.

tabi bunlar hayal . şu uygulama -bakım aşaması ( saklama ve barındırmada dahil) içersinde yıkama diye çok çok önemli bir aşamayı içerir ki bu aşama yapılabilecek hataların en çok yapıldıgı aşamadır.

bir diger konu her koruma içerigi üretici firmaya, o firmanın bulundugu zaman diliminde üstlendigi inovasyona (örn: tw 2021 graphene ) arkada kalan sürdürülebilirlik ürünleri adı altında devam serilerine göre degişiklik gösterir. yani bir ürün üretim aşamasında bilirlenen içerik verilerinde degişiklik yapma hakkını saklı tutar ibaresi bunu açıklayacaktır.
örneklemek gerekirse fusso eski bir üründür ama başarı ve bölgesel- global satış grafigi firmanın tatminkar satış degerlerini aşması neticesinden ürün yeni bir ar-ge aşamasınıa alınarak new series olarak tekrar pyasaya sürülmüştür. bu sürümde içerikte geri dönüşlere göre ( kullanıcı yorumları) içerik degişikligi gerçekleşmiştir.

lakin degişiklik firmanın daha önce old series eski ürün için destekleyici sürdürülebilirlik aşaması dahilinde ürettigi şampuan hızlı cila vb ürünlerde gerçekleşmemiş, bunun içerigin kayda deger bir fark yada kimyasal bir yenilik olmadıgı kanısına varamakta mümkünken, yine yeni serinin eski sürdürülebilir ürünlerde bag kuramayacagı anlamınada gelebilir. yada tam tersi bir sonuçta ortaya çıkabilir. yeni eklemenin eski ürünlerle daha iyi uyum saglaması gibi .belki degişiklik sırf bu yüzden bile yapılmış olabilir.

bu ki firma içi ürünler için böyle ise firma dışı ürünlerle karışım kullanımı daha farklı sonuçlar dogurabilir.

fusso polimer tabanlı bir wax aslında wax diyoruz ama güzel bir sealant. yani kelime anlamı baz kat olarak kullanılabilir bir üründür. biz tek kullansakta üstüne ürün kabul eden baz kat yaratabilen ,kendi gibi sentetik yada sentetik ve dogal ( carnauba) karışımları taşıyabilen bir üründür.
zati firmanın kendi içinde destekleyici sürdürülebilir ürün gruplarında içerik verileride bunu destekliyor. yapısal anlamda bagkurabilen polimerlerle desteklendigi aşıkar bu söylemde.

üst kısında ürün bakım aşamalarında çok önemli diye bahsettigimiz yıkama eylemini işte bu kısıma taşımakta fayda var. üründen bekledigi performansı bulamayan o detaycı arkadaşın yapmaması gereken yıkama aşamasında hatalardan biri de şimdi sırası gelen konu.

örnk yine fusso; sizinde dediginiz gibi fusso teflon ( büyük buluş ) içerikli bir ürün . aslında teflonda o zincir gurubunda yeralan bir polimer.
fussoyu fusso yapan bu teflon degildir.
açarsak ; fusso japoncada fluorine yani flor demektir kelime anlamı . adı üzerinde o meşur dayanımı saglayan fluorpolymer dir.
işte bu ürünü yargıç yapan bu polimer agı.

gelelim yıkama konusuna içerik olark dedigimiz yukarda da açtıgımız konu netleşmeye başladı sanırım. bu koruma ürünü diye genelledigimiz her bir ürün kendi içinde degişiklik gösteriyor. firmalar haklı sebeplerle temel maddeler dışında ( fluorine ceramik graphene ) dagılımları; çözücüleri ,uçucuları,bag kurucuları , susuzlaştırıcıları, sabitleyicileri vb açıklamıyor.
çalıştıkları kimyacıların başarısına göre ürünler şekilleniyor.

hal böyleyken bizim yine temizleyici olarak kullandıgımız şampuan vb ürünlerin bu sentezlenmiş yapıda farlılık gösteren ürünle ne kadar iyi anlaşacagını çözmek zaman alacaktır ki kılavuz aslında yine kendi içinde saklı. temel elementlere bakmak gerek.

size örn carnauba için zymöl demiştim ki bunun sebebi dogal yapısal olmasıdır. carnauba bir wax içinde sadece carnauba olması beklenemez. burda terim temel içerik için kullanılıyor . hatta kailteli wax gruplarında içerik sınıfı ve oranı dahilinde dayanım ve parlaklık gibi degerler degişiklik gösteriyor ki bunlara yan ürünlerde eklenince işler iyice karışmış gibi görünüyor.

firmalar kendi ürünlerine sürdürülebilirlik adı altında destek ürünler üretiyor demiştik ya işte bu zymöl içinde geçerliki .adamlar hiç kafa bulandırmadan tek ürünle bunu yapıyor. buda ortalama bir içerik ortaklıgı olduguna işaret eder. yani oransal carnauba yüksekligi olan wax grupları üreten firma tek bir ürünle bunu çözme yoluna gitmişse bu korumaya ana hammaddesel ortaklık eden başka bir firmanın ( carnauba) içerigi üzerinde de bu şampuan aynı etkiyi yada yakın etkiyi gösterme olasılıgının yüksekligi gözlenmesiyle önerilmiştir benim adıma.

çok masum gibi duran bu ürün aslında yine dirsek teması olan ürünler için söylenenin tam tersi farklı yapıda ürünlerle ( melez ve sentetik) pek iyi anlaşmayacaktır. hattta anlaşmayı bırakın emin olun ki kavgaya bile tutuşabilirler.
dogal demek zararsız demek degildir. hatta çok etkili çok güçlü etkiler gösterebilir. hiç olmadı maskeler. göz kırpma.

birde sio2 tabanlı ürünler için densede reset var. bu ürün adı üzerinde sıfırlama yapıtıgı iddiasında. bu aşama biraz irdelendiginde seramik bir kaplamanın desteklenmesi aslında pek mümkün degil. firmalar destek ürünler geliştirsede bunlar üst katmanda bir ikinci yapı olarak görev görüyor. adlarının ise destek olması alt katmanla bag kurup tutunabilmesi hepsi bu.
işte reset bu açıdan mantıklı görünüyor ki temizleme eylemini gerçekleştirmek için arkasında bir kalıntı destek barındırmadıgını söylüyor.
kontaminasyonu yani zedelenme sonrası yapısal kirlenmeyi gidererek kaplamanın kendini yenilemesini saglıyor. rest işte bu fiil.
zati çok çok konsantre bir ürün (500:1) . etkili oldugu burdan belli .organik oldugu söylemi dogru oranlar dışında fazla kullanımı zarar verebilir korumaya.
polimer bir yapısı olan fusso bu ürün grubunda degil ki polimeri parçalama yetisi olabilir bu üründe.

iyi detaylar.

umut-gunay

Amatör Detaycı
Üye
Kullanabilirsiniz. Citrus pre wash kullanılmaz diye bir şey yok ama yetersiz gelecektir. Temaslı yıkamada çizilme artar doğal olarak. Ben jantta jant ürünlerine öncelik vermenizi tavsiye ederim.
Berkay hocam r1 jant temizleyiciyi aldım ve yaklaşık on yıkamada kullandım beşe bir sulandırma ile ürün gerçekten hem jantlarda hemde dablumbazlarda sorunsuz güzel çalıştı herhangi bi zarar da vermedi yüzeye önerin için teşekkür ederim

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Berkay hocam r1 jant temizleyiciyi aldım ve yaklaşık on yıkamada kullandım beşe bir sulandırma ile ürün gerçekten hem jantlarda hemde dablumbazlarda sorunsuz güzel çalıştı herhangi bi zarar da vermedi yüzeye önerin için teşekkür ederim

Rica ederim hocam memnun kalmanıza çok sevindim. Ben de 1:5 oranda kullanıyorum korumayı bile pek ellemiyor temizlik kabiliyetine rağmen

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Şampuanı tecrübe eden oldumu ? Cilalı şampuan mı.

Ben ara ara kullanırım öyle kurulama gerektirmeyen bir şampuan değil yaklaşık 4 ph değeriyle az asitik olduğu için çok az kireç vs lekesine iyi gelir.