Hızlı Soru - Cevap

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Öne çıkan konu #15,101
Bugün biraz zımpara yaptım. 800-20000 kum ile. Yüzeysel hataları aldı. Ama bazı yerlerdeki derin çukurlar malesef duruyor.
1. Ve 2. Resimdeki hatalar gitti ama 3. Resimdeki çukur duruyor mesela.

O çukurları neyle doldurabilirim diye düşünüyorum. Var mıdır reçetesi acaba?
Bu tip direksiyonu sıfır almak daha mantıklı bile olabilir o kadar uğraşmaktansa. Plastik köpük benzeri bir madde. Bence ya kaplatın deri ile yada değiştirin. Yapacağını diğer işlemler uzun ömürlü olmayacaktır.

informatiker

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bu tip direksiyonu sıfır almak daha mantıklı bile olabilir o kadar uğraşmaktansa. Plastik köpük benzeri bir madde. Bence ya kaplatın deri ile yada değiştirin. Yapacağını diğer işlemler uzun ömürlü olmayacaktır.
Köpük plastik aynen. 2001 model Clio. Bunun direksiyonun sıfırı var mıdır? Ayrıca Airbag falan yeni direksiyona transfer mi ediliyor?

Bunlar zımpara sonrası resimleri. Biraz daha zımpara ihtiyacı var.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Köpük plastik aynen. 2001 model Clio. Bunun direksiyonun sıfırı var mıdır? Ayrıca Airbag falan yeni direksiyona transfer mi ediliyor?

Yenisini bulamayabilirsiniz :(
Bulursanız da, airbag yeni direksiyona transfer edilebilir.

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Kusurlarından arınmış bir yüzeye katı wax (kiwami,vonix blend) yerine tac system shinee wax veya wet coat tavsiye eder misiniz. Amacım maximum parlaklık ve koruma. Sanki katı waxlar daha iyi koruyor gibi bir his var içimde ama forumda tac system de çok övülmüş. Bu yüzden sormak istedim. Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim :)

Son düzenleme:

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Kusurlarından arınmış bir yüzeye katı wax (kiwami,vonix blend) yerine tac system shinee wax veya wet coat tavsiye eder misiniz. Amacım maximum parlaklık ve koruma. Sanki katı waxlar daha iyi koruyor gibi bir his var içimde ama forumda tac system de çok övülmüş. Bu yüzden sormak istedim. Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim :)
Tabikide Tavsiye ederim ben hocam Uygulamasi Sık Sil Parlat olan ürünler hep benim tercihimdir Özellikle Yikama icin Petrole giden arkadaslar icin ideal Shinee Wax guzel wet coat kullanmadim ama biraz daha dayanikli olsun derseniz Tac System Moonlight te bu konuda cok iyidir.

muhlis91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İzmir

Hocam bence en güzeli kaplatmak olur bu direksiyonu. Araca özel kesimli dikmeli kılıflar var bulabilirseniz onlardan alın. İğne iplikle dikişlerini tutturup sıfır direksiyon gibi kullanabilirsiniz. Direksiyon fazla eski olduğu için ne yaparsanız yapın sonuç tatmin etmeyebilir

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Tabikide Tavsiye ederim ben hocam Uygulamasi Sık Sil Parlat olan ürünler hep benim tercihimdir Özellikle Yikama icin Petrole giden arkadaslar icin ideal Shinee Wax guzel wet coat kullanmadim ama biraz daha dayanikli olsun derseniz Tac System Moonlight te bu konuda cok iyidir.
Abi çok teşekkür ederim cevap için. Moonlight biraz bütçemi aşıyor ancak. Shinee Wax denemek istiyorum

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Wet coatın pek bi dayanımı yok sarfiyat fazla oluyor. Shinee wax cok daha iyi bence her yönden.

@informatiker Deri kaplama derim. orjinal gibi deri kaplama yapan yerler var. İstanbulda olsanız sizi bir yere yönlendirebilirdim ama Ankaradasınız sanırım.

informatiker

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam bence en güzeli kaplatmak olur bu direksiyonu. Araca özel kesimli dikmeli kılıflar var bulabilirseniz onlardan alın. İğne iplikle dikişlerini tutturup sıfır direksiyon gibi kullanabilirsiniz. Direksiyon fazla eski olduğu için ne yaparsanız yapın sonuç tatmin etmeyebilir
Wet coatın pek bi dayanımı yok sarfiyat fazla oluyor. Shinee wax cok daha iyi bence her yönden.

@informatiker Deri kaplama derim. orjinal gibi deri kaplama yapan yerler var. İstanbulda olsanız sizi bir yere yönlendirebilirdim ama Ankaradasınız sanırım.
Evet Ankaradayım.

Dediğiniz gibi kaplatmak gerekiyor. Direksiyonda çok hasar var. Uğraşmaya değmeyecek yani.

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
merhaba magifoam ile superfoam karisimi yapan varmı 20 ml 20 ml ? magifoam tek başına ph sonuçta 10 11 arası zarar verme söz konusumu vermiyor deniliyor ama deneyimleyen birisi var ise wax üzerinde ona gore saf yada karışımlı kullanacağım.

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
merhaba magifoam ile superfoam karisimi yapan varmı 20 ml 20 ml ? magifoam tek başına ph sonuçta 10 11 arası zarar verme söz konusumu vermiyor deniliyor ama deneyimleyen birisi var ise wax üzerinde ona gore saf yada karışımlı kullanacağım.
Hocam merhaba,

Superfoam kullanmadım hiç ama yaklaşık 1.5 senedir magifoam kullanıyorum. Marolex e 1.7lt su ve 35ml magifoam kullanıyorum. Köpük kıvamı, araç üstünde kalma süresi ve kir sökücülüğü de gayet iyi seviyede oluyor. Wax ı da elledigini gözlemlemedim. Tabi arkadaşlar da yorumlarlar..

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Abiler şuna ihtiyacım yok ama bilgilenmek için soruyorum. Glaze nasıl kullanılır? Mesela auto brite veya chemical guys glaze aldık. Waxtan önce kullanımı nasıl olur? Kullandıktan sonra wax nasıl uygulanır?

DaBa

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Giresun
Merhaba, herkese selamlar sevgiler. Sedefli beyaz aracımın üzerine adeta kene gibi yapışan Demir Tozunu yok etmek için internette Demir tozu temizleyici sipariş verecek idim. Ancak bir tanıdık aracımın sedefli beyaz olduğunu, Demir tozu temizleyicinin araç boyasını matlaştıracağını, bunun yerine kil uygulaması + pasta cilanın daha mantıklı olduğunu belirtti biz de inandık ve yaptırdık. İşinde uzman arkadaşlara sormak istiyorum bu iddia doğru mudur ?

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Abiler şuna ihtiyacım yok ama bilgilenmek için soruyorum. Glaze nasıl kullanılır? Mesela auto brite veya chemical guys glaze aldık. Waxtan önce kullanımı nasıl olur? Kullandıktan sonra wax nasıl uygulanır?
Glaze polisaj sonrası boyaya ekstra parlaklık katmak için kullanılır. El ile ya da polisaj makinesi ile uygulayabilirsiniz. Wax öncesi parlaklığı arttırmak için kullanabilirsiniz. Wax uygulamasına etkisi yoktur.

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Merhaba, herkese selamlar sevgiler. Sedefli beyaz aracımın üzerine adeta kene gibi yapışan Demir Tozunu yok etmek için internette Demir tozu temizleyici sipariş verecek idim. Ancak bir tanıdık aracımın sedefli beyaz olduğunu, Demir tozu temizleyicinin araç boyasını matlaştıracağını, bunun yerine kil uygulaması + pasta cilanın daha mantıklı olduğunu belirtti biz de inandık ve yaptırdık. İşinde uzman arkadaşlara sormak istiyorum bu iddia doğru mudur ?
Öncelikle aramıza hoş geldiniz. Demir tozu boyaya yapışan demir tozlarını temizlemek içindir. Matlaştırma yapması diye bir şey söz konusu değildir. Amaç kil öncesi boyayı daha temiz hale getirmek.

DaBa

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Giresun
Çok teşekkürler cevabınız için. Kandırıldık desenize. İç dış yıkama + kil uygulaması + hare giderici uygulama + pasta cilaya 1000₺ ödedik. Sanırım kazıklanmışız doğru mudur :/

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Çok teşekkürler cevabınız için. Kandırıldık desenize. İç dış yıkama + kil uygulaması + hare giderici uygulama + pasta cilaya 1000₺ ödedik. Sanırım kazıklanmışız doğru mudur :/
Fiyat için birşey diyemem ancak yapan yerin uygulaması zaten yanlış olmuş. Bilmeyen biri yaptı sanırım boyanın rengiyle yada sedefli olup olmamasının herhangi bir farklı yoktur demir tozu için. Kilden önce yapılmalıdır her zaman.

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Murat abi belirtmiş gerçi ama waxdan önce yapılır ve waxın ömrünü kısaltır genelde 1 ayı anca bulur ömürleri waxla beraber. Ama parlaklık artar tabiki.