Hızlı Soru - Cevap

ARDA BAB

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Afyon
Öne çıkan konu #16,921
Hocam neden citrus pre wash sıkıp sonra su tuttugunuz için pişmanım dediniz? Olmasi gerekeni yapmissiniz bnce. Bgnlerde hava cok sicak oldugu icin ozellikle tavanda 1 -2 saat kus pisligi kalsa bile iz yapabiliyor. Bn bu nedenle mumkun oldugu kadar kontrol edip eger varsa hemen temizlemeye calisiyorum. Buna ragmen 1-2 iz kaldi bu sekilde. Ama sanirim sicak havanin etkisi, zamanla biraz daha azaliyor bu izlerin gorunurligu. Birde nette ararsaniz bulursunuz, sicak bir bez koyup bir miktar bekleyince izlerin kayboldugu soyleniyor. Ben denemedm ama bir deneyin isterseniz
Ben daha önceden dalin su karışımı yapıp dışkıya sıktıktan sonra birde üzerine mendil koyup ıslatıp bekliyordum. Mis gibi çıkıyordu hiç iz bırakmadan adam bu seferkiler çok büyük olunca mendille uğraşmak istemedim bekleyip direk tazyikli vurdum. Ama iz bıraktığını görünce pişman oldum keşke mendille yavaş yavaş yapsaydım diye. Umarım dediğiniz gibi zamanla geçer gider. Dediğiniz sıcak mendil yönteminidr deneyeceğim teşekkürler

informatiker

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ben daha önceden dalin su karışımı yapıp dışkıya sıktıktan sonra birde üzerine mendil koyup ıslatıp bekliyordum. Mis gibi çıkıyordu hiç iz bırakmadan adam bu seferkiler çok büyük olunca mendille uğraşmak istemedim bekleyip direk tazyikli vurdum. Ama iz bıraktığını görünce pişman oldum keşke mendille yavaş yavaş yapsaydım diye. Umarım dediğiniz gibi zamanla geçer gider. Dediğiniz sıcak mendil yönteminidr deneyeceğim teşekkürler
Hocam bu kalan iz sizin yöntemden kaynaklı birşey değilki. Kuş pisliği, bekleme süresi, pisliğin fazlalığı, hava sıcaklığı, pisliğin içindeki asit oranı gibi faktörlerden dolayı boyaya veya verniğe zarar verebilir. Yani boyaya siz zarar vermediniz kuş zarar verdi.

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam bu kalan iz sizin yöntemden kaynaklı birşey değilki. Kuş pisliği, bekleme süresi, pisliğin fazlalığı, hava sıcaklığı, pisliğin içindeki asit oranı gibi faktörlerden dolayı boyaya veya verniğe zarar verebilir. Yani boyaya siz zarar vermediniz kuş zarar verdi.
Aynen oyle, benim 1 aylik seramik kapli aracin kaputunda olmustu, snra araci seramik yaptirdigm yere goturmustum
Bu nasil is seramikli aracta kus pislik izi mi kalir diye, bana bir guzel aciklamasini yapmislardi, olay tamamen kusun pisligi ile alakali

ARDA BAB

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Afyon
Son zaman bissürü malzeme aldım ettim patlattım korumaya aldım biliyor musunuz. Vay Hain kuş çetesi canımı sıktı ya : )

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Selamlar forumdaşlar. Şu an tatildeyim ve aracım sürekli reçineye maruz kalıyor. Müdahele de edemedim. Daha doğrusu büyük olanlara müdahele ettim ama bulunduğum yer itibari ile sürekli bir şekilde(küçük küçük de olsa) araba reçineye veya ağaçlardan gelen sıvılara maruz kalıyor. Her ne kadar ağaç altına koymasamda rüzgar vs. bir şekilde oluyor. Asıl sıkıntı reçineyi temizleyince altında iz kaldığını gördüm. Verniğe mi işledi acaba bu lekeler? Acayip canım sıkıldı. Tüm modum düştü. Foto gönderecektim ama araba beyaz olunca kalan izi göstermek zor oluyor, fotoda çok belli olmuyor. Elimde Shiny Garage water spot vardı. Ufak bir yerde denedim ama izi geçirmedi. Moralim ciddi bozuldu. Çünkü neredeyse kaportanın her yerinde var. Bu sabah bir de kedi izleri ile karşılaştım. Kaydırak niyetine kullanmışlar benim aracı resmen. Moral olarak sıfırın altındayım anlayacağınız.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Selamlar forumdaşlar. Şu an tatildeyim ve aracım sürekli reçineye maruz kalıyor. Müdahele de edemedim. Daha doğrusu büyük olanlara müdahele ettim ama bulunduğum yer itibari ile sürekli bir şekilde(küçük küçük de olsa) araba reçineye veya ağaçlardan gelen sıvılara maruz kalıyor. Her ne kadar ağaç altına koymasamda rüzgar vs. bir şekilde oluyor. Asıl sıkıntı reçineyi temizleyince altında iz kaldığını gördüm. Verniğe mi işledi acaba bu lekeler? Acayip canım sıkıldı. Tüm modum düştü. Foto gönderecektim ama araba beyaz olunca kalan izi göstermek zor oluyor, fotoda çok belli olmuyor. Elimde Shiny Garage water spot vardı. Ufak bir yerde denedim ama izi geçirmedi. Moralim ciddi bozuldu. Çünkü neredeyse kaportanın her yerinde var. Bu sabah bir de kedi izleri ile karşılaştım. Kaydırak niyetine kullanmışlar benim aracı resmen. Moral olarak sıfırın altındayım anlayacağınız.
Bir resim atin bakalim hocam

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Hocam elinde ceviz var mı? 1:5 sulandırmaya içinden geçersin. Eğer yoksa haftaya İzmir’e yolun düşerse vereyim biraz veya gel bir petrolde beraber temizleriz.

reçine sanırım ağaca göre değişiyor. Cam reçinesi geçerken, Ayvalık’ta garip bir ağaçtan kaputa yağan reçineyi ertesi gün temizledim söylediğin gibi nokta nokta iz bıraktı.

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam elinde ceviz var mı? 1:5 sulandırmaya içinden geçersin. Eğer yoksa haftaya İzmir’e yolun düşerse vereyim biraz veya gel bir petrolde beraber temizleriz.

reçine sanırım ağaca göre değişiyor. Cam reçinesi geçerken, Ayvalık’ta garip bir ağaçtan kaputa yağan reçineyi ertesi gün temizledim söylediğin gibi nokta nokta iz bıraktı.
Ceviz yok. yanıma AD citrus wash, shiny garage water spot remover, ev13,ev12, BiltHamber Surfex Hd almıştım. Hiç sorma ya! Ben Bodrumdayım. Burda da fena bu reçineler. Araba yıkamak da çözüm olmuyor ki. Sıcak hava ile birlikte voltran oluşturuyorlar bir anda :). Buraya gelmeden aracı yıkadıktan sonra gyeon new wet coat uygulamıştım. Yararını gördüm aslında. Reçine kolay temizlendi ama altında böyle iz bıraktı. Ve her yerdeler. Bu canımı sıktı. Bu arada İzmir"e yolum düşmez. Çok teşekkürler teklifin için.

Arenas0

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Merhaba, malum son 3-4 gün dolu yağışı uyarısı verdi Bursa ve çevresi için. Bende dün arabanın üzerine ekte resmini attığım bez battaniye brandayı serdim. Sürekli yağış olduğu içinde 4 gün ıslak duracak. Bu 4 gün için sizce boyaya zarar verir mi? küf yapma olayı olur mu? 2020 model corolla araç.
NOT: RESİMLER TEMSİLİDİR. RESİMDE GÖRÜNEN BAŞKASININ ARABASI.

Yusuf12

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam Anadolu yakasında bulabildiniz mi acaba ben de Kartal dayım
Merhaba hocam ben de Kartal'da ikamet ediyorum önceden Sultanbeyli Rings avm nin karşısında Range self servis oto yıkamaya gidiyordum bu yakıt fiyatlarından sonra Soğanlık E5 Opette yıkıyorum 5 peron var su fiyatı 7 TL olmuştu en son.

Koseren

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Giresun
Merhabalar ben çaylak bir detaycıyım aracım hundai bayon seramik kaplamalı aracım için buradan okuyarak flowey %30 indirim kampayasıyla forum sayesinde flowey ev 13 (akbel pompa ile) ve flowey ev 12 aldım.
Daha çok eksiklerim var sizden yardım bekliyorum bana fiyat performans olarak;
1. Yıkama eldiveni (bel altı icin ayrı yani 2 tane)
2. Durulama bezi.
3. Jant temizleyici demir tozu temizleyici.
4 eger seramikli araca zarar vermeyecekse hızlı cila.
5. Torpido temizleyici. Ürünleri lazım ayda 2-3 defa yıkayacağım aile arabası olarak kullandığım hobi amaclı yıkayacagım bu arabam için seramigi koruyup cizik yaratmadan guzel bir temizlik icin ne onerirsiniz yanitlarinizi bekliyorum

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Eren Bey hoşgeldiniz,

1- @Sefa46 hocam cevaplar :)
2- Klin Korea ürünlerinde kampanya var bu işin en iyilerinde kampanyaya bakın derim.
3- Günlük kullanım için Chemical guys Wheel Cleaner, Demir tozu temizleyicisi K2 Pro Roton.
4- Youtube üzerindeki önerimi tekrarlıyorum Poltyop Hybird maximus, zarar vermez destekler.
5-Torpido işi çok ucu açık, Sonax Matt effeckt hem koruma hem temizleme özelliğinden dolayı öneriririm. Kokusuda çok hoş.

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
Merhabalar ben çaylak bir detaycıyım aracım hundai bayon seramik kaplamalı aracım için buradan okuyarak flowey %30 indirim kampayasıyla forum sayesinde flowey ev 13 (akbel pompa ile) ve flowey ev 12 aldım.
Daha çok eksiklerim var sizden yardım bekliyorum bana fiyat performans olarak;
1. Yıkama eldiveni (bel altı icin ayrı yani 2 tane)
2. Durulama bezi.
3. Jant temizleyici demir tozu temizleyici.
4 eger seramikli araca zarar vermeyecekse hızlı cila.
5. Torpido temizleyici. Ürünleri lazım ayda 2-3 defa yıkayacağım aile arabası olarak kullandığım hobi amaclı yıkayacagım bu arabam için seramigi koruyup cizik yaratmadan guzel bir temizlik icin ne onerirsiniz yanitlarinizi bekliyorum
Bez ve eldiven konusunda forumda klin korea’nın çok güzel bir kampanyası var kaçırmayın derim. Onun dışında jant temizleyici ve torpido temizleyici için K2 ürünlerine bakabilirsiniz F/P yönünden forumda bu aralar oldukça kullanılıyor ve tavsiye ediliyor abilerim tarafından. Hızlı cila ben carpro elixir kullanıyorum fiyatı biraz yüksek gelebilir ancak sarfiyatı inanılmaz az (her panele 1 fıs) olduğundan ben memnun kaldım bir daha alcak olsam yine elixir alırdım heralde…

Koseren

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Giresun
Eren Bey hoşgeldiniz,

1- @Sefa46 hocam cevaplar :)
2- Klin Korea ürünlerinde kampanya var bu işin en iyilerinde kampanyaya bakın derim.
3- Günlük kullanım için Chemical guys Wheel Cleaner, Demir tozu temizleyicisi K2 Pro Roton.
4- Youtube üzerindeki önerimi tekrarlıyorum Poltyop Hybird maximus, zarar vermez destekler.
5-Torpido işi çok ucu açık, Sonax Matt effeckt hem koruma hem temizleme özelliğinden dolayı öneriririm. Kokusuda çok hoş.
Hocam klin korea da hangi urunu tavsiye edersiniz eldiven ve durulama besi olarak