Hızlı Soru - Cevap

gokhanbulut

Acemi Detaycı
Üye
İl
Bursa
Öne çıkan konu #15,061
Hocam Merhaba onlarin yerine Maddiyat onemli degil se

Meguiars Ceramic Detailer
Sonax Ceramic Detailer
Sonax Ceramic Sprey
Meguiars Quik Wax V2
Meguiars Liquid Hybrid Ceramic Wax
Tac System Shinee Wax

Daha bir cok yeni nesil Hybrid ürünleri öneririm Parlaklik ve Su İtisi konusunda Cok iyi durumdalar.Toz Tutma olayina gelirsek oturdugunuz bolgede eger yogun arac trafigi varsa illaki tozlanma olur bunun önüne geçemezsiniz her ürün üzerine toz kondurur malesef.
çok teşekkür ederim :) peki siz olsanız hangisini seçerdiniz :)

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Arkadaşlar merhaba;
Aracıma daha önce manzerna ürünleri ile pasta işlemi vs yapıp üzerine yine manzernanın power lock ürününü kullanmıştım. Güzel kaygan bir zemin elde etsem de, bir kaç ph nötr yıkamadan sonra etkisi azalıyordu. Ne hikmetse camlarda çok kalıcı oldu ama :)

şimdi yine aracı parlak tutup, suyu kaydıracak, pek toz tutmayacak ve daha kalıcı bir ürün arıyorum.

Turtle Wax Sealant Hydrophobic Wax veya
Sonax BSD
bu ürünlerden birisini düşündüm ama sizce ? Wax, hızlı cila vs hangi ürün ne tavsiye edersiniz.

aracın rengi sanırım füme :)

png fotoğrafı jpg yapma
El ile uyguladığım powerlock 4 ay yetti bana. 2. Ayında sealent ile desteklemiştim . Ben sürekli bu ikiliyi kullanırım düşünmeden sealent alın. Tek başına bile 1.5 ay dayanıyor sealent

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
El ile uyguladığım powerlock 4 ay yetti bana. 2. Ayında sealent ile desteklemiştim . Ben sürekli bu ikiliyi kullanırım düşünmeden sealent alın. Tek başına bile 1.5 ay dayanıyor sealent
Ama kışın elle uygulaması zahmetli oluyor. Abimizin saydıklarına ek olarak ben de gyeon wet coat tavsiye ederim naçizane. :)

abdziyan

Çaylak Detaycı
Üye
İl
tr
merhaba çift kova muhabbeti nedir? forumda yeniyim acemiyim ve forum çok bir de terimlere çok yabancıyım.

abdziyan

Çaylak Detaycı
Üye
İl
tr
Bir önceki konu için cevap veren herkese teker teker teşekkürlerimi sunuyorum. Forumda baya konu okudum. PH nötr ön yıkama ve şampuan tavsiyesi aldım. Kafamı kurcalayan bir soru daha var yıkama işlemi sonrası kurutmadan sonra herhangi bir işlem yapılıyor mu acaba? cila parlatma vs. yoksa seramik olması bunları gerektirmiyor değil mi?

informatiker

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bir önceki konu için cevap veren herkese teker teker teşekkürlerimi sunuyorum. Forumda baya konu okudum. PH nötr ön yıkama ve şampuan tavsiyesi aldım. Kafamı kurcalayan bir soru daha var yıkama işlemi sonrası kurutmadan sonra herhangi bir işlem yapılıyor mu acaba? cila parlatma vs. yoksa seramik olması bunları gerektirmiyor değil mi?
Kurutmadan önce her yıkama için sadece bazı hızlı cilalar var kullanılabilen. Sadece onu her yıkama için kullanabilirsin.

Polisaj öncesi veya kaput temizliği için 3 ayda bir kurulamadan önce kaportaya demirtozu sökücüsü sıkıp tekrar durulayabilirsin. Akabinde yine kurulamadan önce kil temizliği yapabilirsin.

abdziyan

Çaylak Detaycı
Üye
İl
tr
Kurutmadan önce her yıkama için sadece bazı hızlı cilalar var kullanılabilen. Sadece onu her yıkama için kullanabilirsin.

Polisaj öncesi veya kaput temizliği için 3 ayda bir kurulamadan önce kaportaya demirtozu sökücüsü sıkıp tekrar durulayabilirsin. Akabinde yine kurulamadan önce kil temizliği yapabilirsin.
Teşekkür ederim acaba ne tavsiye edersiniz hızlı cila için.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Keyfi olarak hızlı cila uygulayabilirsiniz. Wax veya seramik varsa şart değil. Ben tac system shinee wax kullanıyorum kendi arabamda

abdziyan

Çaylak Detaycı
Üye
İl
tr

informatiker

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Teşekkür ederim acaba ne tavsiye edersiniz hızlı cila için.
Valla hocam hızlı cilLarda derya deniz.
Temizlik amaçlı sprey cilalar var, koruma oranı yüksek olanları var. Ceramik etkili yani uzun ömürlü cilalar var. Ama hızlı cilalar wax veya seramikler gibi koruma sağlamaz. Önceliğin hızlı cila değil aracı bir koruma ürünüyle koruma altına almak olsun. Bunu yaptıktan sonra hızlı cilaya ihtiyaç dahi duymazsın zaten.

İlla öneri istersen ben BSD kullanıyorum. Saf kullanımda 3 ay etkili. 1/1 oranla kullanırsan daha pratik ve daha az toz çeker.

Ama herşeyden önce yıkama malzemelerini tamamla ve tekniğini oturt. Bu hızlı ciladan da boya korumadan da daha önemlidir.

1. Ön yıkama şampuanı
2. Çift/tek kova malzemelerin
3. Temaslı yıkama şampuanı
4. Yıkama eldiveni/eldivenleri
5. Kurulama havlusu

6. Lastik/Jant temizleyicisi

Son düzenleme:

abdziyan

Çaylak Detaycı
Üye
İl
tr
Valla hocam hızlı cilLarda derya deniz.
Temizlik amaçlı sprey cilalar var, koruma oranı yüksek olanları var. Ceramik etkili yani uzun ömürlü cilalar var. Ama hızlı cilalar wax veya seramikler gibi koruma sağlamaz. Önceliğin hızlı cila değil aracı bir koruma ürünüyle koruma altına almak olsun. Bunu yaptıktan sonra hızlı cilaya ihtiyaç dahi duymazsın zaten.

İlla öneri istersen ben BSD kullanıyorum. Saf kullanımda 3 ay etkili. 1/1 oranla kullanırsan daha pratik ve daha az toz çeker.

Ama herşeyden önce yıkama malzemelerini tamamla ve tekniğini oturt. Bu hızlı ciladan da boya korumadan da daha önemlidir.

1. Ön yıkama şampuanı
2. Çift/tek kova malzemelerin
3. Temaslı yıkama şampuanı
4. Yıkama eldiveni/eldivenleri
5. Kurulama havlusu

6. Lastik/Jant temizleyicisi
teşekkür ederim şimdilik eldiven ve kurulama havlusu kaldı

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
Merhaba. Nanolex interior cleaner deride de çalışıyor. Nanolex i ben de severek kullanıyorum. Ama yine de deri için deri ürünleri her zaman daha iyidir.
senin ilacın gyeon leather cleaner strong 1 kez kullan sonra gyeon mild gibi ürünler ile rutin temizlik yap cok kirlenmiş deri çünkü strong dur onun çaresi

Son düzenleme: