Hızlı Soru - Cevap

orhann490

Usta Detaycı
Üye
İl
AYDIN
Yuke lastik, maslak..luqui moly yetkili bayii..uzun zamandır oradan alırım..
Abi bende yorumlara bakarak Hepsiburada emr ticaretten motul aldım herkes orjinal demiş
filtremarketim.com son bakımda motul yağ ve filtron filtreleri burdan aldım, sorunsuz bir şekilde elime ulaştı.
Eskisehirde toprak otomotiv var surekli alisveris yaptigim yedek parçacı motul eneos bayisi baska markalarda var görüşebilirsiniz
Teşekkür ederim arkadaşlar bi değerlendirme yapacağım verdiğiniz firmalar arasında.

Esat

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Istanbul
üstadlar. bir sorum olacak.
Aracıma sonradan spoiler ve marşbiyel ön ek v.s. yaptırdım. yan sanayi. aslında aracın renginde boyları hatta dikkatli bakmayınca çok ton farkı seçilmiyor fakat az da olsa fark var ve beni rahatsız etti.
Aracımda da seramik olduğu için; bu ufak ton farkı acaba seramiktenmi kaynaklanıyor. sonradan yaptığım eklere de pasta cila seramik veya benzer uygulamalar yapsak bu farkı giderebilirmiyiz. ne tavsiye edersiniz.
teşekkür ederim.

informatiker

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
üstadlar. bir sorum olacak.
Aracıma sonradan spoiler ve marşbiyel ön ek v.s. yaptırdım. yan sanayi. aslında aracın renginde boyları hatta dikkatli bakmayınca çok ton farkı seçilmiyor fakat az da olsa fark var ve beni rahatsız etti.
Aracımda da seramik olduğu için; bu ufak ton farkı acaba seramiktenmi kaynaklanıyor. sonradan yaptığım eklere de pasta cila seramik veya benzer uygulamalar yapsak bu farkı giderebilirmiyiz. ne tavsiye edersiniz.
teşekkür ederim.

Hocam az çok boyalardan anlarım. Kendi aracımın bazı parçalarını da kendim boyadım. Aracının rengi ne bilmiyorum ama sonra boyanılan her parça orjinal fabrika çıkışı tonu tutmuyor malesef.

Özellikle siyah dışında metalik boyaların içinde birden çok renk pigmentleri var. İşte aynı tonu yakalamak imkansız gibi bir şey. Eğer fark az ise zaten hiç elleme. Belki tekrar boyatacağın usta daha fazla ton farklı oluşturacak.

O yüzden bence elleme.

Esat

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Hocam az çok boyalardan anlarım. Kendi aracımın bazı parçalarını da kendim boyadım. Aracının rengi ne bilmiyorum ama sonra boyanılan her parça orjinal fabrika çıkışı tonu tutmuyor malesef.

Özellikle siyah dışında metalik boyaların içinde birden çok renk pigmentleri var. İşte aynı tonu yakalamak imkansız gibi bir şey. Eğer fark az ise zaten hiç elleme. Belki tekrar boyatacağın usta daha fazla ton farklı oluşturacak.

O yüzden bence elleme.
Teşekkür ederim cevabınız için. Aslında ışığa göre değişiyor galiba bazen gözüme çok çarpıyor bazen belli olmuyor bile, yani fazla bi fark yok galiba. Renk kırmızı bu arada. Belki bu forumun konusu değil ama sormak istedim acaba cila seramik farkı mıdır ufak tondaki oynama diye.

informatiker

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Teşekkür ederim cevabınız için. Aslında ışığa göre değişiyor galiba bazen gözüme çok çarpıyor bazen belli olmuyor bile, yani fazla bi fark yok galiba. Renk kırmızı bu arada. Belki bu forumun konusu değil ama sormak istedim acaba cila seramik farkı mıdır ufak tondaki oynama diye.
Kırmızı renk opak boya dediğimiz düz renktir. Yani metalik gibi birçok renk pigmentinden oluşmuyor. Bu da demek oluyor ki ton uyumu daha kolay olur.

Seramikli veya cilalı boya fazla parladığı için göz yanılgısı olabilir. O nedenle diğer parçaları cilalayarak deneyebilirsiniz. Işık faktörü önemli. Güneşli havada daha çok ton farkı belli olur. Bulutlu kapalı havada daha az belli olur.

informatiker

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar bir tane cırcır kolu alacamda ama kararsız kaldım. Bunlar 3 farklı boyutta oluyor. Araç işleri için hangisi idealdir. Hangisini almalıyım? Farkları nedir acaba?

Örnek circir kolları:

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Arkadaşlar bir tane cırcır kolu alacamda ama kararsız kaldım. Bunlar 3 farklı boyutta oluyor. Araç işleri için hangisi idealdir. Hangisini almalıyım? Farkları nedir acaba?

Örnek circir kolları:

Şöyle ufaktan büyüğe doğru sıralanır, en sağlam olanı 1/2 olanıdır. Ama her yere girmez, 1/4 olanı hafif işlerde kullanılır ufaktır lokmalarıda. 1/2 heryerde bulunuyor lokması diğerleri biraz daha az bulunur. 3/8 çok gerekli değil. Ne iş yapacağınıza bağlı birazda bu.

informatiker

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Şöyle ufaktan büyüğe doğru sıralanır, en sağlam olanı 1/2 olanıdır. Ama her yere girmez, 1/4 olanı hafif işlerde kullanılır ufaktır lokmalarıda. 1/2 heryerde bulunuyor lokması diğerleri biraz daha az bulunur. 3/8 çok gerekli değil. Ne iş yapacağınıza bağlı birazda bu.
Hocam genelde arabanın sağını solunu sökerken falan kullanacağım. Çok kararsızım. 3/8 çok gerekli değil demişsin ama acaba tam orta büyüklükte olduğu için herşeyde kullanabilir miyim?

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
merhabalar

bu urunler aynımı acaba ?

Sonax Xtreme Torpido Temizleyici Matt 500 ml | Sonax Shop

Sonax Xtreme Torpido Temizleyici Matt 300 ml | Sonax Shop

son olarak su ürünü kullanıyordum sert plastiklere silikon iceriyormu bu ürün sonaxta yok zaten koch icin emin degilim ama bilen vardır umarım

https://www.hepsiburada.com/koch-ch...a=PROWAX+OTOMARKET&url_src=and-product-detail
2 ürün de aynı ürün sadece gramaj farkları var., Koch Chemie 'nin RCC ürününde silikon mevcuttur., Sonax 'ın ürünü daha başarılırdır tavsiye ederim

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaslar Auto Brite Top Gloss islak gorunumlu cila kullanan var mi ? Nasildir performansi ? Alinir mi ?
Kullanmadım, fakat sorunuzdan sonra merak edip videoları izledim ve Detailigworld de paylaşılan yorumları okudum.

11 yıldır kullandığım en başarılı ve enterasan üründür diyen olmuş. Foam lance içerisine ekleniyor araca sıkılıyor. Sonra durulanıyor. Frenlere gelmemesi önerilmiş. İzlediğim videodaki arkadaş veya detailingworld dekiler söylememiş, ama ön cama da gelirse sileceklerde atlama yaptırabilir, kullanmadım ama sadece kendi tahminimim buna da dikkat etmek isteyebilirsiniz.

Değişiklik arayanlar için enterasan bir ürün. Koch Chemie'nin de böyle bir ürünü vardı, bizim forumda beğeniliyordu. Fiyat konusunda çok ekstra bir avantajı var mı onu da mutlaka değerlendirin. Bir uygulamada 100 ml ürün gidiyor. 10 uygulama çıkarır bir şişe.

Eser

Amatör Detaycı
Üye
Merhaba, davlumbazlarda etkili olan temizleyici ürün tavsiyeniz var mıdır

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba, davlumbazlarda etkili olan temizleyici ürün tavsiyeniz var mıdır
Halı ise, halı temizleyici ürünle, plastikse normalden daha az sulandırılmış APC kullanıyorum ben.

Ama üşenmeyip plastik olan tarafları ucuz bir seramik ile kaplasak kirlenme daha az olur gibime geliyor, fakat bir türlü denemedim.

Eser

Amatör Detaycı
Üye
Halı ise, halı temizleyici ürünle, plastikse normalden daha az sulandırılmış APC kullanıyorum ben.

Ama üşenmeyip plastik olan tarafları ucuz bir seramik ile kaplasak kirlenme daha az olur gibime geliyor, fakat bir türlü denemedim.
Teşekkür ederim hocam, apc ile istediğiniz temizliği alabiliyorsunuz anladığım kadarıyla, tekrar teşekkürler

aramazmert

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Kullanmadım, fakat sorunuzdan sonra merak edip videoları izledim ve Detailigworld de paylaşılan yorumları okudum.

11 yıldır kullandığım en başarılı ve enterasan üründür diyen olmuş. Foam lance içerisine ekleniyor araca sıkılıyor. Sonra durulanıyor. Frenlere gelmemesi önerilmiş. İzlediğim videodaki arkadaş veya detailingworld dekiler söylememiş, ama ön cama da gelirse sileceklerde atlama yaptırabilir, kullanmadım ama sadece kendi tahminimim buna da dikkat etmek isteyebilirsiniz.

Değişiklik arayanlar için enterasan bir ürün. Koch Chemie'nin de böyle bir ürünü vardı, bizim forumda beğeniliyordu. Fiyat konusunda çok ekstra bir avantajı var mı onu da mutlaka değerlendirin. Bir uygulamada 100 ml ürün gidiyor. 10 uygulama çıkarır bir şişe.
Hocam oncelikle ilginiz ve cevabiniz icin tesekkur ediyorum. Ben de videolara baktigimda genelde foam lance icinde kullanildigini gordum. Fakat benim foam lance ile uygulamak istemedigim icin urunun kendi sitesinden kullanim sekillerine baktigimda sprey sise icinde kullanim da gozukuyordu. Ben 5 lt olarak aldim. 1 lt sisenin maliyetinin yarisindan azina geldi. Bakalim deneyip gorecegiz.