Hızlı Soru - Cevap

xawia

Acemi Detaycı
Üye
İl
kayseri
Öne çıkan konu #17,301
Motor temizliği yapmak için susuz motor temizleyici şart mı dostlar? Elimde dünya kadar detail temizleme ürünü var apcsinden, citrus pre washına bu motor temizleme ürünlerinin farkı nedir bilgisi olan var mı bu konuda? yoksa apc ile girişeyim mi ne dersiniz? Fiyattıda tuzlu baktımda şimdi würth motor temizleme spreyi 130tl

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Motor temizliği yapmak için susuz motor temizleyici şart mı dostlar? Elimde dünya kadar detail temizleme ürünü var apcsinden, citrus pre washına bu motor temizleme ürünlerinin farkı nedir bilgisi olan var mı bu konuda? yoksa apc ile girişeyim mi ne dersiniz? Fiyattıda tuzlu baktımda şimdi würth motor temizleme spreyi 130tl
Şart değil pazarlama taktiği bi yerde, ağır kirleri sokebilecek çoğu ürün aynı işi yapacaktır. Apc iş görecektir.

hüdaverdi

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Motor temizliği için elimde malzeme ve çok bilgim olmadığı için susuz temizleme ürünlerini kullanıyorum. Fiyat performans açısından selsil markasının ürününü deneyebilirsin. Tazyiği biraz zayıf ama fiyatına göre ben memnun kaldım ve diğer markalara o paraları vermeyi düşünmüyorum açıkçası bu üründen sonra.

İissoo

Amatör Detaycı
Üye
İl
Mugla
Motor temizliği için elimde malzeme ve çok bilgim olmadığı için susuz temizleme ürünlerini kullanıyorum. Fiyat performans açısından selsil markasının ürününü deneyebilirsin. Tazyiği biraz zayıf ama fiyatına göre ben memnun kaldım ve diğer markalara o paraları vermeyi düşünmüyorum açıkçası bu üründen sonra.
selsilin motor temizleyicisini 2-3 kere kullandım güzel iş görüyor fakat baya toz çekiyor

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Şart değil. Apc kullanabilirsiniz. İşiniz bitince mutlaka koruyucu parlatıcı bir plastik ürünü sıkıp silmenizi tavsiye ederim. Hazır motor ürünlerinin içerisinde extra parlatıcı var ve bir miktar yağ sökme özelliği fazla olabilir. Yağlı bölgelerde zift temizleyici kullanın aynı işi yapacaktır.

xawia

Acemi Detaycı
Üye
İl
kayseri
Şart değil. Apc kullanabilirsiniz. İşiniz bitince mutlaka koruyucu parlatıcı bir plastik ürünü sıkıp silmenizi tavsiye ederim. Hazır motor ürünlerinin içerisinde extra parlatıcı var ve bir miktar yağ sökme özelliği fazla olabilir. Yağlı bölgelerde zift temizleyici kullanın aynı işi yapacaktır.
teşekkürler hocam dediğiniz ürünler elimde bulunuyor plastik koruyucuyu da ihmal etmeyim alayım yanıma. pazar günü bizim oğlana bir kışa giriş paketi yapacağım bakalım :D bir kaç saatimi kesinlikle alacak

edward

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Apc,motor temizleyici vb ürünler uzun vadede hortum,kauçuk aksama zarar verebilir. Tabi bu benim görüşüm. Özellikle kalitesiz ürünler asperoxla vs bu işe girişenler var. Zamanla bu plastik kısımlarda çatlama vs yapabilir.

Fren kaliperleri bakımında vs kauçuga zarar vermesin diye normal gres yerine silikon gres kullanıyorlar.Apc,motor temizleyici vb ürünler uzun vadede hortum,kauçuk aksama zarar verebilir. Tabi bu benim görüşüm. Özellikle kalitesiz ürünler asperoxla vs bu işe girişenler var. Aynı şekilde balata spreyi de aslında kauçuk aksama zararlı.

Bu apclerde yag çözme özelligi oldugundan bazı ürünlerin el ile temasında bile cildinizi kurutuyor. Aynı mantık bazı plastik aksamlarda da oluyor.

Yanlış hatırlamıyorsam araç kitapçıgında kaporta için 3 yada 6 aymı neydi cila kullanmayı öneriyordu dış etkilerden boyayı korumak için. İç plastik aksam için ise sadece nemli bez ile silin yazıyordu.

Gerekmedikçe kimyasal kullanmamak en iyisi aslında.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Apc,motor temizleyici vb ürünler uzun vadede hortum,kauçuk aksama zarar verebilir. Tabi bu benim görüşüm. Özellikle kalitesiz ürünler asperoxla vs bu işe girişenler var. Zamanla bu plastik kısımlarda çatlama vs yapabilir.

Fren kaliperleri bakımında vs kauçuga zarar vermesin diye normal gres yerine silikon gres kullanıyorlar.Apc,motor temizleyici vb ürünler uzun vadede hortum,kauçuk aksama zarar verebilir. Tabi bu benim görüşüm. Özellikle kalitesiz ürünler asperoxla vs bu işe girişenler var. Aynı şekilde balata spreyi de aslında kauçuk aksama zararlı.

Bu apclerde yag çözme özelligi oldugundan bazı ürünlerin el ile temasında bile cildinizi kurutuyor. Aynı mantık bazı plastik aksamlarda da oluyor.

Yanlış hatırlamıyorsam araç kitapçıgında kaporta için 3 yada 6 aymı neydi cila kullanmayı öneriyordu dış etkilerden boyayı korumak için. İç plastik aksam için ise sadece nemli bez ile silin yazıyordu.

Gerekmedikçe kimyasal kullanmamak en iyisi aslında.
Hocam bir iş sizinde dediginiz gibi kaliteli malzeme ile ve bilinçli yapılırsa zararindan çok faydasi vardır. O kitapçıklara cila yapın yazanlar cilanin ne olduğunu açıklayamazlar diye düşünüyorum. Sahi cila ne sealant mı wax mı, silikonlu pasta mi hızlı cila mı..

Bir aracın kitapçığında silikonlu cila kullanin yazıyordu. Çok itibar etmemek lazım :)

smail14

Tecrübeli Detaycı
Üye
Merhaba, zamanında tonyokuk hocamdan aldığım araç kurulama havlusu araç üzerindeki suyu çekmemeye başladı. Eski performansına nasıl getirebiliriz ne ile yıkıyorsunuz bezi. 1 sene kullanıp çöpe atmaya içim elvermiyor

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@smail14 Merhaba Çift kova yönteminden sonra araç kirli olmadığı için kurulamadan sonra havlumu yıkamıyorum direk kuruması için güneş görmeyecek şekilde gölgede bırakıyorum ,en az 5-6 kez kullanıyorum bu şekilde yıkamadan.
Bezi yıkadığım makineye yumuşatıcı eklemiyorum,eğer havluda emicilik azaldıysa ve sertleşme başladıysa kovaya perwoll bakım& onarım deterjanı ve beyaz sirke ekleyip bekletiyorum 1 gün havlu ve bezlerimi.
Çok faydasını gördüm bu işlemin sizin havlunuzada çare olabilir .Devamında yine aynı deterjan ve yumuşatıcı bölmesine beyaz sirke ekleyip yıkıyorum başka önerilerde gelecektir benim uygulayıp memnun kaldığım yöntem budur uzun süredir bir sorun yaşamadım.Araç ıslakken uygulanan hızlı cila ürünlerinden sonra yapılan kurulama işlemide havlunuzu zamanla yıpratabilmektedir

Kullandığım deterjan

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Folyo kaplamanın üzerine wax yapılır mı? Arkadaşım aracını kaplatacak da elinde meguiars liquid wax ve gyeon wet coat var kullansın mı?

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Merhaba, zamanında tonyokuk hocamdan aldığım araç kurulama havlusu araç üzerindeki suyu çekmemeye başladı. Eski performansına nasıl getirebiliriz ne ile yıkıyorsunuz bezi. 1 sene kullanıp çöpe atmaya içim elvermiyor
Merhaba, kullandığınız cilalı şampuan veya wet coat tarzı ürünler varsa, veya havlu hızlı cila silinen bezlerle birlikte yıkandıysa mikro gözenekleri yapışır ve su emme kabiliyeti körelir. Basit bakım tekniğiyle sıfır formuna getirilebilir. Özelden yazarsanız yapmanız gerekeni size anlatayım. İlerleyen süreçte de twisted havlular sıfır kondisyonuna getirme tekniğini başlık olarak da açmayı düşünüyorum,

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Aracimda seramik var.bunu destekliyeci olarak ne kullanabilirim
Fireball Pirouette
Gyeon Cure
Meguiars Top Coat
Meguiars Ceramic Detailer
Meguiars Bead Booster
Tac System Quartz Max
Tac System Total One Essential
Wetproof Hydro&Shine
Carpro Reload
G techniq C2V3
Angelwax Enigma QED
İGL Premier
Polytop Neox Booster

Aklima gelenler bunlardir.Siz Araciniza Hangi Seramigi yaptirdiniz acaba?