yıkama kovalarının, yerli, avrupa ve çin malları arasındaki fiyaat farkını anlayabiliyorum ama
alıp kullanınca bir farkları var mı?
X bir markanın 'Grit Guard'ı daha iyi mi mesela?
yada kovaların dış görünüş dışında farkı var mı?
Dış görünüş dışında kalite olarak fark var. Mesela ünlü sarı kovalar var. Her satan üstüne kendi adını yada stickerini bastırıyor.
O kovalara kendi grit guardı uymuyor mesela , kenarları traşlayıp oturtuyorsunuz. Üstüne ,kovayı doldurunca altı esniyor ; hatta bendeki 1 yılı biraz geçince küçücük bi yerden su sızdırmaya başladı. Diğer kovam ise bildiğiniz kimyasal bidonu , yani 13,79 lt lik kova.
Hem hdpe kova ve diğer sarıya göre ciddi sert ve kalın. Genelde de bunu kullanıyorum
Bundan başka olarak zamanında ucuzlukçudan 20/30 tl ye alınmış şeffaf 15 lt lik kova da bu sarıya benzer ama ondan bir tık kalın.
Aynı zamanda chemical guysun kovası da kaliteli ve kendi grid guardı direk boşluksuz oturuyor.
Kovanın cinsi tarzı konusunda pek bir önem olmadığı yönünde ama kovanın mutlaka olması gerektiğini düşünüyorum.
Ön yıkama ile her zaman kirleri yumuşatıyoruz ; özellikle uzun yol , yağmur çamur sonrası hiçbir zaman ön yıkama yeterli değil üstüne üstlük o şekilde yıkayınca daha çok yüzey çizilir. Fakat kullandığım ürünler doğrultusunda hemen hemen her ön yıkama sonrası bu pislikleri temaslı yıkamayla yüzeyden kaldırma konusunda sıkıntı yaşamıyorum.
Şahsi düşüncem aracın yüzeyinde ne olup olmaması kirlenme yada bu kirleri temizleme konusunda azcık etkili. Esas etkili olan yıkama yöntemi ve sonrasında kullanılan ürünler