Hızlı Soru - Cevap

eminkilic61

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #17,121
yıkama kovalarının, yerli, avrupa ve çin malları arasındaki fiyaat farkını anlayabiliyorum ama
alıp kullanınca bir farkları var mı?
X bir markanın 'Grit Guard'ı daha iyi mi mesela?
yada kovaların dış görünüş dışında farkı var mı?

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
yıkama kovalarının, yerli, avrupa ve çin malları arasındaki fiyaat farkını anlayabiliyorum ama
Dış görünüş dışında kalite olarak fark var. Mesela ünlü sarı kovalar var. Her satan üstüne kendi adını yada stickerini bastırıyor.
O kovalara kendi grit guardı uymuyor mesela , kenarları traşlayıp oturtuyorsunuz. Üstüne ,kovayı doldurunca altı esniyor ; hatta bendeki 1 yılı biraz geçince küçücük bi yerden su sızdırmaya başladı. Diğer kovam ise bildiğiniz kimyasal bidonu , yani 13,79 lt lik kova.
Hem hdpe kova ve diğer sarıya göre ciddi sert ve kalın. Genelde de bunu kullanıyorum
Bundan başka olarak zamanında ucuzlukçudan 20/30 tl ye alınmış şeffaf 15 lt lik kova da bu sarıya benzer ama ondan bir tık kalın.

Aynı zamanda chemical guysun kovası da kaliteli ve kendi grid guardı direk boşluksuz oturuyor.
Kovanın cinsi tarzı konusunda pek bir önem olmadığı yönünde ama kovanın mutlaka olması gerektiğini düşünüyorum.

Ön yıkama ile her zaman kirleri yumuşatıyoruz ; özellikle uzun yol , yağmur çamur sonrası hiçbir zaman ön yıkama yeterli değil üstüne üstlük o şekilde yıkayınca daha çok yüzey çizilir. Fakat kullandığım ürünler doğrultusunda hemen hemen her ön yıkama sonrası bu pislikleri temaslı yıkamayla yüzeyden kaldırma konusunda sıkıntı yaşamıyorum.

Şahsi düşüncem aracın yüzeyinde ne olup olmaması kirlenme yada bu kirleri temizleme konusunda azcık etkili. Esas etkili olan yıkama yöntemi ve sonrasında kullanılan ürünler

eminkilic61

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Aynı zamanda chemical guysun kovası da kaliteli ve kendi grid guardı direk boşluksuz oturuyor.
Kovanın cinsi tarzı konusunda pek bir önem olmadığı yönünde ama kovanın mutlaka olması gerektiğini düşünüyorum.

Ön yıkama ile her zaman kirleri yumuşatıyoruz ; özellikle uzun yol , yağmur çamur sonrası hiçbir zaman ön yıkama yeterli değil üstüne üstlük o şekilde yıkayınca daha çok yüzey çizilir. Fakat kullandığım ürünler doğrultusunda hemen hemen her ön yıkama sonrası bu pislikleri temaslı yıkamayla yüzeyden kaldırma konusunda sıkıntı yaşamıyorum.

Şahsi düşüncem aracın yüzeyinde ne olup olmaması kirlenme yada bu kirleri temizleme konusunda azcık etkili. Esas etkili olan yıkama yöntemi ve sonrasında kullanılan ürünler
evet, araç sadece tozlu değilse kovalı yıkama şart.

kova konusundan da anladığım, sağlam olsun yamulmasın delinmesin, süzgeçi tam otursun diye marka bir şey almak lazım herhalde

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
evet, araç sadece tozlu değilse kovalı yıkama şart.

kova konusundan da anladığım, sağlam olsun yamulmasın delinmesin, süzgeçi tam otursun diye marka bir şey almak lazım herhalde

yani markalar nispeten daha kaliteli ve birbirine uyumlu ama fazla pahalılar. Onun yerine iç içe geçmeli 2 kova olabilir. Biraz da sizin ne istediğiniz ve buna ne bütçe ayıracağınızla ilgili

Atsiz

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara/Trabzon
Autobrite kovası gayet iyi yan yatırınca su akıtmıyor kapağı güzel kilitleniyo ama fiyatına değer mi ona siz karar verin :)

eminkilic61

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Autobrite kovası gayet iyi yan yatırınca su akıtmıyor kapağı güzel kilitleniyo ama fiyatına değer mi ona siz karar verin :)
cevap için teşekkürler

kova konusunda Chemical Guys'ta karar kıldım.
3 adet alacağım için renk renk olması önemliydi, fiyatları da diğer kovalara göre ortalama bir rakam diye düşünüyorum.
kovaların renklerine kim karar verdiyse, zevkli biriymiş.

emredrmz

Acemi Detaycı
Üye
İl
Mersin - Şanlıurfa
Değerli arkadaşlar , carpro ceriglassı daha önce camdaki küçük noktasal çizikler ve kireç lekeleri için el ile uygulama yapmıştım malesef sonuç alamadım. Şimdi matkap ile deneme yapacağım . Keçe konusunda nasıl bir seçim yapmam gerek ?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Değerli arkadaşlar , carpro ceriglassı daha önce camdaki küçük noktasal çizikler ve kireç lekeleri için el ile uygulama yapmıştım malesef sonuç alamadım. Şimdi matkap ile deneme yapacağım . Keçe konusunda nasıl bir seçim yapmam gerek ?
Flexipads Cam Pasta Keçesi 75mm yamaclardetailing.com'da | Araç Bakım Ve Temizlik Ürünleri

Matkap Ucundaki Tabla Kac 75 MM lik ise yukardaki Linkten satin alabilirsiniz.125 MM ise yine ayni ayni urunun 125 MM ligini kullanabilirsiniz.

eynipa

Acemi Detaycı
Üye
İl
istanbul

Eser

Amatör Detaycı
Üye
Merhaba arkadaşlar, lastik temizleyici olarak ne kullanıyorsunuz, autofinesse Verso kullanıyorum ama sanki hiç temizlik yapmıyor gibi, uygun fiyatlı iyi temizlik yapan bir ürün ne önerirsiniz

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
@Tonyukuk07 Ön yıkama şampuanlarından Bela ile Bora arasında ne fark var acaba? @DetayDeposu
Hocam sorunuzu yeni gördüm kusura bakmayın.

Buradan her iki sorunuza da cevap vereyim;

Bela Pro ön yıkama köpüğüdür ve aynı zamanda kova şampuanıdır.

Bora ise Alta 1500 veya 2000 Viton tarzı püskürtücülerle püskürtülebilen bir pre Wash ürünüdür. Yüzeydeki kaba kirleri, trafik filmini yumuşatma veya sökme kabiliyeti daha yüksektir. Son bahar, kış ve ilkbahar kullanımına daha çok uygundur.

Soft jant lastik fırçası için kontrol sağlayalım size dönüş yapayım.

düzeltme:
Kontrol ettiğimde stokta gözüküyor Soft fırça tekrar kontrol edebilir misiniz Murat bey?

Son düzenleme:

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba arkadaşlar, lastik temizleyici olarak ne kullanıyorsunuz, autofinesse Verso kullanıyorum ama sanki hiç temizlik yapmıyor gibi, uygun fiyatlı iyi temizlik yapan bir ürün ne önerirsiniz
Apc harici, ön yıkama köpüğünü ayrı bir sprey başlıklı şişeyede ayırıp onunla temizleyebilirsiniz, burda üründen ziyade ne kadar fırça ile temizlediğiniz önemli. Lastik için çokta özel bir ürüne gerek yok.
Yıkama koşuluna bağlı zaman zaman Auto Brite Magifoam, Valet Pro Pre Wash, zaman zaman Flowey R1 jant temizleyicisi fıs fıslıyorum güzel iş çıkartıyor...

Son düzenleme:

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam sorunuzu yeni gördüm kusura bakmayın.

Buradan her iki sorunuza da cevap vereyim;

Bela Pro ön yıkama köpüğüdür ve aynı zamanda kova şampuanıdır.

Bora ise Alta 1500 veya 2000 Viton tarzı püskürtücülerle püskürtülebilen bir pre Wash ürünüdür. Yüzeydeki kaba kirleri, trafik filmini yumuşatma veya sökme kabiliyeti daha yüksektir. Son bahar, kış ve ilkbahar kullanımına daha çok uygundur.

Soft jant lastik fırçası için kontrol sağlayalım size dönüş yapayım.
Atalay hocam bende bir soru sorayım, korumaya etkisi var mı ? Bora arkadaşımızın :D

Eser

Amatör Detaycı
Üye
Apc harici, ön yıkama köpüğünü ayrı bir sprey başlık şişeyede ayıp onla temizleyebilirsiniz, burda üründen ziyade ne kadar fırça ile temizlediğiniz önemli. Lastik için çokta özel bir ürüne gerek yok.
Yıkama koşuluna bağlı zaman zaman Auto Brite Magifoam, Valet Pro Pre Wash, zaman zaman Flowey R1 jant temizleyicisi fıs fıslıyorum güzel iş çıkartıyor...
Teşekkürler hocam