Hızlı Soru - Cevap

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Bir ara uğra. Bende bundan da var deneyelim :)
Deneyelim valla iyi olur. Pek umudum yok da maksat buluşma olsun. Hem hazır enflasyonla topyekün mücadeleye kampanyasına başlamışsın %10 indirimle :).VP Enzyme Odour Eater almam lazım yarım litre bölersen. Şişemi de kendim getiricem evin her yeri plastik şişe dolu.:komik:
indirim.jpg

tmac61

Tecrübeli Detaycı
Üye
Arkadaşlar;

1ay kadar önce araca fusso uygulamıştım, üstüne de bir defa fukupika uyguladım,

Çinli seramik aldım ama uygulayıp uygulamama konusunda kararsız kaldım sizlerin fikrini rica edeceğim;

direkt olarak uygulasam tutunur mu?

Yoksa

Yaza kadar bekleyip fusso etkisi geçince mi uygulamalıyım?

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Arkadaşlar;

Çinli seramik aldım ama uygulayıp uygulamama konusunda kararsız kaldım sizlerin fikrini rica edeceğim;

Yoksa

Boyanın üstünde wax varsa waxa tutunacaktır. Etkisi daha zayıf olur.

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Arkadaşlar;

Yoksa

Naçizane tavsiyem Fusso çok yeni ve dayanıklılığıyla meşhur hazır da kış geliyorken kalsın araç üstünde. Yıkamalara özen gösterin iyi bir ph nötr şampuanla; arada da fukupika atarsınız geçirir kışı. Baharda da komple detaylı bir uygulama üstüne Çinli seramik.

tmac61

Tecrübeli Detaycı
Üye
@nuriksari

Teşekkürler,

sonax turuncu ve ufs eldivenle amatör de olsa özenli yıkamaya çalışıyorum, sizden gelecek nms ile yıkama kalitesi birkaç seviye artıracağız :)

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
@nuriksari

Teşekkürler,

sonax turuncu ve ufs eldivenle amatör de olsa özenli yıkamaya çalışıyorum, sizden gelecek nms ile yıkama kalitesi birkaç seviye artıracağız :)
Sonax turuncu korumanın ömründen çok yer dipnot geçeyim. Nms iyidir korumayı destekler yanına da güzel kaliteli bir ph nöts şampuan tavsiye ederim Zymöl gibi Adams gibi.

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Linkteki kamerayı almayı düşünüyorum fakat hangi versiyonu almalıyım bilemedim. Ayrıca çekim yapmak için araca her bindiğimde telefonla kamera arasında bağlantı mı kurmam gerekiyor ? Yoksa telefona ihtiyaç olmadan araç çalıştığında kayıt yapmaya başlar mı ?
XIAOMI 70MAI Smart Car DVR EU US RU Version 1080P 130 Degree Wide Angle IMX323 Sensor Voice Control
Ben bu konulara pek hakim değilim ama aksiyon kameramda araç modu vardı. Araç moduna alınca ise enerji geldiğinde (Yani kontak açıldığında) kendi kendine kayda başlıyordu. Enerji kesildiğinde ise belli bir süre sonra kapanıyordu. Muhtemelen öyle bir özellik vardır diye düşünüyorum.

Üstatlar daha iyi bilgi vereceklerdir.

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ben bu konulara pek hakim değilim ama aksiyon kameramda araç modu vardı. Araç moduna alınca ise enerji geldiğinde (Yani kontak açıldığında) kendi kendine kayda başlıyordu. Enerji kesildiğinde ise belli bir süre sonra kapanıyordu. Muhtemelen öyle bir özellik vardır diye düşünüyorum.

Üstatlar daha iyi bilgi vereceklerdir.
Abi bu kameradan vazgeçtim. Pilli kameraların ömrü kısa oluyormuş. Biraz daha para biriktirip kapasitörlü kamera alacağım. Park halinde çekim yapması da avantajlı olur benim için. Dünkü yaşadığım ufak bir durumdan ötürü araç içi kamera şart oldu kesinlikle.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Abi bu kameradan vazgeçtim. Pilli kameraların ömrü kısa oluyormuş. Biraz daha para biriktirip kapasitörlü kamera alacağım. Park halinde çekim yapması da avantajlı olur benim için. Dünkü yaşadığım ufak bir durumdan ötürü araç içi kamera şart oldu kesinlikle.
Aslında hem öne hem arkaya araç kamerası şart oldu gerçekten. Kapasitörlü kameraların daha sağlıklı olduğunu bende okumuştum.

Ancak araç içerisinde nasıl bir düzenek yapmayı planlıyorsun kablolama için veya enerjiyi nereden alacaksın?

tmac61

Tecrübeli Detaycı
Üye
Abi elektrikten hiç anlamıyorum. Ya aküden ya da sigorta kutusundan kablo çekilecek sanırım.
Yukarıdaki model için yazacak olursam; görüntü kalitesi olarak çok bir beklentiniz olmasın, cep telefonu gibi olmuyor ama güvenlik amaçlı kayıt ediyor mu ediyor önemli olan bu.

Telefona aktarma wifi vs işleri de pek sağlıklı işlemiyor, önemli bir durumda üzerindeki hafıza kartını çıkarıp aktarım yapabilirsiniz.

Elektrik için ise, en pratik yöntem çakmaklık girişinden güç almaktır, kablosunu gizleyerek yürütüp çakmaklık girişine takabilirsiniz,

Veyahut daha prof. birşey isterseniz, yine bu iş için uygun kablo ile direkt sigorta kutusundan bağlarsınız, isterseniz sürekli kayıt isterseniz kontağa elektrik gelince kayıt başlar

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Yukarıdaki model için yazacak olursam; görüntü kalitesi olarak çok bir beklentiniz olmasın, cep telefonu gibi olmuyor ama güvenlik amaçlı kayıt ediyor mu ediyor önemli olan bu.

Telefona aktarma wifi vs işleri de pek sağlıklı işlemiyor, önemli bir durumda üzerindeki hafıza kartını çıkarıp aktarım yapabilirsiniz.

Elektrik için ise, en pratik yöntem çakmaklık girişinden güç almaktır, kablosunu gizleyerek yürütüp çakmaklık girişine takabilirsiniz,

Veyahut daha prof. birşey isterseniz, yine bu iş için uygun kablo ile direkt sigorta kutusundan bağlarsınız, isterseniz sürekli kayıt isterseniz kontağa elektrik gelince kayıt başlar
Biraz daha para biriktirip Viofo A119 GPS alacağım sanırım. Yanlız gümrük vergisi ödemem gerekecek büyük ihtimalle.
VIOFO A119 V2 Version 1440P 160 Degree Wide Angle Car DVR With Gps Black

Park halinde çekim yapması için de bu kablo gerekiyor galiba.
3.5m Car Hard Wire Kit Mini USB Hardwire for Dash Cam Camcorder Vehicle DVR

Yasin.Dogan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Biraz daha para biriktirip Viofo A119 GPS alacağım sanırım. Yanlız gümrük vergisi ödemem gerekecek büyük ihtimalle.
VIOFO A119 V2 Version 1440P 160 Degree Wide Angle Car DVR With Gps Black

Park halinde çekim yapması için de bu kablo gerekiyor galiba.
3.5m Car Hard Wire Kit Mini USB Hardwire for Dash Cam Camcorder Vehicle DVR

ben 70mai aldım hocam. DH forumda Mardin sıcağında 1 senedir sorunsuz kullandıklarını yazmışlar. 160 tl olmasına rağmen ona da gümrük vergisi çıktı. Birde kamera iyi de olsa bozulma ihtimali var. Onuda göz önünde bulundurun.

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
ben 70mai aldım hocam. DH forumda Mardin sıcağında 1 senedir sorunsuz kullandıklarını yazmışlar. 160 tl olmasına rağmen ona da gümrük vergisi çıktı. Birde kamera iyi de olsa bozulma ihtimali var. Onuda göz önünde bulundurun.
Park modunun pili daha çok yoracağını düşünüyorum. Siz ne kadar gümrük vergisi ödediniz ?
Bu kadar para verdikten sonra bozulması çok koyar vallahi :)

Yasin.Dogan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Park modunun pili daha çok yoracağını düşünüyorum. Siz ne kadar gümrük vergisi ödediniz ?
Bu kadar para verdikten sonra bozulması çok koyar vallahi :)
34,5 tl çıktı hocam. 30 tl vergi 4,5 tl sunma bedeli. Pili dert etmeyin eninde sonunda bozulacak. verdiğiniz paraya acımazsınız. benimki daha gelemedi zaten yolda. 1 haftadır gümrükte duruyor. bu hafta gelir.

tmac61

Tecrübeli Detaycı
Üye
Bataryalı model çok nadir bulunur, piyasanın neredeyse tamamı kapasitörlüdür, enerjinin tamamını araçtan alır,

İmkan var ise viofo markasını tavsiye ederim, görüntü kalitesi ve dayanıklılığı iyidir, 64gb lık da kart alırsınız 12-16 saat arası kayıt tutar