Hızlı Soru - Cevap

aceloq

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Öne çıkan konu #17,641
Hocam Yapisi geregi sertleşmiş olabilir,benim düsüncem perwoll de bir işe yaramiyor ve sanki havlu için uygun degil;neden dir diye sorarsaniz mikrofiber deterjani kullandim havlu ve bezlerde gerçek anlamda yumusaklik ve düzelme oldu.

Siz bir kova veya Leğen içerisinde Saf Beyaz Sirkeli suda 1 gün boyunca bekletin daha sonra normal su ile durulayip deneyin.
Bundan sonraki yikamalar için de Mikrofiber Deterjan kullanmanizi tavsiye ederim,markasi önemli degil.

Ön Yikama Şampuani kullanmamizin sebebi,Araç yüzeyini çizmemek ve Hologram birakmamaktir.Arac Boya Korumasini desteklemek içindir.
Evet sertlesme var. Peki duzenli olarak sadece suyla elde yikamam dogru mu ? Yoksa her kullandiktan sonra camasir makinesine atip mikrofiber deterjaniyla yikamam mi gerekir ? Camasir makinesine ic temizlikte kullandigim bezleri , cam bezlerini vs. kurulama havlusuyla beraber atip mikrofiber deterjaniyla yikasam bir sorun olur mu ? Kimyasallar birbirine karisip yapisini vs. bozar mi yani ? Bir de o cizikleri gordukten sonra bu havluyu tekrar kullanasim gelmiyor. Twisted pile ile bu normal kurulama bezleri arasinda belirgin bir fark var mi gercekten ?

Henkoner

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Evet sertlesme var. Peki duzenli olarak sadece suyla elde yikamam dogru mu ? Yoksa her kullandiktan sonra camasir makinesine atip mikrofiber deterjaniyla yikamam mi gerekir ? Camasir makinesine ic temizlikte kullandigim bezleri , cam bezlerini vs. kurulama havlusuyla beraber atip mikrofiber deterjaniyla yikasam bir sorun olur mu ? Kimyasallar birbirine karisip yapisini vs. bozar mi yani ? Bir de o cizikleri gordukten sonra bu havluyu tekrar kullanasim gelmiyor. Twisted pile ile bu normal kurulama bezleri arasinda belirgin bir fark var mi gercekten ?
Twisted pile havlularla kullandığınız havlu arasında tabii ki fark var. İplik yapısı olarak yakından baktığınızda twistedlar daha farklı ve bu sayede daha çok su emiyor. Sefa abinin söylediklerine ek bezi kuruttuktan sonra bir elbise fırçasıyla tararsanız sertleşmiş iplikleri açarak yumuşak bir doku kazandırabilirsiniz.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Hayir Sirkeli suda beklettikten sonra sadece suyla durulayin dedim,sürekli yapin demedim.

Yani ben Kurulama Havlusunu ve Cila,Wax bezlerini vs.hep birlikte Mikrofiber deterjanla yikiyorum,bir sorunla karşilasmadim (Jant ve Lastik Temizledigim bezler hariç)

Her Araç kurulamasindan sonra yikamak zorunda degilsiniz,isitici veya kurutucu bir cihazla kurutmayin havluyu kendi oda.sicakliginda kurumasi daha iyi olur sertleşmez.

Twisted O sizin kullandiginiz havludan cok daha iyi ayni havludan bendede var ben kesinlikle Twisted den yanayim kalite olarak 2 tik üstün durumda,O Tarz Sık Dokumali havlularin en kronik sıkıntisi Hav birakmasi,suyu tam cekememesi,çabuk.sertleşmesi vs. Sikintilar var zaten artik üretim yapan firmalar bile eskisi kadar üretmiyor.

eminkilic61

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Lacuna Tr’de yeni yeni adı duyulmaya başlanan bir marka, forum da dahil olmak üzere bilgi sahibi olan biri bulmak zor olabilir, ancak stek, llumar gibi markalarda 50.000 civarı fiyatlar söz konusuydu en son ortalama bir araç için. Eğer benzer kaliteyi vaadediyorsa 30.000₺ iyi bir fiyat sayılır. değerlendirilebilir. Tabi etrafta kullanan, deneyimleyen biri şu an bulunamayacağı için biraz riskli.
50.000'lerde fazla maalesef, çok iyi kar ediyorlar

eminkilic61

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ppf bana çok gereksiz geliyor kaput, tampon taş gelme olasılığı olan yerler harici, çok sıcak bakmıyorum, 30 bin tl iyi para 5 yıl sonra sök yenile çok mantıklı gelmedi bana...
ppf candır :D birçok ufak kazada kaportayı boyadan koruyor, kaput tampon uzun yol araca zaten farz bence
en kötü ihtimalle 5 sene, iyi bakılmış araçlard aömrü çok daha uzun ve 5 sene araba tutmakta düşük ihtimal

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
ppf candır :D birçok ufak kazada kaportayı boyadan koruyor, kaput tampon uzun yol araca zaten farz bence
en kötü ihtimalle 5 sene, iyi bakılmış araçlard aömrü çok daha uzun ve 5 sene araba tutmakta düşük ihtimal
Hiç 5 yıl ppf kullandınız mı? 3 yıl sonunda söktürüyoruz biz. Devamında sökme işlemi sırasında yoğun kimyasal ve disk zımpara kullanımı kaçınılmaz. Bir çok kaplamacı yüzey hazırlamayı bilmediği için daha da zorlanıyoruz.

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
Hiç 5 yıl ppf kullandınız mı? 3 yıl sonunda söktürüyoruz biz. Devamında sökme işlemi sırasında yoğun kimyasal ve disk zımpara kullanımı kaçınılmaz. Bir çok kaplamacı yüzey hazırlamayı bilmediği için daha da zorlanıyoruz.
O kısmına kesinlikle katılıyorum, ben sadece ön kısımda kullanıyorum taş izlerinden korunmak amaçlı, 4-5 yılda bir değişim şart. 10 yıl garanti verilen ppf’ler anca tamamen kapalı garajda duran; mükemmel şartlarda korunan otomobillerde geçerli olur. Yoksa bizim araçlarda muhtemelen 10 yılın sonunda boyayla bütünleşir o folyo :D özellikle yoğun güneşe maruz kaldıysa 5 yıl bile sıkıntılı olabilir. Ancak yine de taş izlerinden, olası sürtmelerden vs korunmak için bence imkan bütçe var ise kesinlikle yaptırılmalı diye düşünüyorum…

Son düzenleme:

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
50.000'lerde fazla maalesef, çok iyi kar ediyorlar
Ben zaten o konuya aşırı kafa yordum vakti zamanında, uygulama kısmı biraz sıkıntılı olduğu için sektör bu açıklıktan çok fena faydalanıyor.. üzücü bir durum yurt dışında bile bu kadar kar marjı var mıdır sanmam..

eynipa

Acemi Detaycı
Üye
İl
istanbul
Arkadaşlar ,
Yüzeyi kil demirtozu yapılmadan polisajlanıp recineleri boyaya gommuş arkadasın arabasında eskı sahibi bundan kurtulmanın zımpara dısında bi cozumu varmı ?

eminkilic61

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
hiç 5 yıl ppf kullanmadım, şimdilik en uzun iki buçuk-üç senedir kullandık. araçlarımı kaplatırken de zemin hazırlığını vs yaptırırım ki, benden sonraki sahibi söktürmek isterse rahatça alsın.
başka araçları bilmem ama araçlarımız ev-iş kapalı garajda duruyor, böyle faktörlerle 5 yıldan da uzun dayanacağına inanıyorum.

aceloq

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Hayir Sirkeli suda beklettikten sonra sadece suyla durulayin dedim,sürekli yapin demedim.

Yani ben Kurulama Havlusunu ve Cila,Wax bezlerini vs.hep birlikte Mikrofiber deterjanla yikiyorum,bir sorunla karşilasmadim (Jant ve Lastik Temizledigim bezler hariç)

Her Araç kurulamasindan sonra yikamak zorunda degilsiniz,isitici veya kurutucu bir cihazla kurutmayin havluyu kendi oda.sicakliginda kurumasi daha iyi olur sertleşmez.

Twisted O sizin kullandiginiz havludan cok daha iyi ayni havludan bendede var ben kesinlikle Twisted den yanayim kalite olarak 2 tik üstün durumda,O Tarz Sık Dokumali havlularin en kronik sıkıntisi Hav birakmasi,suyu tam cekememesi,çabuk.sertleşmesi vs. Sikintilar var zaten artik üretim yapan firmalar bile eskisi kadar üretmiyor.
Anladim. Ben de bir twisted edineyim o zaman. Peki simdi merak ettim. Bu twisted icin normal havlular gibi sıkılmaması gerektiğini söylüyorlar peki twistedlar çamaşır makinesinde de yıkanabiliyor mu ? Çünkü çamaşır makinesi en son sıkma işlemi uyguluyor.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Anladim. Ben de bir twisted edineyim o zaman. Peki simdi merak ettim. Bu twisted icin normal havlular gibi sıkılmaması gerektiğini söylüyorlar peki twistedlar çamaşır makinesinde de yıkanabiliyor mu ? Çünkü çamaşır makinesi en son sıkma işlemi uyguluyor.
Yikanir hocam sorun olmaz zaten bizde makinada yikiyoruz,en düsük sıkma pozisyonuna ayarlayip yikayabilirsiniz.

Deniz akseki

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Mikrofiber bez ve havluları yıkamak için f/p deterjan tavsiyesi verebilirmisiniz ad valet pro çok pahalı fast liquid diye bir marka var 90 lira deneyen oldumu Acaba?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
O kısmına kesinlikle katılıyorum, ben sadece ön kısımda kullanıyorum taş izlerinden korunmak amaçlı, 4-5 yılda bir değişim şart. 10 yıl garanti verilen ppf’ler anca tamamen kapalı garajda duran; mükemmel şartlarda korunan otomobillerde geçerli olur. Yoksa bizim araçlarda muhtemelen 10 yılın sonunda boyayla bütünleşir o folyo :D özellikle yoğun güneşe maruz kaldıysa 5 yıl bile sıkıntılı olabilir. Ancak yine de taş izlerinden, olası sürtmelerden vs korunmak için bence imkan bütçe var ise kesinlikle yaptırılmalı diye düşünüyorum…
Kesinlikle faydasi var ancak doğru periyotlarla yenilenmeli dediginiz gibi. Müzeye de koysan yine 10 yil geçerli olmaz, verniğe temas eden şey güçlü bir yapışkan tabakası. Şöyle söyleyeyim, seramiğe 5-6-7 yıl garanti vermek nasılsa ppf kaplamaya 10 yıl demek aynı şey. İnanmak konusunda herkes özgür:)

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Mikrofiber bez ve havluları yıkamak için f/p deterjan tavsiyesi verebilirmisiniz ad valet pro çok pahalı fast liquid diye bir marka var 90 lira deneyen oldumu Acaba?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ben perwoll ün sarı renkli deterjanını kullanıyorum, en düşük derece de.. Hatta kurulama havlu mu da yıkarım, aracın üzerine en son hızlı cila tarzı ürün sıkıp duruladıktan sonra kurulama yapınca az da olsa havlu o kimyasaldan etkilenip sonra emiş gücünde azalma ve tüylerinde sertleşme olabiliyor.. Bu zamana kadar da sorun yaşamadım ama önce ufak bezlerde deneyimleyip kendiniz de test edebilirsiniz