Hızlı Soru - Cevap

xawia

Acemi Detaycı
Üye
İl
kayseri
Öne çıkan konu #17,281
Merhaba sıfır arabaları fırça ile yıkandığını görünce üzülen insanlar

Köpük pompası ile yıkama yapan birisine hangi şampuanı önerirsiniz ?
Aracımda meiguars liquid ceramic wax var.

Vonixx f-loc
Auto brite magifoam
auto brite Purple Velvet

aralarında kaldım ama başka seçeneklere de açığım.

daha önce Ev12 kullanıyordum, kuruduğunda leke bıraktığı için artık bunu kullanmak istemedim.
ev12 bildiğim kadarıyla kova şampuanı ev13 ön yıkama olmalı saydıklarınız arasında ise kesinlikle magifoam

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Etraftaki arabalarda olmuyor :( civardaki arabaların hiç birinde bu tarz bir renk oluşumu ve katman olmamıştı, şuan sıkıntı değil de hava biraz daha soğursa ciddi buzlanma yapacak diye korkuyorum
Arac caminda koruma varmi Yagmur kaydirici vs.

Aynisi benim araba nin caminda da var :dusunx:

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar mümkün olduğu kadar araç sıcakken yıkama yapmamaya çalışıyorum fakat bazen bir miktar yol yaptıktan sonra yıkamam durumunda kalıyorum. Bu durumda ne kadar süre beklemek gerekir. Dikkat ediyorum da araç 2-3 saat sonra bile motoru ve diskleri halen sıcak olabiliyor. Bunun bir ölçüsü/süresi var mıdır?

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Arkadaşlar mümkün olduğu kadar araç sıcakken yıkama yapmamaya çalışıyorum fakat bazen bir miktar yol yaptıktan sonra yıkamam durumunda kalıyorum. Bu durumda ne kadar süre beklemek gerekir. Dikkat ediyorum da araç 2-3 saat sonra bile motoru ve diskleri halen sıcak olabiliyor. Bunun bir ölçüsü/süresi var mıdır?
En önemli sorun diskler ve sonradan boyanmış jantlar, çok sıcak değilse 10-15dk bekledikten sonra yıkamaya geçilebilir.

gokhanbulut

Acemi Detaycı
Üye
İl
Bursa
hem v floc hem de ev13 siparişi verdim :))

İlk olarak v floc ile aracı yıkadım, oldukça iyi temizledi.

Yani aslında ön yıkama değil temaslı yıkama şampuanı arıyorsunuz diye düşünüyorum.

Burada öneri olarak vfloc yada flowey 2.5 olurdu. Benzer şekilde , köpük değil sprey olarak 2.5 ve ev13 ü kullandım ve nitekim memnun kalmıştım fakat vfloc u bu şekilde denemedim , ama vfloc da kovada da gayet tatmin etmiş idi.
İkisi de sizi tatmin edecektir diye düşünüyorum.

FloweyTurkiye

Firma Yetkilisi
Üye
ev12 bildiğim kadarıyla kova şampuanı ev13 ön yıkama olmalı saydıklarınız arasında ise kesinlikle magifoam
Ev13 prewash değildir, ph notr snow foamdır ve PH değeri 8 dir. Magifoam ise 10-11 arası ve tabi ki alkalidir. Seramikli bir araçta markadan bağımsız olarak, pH Notr ürünlerin kullanması daha doğrudur.

xawia

Acemi Detaycı
Üye
İl
kayseri
Arac caminda koruma varmi Yagmur kaydirici vs.

Aynisi benim araba nin caminda da var :dusunx:
Ev13 prewash değildir, ph notr snow foamdır ve PH değeri 8 dir. Magifoam ise 10-11 arası ve tabi ki alkalidir. Seramikli bir araçta markadan bağımsız olarak, pH Notr ürünlerin kullanması daha doğrudur.
Evet hocam dediğiniz gibi yanlış terim kullanmışım ev12 kova ev13 snow foam b33 prewash oluyor

Aslında benim demek istediğim şuydu ev12 yi pompa ile atıyormuş. Bende pompa kullanan biriyim pompa işi zahmetli ve uzun süren bir iş o yüzden ev12 kuruyor olabilir. Ev13 yada b33 ile denenmeli.

gokhanbulut

Acemi Detaycı
Üye
İl
Bursa
daha önce ev12 mi kullanıyordum emin değilim aklımda öyle kalmış. Ama şu an ev33 ve ev13 aldım :) ev33 waxa zarar verir mi ?

Evet hocam dediğiniz gibi yanlış terim kullanmışım ev12 kova ev13 snow foam b33 prewash oluyor

Aslında benim demek istediğim şuydu ev12 yi pompa ile atıyormuş. Bende pompa kullanan biriyim pompa işi zahmetli ve uzun süren bir iş o yüzden ev12 kuruyor olabilir. Ev13 yada b33 ile denenmeli.

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
daha önce ev12 mi kullanıyordum emin değilim aklımda öyle kalmış. Ama şu an ev33 ve ev13 aldım :) ev33 waxa zarar verir mi ?
Ev12 temaslı Ev13 ön yıkama içindir korumaya zarar vermez her ikiside Ev13 yaz kullanımı için daha uygundur, B33 ön yıkama ve temasalı kullanılabilir, genellikle polisaj öncesi yada koruma yenileme öncesi kullanılan bir üründür, korumayı sökme özelliği vardır.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Merhabalar

Bilmeyenler icinde yaziyorum:)

B33 Agresif Ön Yikama Şampuanidir.(Wax/Glaze/Sealant vb Koruyuculara zarar verir)
B33 Ne zaman Kullanilmali ?
Yogun Kirlenmiş araçta,Uygulama Hazirligi yapmadan önce veya Koruyucu bir ürün yapmadan önce Kullanilabilir.

Flowey Ev 12

Ev 12 Ph Nötr Yikama Şampuanidir.

Hem Kova ile Hem Snow Foam tarzida kullanilanilabilir.

Flowey Ev 13

Ev13 Ph Nötr Yikama Şampuanidir.

Daha cok Snow Foam tarzda kullanilmasi öneriliyor.

Ben Ev12 i Kovada Ev13 ü Foam Lance veya Köpük pompasinda kullanilmasini öneriyorum.

Ev 13 Ph Nötr dür Yani Agresif degildir.

AD Magifoam/FT B33/AD Citrus Wash/VP Combo 2 gibi ürünlerle kiyaslanmaz.

K2 Pro Bela/AD Superfoam/Tac System Ultra Foam gibi ürünlerle kiyaslanir.