Hızlı Soru - Cevap

Fanboy

Acemi Detaycı
Üye
İl
Mersin
Öne çıkan konu #15,821
Selamlar.
Araç kapalı garajda hışır örtü altında 2 hafta yada daha uzun süre kalsa bir sorun oluşturur mu? Garajda aracın tamponunun 1,5 metre üstünde bir noktadan damla şeklinde yağmur suyu damlıyor yağmur yağınca. O kısma da hışır üstüne iki kat baş havlusu koyup tekrar hışır ile kapladım 1 hafta önce. Bu şekilde bir süre kalması bir sorun oluşturur mu? Hiçbir şekilde güneş görmüyor ve sıcaklıkta 10 derece altında.

IlgazRafi

Çaylak Detaycı
Üye
Sıfır araca dahi soft kil ve demir tozu ister pasta zaten şart en azından ben haresi bir Sıfır araç görmedim parlak göstermek için nasil bastirarak dandik cilalar kullanıyorlar kalın pasta istemese bile hare giderici atılması gerekir en kotu 2500 & 3800 ister örneğin bunları bilmiyorsa hiç sermik kaplamayı düşünmesin bir uygulamacıya gitsin seramik kaplamak sür geç gibi kolay görünsede yapamayabilir.
Bunları biliyor ama iyi bir uygulama 4-5 binden başlıyor. Onun yerine şimdilik böyle yapayım dedi. 2-3 bine en iyi seramikler var alır uygularım diyor gittiği yere kadar. Seramiğin tutunması açısından sorun olur mu kil ve demirtozu yapmamak aslında asıl merakımız o konuda bizim.İlla ki pürüzsüz yüzeye daha iyi tutunur ancak bu şartlarda seramik yapmak seramiği çöpe atmak anlamına mı gelir yoksa yinede uygulama yapılana kadar korur mu boyayı?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Bunları biliyor ama iyi bir uygulama 4-5 binden başlıyor. Onun yerine şimdilik böyle yapayım dedi. 2-3 bine en iyi seramikler var alır uygularım diyor gittiği yere kadar. Seramiğin tutunması açısından sorun olur mu kil ve demirtozu yapmamak aslında asıl merakımız o konuda bizim.İlla ki pürüzsüz yüzeye daha iyi tutunur ancak bu şartlarda seramik yapmak seramiği çöpe atmak anlamına mı gelir yoksa yinede uygulama yapılana kadar korur mu boyayı?
Merhaba en azindan Kil ve Demirtozu yapsaniz daha iyi olur arac üzeri suan pütür olabilir yani Seramik tutunmaz tutunsada parlaklik vermez dayanimida fazla olmaz kisaca çöp olur bu arada illaki 2/3 bin Tl ye seramik almaya gerek yok daha uygun fiyatli ürünler bir de eger İstanbulday saniz @Berkay kardesim Fiyat konusunda yardimci olur size en azindan daha cok icinize sinmis olur

Son düzenleme:

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Bugün arkadaşım sordu ama tam net cevap veremedim sizlere danışmak istedim. sıfır araç hiç yıkanmamış hatta, buna kendisi seramik alıp uygulamayı düşünüyor. Ancak sorun şu araca polisaj, demir tozu ve kil işlemi yapmadan uygulayayım diyor. Demirtozu ve kil işlemi yapmadan seramik uygulasak ne gibi bir sorun yaşarız ? Mantığı ile anlatabilecek var mı?
Çizik olmasa bile finish pasta ile gözle görülür bir parlaklık farkı oluyor ki çiziksiz olması imkansız bezle bir güzel siliyorlar o araçları. Ülkemize gelen hiçbir araç sıfır kondisyonda değil bence, illaki kil demirtozu ihtiyacı oluyor. Seramiğin tutunma süresini azaltmamak adına tam bir uygulama daha mantıklı olur.

Selamlar.
Araç kapalı garajda hışır örtü altında 2 hafta yada daha uzun süre kalsa bir sorun oluşturur mu? Garajda aracın tamponunun 1,5 metre üstünde bir noktadan damla şeklinde yağmur suyu damlıyor yağmur yağınca. O kısma da hışır üstüne iki kat baş havlusu koyup tekrar hışır ile kapladım 1 hafta önce. Bu şekilde bir süre kalması bir sorun oluşturur mu? Hiçbir şekilde güneş görmüyor ve sıcaklıkta 10 derece altında.
Nem yapma olasılığı yoksa hiçbir şey olmaz hocam kendim de bu yöntemi kullanıyorum. Ama nemsiz ortam sabit sıcaklıkta

IlgazRafi

Çaylak Detaycı
Üye
Aslında yalovadayız @Berkay yardımcı olacaksa tabi seve seve bekleriz. Şimdi baktım Berkay bey beylikdüzünde herhalde uzak kalıyor o maalesef ama yinede teşekkür ederim

informatiker

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar merhaba. Resimde görüldüğü gibi ön cam ve tavan birleşim yerinde ufaktan boya kalkması var. Büyük ihtimal araç taş yemiş ve büyümüş. Ben aldığımda bu kadar değildi büyüyor. Buna nasıl bir şey yapılır. Hafif zımpara yapılıp rötuş boyası ile doldurayım mı yoksa hiç ellemeden kaportacıya mı gideyim? Forumdan aldığım rötuş kalemi var elimde ama kalem ile rötuş yapılacak kadar ufak değil gibi. Araç 2012 superb şeker beyazı.

Valla hocam ben ilk defa böyle bir kalkma görüyorum. Birde altı sarı gibi acaba macunlu mu bilmiyorum. Neyse geçmiş olsun. Boyacıya götürürsen tavanın yarısını boyar ve 500 TL paranı alır. Bence önce güzel bir şekilde temizle İpa ile. Sonra rötüşle boyasıyla doldur. Ama rötüş boyasına sertleştirici koy. 2 birim boya 1 birim sertleştirici. Sonra oraları doldur. Bir daha kalkarsa o zaman farklı yöntem denemelisin.

ender.cevk

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bugün 16:17

Merhabalar. Sorum şu elimde soft99 kiwami açık renkli araçlar için olan wax bulunuyor. bunu koyu yeşil aracıma uygularsam bir sorun ya da sıkıntı yaşarmıyım? Veya koyu renkli olanını mı alayım? Şimdiden teşekkürler

axellus1

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Valla hocam ben ilk defa böyle bir kalkma görüyorum. Birde altı sarı gibi acaba macunlu mu bilmiyorum. Neyse geçmiş olsun. Boyacıya götürürsen tavanın yarısını boyar ve 500 TL paranı alır. Bence önce güzel bir şekilde temizle İpa ile. Sonra rötüşle boyasıyla doldur. Ama rötüş boyasına sertleştirici koy. 2 birim boya 1 birim sertleştirici. Sonra oraları doldur. Bir daha kalkarsa o zaman farklı yöntem denemelisin.
Cevabınız için teşekkür ederim. Altta macun yok ondan eminim. Ayrıca kaputun ucunda ızgaranın alt kısmında da az bir şey var. Skoda'nın boyasında olabilen boya kalkması olduğunu öğrendim. Sertleştirici kısmı aklımda yoktu, Onu da listeme ekledim.

memory

Amatör Detaycı
Üye
İl
antalya
Cevabınız için teşekkür ederim. Altta macun yok ondan eminim. Ayrıca kaputun ucunda ızgaranın alt kısmında da az bir şey var. Skoda'nın boyasında olabilen boya kalkması olduğunu öğrendim. Sertleştirici kısmı aklımda yoktu, Onu da listeme ekledim.
aynı sorun bende de vardı. Boyacılar kendi aralarında buna kanser diyorlarmış bir zaman sonra daha da büyüyor. Rötüş boyası almıştım fakat bir yerleri boyuyorsun başka yerden de başlıyor. Basınçlı suyu biraz dikkatli tutup o alanı daha da genişletmemekte fayda var.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Bazı araçlarda kronik olabiliyor. Boxer, Jumper ve Ducatolarda eski kasa araçlara bakarsanız ön üst kısmın komple attığını görebilirsiniz. Binek araçta rötuş ve boya dışında galiba çözümü yok.

axellus1

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
aynı sorun bende de vardı. Boyacılar kendi aralarında buna kanser diyorlarmış bir zaman sonra daha da büyüyor. Rötüş boyası almıştım fakat bir yerleri boyuyorsun başka yerden de başlıyor. Basınçlı suyu biraz dikkatli tutup o alanı daha da genişletmemekte fayda var.
Aynen basınçlı suyu biraz fazla tutunca büyüme oluyor.

IlgazRafi

Çaylak Detaycı
Üye
İyi günler. Seramik kaplaması olmayan aracıma gyeon ceramic detailer uyguladım. Öğlen saatlerinde yaptım ancak akşama doğru inanılmaz toz çekti, şu an arabanın dışı toz mıknatısı resmen. Aracı yıkayıp kurulduktan sonra uygulamıştım ben mi yanlış uyguladım yoksa sorun mu var acaba

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
İyi günler. Seramik kaplaması olmayan aracıma gyeon ceramic detailer uyguladım. Öğlen saatlerinde yaptım ancak akşama doğru inanılmaz toz çekti, şu an arabanın dışı toz mıknatısı resmen. Aracı yıkayıp kurulduktan sonra uygulamıştım ben mi yanlış uyguladım yoksa sorun mu var acaba
gyeonun seramik bazlı ürünleri toz mıknatısıdır üründen kaynaklı

Hür Can Tümay

Amatör Detaycı
Üye
İl
ankara
Arkadaşlar merhaba. Bugün aracıma bakım yapıldı yıkamayın dediğim halde yıkamışlar ama berbat bi yıkama. Kapılar ve tampon kireç lekeleriyle dolu. Ayak bileğimde kırık yıkama yapamam ama böylede bırakamam. Seramik olduğu için qd tarzı ürün vurmak istemiyorumdan gyeon ceramic detailer, c2v3 gibi ürünlerde var çeyizimde bunlarla mı silsem ?

Edit : Hiç fanteziye girmeyim tanıdık bi yıkamacıda su tutayım dedim :)

Son düzenleme: