Hızlı Soru - Cevap

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Öne çıkan konu #16,041
Polisaj yaparken kullandığınız veya önerdiğiniz bi fener var mıdır? Veya spot ışık için ne almak gerekiyor?
Bu İsin Vakka su Scangripler,Gyeon Prism ler Ancak Suan İcin Bayagi Fiyatlar artmis durumda biraz daha ekonomik olsun isterseniz Aliexpresten Lucullan ve Marflo Kalem Fenerden alabilirsiniz Ben kullaniyorum memnunum.

İyi akşamlar arkadaşlar. Aracım komple ppf kaplı. Üzerine waxx ve hızlı cila türü şeyler uyguluyorum ve sonuç alıyorum, ppf kaplamada parlaklık, boncuklanma ve su iticilik sağlıyor. Merak ettiğim ipa, kil, demir tozu gibi uygulamalar ppf kaplamada uygulanmalı mıdır, kaplamaya zarar verir mi?
Hocam selamlar Kil Harici Digerlerinde sorun olmaz Kil in En Soft olani bile kuru bir alana temas etse sorun olabilir PPF üzerine Kil eldivenleride dahildir Yani Ben önermiyorum Tabi Kullanan arkadaşlar vardir ancak Kaporta gibi degil Cizildigi an düzelmiyor düzelsede hoş olmuyor.

RickSanchez

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Bu İsin Vakka su Scangripler,Gyeon Prism ler Ancak Suan İcin Bayagi Fiyatlar artmis durumda biraz daha ekonomik olsun isterseniz Aliexpresten Lucullan ve Marflo Kalem Fenerden alabilirsiniz Ben kullaniyorum memnunum.

Hocam selamlar Kil Harici Digerlerinde sorun olmaz Kil in En Soft olani bile kuru bir alana temas etse sorun olabilir PPF üzerine Kil eldivenleride dahildir Yani Ben önermiyorum Tabi Kullanan arkadaşlar vardir ancak Kaporta gibi degil Cizildigi an düzelmiyor düzelsede hoş olmuyor.
Hocam fiyatları görünce bi tane gün ışığı led projektör alayım daha mantıklı diye düşündüm, bunun için önerdiğiniz bi ürün var mı?

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
İyi akşamlar arkadaşlar. Aracım komple ppf kaplı. Üzerine waxx ve hızlı cila türü şeyler uyguluyorum ve sonuç alıyorum, ppf kaplamada parlaklık, boncuklanma ve su iticilik sağlıyor. Merak ettiğim ipa, kil, demir tozu gibi uygulamalar ppf kaplamada uygulanmalı mıdır, kaplamaya zarar verir mi?
Ben folyolarda kil kullanıyorum hatta özellikle bilgi verip uyguluyoruz ancak @Sefa46 dediği gibi kuru temas ederse çiziyor. Bunlar da ppfin dezavantajları malesef

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Hocam fiyatları görünce bi tane gün ışığı led projektör alayım daha mantıklı diye düşündüm, bunun için önerdiğiniz bi ürün var mı?
Hocam Gun İsigi led almak mantikli ama valla bildigim bir marka yok ama Cob led tarzi gun isigi ledler her turlu is gorur

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Cata 50w beyaz ve gün ışığı olarak 2 tane var. Bazı renklerde sarı bazı renklerde beyaz ışıkla daha iyi görebiliyorsunuz. AE'den alacaksanız kalemden çok şu dikdörtgen olan küçük ışıktan alın bende kalem vardı Sefa abinin bahsettiğim ışığı gördükten sonra kalemden soğudum. :smilex: Nerelerde hatırlamıyorum ancak eski yazdıklarımda bir yerde Cata'nın nasıl gösterdiği kesinlikle vardır.

RickSanchez

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Cata 50w beyaz ve gün ışığı olarak 2 tane var. Bazı renklerde sarı bazı renklerde beyaz ışıkla daha iyi görebiliyorsunuz. AE'den alacaksanız kalemden çok şu dikdörtgen olan küçük ışıktan alın bende kalem vardı Sefa abinin bahsettiğim ışığı gördükten sonra kalemden soğudum. :smilex: Nerelerde hatırlamıyorum ancak eski yazdıklarımda bir yerde Cata'nın nasıl gösterdiği kesinlikle vardır.
Hocam Gun İsigi led almak mantikli ama valla bildigim bir marka yok ama Cob led tarzi gun isigi ledler her turlu is gorur
Hocam sorun şurda piyasada cob led yok sabahtan beri araştırıyorum

RickSanchez

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Hocam sorun şurda piyasada cob led yok sabahtan beri araştırıyorum
Aslında en güzeli COB led olsada SMD led de kullanabilirsiniz ancak onda da şöyle bir problem var artık firmalar slim kasa diye ledleri ayırarak kullanıyor eski kalın kasadaki SMD ledler COB led gibi olmasa da birbirine yakın şekilde konumlanıyor. N11'de maraşta bir satıcı vardı ondan en ucuza almıştım ikisini de. Arada bir kaç sene olmasına rağmen yine en ucuz onlar çıkmıştı. Ankara Ostim'de girişinden Elektrokent 1-2'ye kadar her yeri dolandım eski tip bulamadım bir tek Ostim'in girişindeki bir dükkanda buldum oda 200 lira istemişti 115 liraya N11'den almıştım. Cadde üstü esnaflar yine şaşırtmıyor. :dusunx:
50w Cata gün ışığı

Camda (bu çizikler içerden olması lazım aşırı yoktu o yüzden cama göre çok tabi)

RickSanchez

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Aslında en güzeli COB led olsada SMD led de kullanabilirsiniz ancak onda da şöyle bir problem var artık firmalar slim kasa diye ledleri ayırarak kullanıyor eski kalın kasadaki SMD ledler COB led gibi olmasa da birbirine yakın şekilde konumlanıyor. N11'de maraşta bir satıcı vardı ondan en ucuza almıştım ikisini de. Arada bir kaç sene olmasına rağmen yine en ucuz onlar çıkmıştı. Ankara Ostim'de girişinden Elektrokent 1-2'ye kadar her yeri dolandım eski tip bulamadım bir tek Ostim'in girişindeki bir dükkanda buldum oda 200 lira istemişti 115 liraya N11'den almıştım. Cadde üstü esnaflar yine şaşırtmıyor. :dusunx:
50w Cata gün ışığı

Camda (bu çizikler içerden olması lazım aşırı yoktu o yüzden cama göre çok tabi)
bilgiler için teşekkür ederim hocam, cata firmasının cob ledleri piyasada kalmamış, alternatif ürünlere yöneleceğim, projektör ayakları almış başını gitmiş onun için de bi alternatif düşünücem artık

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
bilgiler için teşekkür ederim hocam, cata firmasının cob ledleri piyasada kalmamış, alternatif ürünlere yöneleceğim, projektör ayakları almış başını gitmiş onun için de bi alternatif düşünücem artık
Ben alırken de Cata'nın COB ledi yoktu bende COB'a en yakın olan SMD'yi almıştım. İş görüyor diyebilirim ama birden fazla alıp 50W'dan az alsak da olur mu onu bilemiyorum birkaç tane 20W COB led alıp denemek lazım aslında. Yakında durduğunda 50W biraz göz yoruyor.

memory

Amatör Detaycı
Üye
İl
antalya
Selamlar daha önce camdan çimento lekesi çıkardınız mı ? Böyle bir tecrübesi olan var mı ? Karanlığa kalınca araç içini görmek zorlaşıyor. Araç için kafa lambası tavsiyeniz var mıdır?

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Herkese iyi forumlar,
C segment hatchback bir arabaya 1:1 r10 kaç ml kullanmalıyım?
300-400ml yeterli oluyor

Selamlar daha önce camdan çimento lekesi çıkardınız mı ? Böyle bir tecrübesi olan var mı ? Karanlığa kalınca araç içini görmek zorlaşıyor. Araç için kafa lambası tavsiyeniz var mıdır?
Çimento çözücü kimyasallar ile çıkarabilirsiniz. Yalnız kromlara gelmesin sakın çalıştığınız yeri durulayın mutlaka

Yasin.Dogan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hayırlı olsun, bende satın almayı düşünüyorum. Deneyimlerinizi paylaşır mısınız?
Daha öncesinde 70Mai'nin ekransız versiyonunu 3-4 sene kullandım. O üründe hiç sorun çıkmayınca ve DH forum üyesi ve youtuber olguerhan'ın incelemesini izledikten sonra ürünün fiyatı da uygun olunca hemen sipariş ettim. Kurulum için kutu içeriğinde yeterli ekipman mevcut. Statik şeffaf stickerlar cam'a son derece sağlam yapışıyor. Bunu eski kamerayı sökerken deneyimledim. Elektriği normal çakmaktan aldım.ilk seferinde izlediğim güzergah ta 15 cm kadar kısa geldi sonra torpidonun altından çektim 15 cm fazla geldi :) Hafıza kartı olarak eski kameramdaki 64 GB lık Class10 Sandisk kartı kullanmaya devam ediyorum. Bozulunca daha hızlısına bakarım. Forumlarda Samsung'un 100-150MB hızlarındaki U3 Class10 hafıza kartlarını tavsiye ediyorlar. Hafıza kartı Class 10 olmadan çalışmıyor. Kurulum için 4GB lık bir kart denedim beğenmedi :) Önce evde açıp ayarlarını ve yazılım güncellemesini yapıp araca öyle götürdüm. Şimdilik söyleyebileceklerim bu kadar. Henüz yeni kullanmaya başladım yaz aylarında ki sıcaklarda ne olur bilemiyorum.

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hazır n.11'de kupon yakalamışken eldiven alayım diyorum. Araba yıkarken kullanabileceğim, önereceğiniz eldiven var mı? Antialerjik, eli terletmeyen olursa süper olur:)

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hayırlı olsun, bende satın almayı düşünüyorum. Deneyimlerinizi paylaşır mısınız?
2 sene önce almaktan vazgeçtim bunu keşke alsaydım. Elimdeki ürünün kapasitorleri iyice eskimiş bazen sacmalayip kayit yapmıyor. Uygun fiyata denk gelirse ben de alacağım bundan. Ya da eski 70mai den