Hızlı Soru - Cevap

ttopak

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Adana
Öne çıkan konu #15,461
Selamlar herkese burada çok fazla önerildiği üzre ben de fusso coat aldım. Az önce ulaştı elime. Fakat kutuyu açtığımda içindekinin neredeyse kalıp sabun kıvamında olduğunu gördüm. Cehaletimi mazur görün olması gereken hali bu mudur yoksa bozuk mu gönderilmiş. Şimdiden teşekkürler herkese.
Normalde fusso katı waxtir zaten. Sıvı yada krem tarzında değildir. Resim çekip atarsanız kullanan arkadaşlar daha iyi yorum yaparlar.

PRA-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Emree

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
cila bu şekilde. Çizikler görünüyor mu bilmiyorum ama. Süngerle hafif bir deneme yapayım dedim onun izi. Kullanılmış gelmedi yani. kıvam açısından merak ediyorum.

photih

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Merhabalar arkadaşlar, aracıma kil ve demir tozu sökücü uygulayacağım.
Ardından ufak bir pasta cila yapmayı düşünüyorum. orbital makine var ama hiç kullanmadım aracımı da riske atmamak için el ile uygulama yapacağım. El ile uygulama konusunda çok fazla bilgi var internette ancak forumda bulamadım. Yaptırtmak gibi bir düşüncem yok, hobi olarak yapıyorum zaten , yapa yapa öğrenip sonrasında makineye geçerim.
Zaten asıl sıkıntı pasta/polisaj'da bunu elle nasıl yapabilirim? Hangi ürünler uygundur, nasıl yapılabilir? Ayrıca pasta ve cilayı elle yaptıktan sonra wax uygulaması kesin lazım diyenler olmuş internette, bunun hakkında da bilgisi olan var mıdır?

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Ardından ufak bir pasta cila yapmayı düşünüyorum. orbital makine var ama hiç kullanmadım aracımı da riske atmamak için el ile uygulama yapacağım. El ile uygulama konusunda çok fazla bilgi var internette ancak forumda bulamadım. Yaptırtmak gibi bir düşüncem yok, hobi olarak yapıyorum zaten , yapa yapa öğrenip sonrasında makineye geçerim.
Zaten asıl sıkıntı pasta/polisaj'da bunu elle nasıl yapabilirim? Hangi ürünler uygundur, nasıl yapılabilir? Ayrıca pasta ve cilayı elle yaptıktan sonra wax uygulaması kesin lazım diyenler olmuş internette, bunun hakkında da bilgisi olan var mıdır?
Forumda bulamazsınız çünkü böyle bir uygulama mümkün değil :) Elle yapmanın hiçbir faydası olmaz. Demirtozu kil sonrası sadece wax yapsanız daha mantıklı olabilir

photih

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Forumda bulamazsınız çünkü böyle bir uygulama mümkün değil :) Elle yapmanın hiçbir faydası olmaz. Demirtozu kil sonrası sadece wax yapsanız daha mantıklı olabilir
demir tozu ve kil sonrası boya çok açıkta kalır vesaire gibi bilgiler olduğu için bir şey yapmam gerektiğini düşünüyorum. Güzel bir wax alıp yapacağım teşekkürler.

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
demir tozu ve kil sonrası boya çok açıkta kalır vesaire gibi bilgiler olduğu için bir şey yapmam gerektiğini düşünüyorum. Güzel bir wax alıp yapacağım teşekkürler.
Boyanın açıkta kalması gibi bir tabir yok hocam detailingde. El ile pasta atmanın faydası yok, sonuç alınamıyor çok defa denendi onaylandı:) Bir de cila=wax terimler kafanızı karıştırmasın

Atasev

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar,
Beyaz araca A.B. Chokalate glaze yapacağım orbital ile;

-Beyaz araca bu tür renkli glaze olur mu?
-Düşük devirde mi yapmalıyım?
-Kaporta panelinde bir kaç kez git/gel yeterli olacak mıdır?

Rodosto59

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
TEKİRDAĞ
Arkadaşlar,
Beyaz araca A.B. Chokalate glaze yapacağım orbital ile;

-Beyaz araca bu tür renkli glaze olur mu?
-Düşük devirde mi yapmalıyım?
-Kaporta panelinde bir kaç kez git/gel yeterli olacak mıdır?

+1 bende merak ediyorum özellikle makine kullanım hususlarını.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
@Atasev @BlackMegyy

- Glaze Her Araca Olur sorun yok sadece Black/Red/White diye herhangi bir Özel üretim kategorisinde olmadigi sürece.

-Glaze düsük devirde yapilir yani 600-1200 devir araligi güzel Glazeyi aracta kurumayacak sekilde tüm kaporta aksamina uygulanir yani yüzeye yaymaniz yeterlidir.

-Araç yüzeyinin tüm bölgesine uygulamaniz yeterli yani ileri geri veya asagi yukari 1 er tur yapmaniz yeterli sonucta cok az minimum bir kapaticilik var bu tür ürünlerde.

Olabildigince basit birsekilde anlatmaya calistim :)

Rodosto59

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
TEKİRDAĞ
@Atasev @BlackMegyy

- Glaze Her Araca Olur sorun yok sadece Black/Red/White diye herhangi bir Özel üretim kategorisinde olmadigi sürece.

-Glaze düsük devirde yapilir yani 600-1200 devir araligi güzel Glazeyi aracta kurumayacak sekilde tüm kaporta aksamina uygulanir yani yüzeye yaymaniz yeterlidir.

-Araç yüzeyinin tüm bölgesine uygulamaniz yeterli yani ileri geri veya asagi yukari 1 er tur yapmaniz yeterli sonucta cok az minimum bir kapaticilik var bu tür ürünlerde.

Olabildigince basit birsekilde anlatmaya calistim :)
Değerli yorumun için teşekkür ederim. @Sefa46 hocam. Peki makine baskısı ne kadar olmalı.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara

axellus1

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Arkadaşalar yağmur kaydırıcı uygulamak istiyorum fakat öncesinde elimde olan Auto Glym Car Glass Polish uygulamama gerek varmıdır?

değişik

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
.
Alta foam aldım 3 kere ve üçüde sorunluydu su dolu kovaya pompayı batırınca ucundan ve pompa çubuğunun ordan hava kaçırıyor benzer sorun yaşayan varmı hepsi mi böyle anlamadım. Firmaya göre kaçak normalmiş

Son düzenleme:

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu

Elle ciddi şekilde bi işlem yapamazsınız malesef , ben yapıyorum ama zaten demirtozu-kil-wax yaptığım için elle yapma sebebim ekstra olarak yani. Ha genelde parlaklık artıyor ama kesinlikle silikon içerikli ürünler kullanmayın . Aynı zamanda pek bir beklentiniz de olmasın.

Fakat en azından yüzey temizlenir , yada parlaklık olarak waxa göre bi tık daha yüksek olsun derseniz uygulanbilir

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Alta foam aldım 3 kere ve üçüde sorunluydu su dolu kovaya pompayı batırınca ucundan ve pompa çubuğunun ordan hava kaçırıyor benzer sorun yaşayan varmı hepsi mi böyle anlamadım. Firmaya göre kaçak normalmiş
Biz izmir ekibi olarak 10 adet satın aldık hiç birinde sorun yoktu, sizin şansınıza böyle bir durum oldu sanırım. Ben bizzatt 4 tanesini modifiye edip kompresör ile sızıntı var mı diye 6 bara kadar çıkarttım (kesinlikle denemeyin risk size aittir) hiç birinde gram kaçırma yoktu. Herşey garajda malın arkasında durur diye düşünüyorum ben çok alışveriş yaptım hiç sorun yaşamadım

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Arkadaşalar yağmur kaydırıcı uygulamak istiyorum fakat öncesinde elimde olan Auto Glym Car Glass Polish uygulamama gerek varmıdır?
Autoglym cam pastası çok işlevsel değil, elinizde normal kalın pasta varsa aynı işi yapıyor ekstradan satın almanıza gerek olmaz diye öneriyorum

photih

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
arkadaşlar bu flowey'in sitesinden sipariş verdim de , ne whatsapptan ne siteden herhangi bir dönüş yok hala. Bu nasıl bir site sıkıntılı mıdır nedir? burada çok fazla b33 kullanan var siz nasıl aldınız onu acaba?

not-Flowey'den bana ulaşıldı. Herhangi bir sıkıntı bulunmamaktadır.

Son düzenleme: