Araç 2020 model 9 bin kilometrede 1.6 CVT Corolla. 4 bin kilometre civarında uçak motorunu andıran bir ses gelmeye başladı. Önceden çok rahatsız etmiyordu fakat bu aralar ses arttı gibi. Özellikle ara sokaklarda veya otoparkta net duyuluyor. 20 km hızda başlayıp 50 km hıza kadar artarak devam ediyor. Şanzımandan gelebileceğini düşündüm. Boş viteste yokuş aşağı deneme yaptım ve ses aynen geldi. Bu sebeple şanzımanı eledim. Boş viteste motor devri artmadığı için motoru da eledim. Frenlerden gelebileceğini düşündüm fakat frene basmadığımda da ses geliyor. Bastığımda ise seste bir değişim olmuyor. Hızlandıkça arttığı için teker bilyalarından olabileceğini düşündüm ama 50 km hızı geçtikten sonra ses kesiliyor. Teker bilyaları bozuk olsa yüksek hızlarda uğultudan durulmazdı. 10 bin bakımda serviste şikayetimi dile getireceğim fakat büyük ihtimalle normal diyecekler.
Bu arada kaldırımda yürürken yoldan geçen arabaların seslerini dinlemek gibi bir huyum var. Bazı Corolla'larda birebir aynı sesi duydum. Belli ki kronik bir problem bu. Sizlerin de fikrini almak istedim. Sesi videoya pek yansıtamadım fakat dikkatli dinlendiğinde sesin artarak geldiği belli oluyor. Çok ciddi bir problem olduğunu sanmıyorum ama beni rahatsız ediyor.